Riesenschnauzer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SebenSeben

Heeft er iemand ervaring met een riesenschnauzer? En kent er iemand een goede fokker in België?

Wij denken erover na om opnieuw een pupje in huis te halen en dit is een van de rassen die ons aanspreken. Daarom dat ik graag wat ervaringen hoor van anderen.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik vrees dat hier niet veel mensen zijn die er 1 hebben. Het zijn vind ik prachtige honden, maar enorm pittig. Ik weet dat ze ook heel scherp kunnen zijn en het heft in eigen handen nemen ivm beslissingen.

Ik denk dat het ras niet weggelegd is voor iedereen. Heb ooit een baasje gesproken die een middenslag schnauzer had, en ze zei dat dit de meest moeilijke hond was die ze ooit gehad heeft. Maar dat al haar inspanningen wel beloond werden (na jaren) en dat het wel een tophond was.

Indien je ervaring hebt met bepaalde hondenrassen en je wilt echt veel ondernemen met zo'n hond dan is het misschien wel een match? 

Maar zou zeker contact opnemen met de rasvereniging en met eigenaars van dit ras.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik had ze vroeger veel in het hondenkapsalon.

Mijn ervaring met hun is dat ze enorm koppig zijn, ze hadden allemaal ook een soort van afstandelijkheids-wolk over hun heen hangen.

Maar een trimbeurt is natuurlijk maar een moment opname  ik heb geen ervaring om met hun samen te leven.

Ik zou ze in ieder geval nooit aanraden aan iemand.

 

honden page profiel SebenSeben

We zoeken wel een actievere hond waar we opnieuw hondensport mee kunnen doen (gehoorzaamheid en eventueel pakwerk). En ik heb wel graag een hond waar wat pit in zit. De middenslag en de ries zouden wel niet echt hetzelfde karakter hebben. Volgens wat ik al las en hoorde is de middenslag het pittigst.

Naar het schijnt zijn riesenschnauzers eerder afstandelijk of neutraal naar vreemden, maar hangen ze wel erg aan de baas en het eigen gezin. Het hoeft voor ons ook geen allemansvriend te zijn (onze vorige hond was dat ook niet), zolang ik hem wel kan meenemen als we ergens naartoe gaan en dat ligt voor een heel groot deel toch ook aan de socialisatie en opvoeding.

Volgende forumvraag: Pomeranian pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^