Riesenschnauzer, briard of bouvier?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SebenSeben

Wij denken erover na om opnieuw een pup in huis te halen, maar we twijfelen nog wat over het ras. De rassen die ons momenteel erg aanspreken zijn de riesenschnauzer, de briard en de bouvier.
Vooral over de riesenschnauzer had ik graag nog wat extra info.
Zijn er mensen die ervaring hebben met dit ras? Kent er iemand een goede fokker in België?

 

honden page profiel DanielleDanielle

Ik heb zelf geen ervaring met het ras. Wat spreekt jou aan aan het ras en wat vind je belangrijk aan een hond? Wat wil je met de hond gaan doen? Dan kunnen we je wellicht helpen met de juiste keuze als je nog twijfelt

honden page profiel SebenSeben

Met vorige honden deed ik gehoorzaamheid en met de laatste ook bijtwerk en ik zou dit graag opnieuw willen doen met een nieuwe hond. Dus toch een ras waar ik mee kan werken, maar daar zijn volgens mij alle drie de rassen geschikt voor.
Wat ik ook belangrijk vind is de gezondheid van het ras en de levensverwachting.


honden page profiel koertkoert

honden foto van koert

Wat voor ras had jij hier voor seben 

honden page profiel SebenSeben

Onze laatste hond was een kruising, een grote en zware hond van rond de 50kg. Tamelijk dominant, zeker toen hij jonger was en zeker ook geen allemansvriend, maar super met de kinderen en met mensen die hij goed kende. Was wel heel erg op mij gericht, want ik trainde er altijd mee en was echt een fantastische hond om mee te werken. Hij was rustig in huis, maar wel waaks. Maar op training en buiten zat er wel pit in.

Volgende forumvraag: Een nieuwe hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^