Hoe doet jullie trimster het?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijn trimster heeft een kleine salon in de tuin en werkt alleen. Sinds de C. heeft ze bepaalde regels : thuis handen wassen voor je naar haar toekomt, de hond aan een haak zetten voor de deur en aanbellen. Dan pakt zij de hond over. Zo kort mogelijk gesprek. Zij wast en droogt de hond eerst (deed ze altijd al), daarna knippen. Alles wordt ontsmet als de hond weg is. Betalen via tikkie of bank.
Het heeft ook te maken met het feit dat zij mantelzorgster is voor haar moeder. Als er ziekte in haar of mijn familie is, moet de afspraak afgezegd worden.

Pepijn is nu bij haar, 't was erg nodig, hij zag slecht... ;-) en was steeds moeilijker te borstelen.

Heeft /jouw trimster nog bepaalde regels sinds de C?

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik ben zelf niet meer geweest maar ik hoor van andere smousbaasjes verschillende verhalen. Sommigen mogen niet meer komen omdat ze perse gewassen moeten worden en dan zijn ze niet goed te plukken. Anderen wassen na die tijd. 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Er staat hier ontsmettingsalcohol, maar mensen maken er weinig gebruik van.

De klanten mogen gerust hun hondje zelf op de tafel zetten, ik draag dan even een masker tot ze weg zijn.

Voor de rest doe ik niks anders dan anders.

 

Vraag me toch af: eerst wassen voor het knippen of scheren ? Als je die lengte van haren daarna moet drogen ben je wel even bezig....

 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" Sommigen mogen niet meer komen omdat ze perse gewassen moeten worden en dan zijn ze niet goed te plukken. Anderen wassen na die tijd.  "

Ze kunnen ze toch wassen met een milde shampoo na het plukken...raar.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Zij wast + droogt altijd voor het knippen. Dit om slijtage van haar scharen door vuil te beperken.

Pepijn is een kleine hond, zo'n 6,5 á 7 kg en ze doet er 2,5 á 3 uur over.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Ze kunnen ze toch wassen met een milde shampoo na het plukken...raar. "

Het gaat er dus om dat sommige trimsters perse vooor het trimmen willen wassen ivm corona. En dan kun je dus niet meer goed plukken.

 

Ik vind t ook raar maar ik ben geen trimster. smile

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" Het gaat er dus om dat sommige trimsters perse vooor het trimmen willen wassen ivm corona. En dan kun je dus niet meer goed plukken.
 
Ik vind t ook raar maar ik ben geen trimster.  "

Ja snap ik wel ( ik ben wel een trimster)

Maar als je zo bang bent, denk ik dat je beter gesloten kan blijven.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

528419.jpg528425.jpg528424.jpg528426.jpgHier wordt eerst gewassen, daarna gedroogd en geplukt....ik blijf er bij, de hond is groot en we houden afstand van elkaar...wel is er van te voren gevraagd, geen verkoudheden of wat dan ook wederzijds....de twee trimsters gebruiken meestal mondkapjes, ook voor de corona.....

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het Van Pampus zijn trimmer niet weet, ik doe ze nu zelf ook omdat ik het wil beperken in een kleine ruimte te staan enz. Met Harley Zijn trimmer heb ik app contact en bij haar gaat het ongeveer zoals jij het beschrijft.

 

ik heb wel een extra schaar aangeschaft wink wat mij ontzettend opvalt is dat ik de vraag van buurtbewoners krijg of ik asjeblieft hun honden wil trimmen omdat ze in verband met de Carona hun hond niet weg willen brengen. Klonk mij wat tegenstrijdig in de oren haha...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

535917.jpg      Wij gaan iedere maand...Ogin heeft een castratievacht wat goed onderhoud nodig heeft...je ziet dat er goed afstand gehouden kan worden, zodat ik er bij kan blijven....het duurt uren, en dan is het voor hun makkelijk als ik haar ondersteun.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" Hier wordt eerst gewassen, daarna gedroogd en geplukt....ik blijf er bij, de hond is groot en we houden afstand van elkaar...wel is er van te voren gevraagd, geen verkoudheden of wat dan ook wederzijds....de twee trimsters gebruiken meestal mondkapjes, ook voor de corona..... "

Ik had het over knip en scheervachten.

Stoflongen is een van de nadelen van het hondentrimmen: vandaar die mondmaskers zonder corona.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Trimster gaat gewoon door. Heeft salon in de tuin. Als ik Casper breng, zet ik hem achter de tuindeur. Met ophalen pik ik hem daar weer op.

 

Trimster wast eerst en borstelt en kamt tijdens het drogen met de föhn de vacht van mijn poedel zoveel mogelijk recht vóór het knippen. Waterblazer is voor mijn.kleine poedel niet geschikt.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Onze trimster is zelf risicopatient dus heeft wel het 1 en ander aangepast. Ze heeft een grote ren om de salon gebouwd waar we hond kunnen brengen, zij zet dan de deur open voor de honden of pakt ze. Wij zelf moeten achter het hek blijven. Ze wast ze gelijk en daarna worden ze geknipt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Ik had het over knip en scheervachten.
Stoflongen is een van de nadelen van het hondentrimmen: vandaar die mondmaskers zonder corona. "

Ik bedoel daar niets mee, Luz...op de foto zie je een trimster met een mondkapje, en die hebben ze altijd/meestal om, juist door het blazen komen de haren los...

Volgende forumvraag: Welke shampoo?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^