Teckel pubertijd en ineen verlatingsangst ??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dagmar33Dagmar33


Ik zit even met een dilemma met Louie, onze teckel van net één jaar. Het is namelijk zo dat hij ineens verlatingsangst heeft. Dat houdt in dat als ik even weg ben hij gaat piepen en blaft en voor de deur/raam zit.
Voorheen ging dit altijd heel erg goed en ging hij altijd lekker slapen als wij even niet thuis waren. Het is ongeveer begonnen nadat hij naar de dierenarts is geweest omdat hij ziek was. Dit is de tijd geweest dat ik iedere dag thuis was vanwege Corona. Hij is een paar dagen echt van slag geweest en klampte zich helemaal aan mij en mijn man vast. Na een paar dagen ging dit dus voorbij. Nu is het zo dat ik dus weer aan het werk ben. De ene keer begrijpt hij heel goed dat als ik ’s ochtends weg ga en gaat hij lekker liggen zonnebaden/slapen, de andere keer is het piepen/blaffen.Mijn man is gewoon thuis, maar vaak boven aan het werk, maar loopt regelmatig door het huis. Zelfs dan blaft en piept hij

Ik zit even met mijn handen in het haar en wil graag de oude Louie terug die prima een paar uurtjes alleen thuis kan zijn. Wat kan het zijn???. Ik heb al zitten denken aan een verandering van structuur door de Corona-tijd of zijn het de hormonen? 

Hoor graag tips!! Alles is welkom 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Waarschijnlijk is het een combinatie van ziek te zijn geweest en een tijd lang continue iemand om zich heen te hebben gehad. En nu is het weer eng om alleen te zijn.

 

Mijn tip is om het alleen zijn opnieuw aan te leren. Als je het goed aan pakt, pikt hij het waarschijnlijk zo op.

honden page profiel Dagmar33Dagmar33

Dankjewel.

gisteren 3 min in de bench gedaan en buiten gewacht. Toen hij begon te piepen weer naar binnen gegaan. Vanochtend moest ik weer naar werk. Rustig in de bench gelegd en na een kwartier de deur uit gegaan. Helaas weer vreselijk piepen, zelfs toen man beneden was. Na een uur was hij weer rustig.

ik houd mijn hart vast voor het moment dat mijn man ook weer naar kantoor moet om te werken.. dan zal hij toch 2x een ochtend alleen thuis moeten zijn. 

Zijn er nog verder mensen met tips of ervaringsverhalen ?

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Stapje terug doen? Bij een pup moet je het ook aanleren. Het kan zijn dat het hem ook zou kunnen helpen als je het nu ook weer in kleine stapjes doet. Ik lees veel dat je dan ook iets lekkers aan kunt bieden waar ze op kunnen kluiven of kauwen (bijvoorbeeld gevulde kong). Misschien helpt dat ook?

Volgende forumvraag: Slecht eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^