Eukanuba of Biofood voor Rottweiler?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

"  

Ik heb er veel over nagedacht aangezien hij het inderdaad geweldig doet op kvv. Echter kan ik met brokken meer kanten op. Ik kan een reisje plannen zonder een koelkast met kvv mee te nemen en Rambo heeft een hoge kauw en speeldrift. Naast botten kauwen vind hij het ook geweldig om brokjes uit een Kong te eten. Een beetje uit gemak dus en hem een beetje een lekkere brok erbij geven.

De Smolke brokken voor grote rassen lijkt me de meest veilige optie nu. Rustig laten wennen en als er nu nog enige klachten zijn is de keuze 100% gemaakt. KVV en niks anders meer. "

Stefan hier wordt kvv gegeven en.....de zalm brok van carnilove, zo nu en dan krijgt ze de brok, mooi als ik op vakantie ga of wat zelden voorkomt, kvv nog bevroren, en ik geef de snuffelbal waar ik ook de brokjes van carnilove in doe, dus beiden kan je dan geven toch...stefan misschien nog een optie voor je, kvv van specimal.nl en zij hebben houdbare worsten voor de vakantie, coocgle er maar eens op, heb je voor de houdbare worsten geen koelkastje nodig als je op vakantie ga.....kvv geven, en twee x in de week de houdbare worsten, zo kan je gerust dan met vakantie...dan geef je alleen de houdbare worsten.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Houdbare worsten zijn zeker ideaal. 

Tegenwoordig heeft profine ook fijne worsten om mee op reis te nemen. 

Ik heb ze altijd op voorraad en de hond is er gek op. 

536108.jpg

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Hoi Stefan, 

 

Ik voer sinds kort mijn hond 90% KVV en af en toe brokjes van het merk DARF. Ondanks dat ze het fantastisch blijft doen op KVV vind ik het wel belangrijk dat ze aan brokjes gewend blijft, inderdaad ook voor op vakantie en als ze bij familie verblijft bijvoorbeeld. 

De DARF brokken is een geperste brok, wat dus gecombineerd kan worden met KVV omdat het bijna hetzelfde verteerd wordt. 

Wellicht dat je er iets aan hebt! 

honden page profiel StefanStefan

Sorry voor de late reactie, ik heb het druk met werk gehad!

Allen bedankt voor jullie reacties. De kvv worsten zijn zeker een goed alternatief voor op reis. 

Wat ik tot nu toe merk van de Smolke brokken: wennen duurde wel even, ongeveer 3 dagen voordat hij er enthousiast van ging eten. Tot op de dag van vandaag laat die wel eens een handjevol brokjes achter waaraan ik kan zien dat het niet de lekkerste brokken ooit voor hem zijn maar hij vind ze wel lekker genoeg. Smolke maxi bestaat voornamelijk uit kippenmeel (18%) diverse granen, kippenvet, lamsvlees (4%), MSC gecertificeerd viszetmeel (2%) en nog enkele oliën en stoffen. Geen denderende ingrediënten. Helaas worden brokken voor grote rassen opgevuld met granen om de brok groter te maken. Een kleinere brok wil ik liever niet omdat Rambo nogal schrokgedrag vertoont. Een anti schrokbak kan uitkomst bieden maar alsnog denk ik dat hij de meerderheid zal doorslikken zonder te kauwen. Ik weet niet van het bestaan af van een brok die een lekker groot formaat en hoog bestanddeel vlees bevat die ook niet veel duurder is dan Smolke/Biofood/Eukanuba. In principe zijn de granen geen gigantisch probleem maar de ontlasting is wel meer geworden en de haaruitval erg vervelend. Misschien dat die gewoon in de rui zit maar ik hou het in de gaten. 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Zelf giet ik altijd een plens water over de brokken tegen schrokgedrag.

 

Als ze dan nog gaan schrokken kunnen ze verslikken in het water en zullen ze wel rustig aan MOETEN doen.

 

Dan zou je (als dit werkt) ook kunnen kijken naar een iets kleinere brok.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Waar proefzakjes te krijgen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^