Te opdringerig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

Hallo,

 

Even een vraagje vanuit mijn eigen onzekerheid haha.

 

Onze buren hebben een teacup pupje van 13 weken. Het is een yorkshire x chihuahua wss. Ze hebben hem nu een paar dagen en het beestje is ongeveer 20 cm groot. Weegt nog geen 1,5 kg

 

Nu hebben wij goed contact met de buren en ik raakte in gesprek over het pupje. Dat het zo schattig was etc. Verder gaf ik aan dat Max nog wel eens lelijk kan doen tegen pups. Dus dat het handiger is om voorlopig elkaar even te ontlopen. Ze reageerde goed en gaven aan toch niet van plan te zijn om echt met het hondje te gaan wandelen voorlopig.

 

 

Later vroeg ik mij af of het niet te opdringerig geweest is van mij. Het is natuurlijk niet aan mij om te beslissen waar zij hun pup aan blootstellen. En of mijn hond nu niet een heel groot vals pup etend monster lijkt. Max bijt namelijk niet maar snauwt pups vaak al heel snel af, of legt ze op hun rug. Bij grotere rassen gaat het vanaf een maand of 4 a 5 wel goed. Maar bij zo'n kleintje ben ik ook bang dat Max met zijn poten misschien te lomp doet.

 

Wat zouden jullie hier van vinden als jullie de eigenaren waren van de pup?

Fijn of bemoeizuchtig?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je kent je eigen hond goed, te lomp, dan is het toch aardig van je dat je rekening met de nieuwe bewoner houdt, pupje is teer en klein, een misstap van zo,n lompert en....ik hou mijn hond ook weg van de kleintjes, ze is een vriendelijke beer maar veels te groot en te zwaar, mag alleen als een kleintje een grote hond gewend is en wat ouder is dan een pupje.....dus je hebt het goed gedaan om toch even je hond bij de kleine vandaan te houden....en wie weet in de toekomst...kunnen jullie samen als buur er goed bij blijven en het aanzien.   En lelijk tegen een pupje is..not done...

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

" Je kent je eigen hond goed, te lomp, dan is het toch aardig van je dat je rekening met de nieuwe bewoner houdt, pupje is teer en klein, een misstap van zo,n lompert en....ik hou mijn hond ook weg van de kleintjes, ze een vriendelijke beer naar veels te groot en te zwaar, mag alleen als een kleintje een grote hond gewend is en wat ouder is dan een pupje.....dus je hebt het goed gedaan om toch even je hond bij de kleine vandaan te houden....en wie weet on de toekomst...kunnen jullie samen als buur er goed bij blijven en het aanzien.   En lelijk tegen een pupje is..not done... "

Ja Max is zelf als pup erg slecht gesocialiseerd. En hij vind pups nu dus ook niet leuk. Hij corrigeert ze dus heel snel voor wat normaal door de pup code nog prima mag zeg maar. Sowieso bij onzekere honden wil hij wel eens dominant doen... 

Vandaar dat ik kleine pups altijd ontwijkt. Pas als ze zelf zeker genoeg zijn om van zich af te snauwen gaat het goed en zal Max minder snel corrigeren. 

 

Ik snap zelf niet zo goed waar het vandaan komt maar hoorde van meer herder achtige dat die soms te fel reageren op pups? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik kies fijnhp-thumbsup

het belang van de pup gaat voor

gelukkig begrepen de buren het, maar als ze het niet begrepen hadden dan nog steeds zou ik mijn hond niet degene willen laten zijn die het pupje schade toe zou kunnen brengen en er liever weg van blijven.

honden page profiel Britt, Maui & Bodhi Britt, Maui & Bodhi 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

Ik vind het juist goed dat je je eigen hond zo goed inschat. Hier meerdere keren gehad dat eigenaren zeiden dat hun hond heel goed was met pups maar die vervolgens Maui helemaal omver liepen. Ik had liever gehad dat ze volledig eerlijk geweest waren, dus alleen maar goed! 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Net goed lijkt me, dan zullen ze ook niet onbezonnen met de gedachte dat het wel goed zal komen, hun pup bij de jouwe laten stel dat je elkaar eens kruist. 

Zeker met zo'n kleine prul wil je dat helemaal voorkomen, ook al is het onbedoeld, die kunnen zo stuk zijn. 

honden page profiel BrigitteBrigitte 3 doggies

honden foto van Brigitte

Als ik eigenaar was van zo een pupje zou ik blij zijn dat men mij inlichtte over het gedrag van buurhond.  Je kan dan altijd rekening houden met verschillende factoren. Is er geen gat in de afscheiding tussen de tuinen? Kan mij voorstellen dat een nieuwsgierig pupje graag wil verkennen en dat het eigen territorium verdedigd wordt.

Hier is ook zo een lomp geval. Kikkers terug in de vijver, vogels uit de tuin en de kat zeker weg.

Beter één goede buur dan een verre vriend. 

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

" Als ik eigenaar was van zo een pupje zou ik blij zijn dat men mij inlichtte over het gedrag van buurhond.  Je kan dan altijd rekening houden met verschillende factoren. Is er geen gat in de afscheiding tussen de tuinen? Kan mij voorstellen dat een nieuwsgierig pupje graag wil verkennen en dat het eigen territorium verdedigd wordt.
Hier is ook zo een lomp geval. Kikkers terug in de vijver, vogels uit de tuin en de kat zeker weg.
Beter één goede buur dan een verre vriend.  "

gelukkig zijn het de achterburen dus de tuinen grenzen niet direct aan elkaar haha.

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Nou ik zou er alleen maar blij mee zijn. Mijn pup is ook een keer flink afgesnauwd en daarna toch wel echt even bang geweest voor honden. Alleen maar prettig als je het kunt voorkomen! Goed dat je zo je verantwoordelijkheid neemt.

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel 3 doggies

honden foto van Marjolein & Mabel

Ik vind het eigenlijk heel erg netjes en helemaal niet opdringerig, zeker met zo een klein formaat pup. Je kent je hond goed en beschermt hiermee de pup voor misschien een nare ervaring. Ik heb ook een aussie (achtige) mix die ook niet altijd even vriendelijk is naar pups met snauwen etc, ik had hetzelfde gedaan.

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Ik als eigenaar van een klein hondje, stel het enorm op prijs als mensen mij op tijd waarschuwen want veel dingen die normaal nog oke zijn, zijn plots heel angstaanjagend als het om een kleintje gaat hp-smile

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Ik vind het ook erg netjes van je!

 

Arran moest ook nooit zo veel van pups hebben (veuls te druk) dus waarschuwde ik puppy eigenaren vaak even van te voren.

 

Als hij dan een snauw gaf als ze te druk waren dan vonden de eigenaren dit vaak ook minder erg en snapte ze beter waarom hij zo deed.

 

Ook altijd goede reacties op gekregen

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^