Wanneer pup alleen laten slapen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnaAnna

Hoi!

Onze pup van 10 weken is nu 1,5 weken bij ons, en tot nu toe slaapt ze steeds bij ons op de slaapkamer. Gewoon los, niet in een bench maar in haar mand. Haar mand ligt ze niet in maar ze ligt steeds op de grond. Dit gaat erg goed, ze slaapt rustig en ze kan nu sinds 2 nachten doorslapen van 11 uur tot ongeveer 6/7:30 uur.

 

we vroegen ons nu af, waneer kan ze alleen slapen? We willen haar in de keuken laten slapen.

Overdag blijft ze ook veel in de keuken, maar alleen zijn heeft ze nog moeite mee. Als ik even bv naar de wc ga vind ze al eng, dan plast ze binnen (terwijl ze net nog buiten heeft geplast).

 

wanneer kunnen we haar alleen laten slapen?

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Het hangt van de pup af, waar ze aan toe is. Ik zou het ritme van de pup volgen. Je kan ook ervoor kiezen om langzamerhand steeds om te draaien. Dat een van jullie bij de pup beneden slaapt zodat ze leert begrijpen dat ze beneden moet slapen. Je geeft in ieder geval aan dat ze het nog moeilijk vindt om alleen te zijn, dan zou ik haar nu nog niet alleen laten slapen. Voor nu gewoon haar mee laten trippelen waar ze behoefte aan heeft. Als ze mee loopt naar de wc omdat ze jou in de gaten wil houden, laat je haar mee. Op een gegeven moment zul je merken dat de pup niet meer mee gaat, omdat ze heeft ervaren dat jij steeds terug komt. Vanaf dat moment kun je het alleen-zijn steeds rustig stapje voor stapje uitbreiden.

Volgende forumvraag: Grommen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^