Welk merk hondenvoer geven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suus AgterbergSuus Agterberg

Hoi, Dante is in juni 6 maanden en komt dan naar ons in Nederland , nu vraag ik mij af welk merk voeding ga ik geven? Waar moet ik op letten? We denken 2 keer per dag brokken? Of ‘moet’ nat ook ? Er zijn zoveel merken dat ik door de bomen het bos niet meer zie... alvast bedankt! Groetjes Suus 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Alles zal beter zijn dan wat hij nu krijgt. Ik was zelf erg tevreden over Wolfsblut en Wolf of the wilderness.

 

Maar ik weet niet hoe groot de pup gaat worden, misschien moet je naar large breed  dan vind ik jarco een goeie. 

 

Hangt ook allemaal van je budget af. 

honden page profiel maxmax 3 doggies

honden foto van max

welk ras wordt het? Het is een kwestie van uitproberen. dus niet kijken bij recensies en denken: oh, wat een slecht voer! je moet kijken naar je pup, hoe hij er op reageert... Wel heb ik een tip om voer te kiezen zonder granen en bietenpulp etc etc. je hond heeft er niks aan en sommigen krijgen jeuk, maar wat ik al eerder zei: Uitproberen.

Je kunt voor verschillende merken op de site : Voerwijzer.com kijken, misschien wel handig...hp-thumbsup

Veel succes!

honden page profiel Britt, Maui & Bodhi Britt, Maui & Bodhi 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

Ik ben zelf heel erg tevreden over Natural Fresh Meat. Het vleespercentage is niet heel hoog maar het is de eerste brok waar Maui een goede ontlasting mee heeft en ze hebben ook hondenworsten die ik gebruik voor het trainen. De worsten snij in dan in kleine blokjes en soms doe ik er een paar door de brokjes heen om het af te wisselen. 

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel 3 doggies

honden foto van Marjolein & Mabel

Ik gebruik hier ook Wolf of the Wilderness, de brokken, en mijn hond doet het hier erg goed op! Maar het kan natuurlijk heel erg per hond verschillen, denk dat het ook wel een kwestie van uitproberen is om te kijken welk merk het beste is voor je hond.

 

Zelf zou ik letten op het vleespercentage, het beste is als dit zo hoog mogelijk is (zover het budget het toelaat). En inderdaad wanneer mogelijk hondenvoeding die niet al teveel granen heeft (als het goed is heeft de hond hier qua voeding namelijk niet veel aan, het is vooral vulling). Wolf of the Wilderness gebruikt bijvoorbeeld aardappel ipv granen.

 

Qua hoeveelheid, meestal geeft het merk voer bepaalde richtlijnen per gewicht die je als uitgangspunt kunt gebruiken. Maar dit is ook weer een kwestie van naar je hond kijken en meer of minder voeren wanneer nodig. 

honden page profiel Suus AgterbergSuus Agterberg

" Ik gebruik hier ook Wolf of the Wilderness, de brokken, en mijn hond doet het hier erg goed op! Maar het kan natuurlijk heel erg per hond verschillen, denk dat het ook wel een kwestie van uitproberen is om te kijken welk merk het beste is voor je hond.
 
Zelf zou ik letten op het vleespercentage, het beste is als dit zo hoog mogelijk is (zover het budget het toelaat). En inderdaad wanneer mogelijk hondenvoeding die niet al teveel granen heeft (als het goed is heeft de hond hier qua voeding namelijk niet veel aan, het is vooral vulling). Wolf of the Wilderness gebruikt bijvoorbeeld aardappel ipv granen.
 
Qua hoeveelheid, meestal geeft het merk voer bepaalde richtlijnen per gewicht die je als uitgangspunt kunt gebruiken. Maar dit is ook weer een kwestie van naar je hond kijken en meer of minder voeren wanneer nodig.  "

Hoi Marjolein, bedankt voor je zeer duidelijke antwoord! Hier heb ik veel aan! Thanks! 

honden page profiel ImkeImke

honden foto van Imke

Ik heb op dit moment inbalance. Hoog percentage vlees en niet duur. Er is een pup versie voor large breed en kleinere. Ik had even bij je foto's gekeken en denk dat het een behoorlijk grote hond wordt? Het is graanvrij. Het wordt niet in winkels verkocht maar meteen vanuit het bedrijf verzonden zo kunnen ze de kosten laag houden. Saar doet het hier heel goed op , mooie stevige ontlasting .

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Slechte voeding bestaat niet (meer), dus het is een kwestie van voor jezelf eens te bedenken wat je belangrijk wil/graag wil zien en dan uitproberen wat goed gaat bij je hond.

 

Zelf ben ik voorstander van natuurlijke voeding. De basis bij mij is dus rauwe voeding  (zowel KVV als zelf samengesteld).

2 van de 3 eten ook nog brok bij.  Daar doe ik dan vlees onder maar ter afwisseling krijgen ze ook af en toe blikvoeding erdoor.

 

Tafelresten verdwijnen ook in de hondenpotten.

 

Aanvullen met supplementen voor de gewrichten, olie, af en toe een ei...

Iedere dag is wat anders en mijn honden zijn altijd blij wanneer ze eten krijgen.  Dat zouden ze overigens vermoedelijk ook zijn moest ik ze elke dag dezelfde droge meuk brok voorschotelen, maar ik hou van afwisseling.

 

Als pup geef ik ze vanalles door elkaar, ze kunnen dan steevast ook onverwachte dingen eens eten zonder dat hun spijsvertering meteen van slag is.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Je ziet door de bomen het bos niet meer zoveel merken en soorten hondenvoer zijn te koop.

 

Ik heb wel 20 soorten brok voor mijn huidig hondje geprobeerd. 

 

Het beste resultaat met brokken Biofood Lam & Rijst. Een paar keer per week krijgt hij blikvoer Lukullus of Rocco Beef with Lamb. Ik heb veel brokken zonder graan geprobeerd. Uiteindelijk blijkt mijn hondje rijst (is ook een graansoort) nodig te hebben voor stevige ontlasting. Het door mij gebruikte voer voldoet niet helemaal aan de specificaties van voerwijzer.com, maar uiteindelijk gaat het er ook om waar je hond het beste op reageert.

 

Wat is een goede brok | Voerwijzer.com
https://www.voerwijzer.com/wat-is-een-goede-brok/

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^