Hoe word jij begroet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Ik dacht, even een leuk topic over onze lieve viervoeters! Hoe word jij begroet door jouw hond als je thuiskomt? Heeft hij of zij een bepaalde/gekke manier van begroeten? Laat het me weten.

 

Zodra mijn hond mij of mijn vriend de trap af hoort lopen of thuis ziet komen, pakt hij het eerste beste speeltje dat hij ziet liggen in zijn bek en begroet ons heel blij kwispelend (áltijd met een speeltje in zijn bek dus). Als hij niet zo snel iets ziet liggen, pakt hij iets anders wat voor handen ligt (soms een handschoen of een schoen) om ons daar mee te begroeten. Een echte golden retriever ;)

 

Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen over jullie hond. 

honden page profiel DagmarDagmar

Luid geblaf. Ik zet de deur van de veranda en keuken open en laat ze buiten stormen en laat ze daar even alleen buiten terwijl ik rustig mijn spullen kan wegzetten hp-angel

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Dat hangt van de situatie af: 

- na een vakantie waarbij ze niet mee mocht, word ik helemaal gek gelebberd

- bij het opstaan: kwispel kwispel en ze wil naar buiten

- bij terugkomst van buiten of boodschappen: blijft liggen slapen.... 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Zodra hij mijn auto deur hoort dichtvallen begint ie te gillen & piepen. Ik zet mijn spullen in de gang en ga naar boven. Mijn honden zitten als ik weg ben op mijn kamer. Dan is het een uitgebreide begroeting met lebbers en een hoop geluid. 

 

Vervolgens haal ik lein erbij. Mijn honden liggen gescheiden. Kamer is door ong 2 gedeeld doormiddel van kennel panelen. Die gaat op een meter afstand met vier benen de lucht in en haar hele lijf beweegt mee met het kwispelen. Als ze allebei hun aai hebben gehad keert de rust vrij snel weder. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Zodra mijn wekker gaat hoor ik beneden en gejank en springt de jongste tegen de deur naar boven aan. Ik maak me eerst rustig klaar en in die tijd is het rustig. Totdat ik de trap af loop. Dan kom ik beneden en wordt ik enthousiast begroet. De jongste springt dan nog een beetje maar ze krijgt pas aandacht als ze op de grond staat. 

 

De oudste gaat eerst altijd wild op zoek naar iets om in de mond te nemen. En als er geen speeltje in de buurt ligt zie je de paniek toeslaan, en pakt ze vaak maar een fleece dekentje en kussen van de bak haha. 

 

Als ik thuiskomt hetzelfde, alleen dan door de achterdeur ipv boven. Ze herkennen de auto ook, die ze dus al vanaf een afstand kunnen horen, zodra ik de straat in rij janken ze al. 

honden page profiel AmélieAmélie

honden foto van Amélie

Altijd met enorm veel bombarie en kabaal...!

Gelukkig blijft het bij vocaal geweld, ze springt niet tegen je op, maar duwt wel stevig tegen de benen. Vervolgens wordt er razendsnel haar knuffel ( een eend) opgehaald, die dan begroet moet worden.

De hele buurt weet wanneer een van ons thuiskomt. In het begin kwamen ze nog kijken wat er in vredesnaam aan de hand was, nu zijn ze er aan gewend.hp-angel

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

wat leuk als die enthousiaste honden.

Max is echt ontzettend ongeintereseerd. Als je mazzel hebt stapt hij voor je uit zijn mand (na 3 keer te hebben uitgerekt) om je te besnuffelen en een soort nies te doen. 

Ik kwam terug van een week vakantie, hij stond niet eens op! erg gehecht is hij aan mij hahaha. totaal niet gemist dus.

 

 

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

wat leuk als die enthousiaste honden.

Max is echt ontzettend ongeïnteresseerd. Als je mazzel hebt stapt hij voor je uit zijn mand (na 3 keer te hebben uitgerekt) om je te besnuffelen en een soort nies te doen. 

Ik kwam terug van een week vakantie, hij stond niet eens op! erg gehecht is hij aan mij hahaha. totaal niet gemist dus.

 

 

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Ik heb ook een Golden retriever en hij moet ook altijd iets in zijn bek hebben :-) Is zijn varkentje niet in de buurt (zijn knuffel) dan pakt ie een kussen, deken of schoen oid. Hij maakt ook altijd veel geluid; een soort van grommetje maar totaal niet agressief. Echt superschattig. Hij doet dat ook als hij gewoon bij je komt zitten, soort van aandacht trekken. 

 

De kinderen zeggen dat als hij mijn auto hoort hij heel hard begint te piepen en lief grommen. Heb ik boodschappen bij me dan pakt ie wat uit de tas om in zijn bek te nemen. Meestal ligt bovenop de tas iets zachts zoals brood ofzo. Tis altijd te hopen dat hij het niet kapotbijt.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Heerlijk die uitbundig blije, niet geremde honden!

 

Beide honden zijn hier zeer enthousiast, trappelen druk met hun voorpootjes op de vloer tot de deur echt open gaat, rennen naar me toe en springen tegen me op.

Momo rent dan weg om iets te kauwen te zoeken en komt daarmee weer bij me.

Elsa blijft wild kwispelen tegen me opspringen en mijn gezicht aflebberen tot ik zeg dat het wel weer genoeg geweest is.

 

Het maakt niet uit of ik even boven geweest ben om mijn tanden te poetsen, boodschappen heb gedaan of een dag ben weggeweest; reactie is hetzelfde.

 

Mooi vind ik altijd hoe enthousiast Elsa altijd is als ik haar ga halen als ze vast ligt bij de schapen; zelfs als ze weet dat ze niet mag mag drijven.. Net een flipperkast die hond! En die pret-bek dan!!

honden page profiel saskiasaskia

honden foto van saskia

hier ga ik naar beneden en je ziet onze hond dan in de bench staan. je ziet zijn staartje al heen en weer gaan maar dat kan niet echt goedhp-heart. we halen hem eruit en hij rent op ons af, geeft likjes springt op onshp-heart. maar dat id wel te verwachten met een labhp-sleephappy. ook al zitten we bij hem, we zeggen zn naam en hij wordt al wild, gaat kwispelen, wil dat je komt spelen en aaien etc etc...hp-heart

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Twinko slaapt voornamelijk wanneer ik weg ben. Opgerold in z’n mandje. Als ik dan thuiskom doet hij één oog open. Soms twee. Dat is het. 

En daarna bespring ik hem om even lekker te knuffelen hp-angel

 

Het enige dat ik aan hem merk wanneer ik echt lang ben weg geweest is dat hij mij de dag erna veel meer volgt. Constant even checken of ik er nog ben. Gelukkig komt dat zelden voor. Ik vind dat altijd zo zielig. 

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Ik heb daar een paar filmpjes van:

 

In de ochtend

 

Thuis komen

 

Ophalen bij oma

 

Heeft geen uitleg nodig, denk ik hp-shiny

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik heb daar een paar filmpjes van:
 
In de ochtend
 
Thuis komen
 
Ophalen bij oma
 
Heeft geen uitleg nodig, denk ik "

O wat zijn die rustig vergeleken met de mijne!

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" O wat zijn die rustig vergeleken met de mijne! "

dat was ook mijn gedachte haha hp-shiny

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Dobber staat op me te wachten bij de deur, maar zodra ik binnen stap loopt ze alweer weg. Even aaien is er alleen bij als ik het écht wil, maar daarvoor moet ik haar wel bij me roepen. Meestal wil ze graag naar buiten, zodat ze op zoek kan naar zonnebloempitjes die de vogels hebben laten vallen. 

 

Opvangertje Anuska is totaal anders. Die staat me piepend op te wachten 'she demands attention'. Als ik haar aai blijft ze ook niet rustig stilstaan, maar loopt rondjes om mijn handen heen. Ik moet ook erg oppassen, want ze wil me heel graag likken (ook op mijn gezicht, bah!). 

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

‘s Morgens valt er weinig te begroeten, want Bobby slaapt al bij me. Meestal in haar mandje naast mijn bed. Maar soms, als ik vroeg in de ochtend even naar de w.c. moet en dan weer terug kom, kruipt ze nog even heerlijk bij me, tot het tijd is om op te staan. Zo gezellig.

Als ik thuiskom hoort ze me al aankomen en als het te lang duurt begint ze te piepen. En altijd enthousiast, als ik de deur open doe staat ze al klaar, kwispelen, springen, dansen, likken. Altijd leuk thuiskomen.
De ene keer wordt ik zo begroet, de andere keer heeft ze ook een cadeautje in haar bekkie. Meestal een speeltje, maar ook hier de gekste dingen soms. Een bol wol, sok uit de wasmand, sjaal, net wat ze kan pakken. Met haar bek vol kan ze me natuurlijk niet meer likken, maar dan drukt ze liefdevol het speeltje tegen mijn gezicht aan. Zo schattig.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik dacht, even een leuk topic over onze lieve viervoeters! Hoe word jij begroet door jouw hond als je thuiskomt? Heeft hij of zij een bepaalde/gekke manier van begroeten? Laat het me weten.
 
Zodra mijn hond mij of mijn vriend de trap af hoort lopen of thuis ziet komen, pakt hij het eerste beste speeltje dat hij ziet liggen in zijn bek en begroet ons heel blij kwispelend (áltijd met een speeltje in zijn bek dus). Als hij niet zo snel iets ziet liggen, pakt hij iets anders wat voor handen ligt (soms een handschoen of een schoen) om ons daar mee te begroeten. Een echte golden retriever ;-)
 
Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen over jullie hond.  "

ah wat leuk dat deed mijn eerste hond ook altijdhp-heart

 

Jenna blijft meestal gewoon liggen waar ze ligt, maar soms staat ze langzaam op rekt zich eerst nog wat uit, en komt dan richting mij gelopen, heel soms staat ze ook voor de deur als ik binnenkom.

Lola de hond die ik voor Jenna had, bleef ook meestal gewoon liggen, wel kwispelde ze dan heel hard met het puntje van haar staart.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Luid geblaf. Ik zet de deur van de veranda en keuken open en laat ze buiten stormen en laat ze daar even alleen buiten terwijl ik rustig mijn spullen kan wegzetten  "

Oh dat is een goed idee! Ik heb sinds kort een goede hoge schutting.

 

Ik wordt blaffend en springend begroet door allemaal. Hoe langer ik weg ben hoe hoger er gesprongen wordt. smile

honden page profiel Britt, Maui & Bodhi Britt, Maui & Bodhi

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

Vanmorgen had ik een examen dus Maui moest even naar een kennis waar twee hondenvriendjes van haar wonen. Toen ik haar weer kwam ophalen deed ze zelfs een blijschapsplasje.

Mijn vrienden hebben nog nooit geplast als ze me 5 uur niet gezien hadden, ik vat het dus maar op als een compliment wink

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Hier een filmpje van toen ik thuis kwam na werk, ze zegt alrijd welkom thuis en krijg een dikke knuffel haha

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Haha, leuk al die verhalen!

 

’s Ochtends komt Ziva omhoog van haar slaapplek als ze mij de trap af hoort komen. Dan staat ze meestal al met haar voorpoten op de onderste tree, zodat ik de grootste moeite heb om beneden te komen hp-shiny

Toch lukt dat altijd wel en dan ga ik op de tweede tree van de trap zitten met mijn benen wat uit elkaar. Daar komt Ziva dan tussen in staan en dan is het tijd voor knuffels en aaitjes! Meestal gaat ze weer met haar voorpoten op de trap staan zodat ik overal beter bij kan en vaak wil ze dan ook mijn gezicht likken. Soms duwt ze zich echt tegen me aan maar meestal niet zo heel hard. Soms gaat ze op de grond staan en duwt haar kop tussen mijn benen. Ze kwispelt wel wat maar niet heel veel. Als ze er genoeg van heeft, na een of twee minuutjes, stapt ze weg en kan ik mijn wandelschoenen aan trekken.


En soms ligt ze zo lekker dat ze gewoon blijft liggen waar ze ligt en ik naar haar toe mag komen hp-wink

 

Als we weg zijn geweest, komt ze naar ons toe voor wat aaitjes maar meestal is dat vrij snel over.

 

En als we lang weg zijn geweest, op vakantie of zo, komt ze even knuffelen, soms nog korter dan wanneer je boodschappen hebt gedaan of zo. En dan gaat ze haar bal halen en moet je die gooien, want dat heb je dan al een week niet gedaan en dat is toch schandalig surprised

Maar de volgende ochtend(en) wil ze dan wel extra lang knuffelen en is ze helemaal blij dat ik er weer ben.

 

Als ze onze ouders ziet, ook al heeft ze die vlak ervoor nog gezien, worden die enthousiaster begroet dan wij als we een week weg geweest zijn hp-angel

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

" O wat zijn die rustig vergeleken met de mijne! "

Hahaha, ze sprongen me in hun eerste jaar steeds open, en dat heb ik ze wel afgeleerd.
Soort van, want Abby springt nog steeds hahaha.

Maar ze zijn zoals ze nu zijn echt prima voor mij hp-heart

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

S'morgens als ik beneden kom zijn ze het rustigst en willen ze graag snel aan de wandel, de rest van de dag word ik blaffend en springend begroet door beiden.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^