Dag van jullie pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Hoe ziet de dag van jullie pup er uit?

Mijn labrador is nu 5 maand oud. ‘S ochtends wandelen we 30min tot een uur. Afhankelijk van waar ze zin in heeft. Ze is al snel onder de indruk van andere honden, dus als we er twee tegen zijn gekomen zit dat koppie gelijk helemaal vol.tongue-out 

Smiddags mag ze één of twee uur door onze grote tuin scharrelen. Ze geniet van het zonnetje. Haalt wat puppy streken uit. Ze “helpt” heel enthousiast bij het tuinieren :-). Ik roep haar af en toe bij me om wat oefeningen te doen, of te spelen met een trektouw. Er zijn ook dagen dat we de halve dag lekker in de tuin zitten.

Rond 16:00 weer een wandeling van 30 min tot een uur. Eigenlijk is dit niet echt een wandeling, meer heel veel stilstaan, snuffelen en pootjebaden. Soms laat ik haar brokjes zoeken in het gras. Ze is niet zo van het kilometers maken.

Savonds krijgt ze wat te kauwen. Als ze nog energiek is (bijna altijd haha) spelen of trainen we even.

Tussendoor slaapt ze vooral en zo niet wil ik dat ze zichzelf maar even vermaakt.

Vraag me af hoeveel/wat anderen doen met hun pup? 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Hier ook een draakje van 5 maanden oud. 

Ik loop ‘s ochtends ongeveer 40/50 minuten met Maui waarin ook veel ruimte is voor haar om te zwemmen. Ik loop dan altijd voor de warmte. ‘S middags doen we nu niet veel omdat ze heel veel last heeft van het warme weer, dus alleen poep en plasrondjes en vooral lekker slapen. 

Na het eten als het afgekoeld is nog een wandeling van 30/40 minuutjes wederom in een bos met zwemmogelijkheden. Tijdens de grote wandelingen loopt Maui altijd los. Ik train ongeveer om de dag met haar en we hebben 2x per week obedience of een andere mentale uitdaging. 

Het is een beetje van dag tot dag puzzelen wanneer haar emmer vol zit, gelukkig is dat steeds minder snel hier. Zo heb ik bijvoorbeeld vanmorgen wat langer gelopen met een kennis en haar twee labradors dus doen we morgen wat minder. Zondag hebben we weer een playdate met 8 honden dus dan komt een zaterdag met weinig prikkels goed van pas hp-shiny

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

 

 

 

7.30 een klein half uurtje wandelen, eten en ze slaapt weer. Om 12.30 een wandeling in het losloopgebied kan ze lekker rennen en zwemmen een uurtje, bij thuiskomst een gevulde kong of kauwsnacks. Daarna rust ze weer. 16.00 weer eten, brokken in een snuffelmat of bal. Tussendoor gaat ze vaak uit zichzelf de tuin in, speelt ze met haar bal of loopt ze gewoon rond of geniet lekker v.d zon haha. 18.00 weer een wandeling van 3 kwartier. Nog even een lekker bot en ze slaapt weer. 10 uur weer eten en half 11 weer wandelen. 

 

Wandelingen wel afhankelijk van het weer, bij warm weer is de ochtend wandeling/avond langer en in de middag kort.

Trainen doen we gewoon tussendoor, wanneer we er zin in hebben. Normaal gesproken op zaterdag puppycursus en 1x per week een sociale wandeling met andere honden.

honden page profiel DanielleDanielle

Hier ook een pup (Golden Retriever) van 5 maanden oud. Eigenlijk is geen dag hetzelfde. Maar we hebben wel een standaard uitlaatschema.

 

'S ochtends rond 07:00 wordt hij wakker. Dan sta ik ook op. Hij krijgt dan eten en lopen we een kort plas/poep rondje. Daarna ga ik ontbijten omkleden etc. De pup gaat dan altijd nog even slapen. Rond 9 uur maken we de eerste echte wandeling van de dag van ongeveer 45 minuten. We wonen aan de rand van een prachtig natuurgebied met water, bos, etc. Elke wandeling doen we hier. We kunnen de ronde zo lang of kort maken als we willen, maar elke wandeling is ongeveer 45/50 minuten.

 

Om 12:30 is de tweede wandeling van de dag. Daarna krijgt hij zijn lunch. Tussen de wandelingen door is het heel afwisselend: als hij slaapt, dan slaapt hij. Als hij onrustig is, train ik met hem, gaat hij in de tuin graven of doen we hersenspelletjes.

 

Derde wandeling is om 16:00.  Om 18:00 krijgt hij zijn diner. Om 19:00 de laatste wandeling van 45 minuten. Daarna krijgt hij een bot en ligt hij de rest van de avond bij ons op de bank te slapen.

 

Maar jouw labrador wandelt 2x per dag? Dat lijkt me vrij weinig toch?

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

@Danielle

Jep, ze heeft twee echte losloop wandelingen per dag. Wij moeten altijd de auto pakken om ergens te komen. Maar we wonen erg ruim dus eigenlijk is ze een beetje een “erfhond”. 
De keren dat ze gewoon snel moet plassen tel ik niet mee als wandeling.

 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" @Danielle
Jep, ze heeft twee echte losloop wandelingen per dag. Wij moeten altijd de auto pakken om ergens te komen. Maar we wonen erg ruim dus eigenlijk is ze een beetje een “erfhond”. De keren dat ze gewoon snel moet plassen tel ik niet mee als wandeling.
  "

Wij moeten helaas ook de auto pakken om lekker te kunnen lopen..

 

We wonen ook in niet zo’n goede buurt met veel slecht opgevoede keffertjes die altijd los lopen of alles mogen aan een flexilijn. Maui is al een keer gepakt door zo’n hondje dus dan maar met de auto om de slechte ervaringen te vermijden. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Wij moeten helaas ook de auto pakken om lekker te kunnen lopen..
 
We wonen ook in niet zo’n goede buurt met veel slecht opgevoede keffertjes die altijd los lopen of alles mogen aan een flexilijn. Maui is al een keer gepakt door zo’n hondje dus dan maar met de auto om de slechte ervaringen te vermijden.  "

Jep herkenbaar, ik rijd ook liever een stukje verder om ontspannen te kunnen lopen. Als mn pup uitgegroeid is gaan we gewoon met de fiets. Zij heeft trouwens ook erg last van de warmte, dat wordt wat als het zomer is...

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Jep herkenbaar, ik rijd ook liever een stukje verder om ontspannen te kunnen lopen. Als mn pup uitgegroeid is gaan we gewoon met de fiets. Zij heeft trouwens ook erg last van de warmte, dat wordt wat als het zomer is... "

Ja jammer hè.. ik houd zelf altijd aan dat Maui andere loslopende honden mag begroeten en als een hond aangelijnd is, lijn ik haar ook aan. Als er een aangelijnde hond ons tegemoet komt, komt ze al vanzelf mijn kant op omdat ze weet dat ze aangelijnd wordt voor een klein stukje met heeeeeel veel beloningen, slim ding.

 

Helaas besloot ik gister om weer een klein rondje in de wijk te doen en toen kwamen er twee loslopende hondjes op ons afgestormd. Hun baasje zat in de voortuin en riep dat ze niks deden. Maar voor Maui wel vervelend omdat ze geen kant op kon aangezien onze lijn maar 1,80m was. Volgende keer maar weer met de auto weg hp-frusty

honden page profiel saskiasaskia

honden foto van saskia

hier ook een lab van 5 maanden!

rond 8-7 uur in de ochtend ook een grote wandeling van een een uur - 40 mint. voor de rest meedtal kleine wandelingen, dus poep- plas rondjes en misscshien nog in de avond ff een grote wandeling maar niet super lang.

honden page profiel Maaike en GuusjeMaaike en Guusje

honden foto van Maaike en Guusje

Hier een pup van 4.5 maand

Om 5.30 laat mijn man haar plassen en krijgt ze haar eten, daarna weer lekker slapen, vaak tot 8 uur of later. dan gaan we om 9 uur een wandeling maken van ong, 30 minuten grotendeels lekker los .

Om 12uur weer eten.

Om 13 uur weer wandelen 

om 17 uur weer eten en s avonds weer wandelen. 

Tussendoor gaat ze nog plassen natuurlijk. Verder speelt ze veel in de tuin en sjouwt ze met van alles en nog wat

Slapen doet ze er weinig overdag. Soms 10 minuten in het zonnetje en  smiddags1.5 uur in de bench.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik heb nooit een schema gehad met mijn pups. Schept dan ook geen verwachtingen bij de hond.  :D 

 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Hier ook een pup van vijf maanden, maar die heeft een vriendje van bijna 4 en een vriendinnetje van bijna 3 in huis, dus dat is misschien niet te vergelijken. 

De ochtend begint als ze in de bench begint te piepen, dan is ze het zat en dat sta ik op om alledrie de honden uit te laten, we lopen dan een rondje van een minuut of 15. Daarna krijgen ze lekker eten. Meestal moet ik Bam dan nog een keer laten plassen of poepen, want eten werkt op de darmen en de blaas. Dan gaan ze meestal nog een paar uurtjes slapen. Dan wordt er gespeeld, gegeten en weer uitgelaten, daarna mogen ze bij goed weer in de tuin. In de avond weer even plassen voor wij zelf gaan eten, daarna krijgen de honden eten en lopen we nog eens een half uurtje of een uurtje. En dan liggen ze weer de hele avond te slapen. 

Meestal gaan we elke dag wel even naar het bos, maar nu met die coronacrisis vind ik dat lastig want ik vind het erg druk in de bossen met recreanten, mensen met kleine kinderen en van die lompe mountainbikers. Dan kan ik ze niet los laten lopen en in het bos met drie honden aan de lijn is voor het baasje ook geen feest. 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Hier een pup van 13,5 week, een ‘puber’ van 14 mnd en een hondje van 7 jaar.

De puber en pup zijn vizsla’s.

We hebben geen bench, dus ik ging er ‘s nachts uit om de pup even uit te laten. Inmiddels twee nachten doorgeslapen, maar rond 6 uur ze even uitlaten. Daarna slapen ze nog ca. 2 uur.

Dus rond 8 uur nogmaals uitlaten en spelen. Daarna gaat de pup en ouder hondje slapen en ga ik op pad met de ‘puber.’ Dat is óf een hardloop-ronde óf een wandel-ronde.

Als ik terug ben, ga ik een rondje met de pup alleen. Daarna gaan ze spelen, of krijgen wat te kauwen. Tussendoor laat ik de pup nog vaker plassen/poepen. Ze slapen nog wat tussendoor.

En we wandelen dan sowieso nog met alledrie de honden.

We hebben geen schema en kijken vooral naar wat de honden nodig hebben.

De wandeling alleen met pup besteed ik ook wat aandacht aan oefeningen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^