Puppy aanschaffen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Het zijn ook leuke honden,  let wel goed op want er komt wel angst voor in dit ras.
Ras staat er een beetje om bekend wat achterdochtig,  eenkennig, angstig te kunnen zijn.
Maar er zijn er ook genoeg die hier geen last van hebben, toch iets om rekening mee te houden.
  "

Oei, dan is het wel goed om daar op te letten bij de fokker.

 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Heb je al een keuze kunnen maken? hp-smile

honden page profiel PB95PB95

Bedankt voor al jullie reacties :)

De afgelopen dagen hebben we ons nog meer verdiept, en hebben we, ook samen met mijn ouders, de keuze gemaakt voor een golden retriever. We zijn nu goed aan het kijken, en hebben contact opgenomen met ook een aantal fokkers. 

honden page profiel Britt, Maui & Bodhi Britt, Maui & Bodhi

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

Bij de goldens is het over het algemeen zo dat hoe donkerder de hond, hoe meer werklust ze hebben. De witte kleuren zijn de showlijnen en de bruine kleuren de werklijnen/jachtlijnen. 

 

Daarbij zijn Goldens, zeker de eerste jaren, wel honden die veel uitdaging en beweging nodig hebben. Ze hebben echt werk nodig. 

honden page profiel DanielleDanielle

Ik heb een Golden Retriever pup. Het zijn geweldige honden, maar onderschat ze alsjeblieft niet. Je hebt de eerste 2 jaren zeker je handen er vol aan. Althans, ga daar maar wel vanuit. Ze zijn ontzettend slim en daardoor leren ze heel snel, maar het is daarom nog geen gemakkelijke honden. Ze zijn namelijk ook héél eigenwijs. En zoals al is aangegeven, ze hebben veel uitdaging nodig. Zowel fysiek als mentaal. Dit is in ieder geval mijn ervaring. Als je hier voor 200% voor kunt inzetten en dit ras niet onderschat zal ik er zeker voor gaan!

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Wat leuk! Goldens zijn echt hele leuke en lieve honden hp-heart maar inderdaad ook actief. Maar als jullie er allemaal achter staan, moet dat wel lukken he om voldoende uitdaging te bieden. Scheelt ook wel dat jullie met 3 + uw vriend zijn, dus kan het werk verdeeld worden. Misschien zijn er forumleden met goede ervaringen van bepaalde fokkers en kunnen zij je helpen? En idd wat al werd aangegeven qua verschil in kleuren is zeker iets om over na te denken! Veel plezier met het voorpret :) 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Op zoek naar chow chow puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^