Welk Ras is handig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Mee eens, maar opzich zouden kamers toch ook niet uitmaken?
 
Het gaat erom of je je hond de uitdaging kan bieden die hij/zij nodig heeft en of je de verantwoordelijkheid aankan betreft de nodige uitdaging en alle andere dingen die bij het hebben van een hond komen kijken. Of je dan op een klein appartement zit of in een enorm huis maakt niet uit. "

Hear! Hear!

 

Zeker in België maar ook in Nederland zijn er zoveel honden die de tuin niet uitkomen.. Maar ja.. wel een groot huis.

En dan krijg ik af en toe te horen dat een hond op een appartement niet kan..

 

Heel vaak lees je bij mensen die een eerste pup overwegen dan ook: "We hebben een ruim huis" en/of "we hebben een grote tuin" en ook wel; "Voor het huis hebben we een park/bosje/landerijen oid"

Alsof dat wat uitmaakt. Al zit je inderdaad op een kamertje waar de hond naast je bed moet liggen.. Die baasjes zijn vaak juist zeer uithuizig omdat hun kamertje zo klein is en als ze dan de hond ook meenemen naar buiten en veel met de hond doen dan kan dat best. Beter dan een actieve hond die de tuin in wordt 'geschopt' en zich daar maar moet vermaken.

 

Dochterlief heeft dit jaar een keertje een dag en een nacht Momo meegenomen omdat ze zich verdrietig voelde. De hond kan net lekker liggen tussen haar bed en haar keukenblokje. Maar ze zaten nauwelijks binnen. Veel buiten, bos en de rivier. Met z'n tweetjes knuffelen op een picknickkleedje. Ik en Momo vonden het prima. Mag altijd, ze hoeft het maar te vragen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik doelde ook meer op het ras wat ik in huis heb. Met genoeg uitdaging kan een hond prima op kamers maar ik denk dat het dan wel apenkooien word voor mij haha "

Dat was het voor mijn dochter dus ook LOL.

Ze heeft een heel mooi kamertje op een voor haar erg leuke locatie. Midden in het centrum en een eigen keukentje en douche. Alleen de wc moet ze delen. Maar met een tweepersoonsbed er in kan ze niet om het bed heen lopen.

honden page profiel Britt, Maui & Bodhi Britt, Maui & Bodhi

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

Ik denk dat het voor honden ook vrij weinig uitmaakt waar ze wonen zolang ze maar bij het gezin mogen zijn 

honden page profiel ChaseChase

" Heb je een vast goed inkomen om in alles te voorzien wat nodig is?
Eten,speeltjes,dierenarts etc? "

Yes ik heb genoeg inkomen ervoor als ik en mijn partner uit elkaar gaan dan blijft de hond bij mij dat hebben we zo afgesproken ik heb genoeg tijd ik heb over alles nagedacht en ben goed voorbereid doe al best lang research op dit gebied so no worries 

honden page profiel RJRJ

" Yes ik heb genoeg inkomen ervoor als ik en mijn partner uit elkaar gaan dan blijft de hond bij mij dat hebben we zo afgesproken ik heb genoeg tijd ik heb over alles nagedacht en ben goed voorbereid doe al best lang research op dit gebied so no worries  "

hp-thumbsup

honden page profiel DagmarDagmar

Dat woonplaats niet uitmaakt, ben ik het toch niet helemaal mee eens. 

Moest ik enkel maar een klein appartement hebben, zou ik zeker niet beginnen aan mijn honden.  Dan nam ik wel een klein handig ras. 

 

Net zoals ik me gaan kaukaas ga aanschaffen in mijn huidige situatie. 

honden page profiel tobeytobey

Ik zou eerst kijken waar je komt te wonen, dat kan nog eens erg onzeker zijn in de huidige woningmarkt. Misschien vind je de aankomende vijf jaar (of langer) wel geen huis, afhankelijk van de regio natuurlijk maar dan nog.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Eerste hond - in stad
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^