Schilfers?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

Hallo allemaal! 

Gisteren kwam Bailey terug van de uitlaatservice en had hij allemaal witte spikkels tussen/op zijn vacht. Ik dacht dat hij wellicht in het zand gerold had dus ik heb hem geborsteld en gewassen, maar nu zie ik dat het er nog steeds zit. Ik merk ook dat hij erg statisch is vandaag. Hij heeft hier nog nooit last van gehad en is ook niet allergisch voor iets. Hij is niet overdreven veel aan het jeuken en krabben. Hebben jullie enig idee wat het kan zijn en wat ik hier aan zou kunnen doen?

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer heeft dat als hij stress heeft. Wanneer we bijvoorbeeld in de wachtkamer zitten bij de dierenarts, dan krijgt hij zulke schilfers. Het verdwijnt ook weer. Misschien heeft je hond wat spanning gehad op de uitlaatservice. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Gijs had dat de afgelopen dagen ook. En heeeel erg statisch. Ik denk dat het schilfers, stof en zand is wat ze normaal eruit schudden maar nu eraan blijft omdat hij zo statisch is. Ik heb hem een beetje ingesmeerd met vettigheid (creme voor in je jaar haha) en daar ging het statische mee weg 

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

" Beer heeft dat als hij stress heeft. Wanneer we bijvoorbeeld in de wachtkamer zitten bij de dierenarts, dan krijgt hij zulke schilfers. Het verdwijnt ook weer. Misschien heeft je hond wat spanning gehad op de uitlaatservice.  "

Bedankt voor je reactie. Ik heb de uitlaatservice een berichtje gestuurd of hij kon merken dat hij gister stress had oid. En ik heb zojuist de da voor de zekerheid even dezelfde foto's gestuurd. 

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

" Gijs had dat de afgelopen dagen ook. En heeeel erg statisch. Ik denk dat het schilfers, stof en zand is wat ze normaal eruit schudden maar nu eraan blijft omdat hij zo statisch is. Ik heb hem een beetje ingesmeerd met vettigheid (creme voor in je jaar haha) en daar ging het statische mee weg  "

Ja. Ik hoor het zelfs gewoon knetteren als hij op of onder de deken heeft gelegen, en we gaven elkaar al een schok vandaag hp-cry had hem express gister al gelijk gewassen het is er alleen helaas niet uit gegaan.. Welke Crème heb je gebruikt? Straks krijgt hij nog meer schilfers daarna tongue-out

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Ja. Ik hoor het zelfs gewoon knetteren als hij op of onder de deken heeft gelegen, en we gaven elkaar al een schok vandaag  had hem express gister al gelijk gewassen het is er alleen helaas niet uit gegaan.. Welke Crème heb je gebruikt? Straks krijgt hij nog meer schilfers daarna  "

Ik hen gewoon een uit de badkamer gepakt, haha, maar mijn hond heeft best een dikke vacht en het komt dus niet op zijn huid. Gewoon wat op mijn handen gedaan en hem toen ingewreven. Daarna knetterde hij ook niet meer

 

Als je hond niet allergisch is of wat kun je ook iets van handcreme of vaseline doen, denk ik 

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

De reactie van de da:

Zo op deze foto's ziet het er niet echt uit als huidschilfers, mocht hij toch jeuk krijgen of meer schilfers dan zou ik volgende week even langs komen. Maar voor nu ziet het er niet alarmerend uit. Als de huid er verder rustig en roze uitziet zou ik me niet ongerust maken. Misschien voor nu wat vaker borstelen en daarbij goed de huid masseren voor betere doorbloeding van de huid.

##

Dus voor nu geen rede om langs de da te gaan. Heeft iemand nog tips om zijn huid mee in te masseren? Ze adviseerde een pyomousse, maar misschien is er iets wat iedereen in huis heeft wat ook werkt? 

Volgende forumvraag: Hoest en kots beweging of geluid?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^