Puppybezoek tijdens coronacrisis?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RJRJ

Wat ik mij afvraag,

 

Hoe doen fokkers/puppykopers het in deze tijd?

 

Blijven de fokkers nu met hun pups zitten omdat er kopers afhaken of word het met 8 weken bij de voordeur snel ophalen en weer terug naar huis?

 

Nee wij hebben geen interesse in een pup maar vroeg mij dit af hoe zoiets gaat in deze tijden?

 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel DagmarDagmar

In België kan (mag) het niet meer. 

Suckt als je nu met pups zit, maar je kan er gelukkig nog wel mee buiten. Ik heb al weet van  afzeggingen. 

Nu ja, tis niet anders. Mijn reu heeft afgelopen weekend/maandag gedekt, hopelijk is het binnen een 3tal maanden wat gekalmeerd, dat ik op bezoek kan gaan! 

honden page profiel RJRJ

Ik vraag mij echt af hoe mensen het doen in deze tijden....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ik vraag mij echt af hoe mensen het doen in deze tijden.... "

Alles wat je buiten in openlucht kan regelen, zou daar kunnen doorgaan en dan genoeg afstand houden.

Een kennismaking of verkennend gesprek met de fokker kan ook in een park, op een plein, e.d. plaatsvinden, dat hoeft niet binnenshuis.

De pups thuis bezoeken als ze nog erg jong zijn, dat zal niet gaan. Maar de huidige technologie biedt toch veel mogelijkheden om de ontwikkeling van de kleintjes te volgen via je scherm. Als de fokker een grote tuin heeft, kan je de pups, eenmaal ze buiten mogen, op die manier ook wel es in levende lijve zien.

En de overdracht zelf, kan weer in de buitenlucht plaatsvinden, dat hoeft geen belemmering te zijn.

Dus mits een beetje aanpassingen, is er wel wat mogelijk. hp-smile

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

In België mag je er niet omgaan. 

 

Maar goed, als met je pups blijven zitten of je pup niet kunnen ophalen, momenteel je grootste zorg is, kun je je best gelukkig prijzen. 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Als NL op slot is als ze 8 weken zijn hou ik ze met liefde een paar weken langer hier voor de families hp-heart

 

honden page profiel EnyaEnya

Hier zitten we ook met stress... duitse herder pupje gereserveerd net voor alles begon, zijn nu twee weken oud, ... normaal vanaf vier weken mogen we op puppybezoek en begin mei mogen ze naar de baasjes ... fokker woont ook een uur rijden van bij ons ... ik hoop echt dat we toch een keer op puppybezoek mogen gaan, en ze mogen gaan halen op 8 weken surprised en dan nog maar de vraag hoe we de pup dan deftig kunnen gaan socialiseren in deze tijden ... 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik sprak met een Hollandse herder fokker waarvan de pups nu 4 weken oud zijn, en eigenlijk voor het eerst de nieuwe baasjes konden ontmoeten. Hij doet het op het moment via videobellen. Al is dat echt niet hetzelfde natuurlijk. Verder is hij nog erg aan het nadenken aan andere oplossingen.. het is nog niet verboden NL, maar hij wil het risico niet lopen. 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wij hebben momenteel een nest van een week oud. We hebben met onze pupkopers afgesproken dat ze als gezin één voor één apart langs komen wanneer de puppy's vier weken oud zijn. Geen handen schudden, afstand houden van ons en wij zelf wassen na het bezoek onze handen goed. Op die manier kunnen alle gezinnen de pups een keer ontmoeten.

Voor de weken tussendoor dat ze niet langs kunnen komen, hebben we een webcam hangen en een Whatsappgroep waar ik regelmatig foto's en filmpjes post, zodat de kopers alle pups mee krijgen en ze goed zien groeien.

Wat betreft de socialisatie kun je ook goed socialiseren op 1,5 meter afstand. De pups kunnen hier in Nederland nog prima mee in de Doggyride naar de supermarkt en op afstand kijken naar de winkelwagentjes en mensen die boodschappen doen. Auto's rijden dan ook voorbij. Voor het contact gaan we de buren vragen of zij de pups willen knuffelen op straat, zodat zij ook menselijk contact hebben. Voor de rest doen we veel oefeningen met ze uit het boek "een hondenleven fysiek en mentaal in balans" om op te groeien tot stabiele pups die om kunnen gaan met andere situaties.

 

Het is allemaal even behelpen, maar dit is nu eenmaal de situatie. Wij wonen trouwens in Nederland, dus het is hier gelukkig soepeler.

Volgende forumvraag: Past dit ras bij ons
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^