Is het zover???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElsieElsie

honden foto van Elsie

Hoi iedereen! Ik heb een 4 tal weken geleden twee hondjes geadopteerd die weg moesten omdat de eigenaars er geen tijd voor hadden. De eigenaars hebben twee intacte hondjes zowat continu alleen gelaten omdat het teefje nog niet loops was. Toen ze voor het eerst loops werd zijn ze gekoppeld geweest voor een half uur maar de eigenaars dachten dat een teefje niet zwanger kon worden tijdens de eerste loopsheid. Inmiddels is hen wel duidelijk dat dit absoluut niet het geval is. Nala is momenteel hoogzwanger en kan elk moment werpen. Ze is vandaag echt extreem slaperig en lethargisch. Dit is voor mij een primeur dus ik weet niet goed wat te verwachten. Is dit een teken dat ze in arbeid zal gaan? Alvast bedankt! Groetjes van een heel bezorgde honden mama! 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hier heb ik geen verstand van.  Goed contact met een dierenarts lijkt me noodzakelijk.

Er zitten op dit forum fokkers (jij bent nu ook een fokker, Elsie), die er wel van weten, ik zal proberen een fokker voor je op te roepen. Een fokker herken je aan een sterretje naast de naam.

honden page profiel ElsieElsie

honden foto van Elsie

Ik heb een zeer goede dierenarts en heb haar gsm nummer voor moest het mis gaan. Tot nu toe heeft ze het tijdens de dracht geweldig gedaan. Al zie ik nu wel dat ze het meer dan beu is! 

honden page profiel RickRick

" Ik heb een zeer goede dierenarts en heb haar gsm nummer voor moest het mis gaan. Tot nu toe heeft ze het tijdens de dracht geweldig gedaan. Al zie ik nu wel dat ze het meer dan beu is!  "

Zodra ze begint te hijgen opletten meestal gaan ze ook trillen.

Zorg voor een rustig plekje en bij ook maar de geringste twijfel meteen da bellen er kan heel wat mis gaan.

honden page profiel ElsieElsie

honden foto van Elsie

Ik ben alle benodigdheden al wezen halen. Ze heeft een gezellige ruime werpruimte, warmtekussen, draad voor de navelstreng just in case, nieuwe nagelschaar, id bandjes, puppy melk en fles voor moest ze ze weigeren en ook voor haar zelf, een grote ren voor na de geboorte waar de pups niet uit kunnen en heeeeel veel liefde. Ze hijgt momenteel nog niet. Ze ligt vooral heel de tijd in haar werpruimte te slapen. Dat deed ze tot gisteren zelden. En ze was ook heel erg boos op de papa toen hij erin wou. Ik probeerde dat sowieso al te vermijden maar ze maakte er geen probleem van als hij toch eens binnen glipte. Tot vandaag dus. Tanden bloot en veel kabaal! 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik heb een oproep gedaan naar de fokkers op het forum, er zal straks allicht iemand met ervaring gaan reageren


Succes met je dame en een voorspoedige worp gewenst 

honden page profiel ElsieElsie

honden foto van Elsie

Geweldig, bedankt! 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Sommige honden laten hun eten staan ,of braken het uit als ze vlak voor de bevalling toch nog eten .

Graven ,hijgen  onrustig zijn ,dat zijn tekenen dat het gaat beginnen .

Voor de rust zou ik de andere hond er bij weg laten ,teveel onrust kan een bevalling ook ophouden.

Elke bevalling kan weer anders verlopen ,waarbij je ook honden hebt die totaal niet hijgen of graven ,maar alles in alle rust ondergaan .

Gewoon haar goed in de gaten houden ,ook met uitlaten opletten dat het urine is en niet dat het water gebroken is .

Veel succes .

honden page profiel ElsieElsie

honden foto van Elsie

Ze heeft haar brokken niet aangeraakt vandaag. Voorlopig nog geen hijgen. Ze ligt al de hele dag in haar nestje en heeft zojuist twee sokken gestolen die ze niet wil teruggeven. Ze heeft ze in haar nestje gelegd haha. Voor de rest veel plasjes en poepjes en heel af en toe komt ze een knuffel vragen maar gaat dan meteen terug naar haar nest. Ze is heel erg rustig. Mag ik haar een kommetje puppymelk aanbieden in dit stadium? 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ze heeft haar brokken niet aangeraakt vandaag. Voorlopig nog geen hijgen. Ze ligt al de hele dag in haar nestje en heeft zojuist twee sokken gestolen die ze niet wil teruggeven. Ze heeft ze in haar nestje gelegd haha. Voor de rest veel plasjes en poepjes en heel af en toe komt ze een knuffel vragen maar gaat dan meteen terug naar haar nest. Ze is heel erg rustig. Mag ik haar een kommetje puppymelk aanbieden in dit stadium?  "

Als ze niet gewend is dat te drinken dan een klein beetje geven ,

Verder kleine hapjes eten en niet aandringen als ze dat niet wil .

Kleine plasjes en poepjes zijn normaal maar dat gebeurd ook wel een aantal dagen voor de bevalling ,Maar zo te lezen is haar gedrag wel verandert?

Je hebt geen idee wanneer ze gedekt is ? Of misschien is de datum te achterhalen bij de vorige eigenaar?

honden page profiel ElsieElsie

honden foto van Elsie

Ze is wel gewend af en toe puppy melk te drinken sinds ik weet dat ze drachtig is. De vorige eigenaars menen dat het zes weken voor ze naar mij kwam is gebeurd maar aangezien ze altijd alleen waren kunnen er natuurlijk meerdere dekkingen geweest zijn die ze dan niet hebben gezien. Wanneer ze exact loops is geweest kunnen ze ook niet zeggen. Ik voel in elk geval de pups al een tweetal weken duidelijk bewegen dus als ik uitga van de algemene ervaringen en de info van mijn dierenarts zou ze nu moeten gaan bevallen. Uitgaande van de dekking die ze hebben gezien zit ze nu net voorbij de 9 weken naar zoals ik al zei zijn de data echt heel erg vaag. Haar gedrag is zeker anders. Ze is normaal zeer opgewekt en alert maar nu slaapt ze de hele dag al en reageert minimaal als ik binnenkom. Ze ziet er verder goed uit en gaat netjes buiten plassen maar ze is heel moe. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ze is wel gewend af en toe puppy melk te drinken sinds ik weet dat ze drachtig is. De vorige eigenaars menen dat het zes weken voor ze naar mij kwam is gebeurd maar aangezien ze altijd alleen waren kunnen er natuurlijk meerdere dekkingen geweest zijn die ze dan niet hebben gezien. Wanneer ze exact loops is geweest kunnen ze ook niet zeggen. Ik voel in elk geval de pups al een tweetal weken duidelijk bewegen dus als ik uitga van de algemene ervaringen en de info van mijn dierenarts zou ze nu moeten gaan bevallen. Uitgaande van de dekking die ze hebben gezien zit ze nu net voorbij de 9 weken naar zoals ik al zei zijn de data echt heel erg vaag. Haar gedrag is zeker anders. Ze is normaal zeer opgewekt en alert maar nu slaapt ze de hele dag al en reageert minimaal als ik binnenkom. Ze ziet er verder goed uit en gaat netjes buiten plassen maar ze is heel moe.  "

Als haar ontlasting normaal blijft kan je het gewoon geven dan .

Zie je nu dagelijks nog beweging van de pups?

Dat moet je goed in de gaten houden ,want als jullie haar vier weken hebben en ze is zes weken voor ze kwam gedekt zit ze op 10 weken ,dus inderdaad is het jammer dat je geen juiste datum weet van dekking .

Als je geen beweging meer ziet dan zou ik voor een echo gaan om te kijken of alles nog in leven is .

honden page profiel ElsieElsie

honden foto van Elsie

Ze bewegen nog heel fel. Je ziet ze zo bewegen. Moest ze morgen nog niet in effectieve arbeid zijn ga ik naar de DA. Inderdaad heel erg lastig. Gezien de fysieke stand van zaken denk ik dat ze mis zijn met hun datums in elk geval. Ze lijkt zich nu leeg te maken want al 5 keer gaan plassen en poepen op korte tijd. Spannend! 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ze bewegen nog heel fel. Je ziet ze zo bewegen. Moest ze morgen nog niet in effectieve arbeid zijn ga ik naar de DA. Inderdaad heel erg lastig. Gezien de fysieke stand van zaken denk ik dat ze mis zijn met hun datums in elk geval. Ze lijkt zich nu leeg te maken want al 5 keer gaan plassen en poepen op korte tijd. Spannend!  "

Zolang je ze nog zo ziet bewegen hoef je niets te doen en is een dierenarts alleen maar stress voor haar .

Lijkt mij ook dat ze mis zijn met de datums ,met nog wel meer trouwens ,om te denken dat een hond bij de eerste loopsheid niet zwanger wordt .

Dan zou ik gewoon ff afwachten ,misschien gaat het vannacht wel doorzetten .

Succes voor jullie!

honden page profiel ElsieElsie

honden foto van Elsie

Tja, onwetendheid hè. Absoluut niet slim maar ook niet slecht bedoeld denk ik. Ze hebben ook geprobeerd ze uit elkaar te trekken toen ze gekoppeld waren. Gelukkig heeft Bootz geen breuk opgelopen! Bedankt voor de info in elk geval! :-)

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Tja, onwetendheid hè. Absoluut niet slim maar ook niet slecht bedoeld denk ik. Ze hebben ook geprobeerd ze uit elkaar te trekken toen ze gekoppeld waren. Gelukkig heeft Bootz geen breuk opgelopen! Bedankt voor de info in elk geval! :-) "

Allemachtig zeg !

Nou wees maar blij dat ze geen honden meer hebben ,dit is nu precies een van de redenen dat ik nooit een intacte teef bij intacte reu plaats .

Maar het belangrijkste is nu dat alles goed gaat verlopen ,rustige nacht gehad ?

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Gelukkig heeft Heleen als fokker nu contact met je, TOP.

Als ik het fotootje van je honden zie, Elsie, vraag ik me ook nog af of ze misschien broer en zus zijn. Weet je dat?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Gelukkig heeft Heleen als fokker nu contact met je, TOP.
Als ik het fotootje van je honden zie, Elsie, vraag ik me ook nog af of ze misschien broer en zus zijn. Weet je dat? "

Nou idd, Top Heleen!

 

hp-cryMoet je niet aandenken dat het broer en zus zouden zijnhp-cry

honden page profiel ElsieElsie

honden foto van Elsie

Hoi allemaal!

ik meld jullie met heel veel trots dat Nala en Bootz vannacht ouders zijn geworden van 5 prachtige sterke pups! Het is fantastisch verlopen. Om 00:33 is de eerste pup geboren en rond 5u de laatste. Na de tweede pup heeft ze even pauze gepakt en de drie andere waren eruit voor ik het doorhad! Nala heeft de hele bevalling geen piep gegeven en alles netjes zelf gedaan. Bootz en Nala zijn overigens niet van hetzelfde nest. Bootz is drie maanden ouder dan Nala. :-)

honden page profiel ElsieElsie

honden foto van Elsie

533371.jpgwww.hondenpage.com

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat mooi! Gefeliciteerd.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

oowwww hp-heart

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Super, wat een knappe dame om het allemaal zelf te kunnen.

Fijn dat het vlekkeloos verlopen is en jullie nu in plaats van 2 opeens 7 hondjes hebbenhp-shiny

Van harte gefeliciteerd en heel veel plezier met het zien opgroeien van het nieuwe grut

honden page profiel ElsieElsie

honden foto van Elsie

Bedankt allemaal! Ik heb haar nest nu in de grote ren gezet met water en eten en doggy pads. Ze wil echter niet naar buiten om te plassen. Ze is suuuuper bezorgd en rent meteen terug nog voor ze buiten is. Is dat normaal? 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Hoi allemaal!
ik meld jullie met heel veel trots dat Nala en Bootz vannacht ouders zijn geworden van 5 prachtige sterke pups! Het is fantastisch verlopen. Om 00:33 is de eerste pup geboren en rond 5u de laatste. Na de tweede pup heeft ze even pauze gepakt en de drie andere waren eruit voor ik het doorhad! Nala heeft de hele bevalling geen piep gegeven en alles netjes zelf gedaan. Bootz en Nala zijn overigens niet van hetzelfde nest. Bootz is drie maanden ouder dan Nala. :-) "

Heee wat leuk Gefeliciteerd !!!

Geef Nala en Bootz maar een dikke klapzoen van mij en veel plezier met het nestje de komende tijd .

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ja hoor, dat is absoluut normaal

Teefjes willen graag dicht bij de pups blijven....ik zou ook even zorgen dat de andere hond er niet bij in de buurt kan komen om de rust voor haar te bewaren

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Bedankt allemaal! Ik heb haar nest nu in de grote ren gezet met water en eten en doggy pads. Ze wil echter niet naar buiten om te plassen. Ze is suuuuper bezorgd en rent meteen terug nog voor ze buiten is. Is dat normaal?  "

Ja hoor  Dat zijn de goede moeders .

Even snel poepen ,piesen en weer naar binnen ,is hier ook altijd .

Het is beter om een keer of vier per dag eten te geven ,als je het de hele dag laat staan dan eet dat snel tegen .

Uiteraard wel aldoor water laten staan .

honden page profiel ElsieElsie

honden foto van Elsie

Ja hoor! Ze zit nu in een grote puppy ren met een poortje. Bootz kan er niet bij. Ze gromt als hij in de buurt komt dus hij doet het niet. Ondanks dat hij een redelijk onbeleefd hondje is respecteert hij nu wel haar grenzen. De pups piepen zelden dus ik neem aan dat ze zich goed voelen. Ik ga pas helemaal gerust zijn als de DA straks komt maar ik zie voorlopig niets dat me zorgen baart. De pups piepen wel enorm als Nala hen oppakt. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ja hoor! Ze zit nu in een grote puppy ren met een poortje. Bootz kan er niet bij. Ze gromt als hij in de buurt komt dus hij doet het niet. Ondanks dat hij een redelijk onbeleefd hondje is respecteert hij nu wel haar grenzen. De pups piepen zelden dus ik neem aan dat ze zich goed voelen. Ik ga pas helemaal gerust zijn als de DA straks komt maar ik zie voorlopig niets dat me zorgen baart. De pups piepen wel enorm als Nala hen oppakt.  "

Is ook normaal dat ze dan piepen ,

Als ze ze veel oppakt betekend het onrust voor haar en kan je de ren misschien afschermen met een laken eromheen ,

Dan is het voor haar ook minder bedreigend als bootz in de buurt komt ,

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

gefeliciteerd! wat fijn zeg, zo'n voorbeeldige bevalling smile

Inderdaad rust is erg belangrijk, ze voelen zich rustiger en veiliger als niet zoveel inkijk is. 


pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Natuurlijk blijft er eentje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^