Wel of geen bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JFAJFA

Hoi allemaal,

 

Sinds een paar dagen hebben wij een heerlijke pup in huis. Hij doet het volgens ons heel erg goed. Maar we hebben een twijfelpuntje: de bench. Hij vindt het prima om er ingelegd te worden als hij slaapt en slaapt dan ook verder. Na een tijdje vindt hij het niet fijn meer en laat hij zich er uit glijden (dit doet hij ook bij de mand, als hij tegen je aan ligt dus ik denk dat hij het op de vloer dan gewoon prettiger vindt). Maar het deurtje dicht is drama, vooral snachts. 

Nu twijfel ik of ik het moet doorzetten of niet. Of ik die bench echt heel belangrijk vindt of niet. Hij sloopt tot nu toe eigenlijk helemaal niks

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik heb dit met mijn pup precies zo gehad. Ik heb de bench achterwege gelaten. Mijn hond sloopte ook niet, snachts er wel uit gegaan om de pup te laten plassen. Op deze manier was er niks meer aan de hand. Een hond verplaatst zit graag. Desnoods kun je misschien een keer beneden slapen om te kijken hoe het gaat. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Gewoon je hond laten slapen waar ie zelf het liefst ligt, ze kiezen een plekje waar ze zich lekker en ontspannen voelen: de ene keer is dat een koele plaats, de andere keer een knus zacht plekje, of ergens waar het rustig is,... 

Dus als je hond graag al es de vloer uitkiest ipv mand of bench, laat 'm dan maar lekker doen. hp-smile

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Honden slapen geen uren achter elkaar, maar steeds kleine beetjes. 

Ze veranderen ook graag van plaats om zo weer op een koeler plekje te liggen.

k zou niet doorzetten, kijk naar de hond waar hij zich prettig bij voelt. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik vind het handig dat de hond aan een bench gewend is, dus ik zou het doorzetten. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neen geen bench.

Al veel te veel gedragsproblemen bij de honden en mishandelingen door de eigenaren  (te lang opsluiten) over gehoord.

 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel JFAJFA

Bedankt al voor alle reacties. Ik reageer even in het algemeen ????

De bench staat op zijn vaste plekje beneden. Mijn man slaapt er snachts bij beneden. 
Het lastige is dat we ook een peuter hebben. Vanochtend werd ze later wakker dan de pup dus moest ik even naar boven en de pup moest even beneden blijven. Hij lag in zijn bench de knauwen op wat speeltjes met het deurtje open. Ik koos ervoor om het deurtje even dicht te doen vooral ook omdat dit de eerste keer was dat hij even alleen zou zijn. Slechte keus, geen succes ????

ik wil hem eigenlijk niet laten piepen in de bench want ik ben van mening dat dat niets oplevert (ik laat mijn kind ook niet onnodig lang huilen) Maar ergens vind ik het juist ook wel makkelijk als hij aan de bench went. Zo lastig! 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Wij hebben Binky tot aan vijf/zes jaar in de bench gelaten maar alleen omdat hij daar zelf voor koos. Na de laatste wandeling liep hij als vanzelf de bench in en wachtte tot het deurtje dicht ging.

Toen ik trouwde merkte ik na de verhuizing dat ie liever op de bank ging liggen dus we hebben de bench opgeruimd.

 

Straks bij onze nieuwe pup zijn we van plan wel een bench te gebruiken. Mijn ervaring is, dat bij goed en goed opgebouwd gebruik, de bench kan zorgen voor een afgeschermde rustplek.

honden page profiel JFAJFA

" Wij hebben Binky tot aan vijf/zes jaar in de bench gelaten maar alleen omdat hij daar zelf voor koos. Na de laatste wandeling liep hij als vanzelf de bench in en wachtte tot het deurtje dicht ging.
Toen ik trouwde merkte ik na de verhuizing dat ie liever op de bank ging liggen dus we hebben de bench opgeruimd.
 
Straks bij onze nieuwe pup zijn we van plan wel een bench te gebruiken. Mijn ervaring is, dat bij goed en goed opgebouwd gebruik, de bench kan zorgen voor een afgeschermde rustplek. "

Hoe hebben jullie het opgebouwd dan? 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Wij gaven hem z’n kluifjes in de bench, als hij gewoon rond liep dan gooide we een snoepje in de bench waardoor hij op een gegeven moment elke keer ging kijken of er wat lag

En hij was in het nest al gesocialiseerd met de bench, ze sliepen er in met elkaar (broer en zus). 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Een bench is een eigen keuze, als je het handig vind om soms even niet op de pup te moeten letten zal ik gewoon door gaan met de pup aan de bench wennen.

Mijn grote honden hebben alleen als jonge pup in een bench gezeten, toen ik er zeker van was dat ze nergens meer op gingen bijten heb ik de bench de deur uit gedaan. Mijn grote honden gingen graag dan hier dan daar liggen slapen, ze hadden wel een vaste plek maar soms lagen ze liever op de koele vloer. Mijn huidige kleine honden hebben een bench en een ren, het deurtje staat de hele dag open en ze gaan regelmatig in de bench en ren liggen. S'nachts doe ik de deurtjes dicht en een van mijn honden sluit ik voor haar eigen veiligheid op in de ren als ik weg moet.

honden page profiel AnnewilAnnewil

Wij zijn begonnen met een Bench, dat ging goed. Maar ik was dat ding zelf zat en vond een mand veel leuker staan, dus bench eruit. Nu hebben wij een bedrijvig gezin en een hoop kinderen over de vloer. Door bepaalde gedrags problemen op advies van de gedragsdeskundige toch weer de Bench op zijn plek gezet. Vind het erg fijn als ik even naar boven moet dat de hond dan in de bench kan zodat er niets kan gebeuren tussen hond en kind. Maar als het mogelijk is kan je natuurlijk ook een stuk afzetten bijkeuken o.i.d. waar hij zich lekker kan terug trekken en op rust kan liggen.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Je hebt je pup pas een paar dagen, alles moet geleerd worden dus ook een eigen plaats in dit geval de bench.

Zorg 's nachts dat je een warme kruik met een shirt met jou lucht eromheen, een zachte knuffelbeer (zorg dat harde onderdelen zoals ogen/neus enz eraf zijn) in de bench liggen. 

Zo voelen pups zich lekker geborgen, voorheen lag hij ook tegen warme broertjes en zusjes aan.

Het heeft hier bij al m'n pups altijd goed gewerkt.

Ik ben zelf geen enorme voorstander van de bench omdat ik te vaak zie dat honden uren achtereen op worden gesloten en dan bedoel in niet de nacht maar ook overdag uren achter elkaar en dan is het echt niet goed.

Maar ik vind dat ze wel in een bench moeten kunnen als ik bv op de hondenschool moet lesgeven dan zitten ze even een uurtje in de bench te wachten of als we op wedstrijden zijn dan is de bench even een plekje waar ze zich rustig kunnen terug trekken.

Maar ook afgelopen jaar op de camping, wilde geen bench mee maar uiteindelijk wel meegenomen en wat was ik blij dat die mee was ondanks dat ze er thuis niet meer in lag kon ze op de camping moeilijk haar rust vinden door de bench neer te zetten en haar daar in te doen was er een zucht van verlichting en kon ze heerlijk slapen in haar veilige rustige plekje.

honden page profiel JFAJFA

Wat fijn om jullie eigen meningen en ervaringen te lezen! Er zitten er voor mij vooral tussen waardoor indenk dat ik het toch door ga zetten. 

Net gelijk maar mee begonnen. Slapend in de bench met het deurtje dicht. Na ongeveer 45 min ging hij piepen. Eventjes gewacht tot hij stil was en toen het deurtje open met een feestje ???? 

honden page profiel DanielleDanielle

Ik vind de bench echt heel prettig, maar je moet het natuurlijk wel goed gebruiken. Er zijn helaas zat mensen die de hond opsluiten in de bench om vervolgens de hele dag weg te zijn. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Mijn pup raakt nogal snel overprikkeld en hij pakt niet zelf zijn rust. Zodra ik hem in de bench doe, gaat ie gelijk liggen en slapen (al voor dat ik het deurtje uberhaupt dicht heb gedaan). Het is dus ook vooral wat je zelf prettig vind, maar in mijn geval zitten veel voordelen aan de bench.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

 en toen het deurtje open met een feestje

Wat bedoel je, met een feestje?

Ga je zo niet net de nadruk leggen op: uit de bench is véél leuker dan in de bench?

honden page profiel JFAJFA

" Wat bedoel je, met een feestje?
Ga je zo niet net de nadruk leggen op: uit de bench is véél leuker dan in de bench? "

Ik bedoel feestje qua belonen omdat hij stil was

honden page profiel KeetjeKeetje

Als pup wilde mijn hond niet in de bench slapen. Ze bleef dan maar janken en liet haar ontlasting gewoon gaan in de bench. Soms moest ik 3 keer per nacht de bench schoonmaken buiten haar 2 uurlijkse uitlaten heen. Ze wist gewoon dat een vieze bench betekende dat ze eruit gehaald werd zodat ik kon schoonmaken. Uiteindelijk haar na een week aan slapeloze nachten bij mij laten slapen en mevrouw was rustig. Maar toen ze wat ouder werd, werd haar bench ook gewoon haar veilige plek. Ze is nu 9 en slaapt uit haarzelf nog steeds in de bench met het deurtje open. Dit is gewoon haar plekje in huis. Puppies kunnen heel eigenwijs zijn :-)

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Mijn eerste twee honden vonden de bench prima. De derde, nu anderhalve maand geleden, niet. Die sloopte alles waar ze bij kon. Zonder bench was geen optie, het hele huis onder de pies en poep. Op aanraden van een van de forumleden heb ik een puppyren gekocht, dan kon ze in haar mand of op de vloer, en zo ver mogelijk van haar mand lag een puppypad waar dan op geplast en gepoept werd. 

na twee weken begon ze uit de puppyren te klimmen (ja echt) en toen heb ik eerst de ren iets kleiner gemaakt, en daarna de bench van onze grootste hond (90x60 cm) neergezet, met een mand en een puppypad. Dat gaat prima. 

honden page profiel JFAJFA

Ik heb ook het idee dat hij een mandje snel te warm/ongemakkelijk vindt. Hij zoekt graag de vloer op. 
Nu hebben we de bench verkleint zodat hij alleen lekker in het mandje kan liggen (kan wel gewoon staan hoor). Is het misschien een idee om de verkleining er uit te halen en dan een kale bench met mandje. Zodat hij er ook voor kan kiezen om koeler te liggen? Hij is alleen nog niet helemaal zindelijk natuurlijk dus ik ben ook bang dat hij dat dan in de bench gaat doen....

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja haal,de verkleining er maar uit of doe de bench weg en gebruik een puppy ren.

Het is erg zielig als een hond niet meer ruimte heeft dan een piepklein ingebouwd hoekje in een bench.

En dat alleen uit angst voor een plasje, als je vaak genoeg met hem eruit gaat leert hij het buiten te doen.

En wat dan nog,.als het eens misgaat, dat is  niet zo erg.

 

 

honden page profiel JFAJFA

" Ja haal,de verkleining er maar uit of doe de bench weg en gebruik een puppy ren.
Het is erg zielig als een hond niet meer ruimte heeft dan een piepklein ingebouwd hoekje in een bench.
En dat alleen uit angst voor een plasje, als je vaak genoeg met hem eruit gaat leert hij het buiten te doen.
En wat dan nog,.als het eens misgaat, dat is  niet zo erg.
 
  "

De angst zit hem niet zozeer in het plasje in de bench hoor maar meer dat hij het dan niet zal aangeven als hij moet plassen omdat hij dat stukje dan niet als eigen plekje ziet en dat werkt dan de zindelijkheidstraining weer tegen

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Maar wie heeft jou dat idee wijs gemaakt dat je een pup zo ongeveer moet in snoeren in een bench?

Vind je dat zelf dan niet heel gemeen tegenover je pup?

 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Je bent er snel genoeg achter of hij niet op zijn slaapplek poept. Dan doet hij het naast zijn mandje. Het is wel essentieel dat hij het aangeeft als hij naar buiten moet (bijvoorbeeld met piepen of blaffen) en dat je dat dan ook hoort. En daarop reageert. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het is een puppy, dan weet je dat een pup vaak moet plassen, en ook wanneer.

Zet je pup dan even buiten, beloon als hij wat doet.

Maar nooit je pup in snoeren in een verkleinde bench, dat is echt totaal niet diervriendelijk  maar juist het tegenovergestelde

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Als pup wilde mijn hond niet in de bench slapen. Ze bleef dan maar janken en liet haar ontlasting gewoon gaan in de bench. Soms moest ik 3 keer per nacht de bench schoonmaken buiten haar 2 uurlijkse uitlaten heen. Ze wist gewoon dat een vieze bench betekende dat ze eruit gehaald werd zodat ik kon schoonmaken. Uiteindelijk haar na een week aan slapeloze nachten bij mij laten slapen en mevrouw was rustig. Maar toen ze wat ouder werd, werd haar bench ook gewoon haar veilige plek. Ze is nu 9 en slaapt uit haarzelf nog steeds in de bench met het deurtje open. Dit is gewoon haar plekje in huis. Puppies kunnen heel eigenwijs zijn :-) "

Dus je denkt dat je pup expres in de bench ging poepen om dat ze wist dat ze er uit mocht?

 

Naar alle waarschijnlijkheid, kwam het poepen door stres. Dat werkt ook op de sluitspieren.

 

Een hond is een sociaal levend dier, die hebben contact nodig. Ze zitten weken dag en nacht in het nest met sociaal contact, alles is vertrouwd en dan ineens worden ze uit hun veilige plek, hun enige wereld tot nu toe weggehaald en zitten ze op een totaal vreemde plek, alles is onbekend. Hoe stressvol en vreemd dat is. Dan ook alleen 's nachts in een bench moeten zitten.

 

Een hond heeft eigenlijk geen vrije keuze in zijn leven. Alles wat een pup zoekt en nodig heeft is veiligheid.

Je hebt het gelukkig heel goed opgelost door haar bij je te laten zijn.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" De angst zit hem niet zozeer in het plasje in de bench hoor maar meer dat hij het dan niet zal aangeven als hij moet plassen omdat hij dat stukje dan niet als eigen plekje ziet en dat werkt dan de zindelijkheidstraining weer tegen "

Zindelijkheid heeft niets met de bench of eigen plekje te maken.

 

Zindelijkheid is de natuurlijke drang van een hond om zijn nest niet te bevuilen, daarbij, heel belangrijk, ze moeten controle krijgen over de sluitspier. Dat is een ontwikkeling proces, die je niet kan versnellen, het is een fysiek proces, door aanmaak van hormonen.

Dat is pas rond de 9 maanden!

Tot die tijd is een ongelukje heel normaal, dan was je als baas gewoon te laat.

 

Een pup zal vrij snel doorhebben, dat jou huis zijn veilige haven is dat is meer dan alleen die bench.

'Een bench is geen vrije keuze van een pup en zeker geen veilige haven, tenzij die goed is opgebouwd.

Honden ervaren er wel bij, als ze zelf beslissingen kunnen nemen, de bench kan een aangeleerde, veilige plek worden, maar zal niet de eigenkeus van de hond zijn, in eerste instantie.

 

Een pup is sociaal 100% afhankelijk van jou als baas, ze hebben je nodig om de wereld kunnen ontdekken.

Belangrijk is dat hij zich veilig voelt, dan zal hij op een gegeven moment zelf de afstand naar jou vergroten en dan kan je stapjes maken met alleen leren zijn.

Laten piepen (piepen betekend stres, zich net prettig voelen) betekend dat hij niet op jou kan rekenen als hij je nodig heeft.

 

honden page profiel KlaraKlara

" Zindelijkheid heeft niets met de bench of eigen plekje te maken.
 
Zindelijkheid is de natuurlijke drang van een hond om zijn nest niet te bevuilen, daarbij, heel belangrijk, ze moeten controle krijgen over de sluitspier. Dat is een ontwikkeling proces, die je niet kan versnellen, het is een fysiek proces, door aanmaak van hormonen.
Dat is pas rond de 9 maanden!
Tot die tijd is een ongelukje heel normaal, dan was je als baas gewoon te laat.
 
Een pup zal vrij snel doorhebben, dat jou huis zijn veilige haven is dat is meer dan alleen die bench.
'Een bench is geen vrije keuze van een pup en zeker geen veilige haven, tenzij die goed is opgebouwd.
Honden ervaren er wel bij, als ze zelf beslissingen kunnen nemen, de bench kan een aangeleerde, veilige plek worden, maar zal niet de eigenkeus van de hond zijn, in eerste instantie.
 
Een pup is sociaal 100% afhankelijk van jou als baas, ze hebben je nodig om de wereld kunnen ontdekken.
Belangrijk is dat hij zich veilig voelt, dan zal hij op een gegeven moment zelf de afstand naar jou vergroten en dan kan je stapjes maken met alleen leren zijn.
Laten piepen (piepen betekend stres, zich net prettig voelen) betekend dat hij niet op jou kan rekenen als hij je nodig heeft.
  "

Nou laten we niet te dramatisch doen over zindelijkheid. Ik kreeg mijn pup in principe zindelijk van de fokker met 8 weken. Hij had geleerd om net als zijn broertjes en zusjes op een bak te poepen en te plassen die in de woonkamer stond. Hier had het dus wel degelijk met een plek te maken. Die bak werd bij ons een plekje in de tuin en binnen 2 dagen stond de pup bij de tuindeur als hij moest plassen. Natuurlijk duurt het 9 maanden tot een hond lang zijn plas op kan houden maar dat maakt hem niet niet zindelijk. Dat maakt alleen dat je je ze de eerste maand heel vaak moet uitlaten. En laten we elkaar vooral geen schuldgevoel aanpraten als je een bench of ren nodig hebt om de boel een beetje te managen. Die dingen zijn inderdaad puur voor het gemak van de mens. Klopt! Maar ik ben iemand die gewoon wil douchen of de was ophangen. En vind het heerlijk dat ik mijn pup dan even in zijn veilige plek kan stoppen. Overigens ging die van mij gewoon slapen, geen drama verder. We zijn er zo goed in om mensen het gevoel te geven dat ze het niet goed doen. Maar niet iedereen kan 24/7 bovenop zijn pupje zitten. Daarbij heb ik op latere leeftijd vooral voordeel dat ze relaxed in een bench kunnen zitten. In de auto, tijdens een workshop of wedstrijd, laatst nog toen hier drie kleine kinderen waren die bang waren voor honden. En ik heb ook honden die niet de hele dag achter je aan banjeren maar heel rustig zijn in huis omdat ik ze gewoon naar hun plaats kan sturen. En nee dat is niet heel democratisch maar wel super handig. En TS doe vooral wat goed voelt. Soms wordt hier op het forum de lat onrealistisch hoog gelegd. Normale baasjes handelen ook wel eens puur uit eigenbelang, hebben ook nog een leven naast hun hond en huisregels die vooral handig zijn voor de mens. We houden daarom niet minder van onze honden en over het algemeen zijn dat ook gewoon relaxte, gelukkige en vrolijke beesten.  

honden page profiel JFAJFA

" Het is een puppy, dan weet je dat een pup vaak moet plassen, en ook wanneer.
Zet je pup dan even buiten, beloon als hij wat doet.
Maar nooit je pup in snoeren in een verkleinde bench, dat is echt totaal niet diervriendelijk  maar juist het tegenovergestelde
  "

Waaruit maak jij op dat mijn hond ingesnoerd zit in een kleine bench? Een forum, geschreven taal, zo makkelijk om te oordelen maar dat is niet waar ik om vroeg toch? Mijn vraag ging ook niet over hoe ik hem zindelijk moet maken maar over hoe ik de bench zo aangenaam mogelijk kan maken zonder dat ik daarmee de zindelijkheidstraining in de weg sta. Snachts slaap ik (naast de bench) en zodra hij piept gaan we naar buiten maar als hij stopt met snachts piepen omdat hij voldoende ruimte heeft in de bench staat dat dus de zindelijkheidstraining. We hebben namelijk een hele grote bench met een lekker ruim mandje (voor een mini hondje) die we hadden verkleind met een doos zodat alleen de mand er in past. Dan ben je hopelijk ook weer gerustgesteld dat hier niks dieronvriendelijks gebeurt 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup piest binnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^