Kunnen honden een nachtmerrie krijgen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeetjeKeetje

Mijn hond is gisterochtend in zijn staart gebeten door een andere hond. 2 honden die op de galerij van mijn vriend liepen kwamen grommend op haar afrennen het moment dat ik de deur bij hem uitliep. Ze dreven haar in de hoek maar ik kon haar wegtrekken van ze en dacht dat alles oké was. Later pas zag ik dat er allemaal bloed op haar zijkant zat bij haar achterlijf. Het bloede erg, maar viel achteraf heel erg mee.Het topje van haar staart was wat beschadigd maar door het kwispelen zat alles onder het bloed.

Maar voor de zekerheid mijn hond vannacht op mijn slaapkamer laten slapen zodat ik zeker wist dat ze er niet aan zou gaan zitten.

Ze slaapt op een grote hondenkussen die in een hoekje van de slaapkamer ligt tussen de muur en een kledingkast.
Midden in de nacht schrok ik wakker van ongelooflijk veel kabaal en toen ik het licht aan deed zag ik mijn hond zich als een gek verstoppen onder de kussen. Leek wel of ze helemaal in paniek was. Toen ik het kussen omhoog trok keek ze mij verbaast aan.
Ik zou zweren dat ze dit half slapend gedaan heeft, en misschien was dit haar manier om hetgeen eerder die dag gebeurt was onbewust te verwerken.

Ze droomt altijd heel erg in haar slaap. Beetje piepen, soms wat grommen en natuurlijk het bewegen met de pootjes. Maar dit was echt heel anders.

Dus kunnen honden nachtmerries hebben (slaapwandelen)? Is dit herkenbaar voor iemand?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ach gosssie wat een nare ervaring voor jullie beiden.....dat kan zeker een nachtmerrie, ze verwerken wat ze op de dag hebben meegemaakt, leuke ervaringen en geen leuke ervaringen, wat fijn dat je je hond mee genomen hebt naar de slaapkamer, een hond vergeet de nare ervaring wel....maar toch grote kans dat de hond toch bij het uitlaten rond om zich heen kijkt , waar is die hond,goed oppassen hoor....

honden page profiel KeetjeKeetje

De honden neem ik het niet kwalijk, die mogen altijd loslopen van hun baas op de galerij en zien dit als hun territorium (de eigenaar heeft 5 honden!). Mijn hond was de indringer. Maar ik vind dat de honden niet los horen te lopen op de galerij, dit is publiek gebied en ook de vluchtroute als er wat gebeurt. De eigenaar neem ik dit dus wel kwalijk.En mijn hond was ook gewoon aangelijnd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Je hebt gelijk, je zou de eigenaar er op kunnen aanspreken , en als hij vervelend reageerd , de huismeester als die er is en anders de woningcorporatie, honden horen aangelijnd te zijn op een woongalerij...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Natuurlijk kunnen ze een nachtmerrie hebben.

Ook al wonen die honden daar, het inzetten van agressie vind ik niet nodig. Hij moet ze gewoon aanlijnen als zijn honden zo reageren. 

Ik zou met de eigenaar in gesprek gaan.
Misschien de eigenaar de wond laten zien en het verzoekje of hij zijn honden aangelijnd wilt laten, aangezien je dit niet nog een keer wilt hebben.

 

Ben je naar de da geweest? Een honden beet kan een lelijke infectie geven. De buurman hoort de schade te betalen.

 

Sterkte met je hondje!

honden page profiel KeetjeKeetje

Ik vind ook dat ze aangelijnd moeten worden, probleem is dat ik daar niet woon maar op bezoek ben. Daardoor vind ik dat gesprek aangaan iets moeilijker. Maar als ik haar binnenkort weer zie zal ik wel zeggen dat ze mijn hond gebeten hebben.

Nee ik ben niet naar de dierenarts geweest maar houd het goed in de gaten. het is echt een klein wondje en ik merk dat mijn hond er niet aanzit en er ook verder geen last van lijkt te hebben. Mocht dat veranderen dan ga ik meteen naar de dierenarts en zal de kosten dan ook proberen te verhalen op de eigenaar van de honden die mijn hond gebeten hebben. Heb er wel foto's van gemaakt mocht de eigenaar mij niet geloven.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat een nare ervaring voor jullie, hoe gaat het inmiddels?

 

Wb nachtmerries hebben dat kan zeker. Mijn vorige hond Lola was een herplaatser uit Polen ze was gevonden en zat daar in een asiel, toen er controle was bij ons thuis zei die vrouw " je weet niet uit wat voor hel je haar hebt weggehaald". Dus ze had wel wat nare dingen meegemaakt.

Lola had vaak nachtmerries toen ze net bij ons was, heel akelig om te horen met veel gehuil en gesnik, maar het is gelukkig wel steeds minder geworden en is laterook helemaal opgehouden.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat een nare ervaring. Je hond kan hier zeker nachtmerries door hebben.

 

Aangezien je hier geregeld zal komen, zou je vriend ook de woningbouwcorporatie kunnen bellen, informeren over dit bijtincident en vragen of zij deze bewoner er attent op kunnen maken dat het los laten lopen van honden in de gemeenschappelijke ruimtes verboden is. Als de flat/het appartement eigendom is, dan de Vereniging van Eigenaren inschakelen om die bewoner op aanlijnplicht te wijzen.  Ik vraag me af of het houden van 5 honden daar is toegestaan.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik denk dat als honden kunnen dromen (en dat weet ik wel zeker), ze ook nachtmerries kunnen hebben. Lijkt me onmogelijk dat je alleen van fijne dingen kunt dromen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^