Beginners hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Oh jij had een mechelaar. "

hp-shiny

honden page profiel IshayaIshaya

" Nog steeds hoor, voorlopig geen ander ras voor mij, eerste de huidige op gebruiken :-)  "

Ben je dan ook heel consequent en heb je ook kinderen ??

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik moet volgens de test een bouvier nemen...

Haha, net de honden waar ik vroeger in het hondenkapsalon zo op gezucht heb vanwege het zware werk.

Zou de laatste hond in mijn leven zijn die ik in huis zou halen.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Het woord beginners hond is eigenlijk geen goede woordkeuze.
 
Waar het om gaat bij het uitzoeken van een ras, of die bij jou situatie past en of jij de klant kan bieden, wat ze nodig hebben.
 
Wil je een super werkhond, waarmee je serieus een sport gaat doen, dan kan een Mechelse herder,  of border collie geschikt zijn. Dit zijn nl absoluut geen geschikte honden om als huishond gehouden te worden, met alleen de dagelijkse wandelingen.
Zoek je een huis en gezinshond, hoewel deze ook meer behoefte hebben dan alleen wandelen, de flatcoat retriever, de Lagrotto Romanolo, de schotse herders hond (mijn hond), de Hollandse herder. Dat zijn ook werkhonden, maar met veel minder drive.
 
  "

Hier ben ik het toch niet helemáál mee eens.. Het ligt natuurlijk ook aan de lijn waar ze uit komen, maar Willow doet kwa drive echt niet onder dan de Mechelse herder bij de igp training. Kahlúa is nu minder, maar ook zij zou écht niet geschikt zijn als alleen maar huishond de eerste paar jaren, en genoegen nemen met een paar rondjes per dag, zonder uitdaging dus. Mijn honden willen echt werken. 

honden page profiel DagmarDagmar

" Ben je dan ook heel consequent en heb je ook kinderen ?? "

Nee, geen kinderen, ze komen er wel mee in contact (grote familie). 

Afhankelijk van de hond. Mijn jongste is vreselijk met rangorde bezig, hem beteugel ik erg. Hij aanvaardt niets van correctie dus het is best een uitdaging. 

De andere 2 zijn volwassen, zij kennen het reilen en zeilen al, soms mogen ze eens in de zetel, meestal niet en daar maken ze geen probleem van. 

honden page profiel IshayaIshaya

" Op welke plek stonden die en welke stond bovenaan? "

Op 1 en 2 stonden de airdale terriër en de boxer, op 4 stond de duitse herder en op 6 de golden retriever .

honden page profiel IshayaIshaya

" Nee, geen kinderen, ze komen er wel mee in contact (grote familie). 
Afhankelijk van de hond. Mijn jongste is vreselijk met rangorde bezig, hem beteugel ik erg. Hij aanvaardt niets van correctie dus het is best een uitdaging. 
De andere 2 zijn volwassen, zij kennen het reilen en zeilen al, soms mogen ze eens in de zetel, meestal niet en daar maken ze geen probleem van.  "

Doe je ook aan sport?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Oh sorry nog niet gezien
Ik wil hondensport gaan doen en agility dan kan hij/zij zijn energie kwijt.  En verder natuurlijk 4/5 keer per dag wandelen en fietsen zo ongeveer 2/3 uur per dag 
Heb jij ervaring met herders, zo ja?
Kan je me dan wat meer vertellen hoe jij hem/haar hebt ervaren? "

Alleen ervaring met Hollandse herders, maar ze zijn niet echt te vergelijken met Mechelaars. Mijn eerste Hollandse herder is een kruising, waarvan de vader een stamboom heeft. Zij was als pup heel druk, wilde veel werken, en had vooral veel mentale uitdaging nodig. 

 

Willow komt uit een extremere werklijn, en is nog 10 x erger dan Kahlúa ooit geweest is. Kan enorm uittesten, is vaak bezig met hoe ver ze kan gaan, maar is een heerlijke werkhonden waar 4 a 5 keer per week intensief mee getraind wordt. Vanmorgen zijn we 3 u op het veld geweest om te speuren en hebben beide honden verschillende sporen uitgelopen. Kahlúa is dan ook tevreden de rest vd dag, Willow staat na een paar uur uitrusten weer klaar om iets anders te ondernemen. Hier begrens ik haar dan wel in, want het kan ook teveel zijn. Laten we zeggen dat ik constant met ze bezig ben, maar dat doe ik natuurlijk ook zelf! Ik vind het leuk, maar ze hebben het óók nodig. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Dit vind ik iets te kort door de bocht.
Herders zijn niet gefokt om alleen maar te waken en hebben ook behoefte om op een andere manier bezig te zijn
doe je dit niet dan kun je hiermee flink vervelend gedrag uitlokken.
 
Mijn collie bewaakt ook, maar als we hem de hele dag laten waken en op die manier over het erf laten lopen krijgen we een gefrustreerde onzekere hond die flink door het lint kan gaan als er vreemde mensen op zijn terrein komen.
 
Dit heeft natuurlijk gedeeltelijk met het karakter te maken, maar persoonlijk vind ik het niet zo eenvoudig.
 
Externe activiteiten zoals hersenwerk en genoeg fysieke uitdaging zijn heel erg belangrijk als je een stabiele waker wilt hebben.
 
Wil je een waakhond, dan zijn berghonden denk ik meer geschikt aangezien de meeste ook echt zijn gefokt met het doel 'waken'. "

Kunstjes uitvoeren in clubs, hersenwerk, en andere externe activiteiten zijn iets van deze tijd.

Voor de jaren 70 bestond er nauwelijks een hondenclub en toch waren er toen ook herdershonden. 

Wel veel op "de buiten" .

En inderdaad daar konden die honden hun "werk" doen.

En daar zijn ze eigenlijk voor gefokt.

 

Na jouw beschrijving klinkt het of jouw collie vooral een heel nerveuse hond is ( blijven blaffen).

Dat is voor mij niet waken.

honden page profiel DagmarDagmar

" Doe je ook aan sport? "

Igp, trailrunnen, fitness 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Als ts serieus agility wil doen is een samoyeed geen aanrader. Daarnaast is dat qua karakter het tegenovergestelde van een herder, veel zelfstandiger, eigenwijzer en minder baas gericht.
 
Ts moet dat wel beseffen ! 
Beste is om een lijstje te maken waarin je kijkt naar wat je in een hond zoekt, wat je een hond kan bieden en adv daarvan een ras uitzoeken!  "

Wij hebben een Samoyeed in een sport en spel groep, Doet het super goed.

Eigenlijk kan je dat met heel veel rassen doen. Je zal met een bull niet de snelste zijn, maar daarom is het plezier er niet minder door.
Ze zijn super zacht aardig, doen het heel goed als gezinshonden.

 

Dat baas gerichte moet je sowieso bij elke hond wel iets voor doen.

Ik zie wel eens Duitsers lopen, die zich met alles bezig houden behalve de baas. 


Opvoeding en omgeving heeft ook een enorme invloed op het karakter van je hond

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Maar toch..  als de Mechelse herder echt de droomhond van TS is, dan moet je daar voor gaan.. het heeft geen zin om een golden retriever te nemen om te leren, met het plan daarna een mechelaar aan te schaffen, want die 2 rassen zijn gewoon niet te vergelijken. 

 

Je kunt eens kijken of er Mechelse herder wandelingen georganiseerd worden, kom in contact met andere baasjes, lees je in in het ras, verdiep je in de hondentaal en het gedrag etc etc. Zo stap je er niet helemaal blind in, en weet je in grote lijnen wat je kunt verwachten. 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Maar toch..  als de Mechelse herder echt de droomhond van TS is, dan moet je daar voor gaan.. het heeft geen zin om een golden retriever te nemen om te leren, met het plan daarna een mechelaar aan te schaffen, want die 2 rassen zijn gewoon niet te vergelijken. 
 
Je kunt eens kijken of er Mechelse herder wandelingen georganiseerd worden, kom in contact met andere baasjes, lees je in in het ras, verdiep je in de hondentaal en het gedrag etc etc. Zo stap je er niet helemaal blind in, en weet je in grote lijnen wat je kunt verwachten.  "

Mee eens!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Op 1 en 2 stonden de airdale terriër en de boxer, op 4 stond de duitse herder en op 6 de golden retriever . "

Ik ben opgegroeid met boxers, mijn ouders fokte ze.

Vandaag hadden we een in de les, 7 maanden en een echte boxer.

De airdails zijn echt leuk. Toevallig 3 op sport en spel en 2 er van speuren ook.

Dat zijn echt leuke honden. Willen heel graag werken, zijn thuis rustig, super zacht aardig, slim.

Die kan ik je aanraden

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Misschien kan ts eens navragen bij de Raad van Beheer naar een fokker die fokt met showlijn mechelse schepers.

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Tja, 'droomhond'... Kijk eens op FB hoeveel Mechelse herders er herplaatst worden, velen nog maar 6 maanden oud, soms zelfs al pups van 15 weken want plots beseffen mensen dan toch dat ze zogenaamd 'geen tijd' hebben. Of in andere woorden; ze onderschatten hoeveel energie een pup vreet. En dan zeker Mechelaars als pup; constant bijten, de eigenaar die niet weet dat de hond verplicht rust moet krijgen omdat de pup anders 'door het lint' gaat,... Bijna elke dag zie ik op mijn tijdlijn zeker drie nieuwe herplaatsers voorbij komen. En als ik dan naar het profiel van die mensen kijk; vaak kinderen, soms nog een 'gewone huishond' erbij en het idee dat de herder maar even een 'huishond' moet worden. Totaal geen verstand van hoe je om moet gaan met een hond die zo hoog in energie zit. 

 

Ik krijg van TS niet de indruk dat ze enig verstand heeft van honden op zich. Een beginner zijn is één ding, maar weinig hondenkennis hebben is iets anders. Ik vraag me af of TS voorbereid is op de mogelijkheid dat een herder uit kan vallen, naar mensen, fietsers, auto's, andere honden... Dat de hond tijdens zijn 'puberteit' je huis misschien zal proberen te verbouwen en je grenzen zal testen. (En ja, dat doen herders in het algemeen feller dan een 'simpele huishond') En dat de combinatie van uitdaging en socialisatie een belangrijke rol speelt. Nu kan iedereen natuurlijk 'ja knikken', maar hoe pak je die dingen aan? Heb je daar al over nagedacht TS? Dat een herder een reactieve hond is, waar je mee om moet kunnen gaan en wat je in goede banen moet kunnen leiden? Als jij denkt hier genoeg kennis voor te hebben; ga ervoor. 

 

Aan de andere kant, waarom willen mensen het zichzelf zo moeilijk maken? Het lijkt geen eis voor je te zijn, om te gaan sporten, dat de hond waakt,... Waarom dan een herder? Waarom geen 'simpele' hond waar je fouten bij kan maken zonder het risico dat je probleemgedrag zoals uitvallen krijgt? (Wat bij een herder, grotere gevolgen kan hebben dan wanneer een Whippet uit zou vallen)

 

En je hebt nog steeds niet op deze vraag geantwoord; waarom is de Mechelaar je 'droomhond'? Heb je dit ras al in het echt ontmoet? Ken je mensen met dit ras? Ben je er zelf al mee op wandeling geweest? Anders kan ik me niet voorstellen hoe een hond waar je nog nooit direct contact mee hebt gehad, je droomhond kan zijn. 

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

" Kunstjes uitvoeren in clubs, hersenwerk, en andere externe activiteiten zijn iets van deze tijd.
 "

Iedereen met een "werkhond" moet tegenwoordig aan dat soort dingen doen, anders ben je een ontaarde baas want de hond zou zijn ei niet kwijt kunnen.

 

Mijn hond moet daar allemaal niks van weten. Wij gaan gewoon dagelijks naar het bos. Van loslopen in het bos waar hij naar hartenlust kan snuffelen, rennen etc. wordt hij wel gelukkig. Ik geloof niet dat hij iets tekort komt. 

honden page profiel LizLiz 1 doggies

honden foto van Liz

" Iedereen met een "werkhond" moet tegenwoordig aan dat soort dingen doen, anders ben je een ontaarde baas want de hond zou zijn ei niet kwijt kunnen.
 
Mijn hond moet daar allemaal niks van weten. Wij gaan gewoon dagelijks naar het bos. Van loslopen in het bos waar hij naar hartenlust kan snuffelen, rennen etc. wordt hij wel gelukkig. Ik geloof niet dat hij iets tekort komt.  "

"Iets van deze tijd"... 

 

Wat vooral van deze tijd is, is dat de hond zich moet aanpassen aan het gezinsleven en de drukke maatschappij terwijl er puur en alleen naar het uiterlijk wordt gekeken bij de aanschaf van de hond. "O, maar ze zijn zo móói..."

Vroeger hadden we weinig huishonden en al helemaal weinig werkhonden als huishond. Werkhonden werden gefokt en gebruikt voor het werk.

Waakhonden liepen op het erf, jachthonden gingen mee op de jacht, drijfhonden liepen bij de herder of de boer, hoeders waren 24/7 bij de kuddes, sledehonden trokken sledes en vechthonden stonden elkaar in de ring naar het leven.

 

De enkele gezelschapshondjes waren kleine hondjes, gene werkhonden die voor het uiterlijk waren aangeschaft.

 

Natuurlijk waren er wel mensen die werkten met honden die hun honden na het werk in de woonkamer lieten. En dat kan nog steeds; werken met je werkhond en daarna een lekkere knuffel in de woonkamer.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Iedereen met een "werkhond" moet tegenwoordig aan dat soort dingen doen, anders ben je een ontaarde baas want de hond zou zijn ei niet kwijt kunnen.
 
Mijn hond moet daar allemaal niks van weten. Wij gaan gewoon dagelijks naar het bos. Van loslopen in het bos waar hij naar hartenlust kan snuffelen, rennen etc. wordt hij wel gelukkig. Ik geloof niet dat hij iets tekort komt.  "

Je 'moet' helemaal niets. Ik vind het belangrijkste dat je een tevreden hond en baas hebt.

 

Honden kunnen gedragsproblemen krijgen, omdat ze te veel en te lang in de bench zitten en daarnaast 3 korte wandelingetjes maken, maar ook om dat mensen een 'werkhond' hebben, die 7 dagen in de week 'moet' werken, aguility, balletjes gooien, frisbee, gaan joggen en nog meer werken en werken.

Dit is heel zwart/wit, maar te veel of te weinig, dan krijg je geen blije hond.

 

 

Samen wandelen in het bos, die neus kunnen gebruiken, lekker struinen, daar worden honden blij en tevreden door. Je hond zal zeker niets te kort komen

 

 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Wij hebben een Samoyeed in een sport en spel groep, Doet het super goed.
Eigenlijk kan je dat met heel veel rassen doen. Je zal met een bull niet de snelste zijn, maar daarom is het plezier er niet minder door.Ze zijn super zacht aardig, doen het heel goed als gezinshonden.
 
Dat baas gerichte moet je sowieso bij elke hond wel iets voor doen.
Ik zie wel eens Duitsers lopen, die zich met alles bezig houden behalve de baas. 
Opvoeding en omgeving heeft ook een enorme invloed op het karakter van je hond "

De Finse lap ( mijn ras ) kan ook prima agility, sommigen vinden dat hartstikke leuk. Maar als ze er geen zin in hebben blijven ze gerust staan. Dat zal bij een Finse lap ( of samoyeed ) gewoon sneller gebeuren dan een border collie 

maar als iemand serieus agility wil doen ( meende dat te lezen in het begin van het topic). Dan zou ik wel een ras kiezen wat daar meer geschikt voor is. 

 

Vond dat wel iets om bij stil te staan smile

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Elke hond kan een goede beginnershond zijn, mits het baasje weet waar hij aan begint. En dat betekent dat je eerlijk moet zijn naar jezelf, je eigen mogelijkheden en beperkingen goed kennen en op basis daarvan een ras uitzoeken. En je moet er ook rekening mee houden dat elke hond een ander karakter heeft. Het kan zijn dat je net die ene pup krijgt met een erg pittig karakter, die moet je dan wel kunnen handlen. 

 

Dobber is ook geen beginnershond en ik heb er heel wat mee te stellen gehad. Toch is het goedgekomen, maar dat was alleen omdat Dobber het type hond was waarmee ik stomtoevallig (na verloop van tijd) mee om kon gaan. Maar het is beter om dat niet aan het toeval over te laten, en gewoon te weten waar je aan begint voordat je een hond neemt.

 

Dus ja, beginnershonden bestaan m.i. niet. Maar er zijn wel rassen die als eerste hond over het algemeen gemakkelijker te houden zijn. Denk aan labradors, goldens etc.

 

Aan de andere kant: als jij eerlijk bent naar jezelf en goed inleest over rassen e.d., dan hoef je niet per se de moeilijkere rassen links te laten liggen. Zolang je kritisch blijft kijken naar jezelf en een mogelijk ras, kun je al een aardige inschatting maken of dat ras een goed idee is. Als je eenmaal een ras gevonden hebt, dan doe je dingen zoals wat je nu doet: mensen om ervaringen vragen. Ben je dan nog steeds overtuigd dat je een goed baasje kunt zijn voor dat ras, dan ga je eens mee naar een sport o.i.d. om te zien hoe de honden zich in het echt gedragen. Want op papier is ook anders dan in het echt. En als je al die tijd ook kritisch blijft naar wat je een hond kunt bieden, en of dat genoeg is voor dat ras, dan kun je m.i. een hele weloverwogen keuze maken. Ook als het gaat om een moeilijker ras. 

honden page profiel IshayaIshaya

" Tja, 'droomhond'... Kijk eens op FB hoeveel Mechelse herders er herplaatst worden, velen nog maar 6 maanden oud, soms zelfs al pups van 15 weken want plots beseffen mensen dan toch dat ze zogenaamd 'geen tijd' hebben. Of in andere woorden; ze onderschatten hoeveel energie een pup vreet. En dan zeker Mechelaars als pup; constant bijten, de eigenaar die niet weet dat de hond verplicht rust moet krijgen omdat de pup anders 'door het lint' gaat,... Bijna elke dag zie ik op mijn tijdlijn zeker drie nieuwe herplaatsers voorbij komen. En als ik dan naar het profiel van die mensen kijk; vaak kinderen, soms nog een 'gewone huishond' erbij en het idee dat de herder maar even een 'huishond' moet worden. Totaal geen verstand van hoe je om moet gaan met een hond die zo hoog in energie zit. 
 
Ik krijg van TS niet de indruk dat ze enig verstand heeft van honden op zich. Een beginner zijn is één ding, maar weinig hondenkennis hebben is iets anders. Ik vraag me af of TS voorbereid is op de mogelijkheid dat een herder uit kan vallen, naar mensen, fietsers, auto's, andere honden... Dat de hond tijdens zijn 'puberteit' je huis misschien zal proberen te verbouwen en je grenzen zal testen. (En ja, dat doen herders in het algemeen feller dan een 'simpele huishond') En dat de combinatie van uitdaging en socialisatie een belangrijke rol speelt. Nu kan iedereen natuurlijk 'ja knikken', maar hoe pak je die dingen aan? Heb je daar al over nagedacht TS? Dat een herder een reactieve hond is, waar je mee om moet kunnen gaan en wat je in goede banen moet kunnen leiden? Als jij denkt hier genoeg kennis voor te hebben; ga ervoor. 
 
Aan de andere kant, waarom willen mensen het zichzelf zo moeilijk maken? Het lijkt geen eis voor je te zijn, om te gaan sporten, dat de hond waakt,... Waarom dan een herder? Waarom geen 'simpele' hond waar je fouten bij kan maken zonder het risico dat je probleemgedrag zoals uitvallen krijgt? (Wat bij een herder, grotere gevolgen kan hebben dan wanneer een Whippet uit zou vallen)
 
En je hebt nog steeds niet op deze vraag geantwoord; waarom is de Mechelaar je 'droomhond'? Heb je dit ras al in het echt ontmoet? Ken je mensen met dit ras? Ben je er zelf al mee op wandeling geweest? Anders kan ik me niet voorstellen hoe een hond waar je nog nooit direct contact mee hebt gehad, je droomhond kan zijn.  "

Nou je kan wel lezen dat jij ervaring hebt met herderswinknou mijn broer heeft een mechelaar ,ik kwam daar op zich best vaak, maar ervaring krijg je daar niet van . Wel weet ik dat ik mezelf niet met hem kan vergelijken, hij heeft een groot huis ,mega tuin en die hond doet aan politie cursus. Ik heb die honden áltijd prachtig gevonden .maar als je jezelf er over inleest is het toch ander verhaal. Ik wil mijn hond alles bieden wat hij/zij nodig heeft maar daar heb ik het goede ras wel voor nodig , en een mechelaar heeft eisen waar ik misschien niet eens financieel boven op kom. 

Maar ik merk dat de meeste reacties hetzelfde zeggen .

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Offtopic heb net die test gedaan die Liz plaatste ik kom dus echt op de terriërs uit hahaha XD van de Parson tot aan de Border terriër. Super leuk wat dat zijn echt mijn type honden...wilt wel zeggen dat die test redelijk accuraat is. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" De Finse lap ( mijn ras ) kan ook prima agility, sommigen vinden dat hartstikke leuk. Maar als ze er geen zin in hebben blijven ze gerust staan. Dat zal bij een Finse lap ( of samoyeed ) gewoon sneller gebeuren dan een border collie 
maar als iemand serieus agility wil doen ( meende dat te lezen in het begin van het topic). Dan zou ik wel een ras kiezen wat daar meer geschikt voor is. 
 
Vond dat wel iets om bij stil te staan  "

Als het om wedstrijden of serieuze aguility gaat, dan is het  idd een ander verhaal.

Voor de fun kunnen ze het allemaal.

Eens dat sommige makkelijker te motiveren zijn

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Bij mij ook! Leuke test, al denk ik dat ik ook wel al de eigenschappen van mijn honden heb aangevinkt, omdat ik ze zo leuk vind!

533271.jpg

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Iedereen met een "werkhond" moet tegenwoordig aan dat soort dingen doen, anders ben je een ontaarde baas want de hond zou zijn ei niet kwijt kunnen.
 
Mijn hond moet daar allemaal niks van weten. Wij gaan gewoon dagelijks naar het bos. Van loslopen in het bos waar hij naar hartenlust kan snuffelen, rennen etc. wordt hij wel gelukkig. Ik geloof niet dat hij iets tekort komt.  "

Zalig he, dat niks "moeten" met je (werk) honden.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Ik heb voor de grap die test gedaan. Eerste hond was Mopshond en op de vierde plek de Mechelse herder. Dus voor mij was die test een flop ;).

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbygoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

" Bij mij ook! Leuke test, al denk ik dat ik ook wel al de eigenschappen van mijn honden heb aangevinkt, omdat ik ze zo leuk vind!

  "

Mwhaha. Ik heb hem ook gedaan, heb 27 pagina's aan honden die bij mij passen...
Maar geen wolfhond. Hmmmm. hp-angel

honden page profiel KlaraKlara

" Kunstjes uitvoeren in clubs, hersenwerk, en andere externe activiteiten zijn iets van deze tijd.

Klopt maar waarom zou je het laten als je hond er overduidelijk van geniet,daarna heerlijk voldaan is en  jij als baasje daar een ontzettend leuke hobby aan hebt. Mijn honden hebben de grootste lol als we samen aan het werk zijn. Niet iedere hond of baas maak je blij met wandelen alleen. Ik zou mijn honden echt iets ontzeggen als ik niet meer met ze zou sporten. (Helaas ontdekt in de praktijk vanwege blessures aan hun en mijn kant). En sporten heeft mij veel meer dan wandelen geleerd om mijn honden goed te lezen en beter samen te werken. Waar bij ik niet zeg dat iedereen moet sporten met zijn hond, ontdek lekker zelf wat jullie leuk vinden of niet. Maar ik zie zelden of nooit een hond doodongelukkig met zijn baasje een sport beoefenen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hier ben ik het toch niet helemáál mee eens.. Het ligt natuurlijk ook aan de lijn waar ze uit komen, maar Willow doet kwa drive echt niet onder dan de Mechelse herder bij de igp training. Kahlúa is nu minder, maar ook zij zou écht niet geschikt zijn als alleen maar huishond de eerste paar jaren, en genoegen nemen met een paar rondjes per dag, zonder uitdaging dus. Mijn honden willen echt werken.  "

Over het algemeen vind ik de Hollanders wat milder.

Ik gaf ook aan dat ook die rassen werkhonden zijn, die meer behoefte hebben dan alleen wandelen

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^