Dyuna, de kleine Zwarte Draak

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Natuurlijk zijn het stapjes! Hoe minder je je er op focust, hoe sneller het ineens lijkt te gaan. 
Hier is mijn draak ineens ook een stuk aangenamer geworden. 
Daarnet selfie genomen, dan blijft zijn ware aard wel boven komen :p "

Aohhhh geweldige fototongue-outZ'n tongetje

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

"  
Kijk eens wie er netjes bij mij ligt?
 
Ook geeft ze ineens geen gehoor meer aan het kattenmiauw, kan ik haar terug roepen als ze naar de ren toe gaat om uit te dagen of mee te blaffen. Zijn toch al wat stapjes "

Ooohhh hp-hearthp-hearthp-heart

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Even nog over positief een hond opvoeden.
In mijn idee van positief opvoeden vind ik juist niet dat je een hond moet negeren wat ik zo ontzettend vaak lees dat mensen dat denken, maar anticiperen op de hond zelf, dus niet de akties van de hond, maar vanwaaruit ze gebeuren. En dus vandaaruit denken.
Voor mij is het belangrijkst dat een hond zich begrepen voelt, zich veilig voelt, lekker in haar vel zit, zich gewaardeerd voelt, maar ook dat er bepaalde regeltjes zijn, er een bepaald ritme is. 
Niet dat dat makkelijk is natuurlijk, wat op welk moment de juiste positieve aanpak is.
Achteraf vind ik dat ik met mijn pup indertijd veel dingen fout deed omdat ik indertijd dacht dat het zo hoorde.
Iedereen wil het graag goed doen om ze de perfecte hond te krijgen, terwijl we eigenlijk de perfecte hond al hebben, en alleen de tools moeten vinden om ons dat in te laten zien. "

Daar heb je een heel goed punt, dat is wat je wilt bereiken:  een hond die zich begrepen voelt, zich veilig voelt, lekker in haar vel zit en zich gewaardeerd voelt.

 

Door je hond als uitgang punt te nemen, proberen hem te leren lezen, begrijpen en vanuit zijn behoefte aan de slag te gaan, zonder positieve correcties, zal je dat doel bereiken 

 

 

Ik hoef absoluut geen hond, die 100% luistert, maar wel een maatje die zich happy voelt

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Vandaag super trots op mijn Mega Monster Puppyhp-heart. We zijn twee uurtjes van huis weggegaan en ze heeft gedurende 2 uur alleen maar geslapen...pas bij thuiskomst werd ze wakker...haar naar buiten gelaten en toen even stevig geknuffeld hoe geweldig ze het gedaan heeft...ze piepte vol enthousiasme en kwispelde met haar staart. Ze weet bij god niet waar ik het over heb, masr hey, who cares!tongue-out

 

Toch maar vaker de deur uit zonder mijn Boen, wellicht dat ze dan beter haar rust kan pakken.

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Ohhh ben zo blij voor je! Zou dat het geweest zijn...? Te vaak thuis? wink toch ideaal zo he. Jij kan even iets anders doen dan achter haar aan hollen en zij kan slapen. Gelukkig woon je niet in BE want hier mag je niet zomaar buiten :p

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Ohhh ben zo blij voor je! Zou dat het geweest zijn...? Te vaak thuis?  toch ideaal zo he. Jij kan even iets anders doen dan achter haar aan hollen en zij kan slapen. Gelukkig woon je niet in BE want hier mag je niet zomaar buiten :p "

Ik weet niet of het dat is dat we te vaak thuis zijn, kan me voorstellen dat het en en en is...merendeels als ze probeert te slapen is ze voor iedere poep en scheet wakker...dat bevordert de prikkelverwerking natuurlijk ook niet.

 

Zelf zijn we er na ruim 3 maanden ook wel een beetje aan toe om even zondee dyuna weg te kunnen.

 

Blij idd dat we niet in BE wonen maar dan had ik gewoon de grote knuffel van mijn zoontje achterin de bench van de auto gedaan en gezegd dat het arme beest niet meer ademttongue-out.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Kom ik gisteren en vanavond een dezelfde Mw tegen met haar duitse herderpup van 4 maand....wat is dat beestje gewoon cooll zeg...hij speelt wel maar meer alsof zijn bewegingen in slow motion gaan.

 

Ook deze mensen zeiden al dat Dyuna enorm energiek is. Daar waar het reutje in slow motion speelt kan Dyuna makkelijk sprinten van links naar rechts...Beiden honden zijn werklijn en toch verbaas ik mij enorm over het verschil.

 

Met Mw wat info uitgewisseld over hoe lang zei wandelt enz enz...er zit nauwelijks verschil, dan behalve dat ik s'avonds nog langer wandel als alleen plasrondje.

 

Oprecht had ik gister even het gevoel; Dát is 'mijn' hond! Begrijp me niet verkeerd, ben gek op Dyuna maar tegelijk vraag ik mij af waarom ik dergelijk pretraket heb?! En gewoon niet zo'n coole herderpup.

 

Ik heb het inmiddels van meerdere voorbijgangers gehoord dat Dyuna erg energiek isundecided daarin tegen ik wel weer complimenten krijg dat een pup van haar leeftijd naast mij gaat zitten als ik sta te praten met anderen. Wellicht dat haar energie wel maakt dat ze sneller leert maar tegelijk ook wel die uitdaging nodig heeft om zich mentaal te kunnen verzadigen.

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Heb jij geluk zeg hp-shiny loki gaat grazen als ik met iemand praat en als ik te lang blijf praten, kotst hij gras hp-frusty

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Heb jij geluk zeg  loki gaat grazen als ik met iemand praat en als ik te lang blijf praten, kotst hij gras  "

Hihihi, zo denkt hij dus over de gesprekken die je voerttongue-out

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

535425.jpg535424.jpg

 

Even telefoon draaientongue-out.

 

De laatste dagen vooral in aan het zetten op Rust...telkens als ze rustig gaat zitten of liggen word ze beloond. Bovenste twee foto's laten zien dat ze rustig in de tuin kan liggen. Natuurlijk niet te lang achter elkaar maar door haar structureel te wijzen op Rust op haar dekentje zal ze op den duur langer kunnen rusten.

Vanmorgen wilde ze nog even uit frustratie happen terwijl we weer net op het punt stonden te gaan wandelen. Heb de lijn (hefboomwerking) aan de klink gehangen en van haar af gaan staan...ze sprong vooralsnog richting mij maar kwam al gauw van een koude kermis terug...ze stopte voor nu direct met happen en ging maar graventongue-out

De stevige wandelingen lijken hun vruchten af te werpen.535426.jpg535427.jpg

 

Het is dan ook geen straf om hier te lopenhp-shiny. Tevens heb ik voor Mega Monster puppy een speurlijn van 15 meter besteld. Dit gebied ligt nl vlak langs een snelweg.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Maar kijk es aan, hoe voorbeeldig dat monstertje erbij ligt! cooltongue-out

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Maar kijk es aan, hoe voorbeeldig dat monstertje erbij ligt!  "

Hihi, het is idd een begin....ze heeft na die wandelingen van bijna 1.5uur ook geen puf meer om te racen door de tuintongue-out

honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.

Mooi foto s wat ligt ze er rustig bij 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Vandaag 5 mei wil ik even stilstaan bij een van mijn vorige hondjes.535441.jpg

Zina!

 

In 2015 lag mijn zoontje met een longontsteking in het ziekenhuis. Ik moest dagelijks meermaals pendelen tussen ziekenhuis en thuis, om de dieren te blijven verzorgen. Zina was bijna 10 en zij had al sinds zij 1.5jaar was ernstige HD..overgehouden van een zeer verwaarloosd leven de eerste 1.5jaar. Zij had al langere tijd last van haar gestel maar niets wees erop dat het snel bergafwaarts zou gaan. Gedurende de ziekenhuisperiode bemerkte ik een minimale verdikking op haar buik..Vanwege de omstandigheden kon ik niet even snel naar de dierenarts. Zoontje lag immers, net 2.5 jaar oud alleen in het ziekenhuis...Ik zou naar de dierenarts gaan zodra zoontje beter was. Paar dagen later kwamen wij thuis en Zina lag zoals gewoonlijk met haar zus Djenna in de tuin. Ze hoort iets bij de poort en vliegt erop af en bezeert zich ineens aan haar voorpoot. Er was niets bijzonders gebeurd, toch ging ze liggen en was aan het hijgen...mijn gevoel zei dat dit niet klopte.

 

Ik ging naar buiten en keek nog eens naar haar buik en wat ik daar zag schrok ik zelfs van. De minimale verdikking was op slechts een paar dagen tijd enorm uitgegroeid tot een niet nader te noemen abces. Dierenarta gebeld, verhaal uitgelegd en volgens zeggen zou het een ontsteking zijn...Toch de dierenarts verzocht erna te kijken want mijn gevoel zei dat het meer was.

 

Wij konden smiddags terecht en aangezien mijn gevoel al zei dat dit niet goed was heb ik sochtends de tijd genomen om haar wat te borstelen en te knuffelen.

535442.jpg

 

Aangekomen bij de dierenarts met zoontje in de buggy, was het verdict al snel duidelijk. Zina had een van de meest agressieve huidtumor welke zich in zeer rap tempo was aan het uitzaaien.

 

Het oordeel was duidelijk, mee naar huis nemen voor afscheid of nu!

 

Ik wilde het Zina niet nog eens aan doen, we waren eenmaal al daar en ik had s'ochtends al het gevoel dat ik afscheid moest gaan nemen.

 

Zo geschiedde het dat Zina op 5 mei 2015 is heen gegaan van ons...Bij buitenkomst kwam pas de realitytjek toen ik er stond met zoontje in de buggy en de riem van Zina! Ze was MIJN hond! En zelfs nu, 5 jaar later, terwijl ik dit type, springen mij de tranen in mijn ogen hoe het allemaal gelopen is. Zelf verwijt ik mij niks, ik stond er met zoontje helemaal alleen voor en had nachten niet geslapen vanwege de zorg in het ziekenhuis en thuis. 

 

535443.jpg

Hier ligt Zina met kitten Propje, welke eveneens, hoe kan het ook anders op 10 jarige leeftijd is overleden, net als Zina.

 

Dyuna zal een waardige opvolger worden, weliswaar een ander karakter, maar qua uiterlijk houd ik het leven van Zina & Djenna in ere en zal middels Dyuna altijd aan hen blijven denkenhp-heart

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Oh wat was ze mooi! Fijn dat je na al die jaren nog steeds aan haar denkt hp-heart ik heb nog nooit een eigen dier verloren, dus ik weet niet hoe dat is, maar ik kan me best voorstellen dat het heel moeilijk is. 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat een lieve hond was Zina, mooie kop had ze ook.

 

best hartverscheurend dat het allemaal zo snel ging op het eind, maar ze heeft in elk geval gelukkig toch een heleboel mooie jaren bij je gehad.

honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.

Wat was ze mooi is rap gegaan maar heel gelukkig geweest bij jou veel herinneringen en voor altijd in je hart 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Hoe gaat het nu met Dyuna, nu dat er iemand mee kan kijken? 

honden page profiel RJRJ

" Hoe gaat het nu met Dyuna, nu dat er iemand mee kan kijken?  "

Dat vraag ik mij ook af....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik ook!

pagina 20 van 20 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Volgende forumvraag: beste boek ooit gelezen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^