Dyuna & Tiamo 'update'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DagmarDagmar

" Vind je behoorlijk veroordelend in je reactie....je kent mij niet dus kan je ook niet oordelen over mijn kunde noch of ik panisch ben of druk...jij weet wel hoe je andere mensen moet motiveren en bemoedigen he...nogmaals zeg ik voor de laatste keer, je kunt tips en adviezen geven maar STOP mensen af te kraken in hun hoedanigheid.  "

er staan toch vraagtekens bij?  Ik ken jouw inderdaad niet. Ik ken wel het type hond.

Ik kraak nergens af, ik constateer alleen maar.  Je verwijdert bewust (?) een deel van mijn voorgaande post en reageert daar niet op. Het is nochtans wel een belangrijk deel, namelijk over haar afkomst. Afkomst zal je nooit kunnen wegcijferen, daar dien je rekening mee te houden.

Voor hetzelfde geld heeft de fokker jouw met de meest pittige van het nest opgescheept, het is niet de meest bewuste fokker (geen kwaad woord, maar goed, fokken en bijgevolg verkopen is wel het hoofddoel, zonder echt rekening met de teef te houden).

Dat is dan buiten je wil om en je hebt het er nu mee te doen natuurlijk.

honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa 3 doggies

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Ik kan je niet veel tips geven helaas. Ik wilde wel even vragen hoe je zelf bent kwa karakter. Dit kan ook erg spiegelen met de hond. 

honden page profiel pienpien 3 doggies

honden foto van pien

Ik heb niet alles gelezen dus misschien zeg ik iets wat allang geopperd is innocent
Ik heb sinds augustus zo'n ongeleid projectiel in huis.
Dit hondje moest weg bij haar oude eigenaren omdat ze hetzelfde gedrag als Dyuna vertoonde (wat ik tot nu toe heb gelezen).
Geen enkele rem en in huis letterlijk over de meubels heen racen, uit pure opwinding sneppen (dus niet bijten) en bij verplichtte benchrust heel de buurt aan elkaar gillen (enz..enz..).
Haar een bot aanbieden zorgde enkel voor meer opwinding aangezien ze er obsessief mee aan de gang ging, spel hetzelfde verhaal.
Ik heb in de eerste weken er continu een riem aan laten hangen en haar niet meer de kans gegeven om door te slaan.
Druk gedrag, sneppen enz..enz.. was bij mij komen en blijven liggen tot ze weer gekalmeerd was.
De riem was punt 1 om er niet een "pak me dan als je kan" spel van te maken, wat ze bij haar vorige eigenaar deed en punt 2 kon in mijn voet erop zetten als ze bij mij lag zodat ze ook verplicht moest blijven liggen.

Dit heb ik echt wel een week of 2 a 3 moeten doen tot de boodschap, in huis zijn we rustig, bij haar doordrong.
Heb ik nu een voorbeeldig hondje?...welnee, maar je moet ergens beginnen wink

Want ondanks dat ik je schrijfstijl grappig vind kan ik me ook heel goed voorstellen dat je de wanhoop af en toe nabij bent.


honden page profiel pienpien 3 doggies

honden foto van pien

" En dyuna doet idd exact dit gedrag, springt zij op de bank en haal ik er vanaf Bijt. Wil ik haar bij de halsband pakken Bijt..en hoe langer ik probeer vol te houden hoe harder ze hapt.  "

Dat gebeurde hier dus ook maar doordat ik er de lijn aan had hangen hoefde ik niet bij haar halsband (lees: bek) in de buurt te komen, bijten ging dus niet.
Met de lijn haalde ik haar van de bank af en gaf haar niet de kans om alsnog naar me te sneppen door een voet bij de lijn te houden.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" er staan toch vraagtekens bij?  Ik ken jouw inderdaad niet. Ik ken wel het type hond.
Ik kraak nergens af, ik constateer alleen maar.  Je verwijdert bewust (?) een deel van mijn voorgaande post en reageert daar niet op. Het is nochtans wel een belangrijk deel, namelijk over haar afkomst. Afkomst zal je nooit kunnen wegcijferen, daar dien je rekening mee te houden.
Voor hetzelfde geld heeft de fokker jouw met de meest pittige van het nest opgescheept, het is niet de meest bewuste fokker (geen kwaad woord, maar goed, fokken en bijgevolg verkopen is wel het hoofddoel, zonder echt rekening met de teef te houden).
Dat is dan buiten je wil om en je hebt het er nu mee te doen natuurlijk. "

Allereerst heb ik net niks bewust verwijderd van je voorgaande post...ging dat over de afstamming? Dat is overigens niet de afstamming van dyuna dus inhoudelijk m.i geen nut om daar op in te gaan.

 

Dyuna was idd wel het grootste teefje en leek ook het meest actief tov de andere teefjes die wat terughoudender waren.  Ik zei idd achteraf tegen derden, had ik maar dat zielig rustig teefje gekozen.tongue-out maar ja, dat zegt niks als ze net 4 weken oud zijn.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Ik kan je niet veel tips geven helaas. Ik wilde wel even vragen hoe je zelf bent kwa karakter. Dit kan ook erg spiegelen met de hond.  "

Hihi snap ik, ben zelf ook best wel pittig en direct van aard maar ook met veel humor, geduld en zorgzaam met een Te hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Familie zei laatst al; je weet ze je wel steeds uit te zoeken he! Daar doelde ze op: Dieren met een uitdaging en veel pitundecided

honden page profiel DagmarDagmar

" Allereerst heb ik net niks bewust verwijderd van je voorgaande post...ging dat over de afstamming? Dat is overigens niet de afstamming van dyuna dus inhoudelijk m.i geen nut om daar op in te gaan.
 
Dyuna was idd wel het grootste teefje en leek ook het meest actief tov de andere teefjes die wat terughoudender waren.  Ik zei idd achteraf tegen derden, had ik maar dat zielig rustig teefje gekozen. maar ja, dat zegt niks als ze net 4 weken oud zijn. "

hoezo is dat niet de afstamming?  Ze is toch een dochter van Mona?

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

" Hihi snap ik, ben zelf ook best wel pittig en direct van aard maar ook met veel humor, geduld en zorgzaam met een Te hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Familie zei laatst al; je weet ze je wel steeds uit te zoeken he! Daar doelde ze op: Dieren met een uitdaging en veel pit "

En in je doen en laten ben je een druk type die altijd in de weer is of zelf ook rustig van aard?  En zorgzaam met een te hoog verantwoordelijkheidsgevoel ken ik heel goed, maar het is een stuk makkelijker als je probeert dat toch wat meer los te laten en het wat meer op een beloop te laten is mijn ervaring. Ik wens je veel sterkte!

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" hoezo is dat niet de afstamming?  Ze is toch een dochter van Mona? "

Dagmar, in deze moet ik je gelijk geven, i hate to say ittongue-out Maar heb de stamboom erop na geslagen en je hebt gelijk.

 

Maar say what! Ik heb toch echt alles goed doorgesproken met de fokker over ons verleden en dat we graag een sportieve gezinshond zochten...Mona is zelf een ontzettend lief en relax dier, mag ik niks van zeggen...maar als ik jouw ervaring zo lees krijg ik een niet al te fijne flashback.

 

Ik heb nog nadrukkelijk aangegeven dat het in deze een herder mag zijn met wat uitdaging maar moest gaan dienen als therapiehond voor zoontje...dit is allemaal uitgebreid besproken met de fokker. Ook hoe belangrijk ik socialisatie vind. Waarom krijg ik dan nu een hele nare nasmaak hiervan en ik eigenlijk tegen iets op aan het boksen ben wat onmogelijk is te behalen in onze setting?

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

fokkers zijn helaas ook soms zo gemeen he, verkoop primeert veelal en mooie praatjes verkopen helaas erg goed. Ik ken de fokker niet persoonlijk hoor, en alles verloopt wel getest etc, maar ik nu zie dat een halfzus van jouw hond al op 17 maanden gedekt is, dan krijg ik er meteen wat trieste gevoelens bij en dan vrees ik dat de bedoelingen niet altijd zo koosjer zijn  (al maakt dat ze helemaal niet rotslecht ook! )

 

Ik zou dus nu vooralsnog erg kort tegen haar zijn wat betreft dat bijten. Ze mag het niet. Gewoon niet. Dan mag je best even toeteren in haar oren dat dat niet ok is. (en nee, dat staat niet gelijk aan je hond fysiek/mentaal mishandelen) Als je al eens van dat bijten vanaf zal zijn, zal dat bij jou al heel veel frustratie schelen. Dus ze mag op het moment dat ze bijt, best even schrikken van jouw reactie. Direct erna ben je weer de liefheid zelve en is zij weer de liefheid zelve, maar als zij verandert in een monster, mag jij dat gerust ook eens even doen.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" fokkers zijn helaas ook soms zo gemeen he, verkoop primeert veelal en mooie praatjes verkopen helaas erg goed. Ik ken de fokker niet persoonlijk hoor, en alles verloopt wel getest etc, maar ik nu zie dat een halfzus van jouw hond al op 17 maanden gedekt is, dan krijg ik er meteen wat trieste gevoelens bij en dan vrees ik dat de bedoelingen niet altijd zo koosjer zijn  (al maakt dat ze helemaal niet rotslecht ook! )
 
Ik zou dus nu vooralsnog erg kort tegen haar zijn wat betreft dat bijten. Ze mag het niet. Gewoon niet. Dan mag je best even toeteren in haar oren dat dat niet ok is. (en nee, dat staat niet gelijk aan je hond fysiek/mentaal mishandelen) Als je al eens van dat bijten vanaf zal zijn, zal dat bij jou al heel veel frustratie schelen. Dus ze mag op het moment dat ze bijt, best even schrikken van jouw reactie. Direct erna ben je weer de liefheid zelve en is zij weer de liefheid zelve, maar als zij verandert in een monster, mag jij dat gerust ook eens even doen. "

Dank je wel voor je tip..zojuist een flinke aanvaring met haar gehad, jeetje zeg! Ze bleef op de bank springen en als reactie bleef ze mij bijten...op een goed moment doe ik haar per ongeluk ook nog zeer met oppakken...ik voelfe me kl*te, ze was wel ff meteen sjoess waarnaar ze weer begon met bijten...vervolgens haar naar buiten geleidt en ze komt met een rotgang nasr binnen gerent, staat ze weer op drie poten, om vervolgens daarop boven op mijn zoontje te springen...ze doet geen vlieg kwaad, ze is erg enthousiast maar wil haar niet op de bank...had even een moment dat ik bijna mijn geduld verloor omdat ze bleef happen.

 

Ondanks dat de aanvaring niet geslaagd is, is ze nu wel cool...ze sprong zelfs net niet tegen mijn zoontje op die langs haar liep...blijkbaar heeft het toch indruk gemaakt. Want idd, dat bijten krijg ik echt de kak van.

 

Ik vind het wel verdrietig om te lezen wat je schrijft over het halfzusje van Dyuna...wist ik niet, maar het zegt wel veel idd...zo jammer! Denk je alles uitgedokterd te hebben kom je nog bedrogen uit.

 

Let wel! Dyuna is geen verkeerde hond maar idd ze moet wel ns even pas op de plaats gaan doen met dat achterlijk gedrag van d'r.

 

 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" fokkers zijn helaas ook soms zo gemeen he, verkoop primeert veelal en mooie praatjes verkopen helaas erg goed. Ik ken de fokker niet persoonlijk hoor, en alles verloopt wel getest etc, maar ik nu zie dat een halfzus van jouw hond al op 17 maanden gedekt is, dan krijg ik er meteen wat trieste gevoelens bij en dan vrees ik dat de bedoelingen niet altijd zo koosjer zijn  (al maakt dat ze helemaal niet rotslecht ook! )
 
Ik zou dus nu vooralsnog erg kort tegen haar zijn wat betreft dat bijten. Ze mag het niet. Gewoon niet. Dan mag je best even toeteren in haar oren dat dat niet ok is. (en nee, dat staat niet gelijk aan je hond fysiek/mentaal mishandelen) Als je al eens van dat bijten vanaf zal zijn, zal dat bij jou al heel veel frustratie schelen. Dus ze mag op het moment dat ze bijt, best even schrikken van jouw reactie. Direct erna ben je weer de liefheid zelve en is zij weer de liefheid zelve, maar als zij verandert in een monster, mag jij dat gerust ook eens even doen. "

Dank je wel voor je tip..zojuist een flinke aanvaring met haar gehad, jeetje zeg! Ze bleef op de bank springen en als reactie bleef ze mij bijten...op een goed moment doe ik haar per ongeluk ook nog zeer met oppakken...ik voelfe me kl*te, ze was wel ff meteen sjoess waarnaar ze weer begon met bijten...vervolgens haar naar buiten geleidt en ze komt met een rotgang nasr binnen gerent, staat ze weer op drie poten, om vervolgens daarop boven op mijn zoontje te springen...ze doet geen vlieg kwaad, ze is erg enthousiast maar wil haar niet op de bank...had even een moment dat ik bijna mijn geduld verloor omdat ze bleef happen.

 

Ondanks dat de aanvaring niet geslaagd is, is ze nu wel cool...ze sprong zelfs net niet tegen mijn zoontje op die langs haar liep...blijkbaar heeft het toch indruk gemaakt. Want idd, dat bijten krijg ik echt de kak van.

 

Ik vind het wel verdrietig om te lezen wat je schrijft over het halfzusje van Dyuna...wist ik niet, maar het zegt wel veel idd...zo jammer! Denk je alles uitgedokterd te hebben kom je nog bedrogen uit.

 

Let wel! Dyuna is geen verkeerde hond maar idd ze moet wel ns even pas op de plaats gaan doen met dat achterlijk gedrag van d'r.

 

 

honden page profiel RJRJ

Is misschien dan een gedragsdeskundige toch geen slecht idee?

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Ik zou haar niet zo vaak aan haar halsband vastpakken en meenemen/sleuren. Het klinkt alsof ze heel gevoelig is voor die aanraking en daarna dus gaat bijten/happen. Als ze op de bank springt, stuur haar dan weg zonder haar aan te raken. Met jouw overwicht en dus niet fysiek. Een beetje à la Cesar Millan. Je hoeft niet te schreeuwen, gewoon streng zeggen: "eraf"
 
Mijn hond draagt geen halsband in huis. Als ik hem bijv. uit de keuken wil, ga ik gewoon voor hem staan en stuur hem met mijn stem en lichaamstaal weg (een wijzende vinger). Ik denk dat hij ook zou happen als ik hem om de haverklap beet zou pakken. "

Als dat zou werken bij Dyuna, zeg ik Super! Maar helaas is zij oost indisch doof op vele fronten dus heb ik geen ander keus dan haar vast te pakken. Vind het zelf ook niet leuk maar liever dit als dat mijn kind bedolven word onder herder.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik zou haar niet zo vaak aan haar halsband vastpakken en meenemen/sleuren. Het klinkt alsof ze heel gevoelig is voor die aanraking en daarna dus gaat bijten/happen. Als ze op de bank springt, stuur haar dan weg zonder haar aan te raken. Met jouw overwicht en dus niet fysiek. Een beetje à la Cesar Millan. Je hoeft niet te schreeuwen, gewoon streng zeggen: "eraf"
 
Mijn hond draagt geen halsband in huis. Als ik hem bijv. uit de keuken wil, ga ik gewoon voor hem staan en stuur hem met mijn stem en lichaamstaal weg (een wijzende vinger). Ik denk dat hij ook zou happen als ik hem om de haverklap beet zou pakken. "

ik ga mee met het niet aan de halsband beetpakken, of  wegsturen lukt met een hyperdepieperpup weet ik niet. 

Een lijntje zoals in het filmpje zou dan misschien een rustiger optie zijn, dan hoef je niets te zeggen, kan kalm blijven en de pup het gevoel geven zelf kalm te worden.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" ik ga mee met het niet aan de halsband beetpakken, of  wegsturen lukt met een hyperdepieperpup weet ik niet. 
Een lijntje zoals in het filmpje zou dan misschien een rustiger optie zijn, dan hoef je niets te zeggen, kan kalm blijven en de pup het gevoel geven zelf kalm te worden. "

Lijn is reeds geprobeerd, ze gaat dan vol in de achteruit omdat ze al door heeft dat ik dat als hulpmiddel gebruik waardoor ze mij niet meer kan bijten...even voor de beeldvorming: het is niet dat ik dyuna dan rustig en kalm eraf krijg, zij verzet zich met alles wat ze heeft, vooral zodra ze de grond weer dreigt te raken. Aan de lijn al dikwikls gehad dat e nóg gefrustreerder werd en naar me happend opspring...vandaar dat ik haar gewoon probeer op te pakken maar ze is een beetje zwaar. Dyuna hapt ook alleen als ze iets doet wat niet mag en ik haar daarin corrigeer. De rest qua happen is meer uitdagen tot spel..let wel, na de aanvaring vanmiddag was ze behoorlijk getemperd, zelfs zoontje kon gewoon over haar heen stappen...ze probeerde daarna toch op te springen jegens hem maar had al heel rap door dat ik bozig werd en ze snel weer Laag ging...heeft tot aan net voortdurens gescharrelt in de tuin...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Lijn is reeds geprobeerd, ze gaat dan vol in de achteruit omdat ze al door heeft dat ik dat als hulpmiddel gebruik waardoor ze mij niet meer kan bijten...even voor de beeldvorming: het is niet dat ik dyuna dan rustig en kalm eraf krijg, zij verzet zich met alles wat ze heeft, vooral zodra ze de grond weer dreigt te raken. Aan de lijn al dikwikls gehad dat e nóg gefrustreerder werd en naar me happend opspring...vandaar dat ik haar gewoon probeer op te pakken maar ze is een beetje zwaar. Dyuna hapt ook alleen als ze iets doet wat niet mag en ik haar daarin corrigeer. De rest qua happen is meer uitdagen tot spel..let wel, na de aanvaring vanmiddag was ze behoorlijk getemperd, zelfs zoontje kon gewoon over haar heen stappen...ze probeerde daarna toch op te springen jegens hem maar had al heel rap door dat ik bozig werd en ze snel weer Laag ging...heeft tot aan net voortdurens gescharrelt in de tuin... "

ik zou dan toch proberen het "rust op het kussen" aan te leren zodat je dat kan gebruiken in hiepersituaties.

Persoonlijk ben ik meer van het voorkomen dan achteraf corrigeren, wat eerder tot onrust en opwinding voor alle partijen betekend dan dat de pup er iets van leert. Dat kan natuurlijk niet altijd maar in veel gevallen ook wel. Ik zou los laten dat ze dingen moet leren door correcties, dat scheelt misschien al een heleboel in opwinding en frustratie.

 

 

 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Ik zou los laten dat ze dingen moet leren door correcties, dat scheelt misschien al een heleboel in opwinding en frustratie.
 
 
  "

Zou je dit nader willen verklaren ajb? Wellicht dat ik het anders verkeerd interpreteer.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Zou je dit nader willen verklaren ajb? Wellicht dat ik het anders verkeerd interpreteer. "

ik bedoelde dingen die je niet wil, als graven op de verkeerde plek, aan tafelpoten knagen etc. proberen te voorkomen.

Dus als je ziet dat ze dit wil gaan doen, haar liever vrolijk bij je roepen en haar dan belonen voor het bij je komen. Als je haar eerst dat laat doen wat jij niet wil, en dan nee en foei e.d. gaat roepen is er alweer veel onrust en frustratie.

Natuurlijk ben je soms te laat, maar dan kan je haar rustig uit de situatie halen, met de woorden "dat doen we niet" oid, dan gelijk iets wat je naar iets positiefs kan omdraaien, zoals een commando'tje of hersenwerkje of iets om op te kauwen, wat maar past op dat moment.

Zo leert ze op een andere rustigere manier.

 

 

 

 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Bohh, wat n dag zeg! Misschien kunnen jullie er geen voorstelling van maken, maar ben echt kapot moe na vandaag. Weinig voor elkaar gekregen voor mijn doen en kan het even niet opbrengen om het gedrag van dyuna positief te zien ook al heeft ze het bijv geweldig gedaan met de buurkat vandaag.

 

Ik heb mij vandaag rot zitten prakken denken over dyuna hoe ik alles in goede banen ga begeleiden. Wat er veranderd moet worden en wat niet...wat ik nog meer moet doen enz enz...heb er gewoon koppijn van gekregen...de een zegt dit de ander zegt dat, allemaal goede tips maar het moment van proberen is voorbij....

 

Ik ben op het moment te moe om vandaag nog iets met haar te doen. Menigeen zou zeggen; maar daar is de tijd ook na?! Klopt, maar meestal ben ik rond deze tijd weer bezig met katten naar de gang te brengen en dyuna te entertainen en bij te sturen..

 

Ik hoor het mijn dierenarts nog zeggen: Zorg in elk geval voor een dyuna vrije dag somsundecidedNog niet gehad in elk geval, vandaag had zo'n dag van mij gemogen....ik hou zielsveel van dat mormel maar vandaag kan ik haar ff niet tackelen...teleurstelling, spijt dat ik er tóch weer aan begonnen ben en vooral de gedachte dat Genoeg blijkbaar nog steeds niet genoeg is...wanneer is genoeg wel genoeg? Zoveel mensen die bij de vleet ergens op Mp dergelijke hond aanschaffen en daar lijkt het ogenschijnlijk goed mee te gaan...ben ik teveel aan het prakken denken? Leg ik mischien toch nog teveel nadruk op wat niet zo best gaat?

 

Vanavond zegt een meneer die langs liep nog; Prachtig zegt hij, hoe jouw hond en die kat zo bij elkaar zitten zonder elkaar kwaad te doen..Als mensen zo met elkaar omgingen was de wereld een heel stuk mooier....meneer had zeker gelijk, maar kon even het gelukzalig gevoel niet delen dat dyuna heel braaf bij de kat zat. Op een goed moment legt ze haar poot op zijn hoofd om uit te dagen...ze heeft geen kwaad in de zin verre van maar zodra ze mij hapt lijkt alle goeds in het niet te vallen.

 

Bovenstaand is geen vraagstelling, wilde alleen even mijn gedachte delen over vandaag

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Gelukkig is de dag zo goed als voorbij! Hopelijk voor jou morgen een betere dag. En anders kan je altijd een van die 'people having worse days than you' filmpjes op youtube opzetten ;) 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Gelukkig is de dag zo goed als voorbij! Hopelijk voor jou morgen een betere dag. En anders kan je altijd een van die 'people having worse days than you' filmpjes op youtube opzetten ;-)  "

Hihi idd, dan zal mijn dag vast in het niet vallen tov die filmpjes.

 

Het gaat ook niet zozeer alleen om mijzelf, maar dyuna had ook niet zo'n beste dag en dat trek ik mij dan aan wetende dat ik er aandeel in heb gehad...gaat voor velen misschien ver, maar dat is juist die erg hoge verantwoordelijkheidsgevoel wat ik heb.

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

" Hihi idd, dan zal mijn dag vast in het niet vallen tov die filmpjes.
 
Het gaat ook niet zozeer alleen om mijzelf, maar dyuna had ook niet zo'n beste dag en dat trek ik mij dan aan wetende dat ik er aandeel in heb gehad...gaat voor velen misschien ver, maar dat is juist die erg hoge verantwoordelijkheidsgevoel wat ik heb. "

Hé trek het je niet zo aan, je voelt wat je voelt he. Gisteren had loki honger en ik had geen brokjes bij voor hem (waren bij oma gaan helpen in het huishouden). Hij keek me heel vragend aan: 'hoooonger, waar zijn die brokjes?'. Een uur later zouden we al thuis zijn maar dat vond ik ook echt super rot terwijl er genoeg honden zijn die wel eens moeten wachten op hun eten. Om het even te overdramatiseren voelde ik me bijna gefaald in dog parenting :p en eigenlijk maakt het helemaal niets uit wat een ander denkt over jouw gevoelens tov je hond ;) 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Hé trek het je niet zo aan, je voelt wat je voelt he. Gisteren had loki honger en ik had geen brokjes bij voor hem (waren bij oma gaan helpen in het huishouden). Hij keek me heel vragend aan: 'hoooonger, waar zijn die brokjes?'. Een uur later zouden we al thuis zijn maar dat vond ik ook echt super rot terwijl er genoeg honden zijn die wel eens moeten wachten op hun eten. Om het even te overdramatiseren voelde ik me bijna gefaald in dog parenting :p en eigenlijk maakt het helemaal niets uit wat een ander denkt over jouw gevoelens tov je hond ;-)  "

Dat herken ik exact zo als ik bijv een van mijn dieren later eten zou geven...zelf eet ik bijv nog liever niet als mijn dieren maar op tijd te eten hebben...en rationeel weet ik echt wel dat ze er niet dood aan gaan, het is het gevoel van verantwoordelijkheid dat in je zegt; Hoe kan je dat diertje dit aan doencrytongue-out??

Terwijl er geen man overboord is en er helaas legio honden uren overdag in de bench zitten wachten totdat ze eten krijgen..dus no worry!hp-wink

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

" Dat herken ik exact zo als ik bijv een van mijn dieren later eten zou geven...zelf eet ik bijv nog liever niet als mijn dieren maar op tijd te eten hebben...en rationeel weet ik echt wel dat ze er niet dood aan gaan, het is het gevoel van verantwoordelijkheid dat in je zegt; Hoe kan je dat diertje dit aan doen??
Terwijl er geen man overboord is en er helaas legio honden uren overdag in de bench zitten wachten totdat ze eten krijgen..dus no worry! "

Hier is geen regelmaat in eten, dan wordt er ook niet gezeurd om eten uut gewoonte. Maar soms heeft loki echt honger en dan vind ik het supersneu als ik niet meteen eten kan geven (het ergste van al was nog dat ik zelf wel aan het eten was). Hij is op dat vlak wel super verwend haha. Hij heeft 3 zakken brokken en als hij geen zin heeft in wat er in zijn kom ligt, geef ik een klets bij van een andere brok embarassed soms leg ik de zakken op de grond en kiest hij zelf zijn avondeten hahaha

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Hier is geen regelmaat in eten, dan wordt er ook niet gezeurd om eten uut gewoonte. Maar soms heeft loki echt honger en dan vind ik het supersneu als ik niet meteen eten kan geven (het ergste van al was nog dat ik zelf wel aan het eten was). Hij is op dat vlak wel super verwend haha. Hij heeft 3 zakken brokken en als hij geen zin heeft in wat er in zijn kom ligt, geef ik een klets bij van een andere brok  soms leg ik de zakken op de grond en kiest hij zelf zijn avondeten hahaha "

Wat we toch allemaal niet voor ze doen hehp-thumbsuphij heeft het zich in elk geval goed geregeld...kijkt hij toevallig ook heel sneu wanneer hij ietwat later te eten krijgttongue-out?

 

 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Wat we toch allemaal niet voor ze doen hehij heeft het zich in elk geval goed geregeld...kijkt hij toevallig ook heel sneu wanneer hij ietwat later te eten krijgt?
 
  "

Nee hij krabt in zijn kom als er niks in ligt of als we buitenshuis zijn (geen kom aanwezig) dan weet hij het me precies te vertellen met zijn ik-heb-hongerblik. Soms eet hij pas in de late namiddag als hij geen honger heeft. Zijn honger-blik ziet er ook niet bepaald zielig uit hoor, het is meer zo'n doordringende blik dat zegt: hé jij tr*t waarom heb ik geen eten??? hp-shinyyellhp-heart Als ik het niet meteen snap (gebeurt zelden) dan springt hij tegen mijn been op en maakt piepgeluidjes. 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Nee hij krabt in zijn kom als er niks in ligt of als we buitenshuis zijn (geen kom aanwezig) dan weet hij het me precies te vertellen met zijn ik-heb-hongerblik. Soms eet hij pas in de late namiddag als hij geen honger heeft. Zijn honger-blik ziet er ook niet bepaald zielig uit hoor, het is meer zo'n doordringende blik dat zegt: hé jij tr*t waarom heb ik geen eten???  Als ik het niet meteen snap (gebeurt zelden) dan springt hij tegen mijn been op en maakt piepgeluidjes.  "

Geweldig hoe ze weten te communiceren met ons hehp-heart...zolang het voor jou en loki maar duidelijk is. En ach, al krijgt ie een keer wat later....genoeg dieren die graag in zijn plaats zouden willen levenhp-thumbsupwink

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

" Geweldig hoe ze weten te communiceren met ons he...zolang het voor jou en loki maar duidelijk is. En ach, al krijgt ie een keer wat later....genoeg dieren die graag in zijn plaats zouden willen leven "

Ja dat denk ik ook hp-heart

pagina 17 van 22 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 1718 19 20 21 22
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^