Pup & kat problemen/tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik

honden foto van Lisanne & Mik

532303.jpg

Hoi allemaal,

Ben ik weer. Het gaat al super goed met Mik thuis! Hij heeft al 1,5 week niet meer binnen geplast en gepoept en kent zit, touch en hier al erg goed. Het bijten is echt een stuk minder sinds we consequent au zeggen. Het enige waar we echt heel erg tegenaan lopen is dat hij geen respect heeft voor de kat. 

Ik zal jullie nog even wat info geven over Mik: een welsh corig pembroke geboren op 24 november 2019 en sinds 24 januari woont hij bij ons. Dit gaat eigenlijk beter dan we hadden kunnen hopen. Hij slaapt nachten door van 22.30 tot 06.30/07.00 en leer heel erg snel! Hij is knuffelig, lief en speels maar heeft zeker wel iets dominants in zich en doet soms lekker wat hij zelf wil ;). 

Nu hetgeen waarover mijn vraag gaat: Wij hebben een kat van 6 jaar die ontzettend lief is. Een echte goedzak. De eerste 3 dagen ging het super goed, Mik had respect voor de kat (daagde heus wel uit maar stopte wel wanneer kat dit aangaf) en af en toe gaf de kat hem kopjes wat hij toestond. Na die drie dagen lijkt Mik wel helemaal los te gaan op de kat. Hij blaf wanneer hij de kat ziet, gromt, bijt in zijn gezicht en staart en houdt niet op. De kat haalt ook niet uit met zijn nagels en lijkt ontzettend veel te pikken van de hond. Hij slaat Mik wel eens met zijn poot maar blaast niet en haalt niet echt uit. 

Het lijkt soms of Mik boos of jaloers is op de kat. We hebben al veel geprobeerd, eerst om mik zijn gang te laten gaan om te zien of de kat uiteindelijk iets doet maar dat werkt niet. Nu doen we de hond aan de riem als de kat binnen is zodat we controle hebben op zijn omgeving en hij gecontroleerd naar de kat toe kan. Zodra hij heel erg begint te blaffen en te happen doen we hem in de gang voor 15 tot 30 sec. Dit herhalen we steeds maar lijkt tot nu toe geen effect te hebben. Op de hondencursus werd ons het advies gegeven om wel zelf de grens aan te geven ook om de kat te beschermen aangezien hij dit zelf niet doet.

we hebben ook geprobeerd om te kat en hond in dezelfde ruimte te laten eten aangezien wij lazen dat dit voor een band zorgt. De kat vond dit prima en at rustig zijn eten, Mik at sneller en werd helemaal gek toen de kat nog eten had en hij niet. Begon te grommen en te blaffen richting de kat (kat maakte het niets uit en at rustig door). Nu hebben we het geprobeerd met de kat weinig eten en de hond rustig een beetje eten geven maar ook dan is hij veel met de kat bezig.

Verder zijn er ook momenten dat de kat hem compleet niets boeit en ze langs elkaar lopen en het oke is. 

Ik wou het toch nog even hier op het forum gooien omdat ik benieuwd ben of er meer zijn met dezelfde ervaring, die dit gedrag herkennen of tips voor ons hebben. 

Liefs Lisanne

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Allereerst: wat een schatje, jullie Mik! 
Dan: de kat. Even mijn eigen ervaring vertellen, wellicht heb je er wat aan. Wij hadden ook al katten in huis toen mijn Pemmetje kwam. Ze hadden allen hun eigen eetplek, en daar was ik ook heel strikt in. Wel haalde ik de bakjes weg als ze klaar waren met eten. 
De katten krijgen alle ruimte, kunnen ook weg als dat nodig is. Mijn Charlii daagde in het begin ook uit, maar de katten lieten toch wel weten dat zij de baas waren.
Nu slapen ze samen op de bank en is er nooit ruzie. 
Mijn advies: zorg dat je kat altijd weg kan en probeer relaxt met de situatie om te gaan. Mik is slim, de rust keert wel terug over een tijdje.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat een leuke hond is Mikhp-heart

 

wb de kat, ik ben het eens met het advies van de hondenschool dat je Mik hiermee wat moet begeleiden. Zelf zou ik niet met time outs werken van naar de gang brengen (al kan dat in sommige situaties goed werken) maar als hij gaat blaffen, staren etc. dit even benoemen, "ja Mik, dat is de kat, die woont hier ook" oid. en hem dan uit de situatie halen, door afstand te maken en even een klein zoekspelletje oid met hem doen.

Je zou evt. een kamerren aan kunnen schaffen, om een tijdje te gebruiken.

 

Wb eten, zou ik er niet op rekenen dat samen eten een band schept, het kan ook baknijd in de hand werken. Zelf zou ik beide dieren in alle rust alleen laten eten. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Op het moment dat je pup blaft en hapt naar je kat, zit hij al heel hoog in de opwinding en eigenlijk ben je dat te laat.

 

Ik zou je pup helemaal niet naar je kat toe laten gaan. Roep hem bij je, zodra hij naar je kat wilt. Niet komen is naar je toe halen.

Geen aandacht voor de kat is belonen, er naar toe  willen is weg halen.

Dat is duidelijk voor je pup.

 

Eten zou ik apart doen, eten doe je in alle rust.

Ze wonen allebij bij je, een band komt er sowieso. Bescherm je kat en wees duidelijk naar je pup, zo zullen ze een prettige band opbouwen

honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik

honden foto van Lisanne & Mik

Heel erg bedankt voor jullie tips!! hp-smile hp-shiny

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Je hebt echt een super leuke puphp-heart Leuk ras ook

Volgende forumvraag: Puppy over sociaal
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^