Geeft geperste brok meer ontlasting dan krokante brok?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dag. Mijn hondje krijgt da voer, sanimed insect, krokant brokje, en dat gaat goed. , weinig en stevige ontlasting. Dus ja waarom zou ze dat niet blijven eten. Omdat ik een hondje van nog geen 2 jaar liever niet nu al op dieet voer wil hebben en ze maandelijks last heeft vd anaalklieten.

Vers is geen optie voor mij. 

Ik weet dat brokjes met aardappel, of zoete aardappel, bergen bagger ontlasting geven. En ja ze is op giardia getest, negatief. Ook met lam en kip is dat zo.

Ik heb de darf wild geprobeerd. Goede ontlasting, zachter  en meer dan op de sanimed en meteen anaalklieren verstopt. Jammer, mooi brokje.

 

Nu heb ik carnis, een zakje van een kilo. Konijn. Mooie grote brokken waar ze echt een kluif aan heeft. . Goede stevige ontlasting, maar ook weer veel meer. Ik denk in hoeveelheid meer dan de helft dan ze aan de brokjes eet op een dag. Zonde want dan verteert ze de boel toch niet?

 

 (Aan Meike  van voerwijzer gevraagd of ik dat nu wel of niet kon mengen om te wennen,  met een krokante brok. Volgens Meike hebben niet veel honden last van gemengd krokant en geperst. Dus ik zit nu nog op half half. )

 

Of te wel wat is jullie ervaring, geeft geperste brok  meer ontlasting? 

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ik kan je alleen mijn ervaring delen en dat is dat ik echt geen verschil in hoeveelheid ontlasting bemerkte toen harley van krokant naar geperst brok overging. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank je wel Kiki. En de tanden werden die viezer vd geperste brok?

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik maak me niet druk om wat er aan de achterkant uitkomt. Opruimen moet ik het toch (meestal) dus of dat nu 2 stukjes van 5cm of 3 stukjes van 10 cm zijn, boeit me echt niet. 

Als de honden het verder goed doen, schijten ze er maar een eind op los wat mij betreft ;) 

 

Wanneer ontlasting niet goed is, zie je dat ook gewoon in de algemene gezondheid van de hond terug. 

 

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

" Dank je wel Kiki. En de tanden werden die viezer vd geperste brok? "

Ook daar zie ik geen verschil in.

 

Harley is al een oudere hond, ik moet regelmatig kauw staven geven en tanden poetsen om het te onderhouden maar ik heb niet het idee dat dit door geperste brok komt dit had hij ook toen hij op krokante brok stond. 

Volgende forumvraag: Welke brok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^