Hulp zindelijkheid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JessicaJessica

Hallo allemaal. Wij hebben een ontzettend leuke Tibetaanse Terriër x Poedel pup genaamd Zoey. Ze is nu 16 weken maar we zien weinig vooruitgang in de zindelijkheid. Ze snapte toen we haar kregen (met 9 weken) binnen een week al dat ze buiten haar behoeften moest doen. Doorslapen deed ze ook na 2 nachten al. Helemaal super dus.

Nu zitten we met het volgende. Ze plast nog steeds binnen. En dit vaak binnen/na 3 kwartier al.  Ze is 2 dagen in de week bij mijn ouders en daar kan ze het buiten de bench rustig 1,5 uur ophouden (i.p.v. de 3 kwartier bij ons). Ik begrijp gewoon niet waar het aan ligt. Ik moet wel zeggen dat het een mega drukke pup is. Ze gaat niet uit haarzelf rusten. Daarom doen we haar vaak na 1/1,5 uur buiten de bench weer 2 uur in de bench om te slapen. Ik weet dat de blaas meer geprikkeld raakt als puppy’s druk spelen/bewegen. Maar het gekke is dat ze bij mijn ouders zelfs nog meer in de bench zit en hier niet in huis plast. Ik dacht dat het er nu misschien aan kan liggen dat ze onbeperkt speelgoed heeft bij ons? (Lees 5 stuks rond het huis) Heeft iemand een idee?

honden page profiel DD

honden foto van D

" Hallo allemaal. Wij hebben een ontzettend leuke Tibetaanse Terriër x Poedel pup genaamd Zoey. Ze is nu 16 weken maar we zien weinig vooruitgang in de zindelijkheid. Ze snapte toen we haar kregen (met 9 weken) binnen een week al dat ze buiten haar behoeften moest doen. Doorslapen deed ze ook na 2 nachten al. Helemaal super dus.
Nu zitten we met het volgende. Ze plast nog steeds binnen. En dit vaak binnen/na 3 kwartier al.  Ze is 2 dagen in de week bij mijn ouders en daar kan ze het buiten de bench rustig 1,5 uur ophouden (i.p.v. de 3 kwartier bij ons). Ik begrijp gewoon niet waar het aan ligt. Ik moet wel zeggen dat het een mega drukke pup is. Ze gaat niet uit haarzelf rusten. Daarom doen we haar vaak na 1/1,5 uur buiten de bench weer 2 uur in de bench om te slapen. Ik weet dat de blaas meer geprikkeld raakt als puppy’s druk spelen/bewegen. Maar het gekke is dat ze bij mijn ouders zelfs nog meer in de bench zit en hier niet in huis plast. Ik dacht dat het er nu misschien aan kan liggen dat ze onbeperkt speelgoed heeft bij ons? (Lees 5 stuks rond het huis) Heeft iemand een idee? "

Hebben jullie een drukker huishouden? Met nog andere honden/huisdieren, of kinderen? Waardoor het bij jullie makkelijker is voor haar om te 'vergeten' hoe vol haar blaas zit?

honden page profiel JessicaJessica

" Hebben jullie een drukker huishouden? Met nog andere honden/huisdieren, of kinderen? Waardoor het bij jullie makkelijker is voor haar om te 'vergeten' hoe vol haar blaas zit? "

Ja nu je het zegt, wij hebben een kat, waar ze inderdaad erg druk mee is (met in de gaten houden en proberen te spelen)

honden page profiel JessicaJessica

Maar als het daar aan zou liggen, gaat dat dan wel over met de tijd? Want we gaan de kat niet weg doen of opsluiten en ons appartement is heel erg open. Keuken, woonkamer, eetkamer en gang hebben bijvoorbeeld geen deur.

Dit is onze eerste puppy (niet eerste hondje) dus ik probeer alles zo goed mogelijk te doen maar soms weet ik het ook even niet meer.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Houden jullie de pup ook echt goed in de gaten zodat jullie kunnen ingrijpen als ze binnen plast?

En corrigeren jullie dan ook?

 

Blijkbaar weet ze dat ze buiten moet plassen maar niet dat dat binnen niet mag.

honden page profiel JessicaJessica

" Houden jullie de pup ook echt goed in de gaten zodat jullie kunnen ingrijpen als ze binnen plast?
En corrigeren jullie dan ook?
 
Blijkbaar weet ze dat ze buiten moet plassen maar niet dat dat binnen niet mag. "

Ja wij houden haar goed in de gaten maar het is letterlijk binnen 2 seconden gebeurd. Ook het optillen terwijl ze plast hebben we geprobeerd maar ze plast gewoon verder dan terwijl we haar in de lucht hebben. 

Wij hebben haar tot 14 weken niet gecorrigeerd, gewoon buiten haar zicht opgeruimd. Omdat wij ook vermoedden dat ze niet weet dat ze het binnen niet mag doen. Nu corrigeren we haar wel door ‘nee’ te zeggen en haar daarna op haar toiletje (bak met kunstgras) op het balkon te zetten. Het liefst zouden wij haar echt naar buiten tillen na een ongelukje maar we wonen in een flat. De tijd tussen het ‘standje’ en het laten zien waar het wel moet duurt dan denk ik te lang..

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ja wij houden haar goed in de gaten maar het is letterlijk binnen 2 seconden gebeurd. Ook het optillen terwijl ze plast hebben we geprobeerd maar ze plast gewoon verder dan terwijl we haar in de lucht hebben. 
Wij hebben haar tot 14 weken niet gecorrigeerd, gewoon buiten haar zicht opgeruimd. Omdat wij ook vermoedden dat ze niet weet dat ze het binnen niet mag doen. Nu corrigeren we haar wel door ‘nee’ te zeggen en haar daarna op haar toiletje (bak met kunstgras) op het balkon te zetten. Het liefst zouden wij haar echt naar buiten tillen na een ongelukje maar we wonen in een flat. De tijd tussen het ‘standje’ en het laten zien waar het wel moet duurt dan denk ik te lang.. "

Hoe til je haar op dan? Draag haar als een baby met haar buikje naar boven en dan stoppen ze echt wel.

 

Het standje gaat niet over waar ze wel moet plassen maar over waar ze niet mag plassen. Die tijd daartussen maakt dus niet uit. Overigens woonde ik ook in een flat bij mijn eerste pup en droeg ik haar dan zo ook naar beneden. Tweede pup kwam in een maisonnette; boven. Ook haar heb ik dan iedere keer 4 trappen afgedragen. Was wel zwaar die laatste pup, was ook heet en dan steeds die trappen op en af met een steeds zwaarder wordende pup.. Maar voor het balkon hebben we heel bewust nooit gekozen.

honden page profiel JessicaJessica

" Hoe til je haar op dan? Draag haar als een baby met haar buikje naar boven en dan stoppen ze echt wel.
 
Het standje gaat niet over waar ze wel moet plassen maar over waar ze niet mag plassen. Die tijd daartussen maakt dus niet uit. Overigens woonde ik ook in een flat bij mijn eerste pup en droeg ik haar dan zo ook naar beneden. Tweede pup kwam in een maisonnette; boven. Ook haar heb ik dan iedere keer 4 trappen afgedragen. Was wel zwaar die laatste pup, was ook heet en dan steeds die trappen op en af met een steeds zwaarder wordende pup.. Maar voor het balkon hebben we heel bewust nooit gekozen. "

De reden dat we haar laten zien waar het wel moet is omdat ze op de puppycursus zeiden dat ‘nee’ betekent dit mag niet, en dat je dan gelijk daarna moet laten zien wat wel mag.. verder ga ik om het uur/1,5 uur ongeveer wel gewoon ‘helemaal’ naar buiten. En buiten doet ze het ook allemaal perfect. Ik snap gewoon niet helemaal waarom ze het bij ons niet op kan houden tot de volgende uitlaatronde en bij mijn ouders wel.. daar zitten we een beetje mee.

Gisteravond was het 2 keer in 1,5 uur. We hielden haar in de gaten, ze liep naar de eetkamer, toen riepen we haar en toen had ze het blijkbaar al gedaan. Moet ik haar dan de hele tijd bij me houden? Als dat moet ook prima, maar ik vind het zo sneu dat ze dan niet echt de vrijheid heeft om zelf te lopen en spelen zonder dat ik haar de hele tijd achterna moet zitten

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" De reden dat we haar laten zien waar het wel moet is omdat ze op de puppycursus zeiden dat ‘nee’ betekent dit mag niet, en dat je dan gelijk daarna moet laten zien wat wel mag.. verder ga ik om het uur/1,5 uur ongeveer wel gewoon ‘helemaal’ naar buiten. En buiten doet ze het ook allemaal perfect. Ik snap gewoon niet helemaal waarom ze het bij ons niet op kan houden tot de volgende uitlaatronde en bij mijn ouders wel.. daar zitten we een beetje mee.
Gisteravond was het 2 keer in 1,5 uur. We hielden haar in de gaten, ze liep naar de eetkamer, toen riepen we haar en toen had ze het blijkbaar al gedaan. Moet ik haar dan de hele tijd bij me houden? Als dat moet ook prima, maar ik vind het zo sneu dat ze dan niet echt de vrijheid heeft om zelf te lopen en spelen zonder dat ik haar de hele tijd achterna moet zitten "

Uiteraard zet je haar daarna meteen op de juiste plaats.

En ja, je moet haar dus in de gaten houden. Gaat ze naar de eetkamer, dan loop je er achteraan.

Dus niet bij je houden maar bij de pup blijven.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

" Maar als het daar aan zou liggen, gaat dat dan wel over met de tijd? Want we gaan de kat niet weg doen of opsluiten en ons appartement is heel erg open. Keuken, woonkamer, eetkamer en gang hebben bijvoorbeeld geen deur.
Dit is onze eerste puppy (niet eerste hondje) dus ik probeer alles zo goed mogelijk te doen maar soms weet ik het ook even niet meer. "

Betekent alleen dat het wat moeilijker is. Ik werk als gastouder, en op dagen met kinderen was het een stuk moeilijker om het huis droog te houden dan op een vrije dag. Dan kon ze uren slapen, en als ze wakker werd wist ik dat ze moest plassen. Terwijl ze met de kids veel meer wakker was, en ik het daarom ook moeilijker vond om in te schatten wanneer ze moest. Maar het is gelukt!

honden page profiel JessicaJessica

" Betekent alleen dat het wat moeilijker is. Ik werk als gastouder, en op dagen met kinderen was het een stuk moeilijker om het huis droog te houden dan op een vrije dag. Dan kon ze uren slapen, en als ze wakker werd wist ik dat ze moest plassen. Terwijl ze met de kids veel meer wakker was, en ik het daarom ook moeilijker vond om in te schatten wanneer ze moest. Maar het is gelukt! "

Oke dat stelt me gerust, dankjewel!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Kan door stres, opwinding komen.

Hoeveel en hoe lang wandelen jullie? Wat voor uitdaging heeft ze?

 

Nee zeggen, werkt niet, want als je plassen corrigeert, dan leert ze, dat je niet mag plassen als de baas er is.

Dan zal ze binnen uit zich gaan plassen.

 

Als opwinding, stres de oorzaak is, zit de oplossing ook niet in corrigeren

honden page profiel JessicaJessica

" Kan door stres, opwinding komen.
Hoeveel en hoe lang wandelen jullie? Wat voor uitdaging heeft ze?
 
Nee zeggen, werkt niet, want als je plassen corrigeert, dan leert ze, dat je niet mag plassen als de baas er is.
Dan zal ze binnen uit zich gaan plassen.
 
Als opwinding, stres de oorzaak is, zit de oplossing ook niet in corrigeren "

Dit vind ik altijd zo dubbel. Hoe moet ze weten dat ze buiten wel mag en binnen niet door alleen buiten te belonen.. bij haar viel het kwartje niet helemaal dat ze binnen niet mocht. Nu we er wel wat van hebben gezegd heeft ze sinds dit topic geen ongelukjes meer gehad. Volgens mij doet ze nu haar best om het wel op te houden, zoals ze bij mijn ouders thuis doet. Iedereen zegt wat anders over het zindelijk maken en dat vind ik erg lastig.

 

Stress heeft ze denk ik niet.. Ze gaat 1x in de week naar puppy cursus, maakt 1 keer per dag een ‘lange’ wandeling (20 min los op het strand of in het bos), verder hebben we diverse speeltjes zoals Kong, knuffels, touw, balletje etc. Ook krijgt ze bullepezen en ander kauwspul. En ze is nauwelijks echt alleen. Hooguit 3 uurtjes per dag (verdeeld). We merken dat ze die lange wandelingen elke dag wel nodig heeft want ze barst van de energie.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Dit vind ik altijd zo dubbel. Hoe moet ze weten dat ze buiten wel mag en binnen niet door alleen buiten te belonen.. bij haar viel het kwartje niet helemaal dat ze binnen niet mocht. Nu we er wel wat van hebben gezegd heeft ze sinds dit topic geen ongelukjes meer gehad. Volgens mij doet ze nu haar best om het wel op te houden, zoals ze bij mijn ouders thuis doet. Iedereen zegt wat anders over het zindelijk maken en dat vind ik erg lastig. "

Herkenbaar. Bij mijn eerste pup had ik me goed ingelezen over de zindelijkheidstraining. Dus; als pup binnen plast/poept, zonder mopperen oppakken en naar buiten brengen. Daarnaast minimaal om het anderhalf uur naar buiten. Juichen en belonen als ze buiten wat deed. 

 

Weken was ik bezig. Nou, binnen deed ze het nog net zo vaak als buiten. Geregeld had ze buiten geplast, komen we binnen gaat ze wéér zitten. Ik begon steeds meer aan mijn eigen capaciteiten te twijfelen. Ik weet niet meer hoelang we aan het modderen zijn geweest, zal een week of 8 geweest zijn.. En toen belde ik huilend de fokker. Ze moest maar terug want ik was ongeschikt om een pup op te voeden.

 

De fokker luisterde geduldig naar mijn verhaal en barstte toen in lachen uit. "Je leert haar om buiten te plassen poepen maar niet om dat binnen niet te doen!" Dus ja. Momo wist dondersgoed dat ik heel graag wilde dat ze buiten haar behoefte deed en deed dat dus ook heel netjes. Maar binnen mocht toch ook? Dus ik ben het streng uitgesproken "Nee!" gaan gebruiken. Binnen een dag was ze zindelijk. En ja hoor, ook buiten mijn zicht.

 

Bij Elsa heb ik dat dus meteen gedaan. Die deed er een week over.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dit vind ik altijd zo dubbel. Hoe moet ze weten dat ze buiten wel mag en binnen niet door alleen buiten te belonen.. bij haar viel het kwartje niet helemaal dat ze binnen niet mocht. Nu we er wel wat van hebben gezegd heeft ze sinds dit topic geen ongelukjes meer gehad. Volgens mij doet ze nu haar best om het wel op te houden, zoals ze bij mijn ouders thuis doet. Iedereen zegt wat anders over het zindelijk maken en dat vind ik erg lastig.
 
Stress heeft ze denk ik niet.. Ze gaat 1x in de week naar puppy cursus, maakt 1 keer per dag een ‘lange’ wandeling (20 min los op het strand of in het bos), verder hebben we diverse speeltjes zoals Kong, knuffels, touw, balletje etc. Ook krijgt ze bullepezen en ander kauwspul. En ze is nauwelijks echt alleen. Hooguit 3 uurtjes per dag (verdeeld). We merken dat ze die lange wandelingen elke dag wel nodig heeft want ze barst van de energie. "

Honden hebben een natuurlijke neiging om zijn ‘nestomgeving’ niet te bevuilen. We maken die ‘nestomgeving’ alle binnenruimtes en leren de hond waar hij zijn behoeftes kan doen.

 

Zonder stres geen leven, ook jou hond zal stres ervaren. Stres is niet slecht, te veel stres/ opwinding wel.

Soms is dat koppie te vol om te plassen buiten. Te veel afleiding. Als je dan binnen komt en ze ontspannen, gaan ze plassen.

Als ze buiten niets doen, wacht dan binnen even, meestal doen ze het na een bepaalde tijd, zet hem dan weer buiten.

 

Je hond is 16 weken, hij mag veel langer wandelen. 40 min per wandeling.

honden page profiel JessicaJessica

" Honden hebben een natuurlijke neiging om zijn ‘nestomgeving’ niet te bevuilen. We maken die ‘nestomgeving’ alle binnenruimtes en leren de hond waar hij zijn behoeftes kan doen.
 
Zonder stres geen leven, ook jou hond zal stres ervaren. Stres is niet slecht, te veel stres/ opwinding wel.
Soms is dat koppie te vol om te plassen buiten. Te veel afleiding. Als je dan binnen komt en ze ontspannen, gaan ze plassen.
Als ze buiten niets doen, wacht dan binnen even, meestal doen ze het na een bepaalde tijd, zet hem dan weer buiten.
 
Je hond is 16 weken, hij mag veel langer wandelen. 40 min per wandeling. "

Buiten doet ze altijd wat! :) dus dat is het probleem niet gelukkig. Het huis is alleen niet haar ‘nestomgeving’ in haar beleving denk ik..

 

Ik zou heel graag langer willen lopen met haar, maar heb me laten vertellen dat je 5 minuten mag lopen per maand dat de pup oud is.. met 4 maanden zou dat dus op 20 minuten komen. Ik vind dit zelf ook erg kort eigenlijk..

honden page profiel JessicaJessica

" Herkenbaar. Bij mijn eerste pup had ik me goed ingelezen over de zindelijkheidstraining. Dus; als pup binnen plast/poept, zonder mopperen oppakken en naar buiten brengen. Daarnaast minimaal om het anderhalf uur naar buiten. Juichen en belonen als ze buiten wat deed. 
 
Weken was ik bezig. Nou, binnen deed ze het nog net zo vaak als buiten. Geregeld had ze buiten geplast, komen we binnen gaat ze wéér zitten. Ik begon steeds meer aan mijn eigen capaciteiten te twijfelen. Ik weet niet meer hoelang we aan het modderen zijn geweest, zal een week of 8 geweest zijn.. En toen belde ik huilend de fokker. Ze moest maar terug want ik was ongeschikt om een pup op te voeden.
 
De fokker luisterde geduldig naar mijn verhaal en barstte toen in lachen uit. "Je leert haar om buiten te plassen poepen maar niet om dat binnen niet te doen!" Dus ja. Momo wist dondersgoed dat ik heel graag wilde dat ze buiten haar behoefte deed en deed dat dus ook heel netjes. Maar binnen mocht toch ook? Dus ik ben het streng uitgesproken "Nee!" gaan gebruiken. Binnen een dag was ze zindelijk. En ja hoor, ook buiten mijn zicht.
 
Bij Elsa heb ik dat dus meteen gedaan. Die deed er een week over. "

Goh wat herken ik me erg in jouw verhaal! Ik begon ook echt aan mijn kunnen te twijfelen.. ik deed alles wat ik gelezen had en nog bleef ze zonder schaamte binnen plassen. Buren vragen ook elke keer ‘en hoe gaat het nou met de zindelijkheid?’ ‘Oh mijn honden waren altijd binnen 2 weken zindelijk’. Dat helpt natuurlijk ook niet echt bij mijn zelfvertrouwen voor het opvoeden van een pup. Maar ik denk dat het ‘nee!’ zeggen bij ons nu ook heeft geholpen. Wil niet te vroeg juichen maar het gaat zeker de goede kant op.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik herken het niet. Pups plassen ontzettend veel, al helemaal als ze druk zijn en spelen. Dan moeten ze soms elke 5 minuten wel naar buiten. Dus probeer dat voor te wezen, ook al denk je, ja maar je hebt net geplast. Gewoon buiten zetten, ook al maakt ze nog geen aanstalten. Hier waren ze allemaal met 12 weken zindelijk. 

Inderdaad zodra ze een plasje deden, gelijk oppakken, en buiten zetten, ze plasten echt niet door. Ik heb nog nooit een correctie gegeven van nee daar mag je niet plassen. Ik zei helemaal niets, alleen belonen als ze buiten een plasje deden, met wat lekkers of gewoon heel enthousiast met je stem.  

 

En dat ze bij je ouders minder plast, zal komen omdat ze daar vaker in de bench zit en dus minder speelt.

Vijf stuks speelgoed is helemaal niet veel, lekker zo laten, er mag nog wel wat bij. Kluifjes, zodat ze lekker ergens rustig kan liggen kluiven i.p.v. als een dolle met haar speeltjes rent.  

 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Buiten doet ze altijd wat! :-) dus dat is het probleem niet gelukkig. Het huis is alleen niet haar ‘nestomgeving’ in haar beleving denk ik..
 
Ik zou heel graag langer willen lopen met haar, maar heb me laten vertellen dat je 5 minuten mag lopen per maand dat de pup oud is.. met 4 maanden zou dat dus op 20 minuten komen. Ik vind dit zelf ook erg kort eigenlijk.. "

Er zijn ook mensen die zeggen 10 minuten per maand. Ik nam zelf de 5 minuten per maand als minimum, en de 10 minuten per maand als maximum voor de duur van een wandeling, al hadden we ook wel eens uitschieters naar boven of beneden.

 

Mijn hond zag mij als ‘nest’ XD Zodra ze zich van mij verwijderde wist ik genoeg, haha. Ik heb voor de rest geen tips voor zindelijkheid, die van mij begon al snel het huis als nest te zien, en ze vindt het zelfs nu vervelend om in de tuin of in de berm voor het huis te poepen of plassen, al vind ik dat zelf eerlijk gezegd vervelend; het is wel handig soms wanneer ik ziek ben, of met een hittegolf.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  
Ik zou heel graag langer willen lopen met haar, maar heb me laten vertellen dat je 5 minuten mag lopen per maand dat de pup oud is.. met 4 maanden zou dat dus op 20 minuten komen. Ik vind dit zelf ook erg kort eigenlijk.. "

Hier heb ik mij nooit aan gehouden. Ik kijk naar de hond zelf, ze zijn allemaal verschillend. Waar de ene pup van 3 maanden moe is na een half uur, loopt de andere na een uur nog vrolijk rond. Je ziet vanzelf aan je hond of het lopen veranderd, dat ze moe worden. Ik heb nu een pup van 20 weken en die loopt ca. een uur tot 1,5 uur (2x daags, de rest korte rondjes)gemiddeld, zou ik dat niet doen, dan is het nog een tornado in huis. En wat zal beter zijn, gewoon lekker wandelen of allerlei drukke bewegingen over bank, stoel, van links naar rechts van voor naar achter op een gladde vloer (in ons geval dan die vloer) Ik denk dat ik hem beter lekker op zijn gemak buiten alles lekker kan laten ontdekken en zijn energie kan laten kwijt raken. En als hij moe wordt zie ik dat vanzelf. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Buiten doet ze altijd wat! :-) dus dat is het probleem niet gelukkig. Het huis is alleen niet haar ‘nestomgeving’ in haar beleving denk ik..
 
Ik zou heel graag langer willen lopen met haar, maar heb me laten vertellen dat je 5 minuten mag lopen per maand dat de pup oud is.. met 4 maanden zou dat dus op 20 minuten komen. Ik vind dit zelf ook erg kort eigenlijk.. "

Sommige honden hebben meer tijd nodig om zindelijk te worden. Tot een maand of 9, zijn ongelukjes normaal.

Ze moeten controle krijgen over de sluitspier, het langer leren ophouden en dan nog de link met buiten leggen.

Het scheelt als een fokker een aparte uitlaat plek heeft, dan is er al een duidelijke plek buiten het nest. Als dat (kunst) gras is, kan je makkelijker een linkje met buiten maken.

Het komt echt goed.

 

De 5 minuten regel, is eigenlijk nergens op gebaseerd. 
Nu is er eindelijk goed onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat we meer mogen doen. Het is een richtlijn, er zijn honden, die meer beweging nodig hebben. Kijk goed wat je hond nodig heeft.

http://www.marcelnijland.nl/richtlijn-beweging-bij-jonge-honden/

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik heb hier nog een vraagje over: 

 

gewoon buiten haar  zicht opgeruimd. 

daarna op haar toiletje (bak met kunstgras) op het balkon te zetten.

 

Had je haar elke keer gelijk na het plassen buiten gezet? Pas daarna plasje opgeruimd?

Heb je het kunstgras vanaf het begin gebruikt

Heb je een inpandig balkon?

 

Kans dat ze je balkon ook als binnen zag.

Een balkon is vaak een onderdeel van je huis, met zindelijk maken kan dat verwarrend zijn.

Met zindelijk worden, belangrijk dat ze de koppeling met echt buiten gaan maken. Dat is duidelijker voor ze.

 

honden page profiel JessicaJessica

" Hier heb ik mij nooit aan gehouden. Ik kijk naar de hond zelf, ze zijn allemaal verschillend. Waar de ene pup van 3 maanden moe is na een half uur, loopt de andere na een uur nog vrolijk rond. Je ziet vanzelf aan je hond of het lopen veranderd, dat ze moe worden. Ik heb nu een pup van 20 weken en die loopt ca. een uur tot 1,5 uur (2x daags, de rest korte rondjes)gemiddeld, zou ik dat niet doen, dan is het nog een tornado in huis. En wat zal beter zijn, gewoon lekker wandelen of allerlei drukke bewegingen over bank, stoel, van links naar rechts van voor naar achter op een gladde vloer (in ons geval dan die vloer) Ik denk dat ik hem beter lekker op zijn gemak buiten alles lekker kan laten ontdekken en zijn energie kan laten kwijt raken. En als hij moe wordt zie ik dat vanzelf.  "

Bedankt voor je reactie. Wij doen dit nu ook met Zoey. Want met 20 minuten is ze inderdaad bij ons ook een tornado in huis. Nu maken we langere wandelingen en letten we er gewoon op of ze moe wordt, en nu gaat het veel beter! Nu kan ze ook gewoon rustig liggen in huis, heel fijn.

honden page profiel JessicaJessica

" Ik heb hier nog een vraagje over: 
 
gewoon buiten haar  zicht opgeruimd. 
daarna op haar toiletje (bak met kunstgras) op het balkon te zetten.
 
Had je haar elke keer gelijk na het plassen buiten gezet? Pas daarna plasje opgeruimd?
Heb je het kunstgras vanaf het begin gebruikt? 
Heb je een inpandig balkon?
 
Kans dat ze je balkon ook als binnen zag.
Een balkon is vaak een onderdeel van je huis, met zindelijk maken kan dat verwarrend zijn.
Met zindelijk worden, belangrijk dat ze de koppeling met echt buiten gaan maken. Dat is duidelijker voor ze.
  "

Ja altijd eerst buiten gezet (en de ander ruimt het dan op als zij buiten is). Kunstgras hebben we niet vanaf het begin. Dit hebben we geloof ik vanaf dat ze 14 weken was. We hebben geen inpandig balkon geloof ik.

 

We gebruiken het kunstgras nu een week niet meer, omdat we het niet meer nodig hebben. Ze kan het nu wel wat langer ophouden dan de 3 kwartier. Dit geeft ons wel de kans om elke keer 'echt' naar buiten te gaan.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Bedankt voor je reactie. Wij doen dit nu ook met Zoey. Want met 20 minuten is ze inderdaad bij ons ook een tornado in huis. Nu maken we langere wandelingen en letten we er gewoon op of ze moe wordt, en nu gaat het veel beter! Nu kan ze ook gewoon rustig liggen in huis, heel fijn. "

Wat goed om te lezen dat ze al zo snel vooruitgang laat zien. Heerlijk toch als ze in huis ook eens rustig kunnen liggen al dan niet met een kluif of gewoon lekker gaan slapen smile. Zij blij en tevreden en jullie ook hp-thumbsup

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Idd wat fijn dat het beter gaat, goed om te horen.hp-thumbsup

 

Volgende forumvraag: Avondeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^