Is dit bijtgedrag normaal?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoëlleJoëlle

Hallo allemaal,

Sinds anderhalf week hebben we een puppy in huis die ontzettend van bijten houdt. In alles: meubels, mensen, vesten, broeken, speeltjes, eten, botjes, vloerkleden etc. De kast is inmiddels kapot en de drempel en plinten zijn ook al aan de beurt. Nu weet ik dat het normaal puppy gedrag is want puppy's verkennen de wereld met hun mond. Maar het is niet mogelijk om maar even te gaan eten zonder dat het er weer iets kapot gebeten moet worden. Ook de hond aaien, knuffelen of het tuigje om doen is onmogelijk zonder weer een aantal scherpe tandjes in je hand of arm te hebben. Ook tijdens het spelen gaan broeken en tenen er aan. Of als we even op de bank zitten en even geen aandacht aan de pup besteden en ze het er niet mee eens is moet je niet toevallig een teen of knie overboord hebben hangen. 

Nu heb ik geprobeerd wat ik het meest ben tegen gekomen op het internet en in boeken, niet straffen want dat heeft geen zin maar gewoon het niet te bijten voorwerp of lichaamsdeel verruilen voor iets waar wel op gebeten mag worden: een speeltje of een kluifje van gedroogde huiden, maar tot nu toe lijkt het bijtgedrag alleen maar erger te worden. Ik probeer nu ook goed gedrag: spelen met speeltjes extra te belonen met complimentjes, een aai of een snoepje. We spelen zeer regelmatig met de hond en we gaan vaak genoeg naar buiten, maar soms moet er ook gekookt worden of gegeten en dan kunnen we even niet zoveel aandacht aan haar besteden.

Is dit gedrag normaal? Hebben meer mensen dit? En zijn er nog tips? Ik heb in mijn omgeving gevraagd maar de meeste mensen zeggen dat het na een aantal dagen we minder werd als je maar vaak genoeg een alternatief aanbood.

honden page profiel SjaanSjaan 2 doggies

Gefeliciteerd met je pup!

Onze honden beten als pup ook veel, ze hebben bij ons echter nooit gesloopt. Wat wij deden (en bij de jongste van 6 maanden nog steeds) is voorkomen dat ze iets kapot kunnen bijten wat jij niet wil. Bijv door een pensstaaf of gevulde kong te geven in de ren/bench of andere plek waar ze niks kapot kunnen maken als je even niet op je pup kunt letten. Onze hond van 6 maanden gaat inmiddels zelf op zijn plek liggen met een kauwbot of speeltje als wij ff geen tijd voor hem hebben. Mits hij geen puber moment heeft natuurlijk :) 

sokken uittrekken en tenen happen deed hij ook, in eerste instantie genegeerd en als het pijn deed zeiden we ferm nee en boden iets anders aan. De aanhouder wint want hij doet het nooit meer :)  en zorgen dat ze voldoende slapen kan ook helpen.

succes en vooral ook veel genieten hoop ik!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Het gedrag is normaal maar het is niet de bedoeling dat je huis opgegeten wordt natuurlijk. smile

 

Biedt een speeltje of iets te knagen aan als je pup in de meubels hangt. Zet er een ren om heen als je even wat anders moet doen.

 

Hoe is t qua slapen? 

honden page profiel Dobber †Dobber † 2 doggies

honden foto van Dobber †

Straffen en grenzen geven zijn twee verschillende dingen. Je mag best je hondje 'nee' aanleren en vervolgens een alternatief aanbieden waar hij wél in mag bijten en mee mag spelen. 

 

Het klinkt ook alsof je hond heel veel energie heeft, wat doe je overdag met hem?

honden page profiel RVSRVS 1 doggies

honden foto van RVS

Haal effe een kong in de dierenwinkel en vul die met hondenpaté. Daar zijn ze altijd wel een tijdje mee bezig

 

dog-kong-toy-by-OakleyOriginals.jpg

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Op zich is bijten normaal. Ik heb het idee, dat het koppie van je pup overvol zit. Dan kunnen ze ongecontroleerd gaan bijten en komt niets meer binnen.

Hoe ziet zijn dag eruit, kwa eten, spelen, slapen ed?

Wat voor pupje heb je, hoe oud en waar heb je hem gekocht?

Was de moeder aanwezig en waar was het nest?

 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Ik lees even mee. Wij hebben namelijk precies hetzelfde met onze pup die wij ook anderhalve week hebben. Soms als we hem iets anders aanbieden, zijn eigen speeltje dus, negeert hij dat. Hij bijt het liefst in het tapijt, de bank, schoenen, kleding of in de handen/armen. 

honden page profiel AnnewilAnnewil 2 doggies

Even appart zetten in een bench o.i.d. heb je even je handen vrij. Het gaat echt over, wees consequent en duidelijk.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Even appart zetten in een bench o.i.d. heb je even je handen vrij. Het gaat echt over, wees consequent en duidelijk. "

Misschien eerst de oorzaak zoeken, misschien word er te veel gedaan met de pup, of te weinig, of te weinig rust in huis, of zoiets...

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Ja, dit is normaal en een beetje afhankelijk van de pup. Mijn huidige hondje deed dit ook enorm veel als pup (veel meer dan de pup die we ervoor hadden). Je moest maar 1 seconde wegkijken en ze had iets stuk gemaakt.

 

Ik kan je ook geruststellen. Het wordt echt vanzelf stukken beter wanneer ze volwassen worden. Wij hebben toen ook bovengenoemde tips geprobeerd en kregen het moeilijk afgeleerd, maar na een tijdje is dat gewoon gestopt. Nu maakt mijn hond echt nooit iets stuk. Ze is nu 6 en het is geleden van toen ze een pup was dat ze op iets geknaagd heeft dat daar niet voor bedoeld was. Ik kan me niet meer herinneren wat de laatste keer was dat ze iets stuk gemaakt heeft en zelfs haar eigen speeltjes sloopt ze niet. We nemen haar overal mee naartoe en krijgen overal complimentjes dat ze zo braaf is. En we kunnen dan wel zeggen dat we dit goed afgeleerd hebben, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat wij er heel veel mee te maken hebben (wat natuurlijk niet wil zeggen dat je je pup maar gewoon moet laten doen). 

honden page profiel JoëlleJoëlle

Het gedrag is iets minder geworden sinds ik er achter ben gekomen dat ze waarschijnlijk veel te weinig sliep. Ik probeer nu een paar keer per dag intensief met haar te spelen zodat ze goed moe wordt, in plaats van de hele dag door een klein beetje spelen. Als ze helemaal door slaat gaat ze even in de bench zodat ze wat minder prikkels heeft, het is vaak maar voor een paar minuutjes en ik blijf haar zitten, dan wordt ze rustig en valt ze snel in slaap. Ik dacht ze gaat niet slapen, dus ze is niet moe, maar dat is niet het geval. Het gaat nu dus wel iets beter, maar helemaal over is het nog niet. Dat kan inderdaad nog gewoon komen als ze wat ouder wordt. Bedankt voor alle reacties allemaal!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Zo kwam het ook op mij over, gewoon te moe.

Soms zijn ze zo doorgedraaid, dat als je ze verplicht rust geeft, ze nog even doorgaan eer ze toegeven, hoe moe ze zijn.

 

Je hebt een bench en voor verplicht rust, kunnen die mooi helpen.

Moe is in de bench en slapen maar

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Materiaal aanbieden waar de tandjes wel in mogen. Eigen speeltjes en als rust nodig is. Geef kauwmateriaal. Werkt ontspannend. Vaak gaan ze erna zelfs even slapen.

 

Verder als er 1 ding normaal is bij pups is het testen met de tandjes. Alles moet geboelt worden. En alles.moet nog geleerd worden wat wel en niet mag. Geef wat wel mag. 

 

Volgende forumvraag: Puppy doet niks met uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^