Wanneer pup alleen laten slapen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Afgelopen zaterdag hebben we een pup aangeschaft. Vandaag is dus dag 5 dat hij bij ons is. Vanaf het begin slaapt hij in de bench op onze slaapkamer. Dat hebben we dus 4 nachten zo gedaan. Ik ga er uit 's nachts omdat mijn vriend 's morgens naar kantoor moet (ik werk thuis). Tot nu toe heb ik er hem er altijd uitgehaald om zijn behoeften te doen begin van de nacht (tussen 1:30 en 2:30) en wat later in de nacht (tussen 4:30 en 5:30), toen hij zachtjes begon te piepen.

Dit doen wij zo omdat ik overal op internet zie staan dat het beter is om de pup bij je te laten slapen tot dat hij een hele nacht door kan slapen zonder eruit te moeten. Mijn vriend hoort echter van collega's en andere mensen om hem heen dat ze het overdreven vinden dat de hond bij ons op de kamer slaapt. Mijn vriend is nogal gevoelig voor dit soort opmerkingen en vindt nu ook dat hij alleen beneden moet slapen. Ik heb niet het idee dat de pup er klaar voor is. Hij is alleen zijn nog niet gewend en kan dus nog niet een nacht doorhalen. Zijn omgeving  zegt dat hij straks verlatingsangst krijgt en dat hij gewoon moet leren om alleen te blijven. Ik heb me er in verdiept en lees dat je alleen zijn moet opbouwen. Hij is nog niet gewend om een uur alleen te zijn. Ik ben het nu pas juist rustig aan het opbouwen, door even een poosje boven te zijn terwijl hij beneden is. Wat denken jullie? Ik hoor het graag!

honden page profiel DagmarDagmar

Bij mijn laatste heeft het 2 weken geduurd, eer hij 's nachts besloot beneden te blijven.

Hij sliep bij mij in bed, daardoor hoef ik er 's nachts nooit uit want ze slapen meteen door. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Haha, 1 nachtje beneden en je vriend is genezen en je hondje een trauma. Zou ik dus niet doen.

Wat ik deed als dw hond niet op de slaapkamer kan blijven. Eerste week naast bed, daarna iedere nacht ietsjes verder van af het bed.  Dan op de gang deur open, dan op de gang deur dicht. Dan ben je een paar weken verder en slaapt de pup zonder problemen door.

Ik zou niet de pup nu in de nacht wakker maken, maar wachten tot hij zich meldt.  Anders ontstaat er een ritme en blijf je aan de gang.

 

Succes.

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Onze pup sliep ook 2 weken op de slaapkamer. Heb zelf nooit een bench gebruikt dus de volgende stap was gelijk naar beneden. Heb toen nog 1 nacht op de bank gelegen maar het ging prima. De volgende hond heeft ook 2 weken boven gelegen, tot ik het 100% vertrouwde met de andere hond. Ook even beneden geslapen maar dat ging ook helemaal goed. 

 

Kijk wanneer je denkt dat de hond zich veilig genoeg voelt. Je creëert echt geen verlatingsangst hoor, door het zo goed aan te pakken! Hier heb je later alleen maar profijt van. Als je de hond een jaar lang op de kamer laat slapen en dan gelijk naar beneden doet, ja dan kun je wel wat verwachten. Maar ik denk dat je het nu heel goed doet!

 

Overdag alleen zijn bouwde wij ook op, eerst in huis. Eerst constant laten volgen, laten zien waar ik ben en dat ik terug kom. Daarna bleef de pup vaak zelf al in de woonkamer en liep ik steeds wat langer weg. Vanaf 2 weken ook echt begonnen met weg gaan, camera aan gezet. Klein blokje om lopen en dit steeds verder uitbreiden. 

honden page profiel DanielleDanielle

Bedankt voor jullie reacties! Fijn om te horen dat het toch niet 'overdreven' is om de pup langer op de slaapkamer te laten slapen. Het enige is, is dat ik mijn vriend moet overtuigen dat dit gewoon een goede manier is. Mijn vriend is gevoelig voor meningen van anderen en dat is nu ook 'zijn' mening. Hij zegt dat hij het te zwaar vindt als de hond nog een week langer op de kamer ligt. Maar goed, heb hem ook verteld dat het niet om hem gaat deze periode, maar om de pup. Bovendien hoeft mijn vriend er nooit uit 's nachts omdat ik dat doe:) Als iemand tips heeft om mijn vriend te overtuigen dat dit echt beter is hoor ik het natuurlijk ook graag :))

honden page profiel DagmarDagmar

Laat hem hier lezen.

Daarnaast is jouw mening ook de mening van 'een ander' dus hij mag die prima volgen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Afgelopen zaterdag hebben we een pup aangeschaft. Vandaag is dus dag 5 dat hij bij ons is. Vanaf het begin slaapt hij in de bench op onze slaapkamer. Dat hebben we dus 4 nachten zo gedaan. Ik ga er uit 's nachts omdat mijn vriend 's morgens naar kantoor moet (ik werk thuis). Tot nu toe heb ik er hem er altijd uitgehaald om zijn behoeften te doen begin van de nacht (tussen 1:30 en 2:30) en wat later in de nacht (tussen 4:30 en 5:30), toen hij zachtjes begon te piepen.
Dit doen wij zo omdat ik overal op internet zie staan dat het beter is om de pup bij je te laten slapen tot dat hij een hele nacht door kan slapen zonder eruit te moeten. Mijn vriend hoort echter van collega's en andere mensen om hem heen dat ze het overdreven vinden dat de hond bij ons op de kamer slaapt. Mijn vriend is nogal gevoelig voor dit soort opmerkingen en vindt nu ook dat hij alleen beneden moet slapen. Ik heb niet het idee dat de pup er klaar voor is. Hij is alleen zijn nog niet gewend en kan dus nog niet een nacht doorhalen. Zijn omgeving  zegt dat hij straks verlatingsangst krijgt en dat hij gewoon moet leren om alleen te blijven. Ik heb me er in verdiept en lees dat je alleen zijn moet opbouwen. Hij is nog niet gewend om een uur alleen te zijn. Ik ben het nu pas juist rustig aan het opbouwen, door even een poosje boven te zijn terwijl hij beneden is. Wat denken jullie? Ik hoor het graag! "

Je doet het goed, je geeft geborgenheid aan je jonge hond, en je gaat er toch maar twee x per nacht uit voor de pup, nou top hoor....laat anderen kletsen, zeg dat ook tegen je partner, rustig opbouwen doe je goed, begin daarmee op de dag, steeds wat langer....mijn beren slapen snachts bij me en hebben geen problemen met het alleen zijn, kijk goed naar je hond, en het alleen zijn op de dag al rustig gaan opvoeren, en doe dat rustig aan....

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Bedankt voor jullie reacties! Fijn om te horen dat het toch niet 'overdreven' is om de pup langer op de slaapkamer te laten slapen. Het enige is, is dat ik mijn vriend moet overtuigen dat dit gewoon een goede manier is. Mijn vriend is gevoelig voor meningen van anderen en dat is nu ook 'zijn' mening. Hij zegt dat hij het te zwaar vindt als de hond nog een week langer op de kamer ligt. Maar goed, heb hem ook verteld dat het niet om hem gaat deze periode, maar om de pup. Bovendien hoeft mijn vriend er nooit uit 's nachts omdat ik dat doe:-) Als iemand tips heeft om mijn vriend te overtuigen dat dit echt beter is hoor ik het natuurlijk ook graag :-)) "

Hhaha dan heeft die gewoon toch niet zo te zeuren als hij er niet uit hoeft of iets tongue-out het is geen levenslang dat die op de slaapkamer slaapt wink en idd wat Dagmar zegt jou mening telt toch ook 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ooo verlatingsangst ? Ja dat heb ik als mijn beren niet bij me in de nacht slapen....embarassed

honden page profiel DanielleDanielle

Fijn om te weten dat het toch goed is wat ik doe:) Het is gewoon ontzettend vervelend dat anderen hem/ons ongevraagd 'advies' geven of hun mening geven over onze opvoeding van de hond.

honden page profiel DanielleDanielle

Mijn vriend zegt het volgende: 'hij blijft piepen zolang hij bij ons slaapt. Hij weet dat ie makkelijk onze aandacht kan trekken daarmee. Hij laat dan ook zn zelfstandigheid niet zien omdat dat niet nodig is, hij weet toch dat we hem er gelijk uithalen'.

Naja ben natuurlijk niet met hem eens, hij piept helemaal niet veel. Alleen als ie er uit moet voor zijn behoeften en daarna probeert ie nog wel wat aandacht te vragen. Dan praat ik een beetje tegen hem of laat hem aan mijn hand ruiken, maar meer ook niet. Daarna is ie wel snel rustig. En natuurlijk haal ik hem er gelijk uit als hij nog niet zindelijk is snachts...

 

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

" Mijn vriend zegt het volgende: 'hij blijft piepen zolang hij bij ons slaapt. Hij weet dat ie makkelijk onze aandacht kan trekken daarmee. Hij laat dan ook zn zelfstandigheid niet zien omdat dat niet nodig is, hij weet toch dat we hem er gelijk uithalen'.
Naja ben natuurlijk niet met hem eens, hij piept helemaal niet veel. Alleen als ie er uit moet voor zijn behoeften en daarna probeert ie nog wel wat aandacht te vragen. Dan praat ik een beetje tegen hem of laat hem aan mijn hand ruiken, maar meer ook niet. Daarna is ie wel snel rustig. En natuurlijk haal ik hem er gelijk uit als hij nog niet zindelijk is snachts...
  "

Je doet het hartstikke goed!
Dat je pup piept omdat hij moet plassen is echt enorm knap!

Hier ook een pup in huis en ik slaap bij haar op de bank.
Mijn vriend vindt dit ook vreselijk, maar ze ligt gewoon niet rustig boven.
In de woonkamer voelt ze zich veilig. Prima.
Overdag leren we de bench aan en zodra ze die als veilige plek ziet, kan ze daarin slapen en ga ik mn bed weer in.

 

Gewoon rustig aan doen, het zijn baby's die echt veel moeten leren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Aandacht geven aan je pup mag zeker hoor, zeker als je pup niet dwingend is en dat maak ik toch niet uit je berichtjes, de pup moet plassen en  waarschuwd, teken dat de zinderlijkheid er aan komt...en ongevraagd advies, dat gebeurd ja, aan jou om dat te negeren, doe waar jij je goed bij voelt.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Mijn vriend zegt het volgende: 'hij blijft piepen zolang hij bij ons slaapt. Hij weet dat ie makkelijk onze aandacht kan trekken daarmee. Hij laat dan ook zn zelfstandigheid niet zien omdat dat niet nodig is, hij weet toch dat we hem er gelijk uithalen'.
Naja ben natuurlijk niet met hem eens, hij piept helemaal niet veel. Alleen als ie er uit moet voor zijn behoeften en daarna probeert ie nog wel wat aandacht te vragen. Dan praat ik een beetje tegen hem of laat hem aan mijn hand ruiken, maar meer ook niet. Daarna is ie wel snel rustig. En natuurlijk haal ik hem er gelijk uit als hij nog niet zindelijk is snachts...
  "

 

De pup is 5 dagen bij jullie....hoe oud is hij nu?

 

Niet dat dat erg veel voor mijn advies uitmaakt, je vriend moet zich afvragen wat hij wil van een hond

Eentje die hem vertrouwt en die zich fijn voelt in zijn nieuwe omgeving

Of eentje die leert dat plassen in de bench moet want mijn baasjes hebben geen trek om op te staan in de nacht om mij even te laten plassen.....tenslotte moet een pup ook gewoon zindelijk zijn en als dat niet lukt is dat helaaspindakaas voor de pup?

 

Een pup die 5 dagen bij jullie is, is als een pasgeboren baby die alles nog moet leren

Gebit is om te eten en niet om in de baas te zetten....., plassen en poepen doen we buiten...., snachts slapen we, etc. etc. etc

 

En nee, dat leer je ze niet door ze compleet te negeren.... daar leer je ze alleen maar mee dat je als baasje niet echt betrouwbaar en concequent bent

Want overdag wil je tenslotte ook dat er buiten geplast en gepoept wordt...dus als de pup dan aangeeft dat hij moet (wat al onwijs knap is voor zo'n jong ding) dan zet je hem ook buiten om hem te leren dat dat daar mag

 

Waarom zou je dat dan 's nachts negeren en precies het tegenovergestelde reageren en denken dat hij zijn zelfstandigheid dan niet leert hp-frusty

Pup piept braaf want die moet een plas....baas negeert volledig 'want stel je niet aan, houd het maar op' .... pup plast uiteindelijk in de bench want het moet er toch echt uit.... pup valt in slaap in zijn eigen pies.....baas wordt wakker en raakt geirriteerd omdat de pup toch niet zo zelfstandig bleek....pup + bench + eventueel kleed/mand in de was want alles is smerig

 

Nee....dan maar een paar dagen/weken een keertje opstaan snachts als de pup dat aangeeft....scheelt een hoop gepoets en geïrriteer in de ochtend in de wetenschap dat de pup leert dat jij er bent als het nodig is....en juist dat vertrouwen is super belangrijk voor zijn zelfstandigheid

honden page profiel DanielleDanielle

Onze pup is 10 weken oud. Je hebt gelijk hoor, mijn vriend is bang dat hij 'te gehecht' aan mij/ ons raakt. Maar ik ben het volledig met jullie eens en stel mijn vriend voor dat hij maar op de bank gaat slapen ;) En de pup gezellig in de bench boven naast mijn bed.

honden page profiel DanielleDanielle

Zusje van mijn vriend heeft ook een pup gehad en zij heeft tegen hem gezegd dat de hond zo snel mogelijk naar beneden moet. Want ze zegt dat ze dezelfde 'fout' heeft gemaakt en dat hij daardoor verlatingsangst had. Maar goed, ik weet niet precies hoe het bij haar en de pup gegaan is. Ik geloof best dat die pup plotseling een paar uur alleen is geweest en dat het niet echt is opgebouwd ivm werk.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik hoop echt voor jou (en je vriend) dat hij zal leren zich minder aan te trekken van wat andere mensen vinden. 
Anders gaat de opvoeding echt zwaar worden. 
Er zijn zoveel verschillende manieren van opvoeden, en aan de baas de taak om uit te zoeken wat het beste past bij jouw hond, bij jouw huishouden, bij jouw karakter enz enz. 
Mensen geven adviezen gebaseerd op hun eigen ervaring met hun eigen hond in hun eigen huishouden met hun eigen verwachtingen. 
Laat je alsjeblieft niks aanpraten. Volg je gevoel. 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Als hij er echt heeeel veel last van heeft zou je evt kunnen overwegen om de pup beneden neer te zetten en zelf op de bank of een matje te gaan slapen er naast. En dan dit afwisselen met vriend (zodat jij ook een nachtje lekker kunt slapen). 

Of andersom natuurlijk, vriend op de bank en pup boven hp-shiny

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje

honden foto van Baasje van Feetje

Gewoon op je gevoel afgaan. Onze pup is nu 5 maanden. Heeft 3 of 4 nachten boven geslapen in een grote plastic ikea opbergbak. Elke nacht stukje verder van ons bed. Toen de 5e nacht, lag ze beneden al te slapen in dr mandje toen wij naar bed wilde. Dus lekker laten liggen. Deuren open laten staan dat we haar konden horen piepen snachts. Zij was toen 9 weken oud. Wij hebben nu een pup die met gemak 3 uur alleen kan blijven (we hebben alfred beveilicamera app op een oude telefoon als camera dus we kunnen het in de gaten houden op telefoon). Wel los in de bijkeuken, maar geen verlatingsangst.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Toen mijn hond pup was heb ik zelf op de bank geslapen bij hem aangezien mijn slaapkamer altijd erg koud is. Na een paar dagen ben ik in bed gaan slapen maar ons huis is gelijkvloers dus met alle deuren open kon ik hem wel horen (en hij mij ook). En ging ik er dus nog steeds uit als hij piepte. Mijn hond heeft nooit verlatingsangst gehad, terwijl hij normaal bijna dag en nacht bij mij is. Hij gaat mee naar werk enzo. Maar als hij eens alleen moet blijven gaat hij gewoon slapen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Eens met iedereen, je doet het hartstikke goed, 

 

mij lijkt het dat je juist afhankelijkheid creeert als je de pup alleen laat de hele nacht, hij moet dan maar afwachten of er iemand komt als hij moet plassen.

Nu geeft de pup het netjes aan als hij moet plassen, jij laat zien dat je de pup begrijpt, staat op en gaat samen met hem even naar buiten, dat laat aan de pup zien dat als hij iets probeert aan te geven er naar hem geluisterd wordt, en daardoor zal hij zich begrepen voelen, wat weer zorgt voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid. En dat is in mijn ogen waar je naar moet streven, kijken wat de pup nodig heeft en aangeeft. Naar mijn mening krijg je dan juist een pup die zich goed en veilig voelt.

honden page profiel koertkoert

honden foto van koert

Daniëlle wat voor ras hebben jullie 

honden page profiel DanielleDanielle

" Daniëlle wat voor ras hebben jullie  "

We hebben een Golden Retriever pup

honden page profiel DanielleDanielle

Voorlopig blijft de pup sowieso op onze kamer slapen. Gisteravond kreeg hij plotseling een diarree aanval. Vannacht bleeft hij maar doorgaan met spugen. Zelfs toen er alleen nog maar slijm uit kwam. Midden in de nacht de spoedlijn van de dierenarts gebeld. Die stelde me wat vragen waardoor vervolgens bleek dat hij (gelukkig) niet aan het uitdrogen was en ze een virusje vermoeden. Na ruim een uur spugen is hij gelukkig lekker gaan slapen en is het spugen gestopt. Hij had in het begin van dat uur zijn bench op de slaapkamer al 2x onder gespuugd. Toen ben ik met hem beneden gaan liggen, zodat hij snel door de deur naar buiten kan om te spugen of te ontlasten. Uiteraard heb ik de hele nacht geen oog dicht gedaan, heb continu op hem gelet en maakte mij vooral héél erge zorgen.

 

Vanochtend uiteraard gelijk naar de dierenarts gegaan want er is wel echt wat aan de hand. Daar heeft hij een spuitje gekregen tegen misselijkheid en diarreeremmers. Heb het zo met hem te doen. Het gaat gelukkig al wat beter met hem. Ik kreeg van de dierenarts ook speciale voeding mee die vol zit met energie en calorieën om aan te sterken. Daar heeft hij net een beetje van gehad en hij vond het heeeerlijk. Begon meteen rond te springen, vooral op zoek naar meer. Enige probleem is dat hij nu zijn eigen brokjes niet eet, maar alleen die speciale voeding zoekt ;p 

honden page profiel DanielleDanielle

Mijn vriend en ik waren nog aan het twijfelen over een verzekering voor de hond, maar deze situatie heeft ons wel doen besluiten om het wel te doen. Als iemand suggesties heeft van een goede verzekering, hoor ik het graag!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Mijn hond mag zelf beslissen en ja, op ons bed slaapt ze heel graag. In de zomer, gaat ze buiten op het terras liggen, of beneden op de voordeur mat, haar keus.

Een hond is een sociaal levend dier, contact hebben is heel belangrijk. Pup zullen eerst moeten ervaren, dat jij er voor ze bent en een vertrouwens band op gaan bouwen.

Als dat goed zit, zal je merken, dat ze vanzelf een keer blijven liggen als je de kamer uitgaat, of s’ nachts een koeler plekje gaan opzoeken.

 

Verlatingsangst ontwikkelen ze, door ze alleen te laten, als ze er nog niet aan toe zijn.

Je begint eerst met de vertrouwens band op te bouwen, dan door in huis, de sociale afstand te vergroten, waarbij je hond het tempo bepaald, je kan het niet afdwingen

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Mijn vriend en ik waren nog aan het twijfelen over een verzekering voor de hond, maar deze situatie heeft ons wel doen besluiten om het wel te doen. Als iemand suggesties heeft van een goede verzekering, hoor ik het graag! "

Ik weet niet waar jij je pup gekocht hebt? Als er namelijk geen erfelijke testen zijn gedaan bij de ouders (bijv heupdysplasie, elleboogdysplasie en de ecvo oogtest) dan zou ik sowieso een verzekering nemen. Operaties aan dat soort (deels) erfelijke afwijkingen kunnen zo oplopen in de duizenden euros.

Maar ook al heb je een pup uit geteste ouders dan is het ook wel aan te raden om een verzekering te nemen hoor, helemaal als je er geen spaarpotje voor kunt aanleggen. 

Één van onze katten heeft ook al 1500 euro gekost toen hij ziek was (helaas overleden), gelukkig kregen we 80% van de verzekering vergoed smile

Ik zit zelf bij OHRA, nog nooit gedoe gehad zolang je alles maar naar waarheid invult. Wel goed bekijken wat ze precies allemaal dekken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^