Welk type hond en hoe vaak uitlaten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gaby en ScoutGaby en Scout

Ik laat even in het midden of het slim is om in deze situatie een hond te nemen, maar wil wel even reageren op de redelijke negatieve reacties op een uitlaatservice. Wij maken zelf al sinds een paar jaar gebruik van een uitlaatservice en zijn daar supertevreden over. Onze Scout kan slecht alleen blijven en de uitlaatservice breekt zijn dag. Rond 10.00 uur wordt hij opgehaald met de bus en dan rijden ze naar een omheind bos waar hij 1 tot 1,5 uur lekker los kan rennen of scharrelen (net waar hij zin in heeft) Daarna in de bus naar huis en dan wordt hij rond 12.30 uur weer thuisgebracht. En ja, dan wordt hij met zijn modderpoten gewoon in de kamer gezet :-) en dan gaat ie lekker slapen totdat de eerste thuiskomt rond 14.30 uur. Hij vindt het heerlijk bij de uitlaatservice. Onze uitlaatservice kijkt wel welke honden wel en niet in de groep gedijen. Gaat het niet goed met een hond in de groep, dan is de uitlaatservice geen optie. En ik krijg dagelijks foto's en filmpjes te zien.

Dit doen we 3 dagen in de week omdat we allebei 4 dagen werken en we op die dagen niet de tijd hebben om 1,5 uur met hem in een bos kunnen lopen. Dat doen we op de overige 4 dagen van de week wel. Overigens lopen we op die drie dagen wel met hem, maar niet 1,5 uur naar het bos dus.
Ik denk dat het belangrijk is om je te realiseren dat een jachthond (een Toller is dat ook) niet tevreden gaat zijn met twee keer een half uurtje per dag wandelen en dat het echt heftig is om élke dag voor en na werktijd de tijd vrij te maken voor een wandeling van minimaal een half uur/drie kwartier (liefst langer wil je je Toller tevreden houden). Je moet immers boodschappen doen, koken, sporten en van alles.
Hoewel ik met alle liefde en plezier elke dag om 6.00 uur opsta om met Scout te lopen en spelen voordat we naar ons werk en school gaan, heb ik dat wel onderschat. Je kunt niet een dag geen zin hebben of denken dat het nu echt te hard waait of regent of wat dan ook.
Het helpt dat mijn hond mijn hobby is en ik pas echt relaxed ben als ik met hem buiten loop en ik het heerlijk vind om met hem te 'werken' (we gaan nog steeds op cursus omdat we het samen fijn vinden)

Daarbij hadden we ook niet verwacht dat Scout zoveel moeite zou hebben met alleen blijven als hij nu heeft waardoor de uitlaatservice echt noodzakelijk is. 

Nog een overweging om mee te nemen: heb je een back-up plan als er iets met de hond is? Scout heeft een tijdje geleden een wond bij zijn anus gehad waar hij echt niet aan mocht komen en andere honden dus ook niet (moest droog blijven om te kunnen genezen) Hij kreeg dus een kap op en daardoor kon hij niet mee met de uitlaatservice en ook niet alleen blijven. Ik heb toen een aantal dagen thuis gewerkt en we hebben een paar dagen vrij genomen. Dat zijn situaties die niet vaak voorkomen, maar waar je wel over na zou moeten denken in mijn optiek.

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Vuurwerkvrij park
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^