Grommen aan lijn, loopje nemen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TessaTessa

honden foto van Tessa

Goedemiddag! Ik moet even van mijn afschrijven.

Onze hond word 24 januari 1 jaar. Het is een boomer, oftewel er zit van alles en nog wat in. 

 

Het is een pittig hondje al vanaf 8 weken. Continue hieper de pieper, nam geen rust toen die klein was en we hebben gewoon flink wat te stellen met hem haha. Met veel humor en geduld proberen we deze periode door te komen. Maar nu moet ik even van mij afpraten.

 

Willem (onze hond) heeft 3 cursussen volledig afgerond, luistert fantastisch los, we zijn begonnen met basic agility en kent alle commando's. Ik werk zelf niet dus ben de hele dag thuis. We gaan elke middag lekker rennen bij de rijn. Oftewel hij doet het zoo goed en wij stoppen er ook enorm veel tijd in.

Maar op sommige dagen weet ik het gewoon even niet meer. Afgelopen 2 weken heeft mijn vriend vakantie gehad, we zijn heerlijk veel naar de Veluwe geweest. Lekker hollen en spelen met andere honden, op doggy date enz.

Los is Willem enorm goed met andere honden. Hij vind iedereen leuk en sommige honden wat groot.

Maar als ik hen hem hier in de buurt uitlaat, aangelijnd dan gromt die als een pitbull naar andere honden. Mensen zeggen, Jezus die is niet echt lief ofwel? Terwijl hij dat wel is. Hij moet altijd wachten bij de deur, dit weet hij heel goed, maar vandaag vertikt die het gewoon. Ik heb wel een kwartier hem elke x weer terug gestuurd totdat die eindelijk wachten en hem toen beloond.

 

Is dit puber gedrag nog steeds? We hebben hem 9 weken geleden chemisch laten castreren, sindsdien gaat het vooral met snuffelen en helemaal niet luisteren als er teefjes in de buurt zijn veel beter.

 

Geef ik hem teveel aandacht? Moet ik hem af en toe negeren? 

Nouja je merkt het, ik moest het even kwijt. Alvast bedankt.

 

Liefs Tessa en een pootje van Willem

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ja dit is nog steeds pubergedrag en duurt minimaal nog een jaar hoor..met ups and downs.

Ik moet zeggen..mijn vriend was ook veel vrij de afgelopen 2 weken en daar wordt Tommie dan ook drukker van(al is hij al door zijn pubertijd), sommige honden zijn gewoon prikkel gevoeliger...uiteindelijk krijgen ze dan toch minder slaap als er nóg een persoon in huis is enz.

Wat betreft het grommen aan de lijn, zorg dat je meer afstand neemt, zorg voor iets heel lekkers en strooi dit op de grond, zodat hij kan snuffelen/zoeken en eten, dat kalmeert.
Als hij het goed doet als hij los loopt dan krijgt hij ook wel voldoende interactie met andere honden, dus eigenlijk hoeft hij niet zo nodig dicht langs aan andere hond te lopen als hij aangelijnd is, hij geeft in ieder geval duidelijk aan dat hij het niet prettig vindt! Grommen is vragen om meer ruimte en afstand en aan de lijn kunnen honden ook niet de hondentaal goed uitspreken en laten spreken..aan de lijn lopen betekend toch vaak dat ze er recht op af gaan (door ons..en het lopen op onze rechte stoepjes en straatjes) heel normaal voor ons, maar in de hondentaal is het recht op elkaar af gaan onbeleefd en dreigend!

honden page profiel TessaTessa

honden foto van Tessa

" Ja dit is nog steeds pubergedrag en duurt minimaal nog een jaar hoor..met ups and downs.Ik moet zeggen..mijn vriend was ook veel vrij de afgelopen 2 weken en daar wordt Tommie dan ook drukker van(al is hij al door zijn pubertijd), sommige honden zijn gewoon prikkel gevoeliger...uiteindelijk krijgen ze dan toch minder slaap als er nóg een persoon in huis is enz.Wat betreft het grommen aan de lijn, zorg dat je meer afstand neemt, zorg voor iets heel lekkers en strooi dit op de grond, zodat hij kan snuffelen/zoeken en eten, dat kalmeert. Als hij het goed doet als hij los loopt dan krijgt hij ook wel voldoende interactie met andere honden, dus eigenlijk hoeft hij niet zo nodig dicht langs aan andere hond te lopen als hij aangelijnd is, hij geeft in ieder geval duidelijk aan dat hij het niet prettig vindt! Grommen is vragen om meer ruimte en afstand en aan de lijn kunnen honden ook niet de hondentaal goed uitspreken en laten spreken..aan de lijn lopen betekend toch vaak dat ze er recht op af gaan (door ons..en het lopen op onze rechte stoepjes en straatjes) heel normaal voor ons, maar in de hondentaal is het recht op elkaar af gaan onbeleefd en dreigend! "

Bedankt voor je lange bericht! Heel duidelijke uitleg over het grommen. Ik wist dat ergens ook wel, maar soms hoor je zoveel verschillende verhalen en mensen die op straat lelijke dingen zeggen, dat je er onzeker van word! 

 

Ik zal hem meer ruimte gaan geven met lopen, we lopen idd regelmatig op iemand af, volgende x draai ik gewoon om! 

Bedankt nogmaals.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

" Ik zal hem meer ruimte gaan geven met lopen, we lopen idd regelmatig op iemand af, volgende x draai ik gewoon om! 
Bedankt nogmaals. "

Met een boogje om de andere hond lopen, of naar de stoep aan de andere kant van de weg bijvoorbeeld kan je ook doen. Volgens mij heet het B(ehaviour)A(djustment)T(raining), het afstand vergroten? Mijn hond kon behalve blaffen en grommen ook echt gillen alsof ze was aangereden ofzo (wel eens mensen gehad die toe kwamen snellen vanuit hun tuin toen ze gilde, omdat ze dachten dat er een hond onder een auto was gekomen foot-in-mouth), en nu gooit ze zich nog wel eens in het uiteinde van de lijn, en gromt soms nog, maar het is al wel flink verbeterd! Het passeren van honden gaat nu meestal zonder grommen, en voor 70% zonder trekken aan de lijn. Vergeleken met waar we vandaan kwamen, flink stuk verbetert hp-shiny

Succes!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Niet alle honden vinden andere honden prettig aan de lijn. Ze worden door de riem toch beperkt in hun mogelijkheden tot communiceren. Ik ben het eens met de bovenstaande adviezen, passeer met het maken van een boog en strooi snoepgoed op de grond om de hond weer te kalmeren. Jouw hond geeft zijn grenzen keurig aan, nu is het aan jullie om daar naar te luisteren en mee aan de slag te gaan. Veel succes! :)

Volgende forumvraag: Puberteit
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^