Eerste loopsheid op komst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje

honden foto van Baasje van Feetje

Hoi allemaal, mijn pup is net 5 maanden geweest, maar vertoond ineens sinds een weekje "rij" gedrag, op mijn been en op kussens. Daarnaast merkte ik met wandelrondje net op dat ipv 1x plasje, dat ze denk ik wel 6x heft geplast, en ze liep los, maar toen ze weer aangelijnd moest worden, had ze bananen in dr oren en kwam ze niet bij mij. (Liep niet weg, bleef gelukkig binnen 30 meter van mij. Toen ze een voorbijganger wilde begroeten heeft die man dr halsband gepakt) 

 

Kunnen dit tekenen zijn dat de eerste loopsheid eraan zit te komen? Ik vind het namelijk zo vroeg? Ze is wel klein, 8kg nu, maar dan is vanaf 6 maanden normaal toch? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Kan ook beginnende loopsheid zijn....rijen hoef niet de oorzaak te zijn dat ze loops wordt, en ook die bananen in de oren niet, ze wordt ouder en gaat gewoon weer op onderzoek uit..loops kan natuurlijk altijd op deze leeftijd, maar een maand of zes is voor een klein ras normaal....

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

kan..maar rijgedrag kan ook overprikkeling zijn..

ook  aankomende pubertijd kan extra onrust geven

 

honden page profiel Lucie SneepLucie Sneep

honden foto van Lucie Sneep

Het is inmiddels alweer september, toen ik dit las...maar ben even benieuwd of het tekenen waren van een eerste loopsheid?
Ik merkte bij mijn duitse herder/ mix Appenzeller nu ook vreemd gedrag (niet komen, weglopen achter een schijnbare kat aan, wegblijven voor minúten lang, onrust, veel geblaf in de tuin etc.etc.) Ik denk aan loopsheid.

Toch is het nog niet doorgezet , maar ze is inmiddels na een paar weken onrust wél veel rustiger geworden. Heeft grote tepels, dus schijnzwanger.
Ze is 5 jaar oud, maar ik heb haar pas een half jaar dus ik ken haar gedrag nog niet goed genoeg om loopsheid te kunnen constateren. Kan zoiets ook zónder bloeding eigenlijk? Heb nl. nog geen bloeddruppeltjes kunnen zien...
Maar goed, ben al blij met haar relaxtere gedrag nu.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Willow begon met 6 a 7 maanden al symptomen te laten zien. Veel plassen, veel likken, met haar kont naar de reuen toe wiebelen.. maar willow werk met 11 maanden pas loops. 

 

Rijden is eerder een teken van overprikkeling, maar ik ken een teef die altijd ontzettend wil rijden tijdens haar loopsheid, dus dat kan ook een teken zijn. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Luci....een hond kan zich goed schoon houden zodat je geen bloedverlies ziet....wel moet je het schoonhouden dan wel gezien hebben.....een week of drie iets langer is de loopsheid, daarna is niet direct de schijndracht, dat duurt nog even na de loopsheid..een week of vier na de loopsheid als die al weer verdwenen is is de schijndracht aan de beurt, veel wandelen veel afleiding zoeken dan heeft de hond het minste last van.

Volgende forumvraag: Chronische bronchitus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^