3e hondje erbij verstandig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chantalchantal

Hallo medehondeneigenaren,

 

Ik zit met een dilemma waar ik graag jullie mening over zou willen weten, aangezien hier volgens mij veel hondeneigenaren hier ervaring mee hebben.

 

Momenteel heb ik 2 hondjes (kruising pomeranian/dwergkees & chihuahua). Ik vind het zo geweldig om voor mijn hondenkindjes te zorgen dat ik er over nadenk een 3e hondje erbij te nemen, namelijk een dwergkeesje. Mijn omgeving raad mij echter aan dit niet te doen, maar kunnen niet een gegronde reden noemen waarom niet. Hierdoor begin ik alleen wel te twijfelen of het wel verstandig is.

 

Het lijkt mij heel leuk dat ze samen met zijn 3en kunnen spelen, aangezien ze alle twee nu erg speels zijn. Bovendien vind ik alles zo leuk aan mijn hondjes (ik word zo gelukkig van ze) dat het me nog gezelliger lijkt om er een bij te hebben.

Waardoor ik echter twijfel of het verstandig is, is omdat het een aantal dingen wel lastiger maakt. Bijvoorbeeld ze ergens mee naartoe nemen (nu doe ik dat bv wel eens in een hondenbuggy op plaatsen waar ze lopend niet naar binnen mogen). Ook vind ik het fijn om ergens op vakantie te gaan waar mijn hondjes ook mee naartoe mogen, echter vaak zijn er maar 2 honden toegestaan. En hoe zijn 3 honden onderling met elkaar? Gaat dat goed met het ras pomeranian/dwerkees of chihuahua? Ik heb namelijk de angst dat er 1 buiten de boot gaat vallen en dat wil ik absoluut niet want ik heb het allerbeste met mijn hondjes voor.

 

graag zou ik jullie ervaringen weten hoe jullie het vinden met 3 hondjes en hoe jullie de zaken oplossen waar ik tegenaan loop?

 

Alvast heel erg bedankt!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb ook 2 honden en zou er eigenlijk niet snel een 3e bij nemen.embarassed

Precies om de reden die jij al noemt.

Ook praktisch is het onhandiger, met uitlaten, in de auto etc.

 

Maar er zullen ook best mensen zijn met 3 honden waar het prima gaat.

Daarom moet je het niet van je omgeving laten afhangen of je wel of niet een 3e hond aanschaft.

Maar alleen als je zeker weet dat je het aankan, er de tijd voor hebt.

En waarom je er niet genoeg aan hebt, om voor je 2 leuke hondjes te zorgen die het zo fijn hebben samen, maar er toch een 3e bij wil.

Wat is de meerwaarde hiervan?

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik heb ook 2 honden en zou er eigenlijk niet snel een 3e bij nemen.
Precies om de reden die jij al noemt.
Ook praktisch is het onhandiger, met uitlaten, in de auto etc.
 
Maar er zullen ook best mensen zijn met 3 honden waar het prima gaat.
Daarom moet je het niet van je omgeving laten afhangen of je wel of niet een 3e hond aanschaft.
Maar alleen als je zeker weet dat je het aankan, er de tijd voor hebt.
En waarom je er niet genoeg aan hebt, om voor je 2 leuke hondjes te zorgen die het zo fijn hebben samen, maar er toch een 3e bij wil.
Wat is de meerwaarde hiervan?
  "

Goeie vraag!! wat is de meerwaarde er van, want je negatieve punten tellen wel heel zwaar..

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Drie.....je zegt het zelf al, vaak mogen er maar twee honden mee op vakantie en geen drie...drie hou je wel maar twee is toch veel makkelijker om mee te wandelen, twee onder brengen makkelijker dan drie...en de kosten van een dierenarts, denk daar ook over na....ik heb er twee, maar drie nee.wink

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik heb er zelf ook twee, twee kleine speelse honden. Vind het super leuk. Zou ook nog graag een grote hond erbij willen, maar ik doe het niet. Precies om wat jij aan geeft. Ze kunnen nu zo gemakkelijk mee, dat gaat straks niet meer. Niet even in de buggy maar ook niet zomaar op vakantie. Het uitlaten met 3 te gelijk, ik vind 2 soms al een uitdaging haha. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Wij hebben het meeste 2 honden gehad.

Regelmatig een opvanger als 3e hond, en sinds een paar maanden Jara erbij als 3e hond. 

 

2 zijn van mij en 1 van mijn ouders. Aangezien ik als goed is dit jaar op mezelf ga hebben we voor een 3e gekozen, maar anders vinden we 3 eigenlijk te veel.

 

Ik vind 2 honden zelf fijner. Vooral aan de riem lopen vind ik met 3 niet fijn, maar dat komt ook vooral omdat Jara nog niet zo netjes aan de riem loopt. Als ze allemaal netjes meelopen is dat n iet zo'n punt. 

 

Wandelen vind ik met 3 honden leuker, ze lopen alle 3 betrouwbaar los en luisteren goed. Dus dan is het alleen maar leuk. 

 

Op vakantie is het soms wat langer zoeken, maar het kan wel. We gaan a.s. zomer met 3 honden naar Texel. 

 

Ik denk dat 3 kleine hondjes wel anders is dan 3 grote. Maar uiteindelijk moet je kiezen wat jij fijn vindt, is voor iedereen anders. 

 

Anders zou je het even uit kunnen proberen met een logeerhondje? Of net als wij een opvanghondje van een stichting, eventueel met optie adoptie. (Zijn ook regelmatig keesjes en chihuahuas bij)

 

 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Ik zie geen reden om het niet te doen. Zo te lezen wil je het echt heel graag.

Dit soort keuzes kan je niet laten afhangen van je omgeving in ieder geval. Dat anderen iets niet aankunnen, betekent niet dat jij dit niet kan. 

 

Met kleine hondjes worden dingen al wel gemakkelijker. Ze passen vast wel in de buggy of je neemt de derde mee in een handtas. Er zijn wel degelijk vakantiehuisjes waar 3 zijn toegestaan, en anders valt er vaak wel wat te regelen. Zo heb ik ook ooit een uitzondering gekregen en dat met drie grote honden.

 

Natuurlijk is een nieuweling altijd even wennen voor iedereen. Maar als je hondjes speels, open en sociaal zijn, is dit prima te begeleiden. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik heb 3 honden en ik vind het heerlijk. Ze zijn niet zo heel groot dus uitlaten en meenemen is eigenlijk niet echt moeilijker of lastiger geworden met een 3e er bij. Ik moet er alleen 1 extra aanlijnen natuurlijk. Eigenlijk vond ik de overstap van 1 naar 2 veel groter dan van 2 naar 3. Je hebt gewoon nog een mondje om te voeren maar krijgt er heel veel voor terug smile

 

Vakanties daar maakte ik me eerst ook zorgen om, omdat overal staat max 2 honden. Maar tot op heden lukt het ons toch altijd, wij bellen gewoon dat we graag met 3 kleine honden willen komen en dat wordt alsnog gewoon toegestaan. 

 

Enige nadeel wat wij echt ondervinden is dat soms de kosten wat hoog zijn als we bv in een korte periode vaak naar de dierenarts moeten, maar daar hebben we gelukkig gewoon een potje voor.

honden page profiel AmachesAmaches

Ik heb er 6 . Dat gaat prima hoor.

Maar ik he  2 hectate grond en 3 weides voor ons paarden . Ze kunnen 24/7 zelf naar buiten en binnen. Ik he  ons laatste aanwinst nu een dikke week in huis. Wolf van 7 maanden met 3 pootjes.

We hebben 2 cavaliertjes, 1 mega grote york, een podenco/ dobberman een bolonka svetna , en een roemeense rakker.  Gewoon doen hoor ! Wij gaan zelden op vakantie , ze gaan soms mee op de koets , of maken een wandeling. Ik merk geen verschil tussen 3,4 5 of meer eigenlijk. Grootste verschil vind ik tussen 1 en de 2e .

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Hier twee honden (ook een opvangertje), dat gaat prima. Ik was van te voren bang dat het met een tweede hondje toch heel anders zou zijn. En het is ook wel anders, maar niet 'verkeerd' anders. Als er een derde hondje bij zou komen, zou dat denk ik net zo zijn. 

 

Als je een derde hondje neemt, let dan wel goed op dat het beestje qua karakter past bij de andere twee. Eventueel zou je zelfs een hondje uit het asiel een kans kunnen geven. Daar is het karakter al van bekend en kun je ook zien of het gaat klikken met de andere honden. Mijn opvangertje heb ik heel bewust uitgezocht op een bepaald karakter waarvan ik wist dat het ging klikken met mijn eigen hond. Dat is ook gebeurd en die twee kunnen heel goed samen. Want met een pup is dat toch altijd een risico. 

 

Verder wil ik je nog waarschuwen voor de gezondheidsproblemen bij de dwergkeesjes. Je hebt nu twee kruisinkjes met een keesje, maar zowel de dwergkees als de chihuahua staan bekend om de vele aandoeningen. Die aandoeningen worden van de ouders op de pups doorgegeven. Dit zijn echt rassen waarbij je niet zomaar via Marktplaats een nestje moet kopen, of bij een willekeurige stamboomfokker. Op dit forum zitten heel wat kenners van rassen en er zitten zelfs ook fokkers op deze website. Misschien kun je van hun nog goede informatie krijgen over waarop te letten.

 

 

honden page profiel chantalchantal

Iedereen bedankt voor de reacties!

Ikzelf heb nu de neiging om er wel een hondje bij te nemen. In eerste instantie was het de bedoeling om dat pas te doen wanneer mijn vriend en ik in een gezinswoning wonen ipv een appartement. Echter voor mijn gevoel is het beter om dan nu een derde hondje aan te schaffen aangezien ik nu erg veel thuis ben vanwege mijn studie en nu dus genoeg tijd heb om een pupje goed op te voeden. Hierna zou ik namelijk graag op zoek gaan naar een parttime baan en 3 weken vakantie vind ik te weinig om een hondje op te voeden.

Wat de meerwaarde is van een hondje erbij vind ik moeilijk om uit te leggen. Dat is namelijk grotendeels ook gevoelsmatig. Ook lijkt het me erg leuk voor mijn hondjes zelf. Ik merk bijvoorbeeld dat mijn jongste (van 1,5 jaar) het liefste de hele dag speelt en de oudste (van 2 jaar) hier niet altijd zin in heeft.

Ook zal ik zeker kijken of het hondje kwa karakter bij mijn andere twee hondjes zal passen. Bij het uitzoeken van mijn tweede hondje heb ik dat ook gedaan en daarom 2 hondjes niet genomen, omdat ik die te verlegen vond wat niet bij mijn oudste hondje past. Bij mijn dierenarts heb ik ook wat informatie ingewonnen over veelvoorkomende aandoeningen bij chihuahua’s/dwergkeesjes.

Ik vind het wel fijn om te horen dat het bij sommigen goed gaat met 3 hondjes! Mijn gevoel zegt nu om het wel te doen maar wil er nog wel even verstandig over nadenken en het goed overleggen met mijn vriend aangezien hij twijfelt of hij er drie wil. Ik wil namelijk zeker niet zomaar een hondje aanschaffen en heb er bij mijn vorige twee ook lang over nagedacht.

Volgende forumvraag: Zwitserse herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^