Wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichelleMichelle

Hoi

Ik heb mijn hond nu al een jaar. Ik hou van haar en zou haar nooit ooit missen willen.

 

Zij kan helemaal niet met andere Honde, daar gaat ze altijd aan grommen en blaffen. Maar dat doet ze alleen bij Honde die enthousiast zijn. Als ik bvb langs een hond loop is het blaffen en gromen totdat ik voor de hond loop of achter blijf. Meestal loop ik vooruit dan is mijn hond weer wat kalmer. Dat laat me haar oren op elke geval zeggen. 

 

Nou dat is eigenlijk het probleem niet, ik ben hier wel mee bezig om haar te leren andere Honde te negeren en dat gaat stukken beter dan toen we ze hadden gekregen.

 

Helaas laten veele mensen hun hond los in de bebouwde kom en hun weten ook dat mijn hond het niet fijn vindt als hun los lopende hond aan komt lopen. Het erge is dan als het nog een kleine hond is.. zoals hier, wat mijn vraag ook is.

Aantal dagen geleden was die kleine hond alweer niet an de riem en meisje had ook geen riem bij maar haar fiets en maandje (Dit gebeurt al de 2de keer en bij het eerste keer zei ik al tegen haar moeder dat de hond aan de riem moet blijven). Nou het was donker ik zag dus niet eens dat die los liep. Mijn hond had van die lichtgevende halsband aan.. met ROOD licht zelfs. Meisje zag me komen maar bleef bij haar fiets staan, haar hond rent op mijne af en er ontstond een gevecht, ik weet niet of mijn hond de kleine raakte ik hoorde wel een jankenmaar ben me vrij zeker dat ik zo goed mogelijk zorgde dat mijn hond niet kon bijten..

 

Maar wat moet ik nu met deze mensen doen? Iedereen laat hun hond los lopen en dan gaan ze mijn hond aanvallen. Had dit ook een keer met een labradodel..

Heeft aangifte zin? Vooral bij een kleine hond? Of kan ik er vrij weinig aan doen? Omdat er niet genoeg bewijs is? Tot nu toe heeft ze gelukkig nog geen bijtwond.

Mvg 

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

tja stom gezegd, maar als jouw hond bijt is dat jouw probleem. 

Ik snap dat loslopende honden niet leuk zijn, maar als je weet dat er veel honden loslopen en je weet dat jouw hond daar niet goed op reageerd, dan ligt dat echt bij jou hoe krom dat ook is.

Leer je hond met een muilkorf lopen en train ondertussen het negeren van honden. Bezoek ook eens een hondenschool.

Aangifte doen heeft geen nut, voorkomen wel

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Omlopen en melding maken bij de wijkagent.

honden foto van  Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

Als een baasje een hond laat loslopen waar dat niet mag bijvoorbeeld in de wijk. Zou de wijkagent eens kunnen benaderen. Aangifte heeft meestal alleen nut als er daad werkelijk iets is gebeurd.  Melding maken kan wel. 

 

En verder kun je om op zeker te gaan jou hond muilkorven. Maar dan zul jij je hond moeten verdedigen als er wat is, want je hond kan dan niet zichzelf verdedigen.

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Wijkagent benaderen, ik ken het probleem, ze mogen niet los dus jij hebt geen schuld, het is wel jouw probleem maar zeer zeker niet jouw schuld.

Ik keer om, of sla een andere weg in, hou de hond van ons af, door hem weg te sturen..mijn hond houd ook niet van opdringerige honden.

Dus melding van maken, bij wijkagent, gemeente misschien ook, als die honden gewoon aan de lijn zijn dan heb jij geen probleem..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Het is de omgekeerde wereld natuurlijk, jij hebt netjes de hond aan de lijn en dan komt er zo,n klein monstertje aan die jouw hond aanvalt.....neem een plantenspuitje mee en als die dan op je afrent spuit je de hond nat, de meeste honden gaan er dan wel vandoor, ik lees dat het donker was dat dat gebeurde......je zag niet dat de hond losliep, begint jouw hond met vechten of de kleine hond....je hebt al een paar keer gevraagd of ze de hond willen aanlijnen, zou er dan toch melding van maken.....

honden page profiel MichelleMichelle

hoi

bedankt voor al de reacties. nou aan muilkorf wil ik nog niet eens denken ze is geen gevaar en ik heb haar goed onder controle ze kan me nergens mee slepen als ze nou trekken zou. zoals ik al zei  zij is echter alleen bij een enthousiaste Hond of als die hond los loopt. een rustig en kalme hond kijkt ze alleen eventjes aan maar loopt zonder probleem door. En die meesten hebben wel een riem bij de hond., ik loop vooral ook aan tijden waar bijna niemand met zijn hond uit gaat. Idd was donker en het had geregend, ik ben in een heel grote boog om gelopen omdat ik die hond zag maar op een keer kwam die rennend op mijn hond af, en met de labradodel die was zeker 200m van mij weg, die zag mijn hond en kwam rennend op haar af..

 

hondenschool wou ik ook doen maar hun hebben liever puppie ik zou toch een gedragstrainer vragen maar dat wil ik ook pas doen als het mij nou echt niet lukt, maar ik vindt dat ze het steeds beter doet, zoals ik zeg ze ging toen ik haar had gekrijgen tegen iedere hond uitvallen. nu is het maar een grommen of blaffen om te waarschuwen dat ze het niet fijn vindt.

maar ik zal kijken wist niet eens dat er ook wijkagenten zijn hihi bedankt

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Een vervelend probleem, loslopende honden. Ik zal idd eens contact met de wijkagent opnemen.

Ik vraag mij af met oog op puppycursus en trainen om wat voor hond het gaat. Sommige rassen en kruisingen hiervan kunnen als ze eenmaal volwassen zijn hond-agressief worden, dit valt er niet uit te trainen dit zit in het karakter. Ik vind wel als je een hond van een van deze rassen hebt die het niet heeft op andere honden, dat je haar ter bescherming van andere honden hoort te muilkorven.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het probleem aankaarten bij gemeente en politie. Ik neem aan dat het bij jullie ook verboden is honden te laten loslopen in bebouwde kom? Dan ligt daar het probleem. Jij houdt je aan de regels: jouw hond is aan de lijn en jullie vallen niemand lastig. 

Voor je eigen gemoedsrust (en die van je hond) zou je ook op andere plaatsen kunnen gaan wandelen (of op andere tijdstippen), waar er geen loslopers zijn die jullie komen lastig vallen. Dat scheelt alvast een hoop frustratie en stress.

Volgende forumvraag: Kees' 5tal houdt Kerstreces
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^