Wat heeft jouw pup overgenomen van je volwassen hond? (Goede en slechte eigenschappen)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SammieSammie

Wij zijn ons nog aan het oriënteren voor een 2de hond.

Maar daarbij rijst uiteraard ook de vraag welke (slechte) eigenschappen de pup over kan gaan nemen.

Hier zijn dat blaffen (bij deurbel of kloppen, verder blaft ons hondje niet) en opspringen (klein hondje, maar nog erg vervelend, 2de hond zal een Duitse herder worden, nog veel vervelender natuurlijk).

Verder kan ik eigenlijk weinig slechte eigenschappen noemen hier, ze loopt (met snoepjes) echt voorbeeldig aan de lijn. Los luistert ze super goed, ze gaat goed met andere honden en mensen (op het opspringen na dan, dus meestal aanlijnen), is rustig in huis, wandelt en speelt graag, houdt alleen niet van water wink. Oh ja, ze gromt heel erg bij het spelen, maar daar hebben we geen problemen mee,  da's haar manier van communiceren.

 

En ik ben benieuwd welke eigenschappen (slechte, maar zeker ook goede) jullie pups hebben overgenomen van jullie oudere hond? En wat was het leeftijdsverschil tussen hen?

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ze zijn hier allemaal geobsedeerd om dennenappels te grijpen bij mijn ouders. En allemaal hebben ze een hekel aan 1 specifieke man.

Allemaal aangeleerd door mijn eerste hond. Het beest is al lang dood, maar zelfs de jongste die die hond nooit gekend heeft, doet het hahahaha. Geen van allen weten ze waarom ze dennenappels pakken of waarom ze die man haten, maar allen zijn ze er bloedfanatiek in hp-angel

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Mijn nu jongste hond heeft vooral het blaffen van mijn oudere hond overgenomen, voor de rest heeft ze een heel eigen karakter.

Mijn inmiddels overleden hond deed altijd huilen als een wolf als de torenklok bleef luiden tijdens een begrafenis en tijdens de hoorn op de eerste maandag van de maand. De pup die ik erbij kocht ging hier vrolijk aan mee doen dus had ik twee loeiende honden wat niet altijd even leuk was. Toen mijn oudere hond overleed is mijn andere hond er mee gestopt.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Eenden jagen.

Deed mijn toller, canadese kooiker, en toen kwam de spets erbij. Buiten kennis laten maken. De honden bekeken elkaar niet. Toller rende achter een eend aan want die moest van haar het water in. Dan was het goed. Ik zag de spets kijken, hij had misschien nog nooit een een gezien. 

Helaas hij werd veel fanatieker en heeft menige eend in zijn bek gehad, overigens zonder beschadiging.

 

Overigens was de toller toen 10 jaar en de spets kwam bij ons toen hij een jaar oud was. Dus geen pup.

honden page profiel FemkeFemke 3 doggies

honden foto van Femke

Het niet blaffen, onze 1e duitse herder blafte niet, onze teckel heeft dat over genomen, onze huidige herder mix Fae heeft dat weer van de teckel over genomen, en mijn sheltie heeft het weer van Fae overgenomen.

Super fijn, zeker met rassen die er bekend om staan dat ze best vocaal kunnen zijn. 

Negatief kan ik zo snel niet bedenkenlaughing

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Twee heel verschillende karakters hier....hebben geen van beiden maar iets van elkaar overgenomen...zijn allebeide zich zelf.      Ooooo wacht toch wel iets, Ogin gaat hoe ouder ze wordt op Bams qwa uiterlijk lijken, als ze beiden apart liggen dan moet ik goed kijken wie wie is....verder niets....zo anders van karakter deze twee.     Leeftijds verschil is hier 9.5 jaar.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ze leven beide niet meer, maar de pup (reu) heeft niets, maar dan ook helemaal niets overgenomen van de iets oudere hond (teefje) Beide hetzelfde ras, pup kwam met 7 weken, toen was het teefje 17 maanden. Van het teefje kan ik geen slechte eigenschappen opnoemen die hij over had kunnen nemen, maar haar goede eigenschappen had hij ook niet overgenomen, haha. Twee totaal verschillende karakters en gewoontes. 

honden page profiel SammieSammie

"Geen van allen weten ze waarom ze dennenappels pakken of waarom ze die man haten, maar allen zijn ze er bloedfanatiek in"

Hahaha, super grappig die dennenappels.

Die man mssn iets minder, of stiekem mssn bij mee tongue-out

honden page profiel SammieSammie

"Toen mijn oudere hond overleed is mijn andere hond er mee gestopt. "

Oh dat lijkt me ook wel heel apart dat die zo plots dan ook stopt.

Jij had een extra luchtalarm voor de hele buurt, mochten ze de echte niet gehoord hebben laughing

honden page profiel SammieSammie

"Toller rende achter een eend aan want die moest van haar het water in. Dan was het goed. Ik zag de spets kijken, hij had misschien nog nooit een een gezien."

Ja daar horen ze toch ook baas, haha.

Toch leuk om te lezen dat ze op latere leeftijd ook dingen overnemen, maar is ook leuker natuurlijk samen.

Wat is een spets trouwens?embarassed

honden page profiel SammieSammie

Ik heb weleens gelezen/gehoord dat ze ook aangeleerd gedrag van ons, sneller overnemen, zoals netjes aan de riem lopen en commando's oid. Is dat niet zo?

honden page profiel SammieSammie

" Het niet blaffen"

Ze mogen best even hier logeren als het zo ver is hoor wink

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Ik weet niet of het ras gebonden is, maar Audi lijkt wel net zo lui te worden als Diesel, blaft ook zelden, is heel enthousiast bij visite.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

De jongste heeft geen enkele slechte eigenschap overgenomen. Wel hebben ze elkaar heel erg beïnvloed, en zie ik dat het samenleven met de andere hond echt wel mee bepaald heeft wie ze zijn en hoe ze zich gedragen.

Wat ik zelf een ongelofelijke meerwaarde vond, is hoe de oudste bepaalde dingen aan de jongste heeft aangeleerd (bijvoorbeeld watervrees overwinnen), dan ging ze echt voordoen hoe het moest, en de kleine probeerde dan te kopiëren. Héérlijk!

 

Veel plezier met je 2e hond erbij!

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Hier hebben de honden absoluut niets van elkaar overgenomen, ze hebben niets gemeen.

Waar de oudste veel blaft, blaft de jongste nooit, de oudste zou nooit iets van de aanrecht stelen, de jongste wel als ze de kans krijgt.

 

De oudste is gek op het spelen met een bal, ( wat we nu niet meer doen ) er achteraan rennen en netjes terug geven, de jongste rent achter de oudste aan, maar zal de bal nooit pakken.

De oudste ontloopt honden, vindt de baasjes leuker, de jongste moet niets van onbekende mensen hebben, en vindt andere honden leuker dan de baasjes.

 

Als ik in een vreemde omgeving ga wandelen loopt de oudste letterlijk op mijn hielen, en de jongste ver vooruit, in een groep loopt de jongste voorop, maar komt wel elke keer kijken of ik er nog ben.

De oudste is een zwaan kleef aan, die zou ik overal los kunnen laten lopen als dat mocht, volgt mij toch wel.

 

Mijn jongste aussie wordt februari 4 jaar, mijn oudste aussie wordt 13 december 9 jaar.

honden page profiel SammieSammie

Wat een verschillen allemaal. Het ligt er uiteraard ook aan hoe het karakter van de pup wordt natuurlijk, maar ik had toch wel verwacht hier meer te lezen dat ze vele dingen van elkaar over zouden nemen. En zelfs hetzelfde ras maakt dus niet eens uit.

Wel heerlijk als ze het vertrouwen in elkaar hebben en elkaar dingen kunnen leren overwinnen.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Puck heeft van onze opvanger Tinus overgenomen om in gras te rollen. Moet er wel bij zeggen dat ze een half jaar samen in een kennel het asiel hebben gezeten en echt vriendjes waren, dus ze kende hem al. 

 

Heb er een Filmpje van  hp-shiny

Jaimy probeert soms net als Puck even te graven, maar hij kan er niks van en eigenlijk snapt hij de lol er ook niet van hahah! Dus stopt steeds al snel. tongue-out

 

Verder vind ik het lastig te zeggen. Jara zoekt wel muizen net als Puck, met van die leuke muizensprongen. Volgens mij niet typisch iets voor een border kruising. Maar misschien had ze het zonder Puck ook wel gedaan? 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Oh dat lijkt me ook wel heel apart dat die zo plots dan ook stopt.
Jij had een extra luchtalarm voor de hele buurt, mochten ze de echte niet gehoord hebben  "

Hij deed met de oudere hond mee, heel in het begin deed hij nog wel een poging maar dat werd niets dit was puur iets dat hij met de andere hond deed..

honden page profiel SnoesekeSnoeseke

Bij ons was het zo dat onze Engelse Cocker Spaniel, die er als 2de bijkwam, onze mechelaar het jagersinstinct heeft aangeleerd :D

Volgende forumvraag: Nova
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^