Help! Is mijn teef nu zwanger??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Soju_HuskySoju_Husky

Allereerst even ter informatie:

Wij hebben een Husky teefje van 11 maanden oud (Soju). Ze is nog niet gesteriliseerd, want ze moet nog voor het eerst loops worden. We lezen overal dat Huskies vaak pas tussen 1  en 1.5 jaar hun eerste loopsheid krijgen, maar de laatste 2 maanden zijn we al erg oplettend.

 

We letten op het volgende:

- Menstruatie bloed.

- Overmatig plassen/markeren. (normaliter plast ze 2/3 keer tijdens een wandeling)

- Afwijkend gedrag (bezitterig naar speeltjes, afstandelijk, depressief, etc.).

- Zwelling van de vulva.

- Ontwikkeling van de tepels.

- Hoe vaak ze zichzelf likt (normaal alleen na plassen).

- Hoe Reutjes zich rondom haar gedragen.

 

Ik ben zelf nogal beschermend van karakter, dus ik hou bovenstaande symptomen ook zeer goed in de gaten. Ook op dit moment vertoont ze geen enkele van bovenstaande symptomen. Nog geen druppel bloed gezien, geen afwijkend gedrag, geen zwelling, plast nog steeds 2/3 keer en likt zichzelf echt alleen na plassen. Daarnaast heeft ze een Reu speelmaatje (Golden Retriever van 2 jaar oud) en die toonde afgelopen zaterdag ook nog geen enkele (seksuele) interesse in haar. 

 

 

Nu het verhaal:

Vanmiddag heb ik mijn teef uitgelaten in een losloop-gebied. We zijn continu bezig met trainen en de afgelopen weken ben ik bezig om haar naar me toe te laten komen als ze losloopt en er veel afleiding is. Dat gaat de laatste week al steeds beter en ze komt braaf elke keer als ik haar roep. Vandaag speelde ze met een 2 jaar oude reu en zijn baasje vroeg na paar minuten of ze nog loops moest worden, want zij vond dat haar reu zich raar gedroeg (hij piepte ook heel zachtjes tijdens het spelen). Toen ik vertelde dat ze nog loops moest worden zei het andere baasje dat we maar even goed moesten opletten.

 

Hartstikke leuk, maar zo zit ik niet in elkaar. Voorzichtig als ik ben, schoot ik acuut in paniek. Ik begon Soju te roepen, maar ze kwam maar niet en bleef spelen. Toen viel het me ook op dat ze licht gromde tijdens het spelen (doet ze normaal nooit). De andere eigenaar begon na 30 seconden ook maar te roepen, maar ook de reu luisterde niet. Dus ik ben als een gek achter het stel aan gaan sprinten en zei tegen Soju dat ze moest blijven. Daar luisterde ze braaf naar en ik greep haar bij haar harnas.

 

Het moment dat ik haar vast had sprong de reu op haar. In een adrenaline kick trok ik haar direct bij hem vandaan. Met zoveel kracht dat ze 1.5 meter de lucht in lanceerde (gelukkig trok ik haar bij haar harnas dus heb haar niet bezeerd). Ik hield haar vervolgens gelijk bij hem vandaan en een seconde of 3 later zat ook de reu aan de lijn. Als ik zo nadenk heeft hij er nog geen halve seconde bovenop gezeten (ja, mijn reactie vermogen is echt heel snel met wat adrenaline in m'n bloed).

 

Geschrokken ben ik met haar (kort) aan de lijn gaan lopen. Toen we alleen waren heb ik haar rustig opgetild en haar vulva bekeken, ik zag wel een druppel zitten aan de buitenkant, maar verder kon ik niks zien. Op de weg naar huis heeft ze 3 keer geplast (Op weg naar het park 2x = 5x totaal; dus meer dan normaal). En bij inspectie leek het ook iets dikker. Thuis heb ik haar gewassen en heb ik haar naderhand op schoot genomen. Met handschoenen heb ik voorzichtig haar vulva geïnspecteerd. Heel diep kon ik niet kijken, maar aan de binnenkant zag het er allemaal schoon uit.

 

Ik heb (vanzelfsprekend) gelijk de dierenarts gebeld en de assistente is het nu aan het overleggen met de arts. Ik word zo terug gebeld, maar ik wil toch hier even het advies horen. Hoe groot is de kans dat mijn teef drachtig is? Ik lees over morning-after pil/prik, maar dat dat ook extreem nadelige gevolgen kan hebben voor haar. Een nestje wil ik haar niet aandoen op zo'n jonge leeftijd, daarnaast kunnen we dat financieel ook niet echt hebben nu.

 

 

Nog even de feiten op een rijtje:

- 11 maanden oude Siberische Husky (teef)

- Vertoond nog geen enkele symptomen van loopsheid

- Gedekt door een (ongecastreerde) reu voor 0.5 seconden (ik was heel snel)

- Bij eigen inspectie 1 druppel gevonden aan de buitenkant van vulva 

- Later thuis aan de binnenkant niks gevonden

- Dierenarts belt voor 18:00 vandaag terug

 

 

Tot Slot:

Ik verwacht dat er ongetwijfeld mensen zijn die me maar als te graag vertellen dat het m'n eigen schuld is en dat je een loops teefje altijd aan de lijn moet houden. Maar hou er rekening mee: Voor zover wij kunnen zien, is ze nog helemaal niet loops. Om haar tot een jaar/ander half jaar alleen aan de lijn uit te laten omdat ze nog loops moet worden is onzin. Ik wil haar ook gewoon kunnen trainen nu ze nog een puppy is (nu de training nog beter blijft hangen).

 

Voor degenen die zich afvragen waarom we haar niet voor haar eerste loopsheid hebben laten steriliseren: We hebben 2 verschillende dierenartsen gehad dusver en beiden hebben gezegd dat het voor een husky's groei/ontwikkeling heel slecht kan zijn om haar voor haar eerste loopsheid te steriliseren. 

 

Ik hoor graag (hulpzaam) advies!

 

Update: Nu zijn we een uurtje verder en ze vertoont nog geen gek gedrag. Ze is nu aan het spelen met haar Kong bot alsof er niks gebeurt is. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als ik je tekst zo lees, is er helemaal niks gebeurd en trok je ze tijdig uit elkaar?

Wat bedoel je met 1 druppel gezien? Bloed?

honden page profiel Soju_HuskySoju_Husky

Hey, bedankt voor je reactie!

 

Tijdig is zeker het juiste woord. Hij heeft hooguit een halve seconde op haar gezeten. Op internet lees ik wel dat in zeldzame gevallen een seconde al voldoende is. Daarnaast las ik ook dat in enkele gevallen een teef loops kan zijn zonder enige symptomen van loopsheid te vertonen.

 

m.b.t. de druppel: Het was geen bloed (100% zeker). Het leek op vaginale afscheiding (heeft ze gehad toen ze een paar maanden oud was). Maar het had ook wel iets weg van sperma. Het was een wat dikkere vloeistof en leek in ieder geval niet op urine. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het leek op vaginale afscheiding (heeft ze gehad toen ze een paar maanden oud was). 

 

Het kan dat ze wat last heeft van vaginitis. Die geur kan prikkelend werken op andere honden, waardoor die opgewonden worden. Niet alleen reuen trouwens, ook teefjes kunnen dan gaan rijden. 

Het zou dus kunnen dat ze momenteel helemaal niet loops is. Kan ook dat ze er tegenaan zit te hikken, en haar geur alvast veranderd.

Voor je eigen gemoedsrust kan je altijd de dierenarts es laten kijken, die zal je vast meer duidelijkheid kunnen geven.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Hoihoi! 

Durft bijna met zekerheid te zeggen dat je hond niet bevrucht is hoor ;) 
Denk niet eens dat de reu zijn pielemuis in de buurt is geweest in die 0,5 seconde. 

Kan wel zijn dat je teef bijna loops is.. en het bestaat ook dat teefjes stille loopsheden hebben. Maar dan nog zou die 0,5 seconde niks uitgehaald hebben. Er zou toch wel (lichte) penetratie nodig moeten zijn om drachtig te raken (met of zonder koppeling). 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Je hebt een goeie dierenarts, eerst laten uitgroeien en dan eventueel castratie, eerder niet....je twijfelt, wat ik hier boven lees, denk ik het ook niet hoor dat je teef gedekt is....hou ze voorlopig aan de lijn....en overleg met je dierenarts als je dat wilt om haar na haar eerste loopsheid, laparoscopie te castreren, kleine ingreep voor een gezonde hond...nu eerst loops laten worden....

Volgende forumvraag: bloedtest voedselallergie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^