Opeens heel ander gedrag?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PollekePolleke

Onze pup is nu 12 weken oud en 4 weken bij ons. Sinds een aantal dagen wordt hij vanaf een uur of half vijf een heel andere hond. De hele dag ervoor is hij heel lief en gaat alles vrijwel voorbeeldig: doet vrijwel alle plasjes en poepjes buiten, slaapt, speelt op een rustige en speelse manier, is puppy-happerig op een speelse manier, is vriendelijk tegen iedereen.

Maar dan vanaf het einde van de middag gebeurt er iets in dat koppie: doet opeens plasjes binnen, meerdere, ook in zijn bench, terwijl hij net is uitgelaten en geplast heeft. Hij wordt heel speels, maar dan ook heel erg! Het bijterige is fel en hij weet van van geen ophouden. Wij voelen ons gewoon niet heel fijn meer tijdens het spelen, omdat hij zo pijnlijk bijterig is. Tijdens het aflijnen wordt hij opeens heel wild; doet alsof we hem vermoorden en hapt ook pijnlijk. Overdag wordt hij ook aan- en afgelijnd en dan gaat het prima. Wij kunnen dit gedrag niet plaatsen, en ook de plasjes binnen opeens niet. Eerder ging dit dus al helemaal zoals overdag.

Natuurlijk is hij nog maar 12 weken en niet alles hoeft al perfect te gaan, maar omdat het zo opeens veel minder en anders gaat, twijfelen we toch of we het wel goed doen.

Ook ben ik benieuwd hoe jullie met je hondje spelen. Hij apporteert graag, al met 8 weken. Maar nou lees ik dat het niet goed is om hem steeds te laten rennen, afremmen en keren. Touwtje trekken met ons aan een flostouw vindt hij ook leuk, maar misschien wat eenzijdig?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties....

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Klinkt alsof pup doodmoe is en niet tot rust kan komen. Herken ik. Ik deed dan de riem aan de hond en ging zelf rustig zitten met de riem vast. Ruimte beperken, en veilig bij de baas, het is even wennen, maar dan plof slapen.

 

Nee niet steeds laten rennen achter iets aan. Gewrichtjes en botjes, zijn nog zacht en kunnen makkelijk beschadigen. Als je te vaak afremmen draaien ed laat doen is dit niet goed.geef hem ook denkspelletjes. Bv handdoek oprollen en brokjes er in rollen, al uitrollend komt hij de brokjes tegen. Snuffelmat met brokjes. De brokjes van zijn dagelijkse portie afhalen natuurlijk. Rondje om de tafel lopen, eerst achter brokje aan, dat uibreiden tot alleen een handgebaar. Kleine oefeningetjes maar zofijn om te doen. Ga naar puppie cursus. Zoek op internet naar denkspelletjes met je hond of koop een boekje.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Enne flostouw, bedenk dat het gebit nog moet wisselen, en veel trekken kan verkeerde tandstand veroorzaken, voorzichtig aan dus.niet terutrekken.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een pup moet voldoende kunnen kauwen, vooral als hij wisselt. Als de pup bijterig is, geef hem een bot. Geef goede botten zoals bijv. bullenpees, runder kophuid, runderhuid (bijv. Biofood rawhide), runder- of konijnenoren, runder- of kalfspens. Geef alleen gedroogde materialen: niet gerookt of gekookt, want die splinteren.

 

Als het bijten in een bot obsessief wordt, ruil.het bot bijv. Na 30 minuten voor iets lekkers en leg het bot weg. Kijk uit dat hij het laatste stukje niet zo doorslikt. Ruil dit op tijd voor iets anders. Tegelijkertijd kan je met het ruilen het commando "los" oefenen door als hij los laat bijv. "goed zo los" te zeggen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik zou de pup iets voor die tijd alvast rustig houden. Nog even plassen en daarna heel rustig op de bank gaan zitten. Pup op schoot, jij een botje/oor/ander kauwding vasthouden zodat hij vanzelf hopelijk rustig gaat kauwen en uiteindelijk in slaap valt. Misschien is hij tegen die tijd wel ontzettend moe. Mijn hond ging dan als pup bijten, rennen, trekken aan alles dat los en vast zat, dan hielp het om zelf héél rustig te zijn en hem op schoot te nemen met een kauwding of in de bench te leggen met iets en verder weinig aandacht meer te geven tot de rust wedergekeerd was. Probeer dat moment van drukte dus voor te zijn.

honden page profiel PollekePolleke

Oke, bedankt voor jullie reacties. Oververmoeid zou natuurlijk wel kunnen! Komen die plasjes in huis daar dan ook door? Vandaag, moet ik zeggen, gaan ze overdag ook al soms binnen. cry

Aan  het einde van de middag komt mijn zoontje ook thuis na een speelafspraak. Deze houdt zich best rustig, maar betekend voor onze pup: spelen! Hij ziet hem als speelmaatje en dat maakt natuurlijk ook wat bij hem los!

Goed idee, dat denkspelletje!

Puppycursus zijn we ook mee begonnen!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik lees veel spelen, maar wat doe je verder overdag met de pup, buitenshuis?

honden page profiel PollekePolleke

" Ik lees veel spelen, maar wat doe je verder overdag met de pup, buitenshuis? "

Wandelen, meestal blokje om in de wijk. Ook gaat hij wel eens los in de omheinde achtertuin. Laatst zijn we in het park geweest en dat vond hij geweldig. Socialiseren doen we natuurlijk ook, maar we worden gewaarschuwd niet te veel te willen. Dat het al snel teveel is voor de pup. Dus soms mee in de auto, een keer mee naar een cafeetje, binnenkort de trimmer (waar ik al bijna tegenop zie, omdat ik dat nogal wat vindt), een keer mee in de mand op de fiets... Zoiets.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Wandelen, meestal blokje om in de wijk. Ook gaat hij wel eens los in de omheinde achtertuin. Laatst zijn we in het park geweest en dat vond hij geweldig. Socialiseren doen we natuurlijk ook, maar we worden gewaarschuwd niet te veel te willen. Dat het al snel teveel is voor de pup. Dus soms mee in de auto, een keer mee naar een cafeetje, binnenkort de trimmer (waar ik al bijna tegenop zie, omdat ik dat nogal wat vindt), een keer mee in de mand op de fiets... Zoiets. "

Je kan ook voor kalme activiteiten kiezen in een prikkelarme omgeving. Bijvoorbeeld wandelen in een rustig bos ipv door een woonwijk. Lekker laten snuffelen tussen de struiken, beetje graven en scharrelen, op verkenning gaan, zonder gestoord te worden door andere mensen, honden, verkeer, lawaai,...

Van een rustige, natuurlijke omgeving kan ook het kopje kalmeren. hp-smile

honden page profiel bentebente

Wat voor ras is het? Dat heeft ook nog enige invloed.

 

slaapt de pup wel voldoende? Sommige pups pakken zelf hun rust niet en worden daardoor prikkelbaar (denk; peuter zonder middagdutje). 

verder heb je goede tips gehad betreft de activiteiten!

Volgende forumvraag: Pup te lang en te veel gespeeld?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^