Bestaat er een betrouwbare allergie test?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel staffbullstaffbull

honden foto van staffbull

Mensen die honden met een allergie hebben wil ik vragen wat voor testen jullie hebben laten doen? Graag jullie ervaringen. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Een test laten uitvoeren bij het laboratorium lelystad..via de dermatoloog....een test van alle gewassen wat groeit en bloeit...pollen en grassen en bomen....daar zijn 16 allergenen uitgekomen waar mijn hond voor behandeld wordt, sensibilisatie.....mijn hond heeft hooikoorts.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

 

529855.jpg    Je kan het vergroten met je duim en wijsvinger....

honden page profiel staffbullstaffbull

honden foto van staffbull

Hallo Willemijn, eerst bedankt voor je reactiehp-smile, wat houdt de behandeling in en hoe is test gedaan?

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Ik heb het via biorisonatie laten doen. 

 

Weet dat niet iedereen er hier over te spreken is, maar Puck heeft het geholpen dus ik ben er blij mee. hp-thumbsup

 

Denk je aan een omgeving allergie of voeding? Voor omgeving kun je bij de dierenarts een bloedtest laten doen. Voor voeding zou die ook bestaan geloof ik, maar die is niet betrouwbaar. 

 

Bij de kliniek waar ik de bio resonantie test heb laten doen is er ook een dierenarts geweest met zijn hond, omdat hij er zelf dus niet uit kwam. En daar lukte het wel gelukkig. 

 

Ik begrijp trouwens als mensen er sceptisch over zijn, was ik ook. Maar voelde voor mij als een laatste red middel, dus toch maar gedaan. 

 

Of het echt 100% betrouwbaar is durf ik niet te zeggen. Bij Puck klopte het, maar heb ook ervaringen gelezen dat het niet klopte. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Hallo Willemijn, eerst bedankt voor je reactie, wat houdt de behandeling in en hoe is test gedaan? "

Er wordt bloed afgenomen en gekeken welke allergie er is, hier 16, daar is een serum voor gemaakt voor de hond, iedere twee weken worden er 16 allergenen ingespoten, in een tijds verloop om de drie weken, na een jaar om de vier weken, tot 18 maanden lang....het is de bedoeling dat er antistoffen worden opgebouwd...we gaan er mee door tot 24 maanden, daarna stoppen we ermee, het serum wordt in steeds hogere concentraties ingespoten tot een limiet....we zijn bijna 18 maanden bezig hiermee en het gaat goed, tot mei gaan we hier mee door.....het is voor iedere hond natuurlijk anders.....bij mensen wordt precies het zelfde gedaan en de duur is drie jaar daarvoor...hooikoorts...en dat heeft mijn hond ook.

honden page profiel staffbullstaffbull

honden foto van staffbull

Naomi bedankt voor je reactie, fijn dat het voor jullie geholpen heeft.hp-thumbsup

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat de standaard bloedtests niet erg betrouwbaar zijn, bij mij kwamen er dingen uit waar ik geen last van heb, en andere dingen waar ik heftig op reageer gaven 0 aan... De specialist zei toen ook dat deze tests niet heel betrouwbaar zijn (50%!!!), maar vaak toch nuttig zijn als een soort handvat in de verdere zoektocht. Wat wél 100% betrouwbaar is, zijn de plaktests met plakkers op de huid - maar die zijn meer voor contactallergie. Qua bioresonantie heb ik één ervaring en die was goed; ik was eens bij iemand waar ik voor een drukpuntmassage was en die ook Touch-for-Health deed, we hadden het over allergieën en ze zei toen "we kunnen wel eens wat uitproberen, dan zeg ik niet wat het is en meet ik jou reactie". Daar kwamen goeie dingen uit, inderdaad de bekende dingen waar ik niet tegen kon, en ook nog een aantal nieuwe dingen die ik vervolgens heb laten staan, en dat werkte goed.

honden page profiel staffbullstaffbull

honden foto van staffbull

Careana bedankt voor delen van je ervaring.hp-smile

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Lotus is overgevoelig, ze kan op grassoorten reageren met benauwdheid, hoesten en een geïrriteerde huid en keel. Ook kan ze niet tegen alle brokken en vlooienmiddelen, ik noteer waar ze op reageert en ik heb medicijnen in huis die ik haar kan geven als ze benauwd word. Ze heeft nooit een allergietest gehad omdat het steeds duidelijk was waar ze op reageerde.

Ik weet niet of dit voor honden ook geld, maar je kunt niet allergisch zijn maar toch overgevoeligheid klachten krijgen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb jaren geleden een bloedtest laten doen bij mijn vorige hond Faro, die was bijna overal intolerant voor, en dat klopte, uiteindelijk kon hij alleen maar tegen paard.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^