Vragen van groentjes. Alle advies welkom ;-)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarjelMarjel

Hallo

We zouden graag met het gezin een hond kopen/adopteren.  Aangezien wij helemaal geen ervaring hebben met honden, hebben we ons voorgenomen om ons vooraf goed te informeren.  Jullie - als kenners - kunnen ons wellicht een hele stap vooruit helpen?  Onbezonnen een schattige puppy kopen willen we niet.  We zijn eerder het type dat (te)veel nadenkt en analyseert.  Maar eenmaal een beslissing genomen gaan we er wel helemaal voor.

Even kort onze situatie schetsen: vader, moeder, zoon 15j, dochter 12j, dochter 8j.  We houden van lange wandelingen, in de tuin werken, samen met het gezin op uitstap.  Reizen doen we 1x per jaar, met de auto.  Grote tuin met zicht op alpaca’s en paarden (niet van ons).  Thuis 3 kippen en konijn dat vrij in de tuin loopt.  Buren hebben een lieve, speelse Engelse Cocker die graag aan de omheining komt kijken wat wij in de tuin uitspoken.

Onze interesse gaat uit naar een Berner Sennenhond.  Dit is de hond waarvan wij denken dat die het beste bij ons gezin past.  We vinden hem ook super mooi.  Mij schrikt de grootte van de hond wel wat af (tjah, ook geen ervaring).  Mijn man ziet daar geen probleem in.  Familie van ons heeft een Berner Senner en die zeggen dat het belangrijk is dat er één persoon in het gezin het ‘dominante’ baasje is.  Mijn man zie ik nu niet meteen in deze rol...  Eerder de knuffelbeerrol (maar dat ziet hij zelf niet zo ;-))

De hond krijgt een ruime kennel om te slapen en te eten.  Dus geen binnenhond.   De meningen hierover zijn verdeeld, maar voor ons is dat belangrijk.   Het is de bedoeling dat hij vrij kan rondlopen in onze (grote) tuin en zelf ook kan bepalen of hij in zijn kennel wil. Qua aandacht, wandelingen en uitdagingen zit het goed.  Bij mij vooral de vrees voor het onbekende denk ik.  Het is een serieus engagement en we willen niet over 1 nacht ijs.  Sowieso wordt hondenschool gevolgd (bij om het even welke hond).

Kunnen jullie je mening even geven?  Alle opbouwende commentaar kan ons vooruit helpen in onze zoektocht ;-). Alvast bedankt! 

honden page profiel MadeliefMadelief

Ik ben gek van Berners. Maar het feit dat ze heel vaak niet ouder worden dan een jaar of 7 zou voor mij een reden zijn dit ras niet te kiezen.

Tuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Maar alle Berners die ik heb gekend (best veel) werden niet ouder dan 7.

Iets om mee te nemen in je overweging misschien.

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Dit vind ik ook zo jammer aan Berners, ze worden niet oud. 

 

Gaat de pup meteen al de kennel in buiten of willen jullie de pup de eerste periode wel binnen houden? Wanneer dit niet het geval is, is het misschien een idee om de pup in het voorjaar aan te schaffen, zodat het langzaam kan wennen aan de koude temperaturen hier. Ongeacht of de pup bij de fokker ook in een kennel opgroeit of niet (hoop het niet) heeft hij daar de warmte van moeder, broetjes en zusjes. Een warme deken of stro kan dat niet vervangen. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Komt de hond nooit in huis?

Of wel gewoon overdag in huis en s nachts in een kennel?

Berners zijn inderdaad zo kapot gefokt, dat je al blij mag zijn als ze de 7 halen.

Heel jammer, want het zijn hele fijne honden.

 

Als de hond nooit in huis mag, kun je beter 2 honden hebben, anders is het wel erg eenzaam voor een hond.

 

honden page profiel MarjelMarjel

" Dit vind ik ook zo jammer aan Berners, ze worden niet oud. 
 
Gaat de pup meteen al de kennel in buiten of willen jullie de pup de eerste periode wel binnen houden? Wanneer dit niet het geval is, is het misschien een idee om de pup in het voorjaar aan te schaffen, zodat het langzaam kan wennen aan de koude temperaturen hier. Ongeacht of de pup bij de fokker ook in een kennel opgroeit of niet (hoop het niet) heeft hij daar de warmte van moeder, broetjes en zusjes. Een warme deken of stro kan dat niet vervangen.  "

 

honden page profiel MarjelMarjel

Zouden inderdaad maar in het voorjaar de hond aanschaffen.  Zo hebben we ook voldoende tijd om ons voor te bereiden.  Een tijdje geleden een dierenhandel bezocht waar ze Berners verkochten, maar dit voelde niet goed.  Daarom zouden we eerder opteren voor een fokker die zelf voldoende ervaring heeft in dit ras en ons ook kan begeleiden indien nodig.

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

kijk dan naar erf beschermers of herders..

Een bennersenne in een kennel? Dat zijn gezinshonden.. of ik ben heel dom, dat kan

Ik heb niks tegen kennel/buiten honden, maar naar mijn mening is niet ieder ras daar geschikt voor.

 

honden page profiel MadeliefMadelief

" Zouden inderdaad maar in het voorjaar de hond aanschaffen.  Zo hebben we ook voldoende tijd om ons voor te bereiden.  Een tijdje geleden een dierenhandel bezocht waar ze Berners verkochten, maar dit voelde niet goed.  Daarom zouden we eerder opteren voor een fokker die zelf voldoende ervaring heeft in dit ras en ons ook kan begeleiden indien nodig. "

Blijf bij die dierenhandel maar weg inderdaad.

Zoek een hond bij een erkende fokker.

En zoek uit of een Berner geschikt is als kennelhond. Maar dat weten mensen hier je misschien te vertellen.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

vind sowieso een fokker via een rasvereniging die gezondheidstesten doet !! 
Vaak duurt het wat langer voordat er een nestje is, dus nu al langs fokkers om kennis te maken etc is zeker een aanrader.


dus geen ‘verkooppunt’ die berners verkoopt. Maar daar ben je gelukkig zelf achter gekomen smile

 

 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Blijf bij die dierenhandel maar weg inderdaad.
Zoek een hond bij een erkende fokker.
En zoek uit of een Berner geschikt is als kennelhond. Maar dat weten mensen hier je misschien te vertellen. "

Er zijn brøødfokkers die zich ‘erkende fokker’ noemen helaas.

 

 

 

Wordt de hond ook uitgelaten, of alleen erfhond?

honden page profiel MarjelMarjel

Ja hoor, zal uitgelaten worden.  Wij houden van wandelingen, doen we sowieso al met het gezin.

honden page profiel AmélieAmélie

honden foto van Amélie

Uiteraard ben ik een beetje bevooroordeeld, maar er bestaat geen mooiere en leukere hond dan een Berner. De grootte, daar wen je aan, zeker omdat ze er zelf van uitgaan dat ze klein genoeg zijn om als schoothondje te dienen..hp-shiny

De leeftijd, en het verhaal dat Berners niet ouder worden dan een jaar of 7, ook dat is inmiddels wel aardig bijgesteld. Gemiddeld worden ze toch al gauw een jaar of 9 à 10 en dat is voor zo'n groot ras een redelijke leeftijd. 

Maar hou er rekening mee dat Berners wel echte gezinshonden zijn en echt niet  geschikt voor een kennel buiten. Ze willen bij je zijn...altijd en overal! Het verhaal van het dominante baasje is echt onzin; een Berner hecht zich aan het hele gezin en zal iedereen gelijk behandelen. Om op te voeden zijn Berners gemakkelijk: ze zijn slim en leergierig en zullen alles doen om de baasjes te plezieren. Consequent zijn is wel erg belangrijk..ze worden gauw slordig en gemakzuchtig!

En verder vindt een Berner maar twee dingen in het leven belangrijk: knuffelen en eten.wink

Mocht je een goede fokker zoeken stuur me maar even een pb..ik kan je wel verder helpen, ook met informatie en tips!

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ik ken de bernersenner, worden redelijk oud en toch een mooie leeftijd hoor, qwa groote, ik ben bevoorrecht ik heb grote honden en zie mijn grote honden als kleintjes...smile je went er aan, ik ben er niet op tegen dat een hond fijn buiten is, ook mijn honden zijn graag buiten, maar geen buitenhonden, ze zijn graag bij me als ik binnen ben, en wat op de winterdag als jullie binnen zijn, bij koude en regen, de hond buiten in een goeie kennel, in zijn uppie, terwijl de bernersenner een gezinshond is...denk daar eens Goed over na als je een hond aanschaft....bij een goede verzorging komt de hond schoon binnen....informatie inwinnen bij een rasvereniging van de bernersenner....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Marjel, ik wil je er ook nog even op wijzen dat .....AMELIE, je alle informatie kan geven over de Bernersenner....bericht boven mij, haar kan je alles vragen...smile

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wb het 1 persoon moet het dominante baasje zijn dat is echt onzin hoor

 

https://www.doghouserock.nl/training-opvoeding-main/leiderschap/48-wat-is-er-met-dominantie-1.html

 

Zelf zie ik een hond als een lid van het gezin, zo gezellig s avonds lekker op de bank met een hond naast je. Ik zou het niet kunnen de hond alleen buiten te weten. Maar daar verschillen idd de meningen over.

 

 

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin

honden foto van Nicole & Odin

Berners zijn leuk, maar ongezond. Helaas. 

 

Wij hebben een Grote Zwitserse Sennenhond, familie van maar gezonder en kortharig. Ik kan sennenhonden aanraden, zijn echt lieve dieren. Maar ABSOLUUUT geen kennelhonden, sorry. Het ras trekt dat gewoon niet. 

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ik vind een hond alleen  in  een kennel  meestal zielig. Bijna alle honden ook de zelfstandige rassen houden er van om binnen bij de mens te zijn. Ik snap niet zo zeer waarom mensen een hond aanschaffen al de hond niet binnen mag. Ik zou dan voor 2 honden kiezen en volwassen honden. Een pup in een kennel en in de tuin lijkt mij niet zo handig. Als je weet hoe druk je bent met een pup. En een pup  kan je niet alleen los in een tuin laten. Die gaat alles slopen en opeten. Dus dan moet je of de hele dag in de tuin erbij zitten of de pup zit heeeel veel uren alleen in een kennel.

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Binnenkort is er een keuring bij de Apeldoornse kynologen club.

Meer info op de site van de Berger Sennen vereniging nl:

 

https://www.bernersennen.nl/

 

 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Sorry, maar geen enkele hond is een buitenhond. Ze willen allemaal graag bij de baas zijn, of dat binnen is, of buiten. Ook als een hond qua vacht het wel kan hebben, betekent niet dat hij ook gelukkig wordt. Mijn zwager heeft een berner die altijd buiten is. Maar het beest is totaal niet gelukkig, wil zo ontzettend graag binnen zijn. Mijn eigen hond is een kruising met een erfhond, maar ze is jarenlang erg ongelukkig geweest buiten. Nu woont ze in huis en ze is echt zo veranderd. 

 

Dus sorry, als je een hond geen plekje kunt bieden waar hij echt bij de roedel kan zijn, doe het dan gewoon niet. Tenslotte wil je toch ook dat jij niet alleen gelukkig bent met de hond, maar de hond ook met jou.

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

TS zie eens naar de snoet van Amelie haar Berner. Kan jij het echt over je hart krijgen hem of haar in alle weer en wind buiten te houden. Nooit gezellig bij het roedeltje/gezinnetje lekker knus. Hier een lab van 30 kilo die denkt dat ze een schoothondje is. Het regent keihard op dit moment en ze ligt knus bij me genesteld. Ik kan me echt niet indenken dat die alleen buiten in een koud kot moet liggen. Mijn hart breekt alleen bij deze gedachte. 

 

Een hond is een roedeldier en wil bij haar/zijn roedel. Als de hond echt buiten moeten blijven zorg dan voor een roedel honden. Een hond zoekt net als een mens naar warmte, geborgenheid, knus, dichtbij zijn. Hoe groot of klein de hond is.

 

 

 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" TS zie eens naar de snoet van Amelie haar Berner. Kan jij het echt over je hart krijgen hem of haar in alle weer en wind buiten te houden. Nooit gezellig bij het roedeltje/gezinnetje lekker knus. Hier een lab van 30 kilo die denkt dat ze een schoothondje is. Het regent keihard op dit moment en ze ligt knus bij me genesteld. Ik kan me echt niet indenken dat die alleen buiten in een koud kot moet liggen. Mijn hart breekt alleen bij deze gedachte. 
 
Een hond is een roedeldier en wil bij haar/zijn roedel. Als de hond echt buiten moeten blijven zorg dan voor een roedel honden. Een hond zoekt net als een mens naar warmte, geborgenheid, knus, dichtbij zijn. Hoe groot of klein de hond is.
 
 
  "

Een vriendin heeft een heel roedel honden. Maar als ze zelf binnen zit, blijven ze voor de deur zitten en wachten totdat ze ook komt. En daar zitten ook twee berghonden bij die gezien worden als erg zelfstandig. 

 

Nu met de regen en kou van de afgelopen nachten ben ik ook echt zó blij dat Dobber binnen is. En Anuska ook, na zes winters in Roemenië :(.

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

" Een vriendin heeft een heel roedel honden. Maar als ze zelf binnen zit, blijven ze voor de deur zitten en wachten totdat ze ook komt. En daar zitten ook twee berghonden bij die gezien worden als erg zelfstandig. 
 
Nu met de regen en kou van de afgelopen nachten ben ik ook echt zó blij dat Dobber binnen is. En Anuska ook, na zes winters in Roemenië :(. "

Bij deze mijn idee ondermijnd en terecht. Baasje hoort erbij te zijn. En dit heeft in mijn ogen niets te maken met rangorde. 

 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wat is de reden dat jullie de hond graag buiten willen laten verblijven? Het haar? De vuiligheid? Naar mijn mening kan een hond best buiten in kennel gehouden worden s nachts.. maar nooit binnen? Ze kunnen er overdag toch bij zijn? Daarbij denk ik ook dat het beter is om er dan 2 aan de schaffen. Nadeel hiervan is dat ze waarschijnlijk elkaar leuker gaan vinden dan jullie, en terecht, ze mogen immers niet bij jullie zijn, maar hebben dan op zijn minst elkaar. 1 hond buiten alleen in een kennel is zielig. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Mijn broer heeft een Berner Sennen gehad, hij is tien jaar oud geworden maar liep al een hele tijd erg slecht, ik vind het zeker geen sterk ras al zullen er natuurlijk uitzonderingen zijn. Een hond is een roedeldier dus hem buiten de roedel houden vind ik niet eerlijk tegenover de hond, als jullie echt geen hond in huis willen ga dan (zo als al gezegd) voor twee honden. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Berners zijn fijne honden. Maar de reuen vooraL zijn zooooo sterk.  Verkijk je daar niet op en de reuen kunnen behoorlijke koppen hebben als je begrijpt wat ik bedoel. 

De berners van vrienden zijn alle twee rond de 11 a 12 jaar geworden eentje maar zes, kreeg een ziekte, weet niet meer wat.

 

Het verschil tussen reu en teef heb ik daar ook gezien.

 

Ga aub wel naar een goede fokker, de pups kosten meer, maar de gezondheidsklachten, waar je dan minder kans op hebt, wegen daar meer dan tegenop.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Hi. Je had het ook over eventueel adoptie. In de asielen in Nederland zijn er ook honden beschikbaar ter adoptie die juist niet kunnen aarden in een huis. Ze kunnen heel mensgericht zijn, maar als huishond niet geschikt zijn. En dan is een situatie als bij jullie ideaal. Dit soort honden worden bijna niet geplaatst omdat mensen een huishond willen. Misschien is dit een optie?

Volgende forumvraag: Op zoek naar een labradoodle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^