Verschil tussen Dierenartsenpraktijken en Dierenziekenhuizen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Lisa; Bobbie, Bentley & Lilly

Goedemiddag!

Ik ben momenteel bezig met een vakproject voor school en ik heb het onderwerp gekozen 'verschil tussen dierenartsenpraktijken en dierenziekenhuizen' maar wat is het daadwerkelijke verschil? Ik kom er niet zo heel soepel achter haha.

Ik dacht misschien kunnen jullie mij helpen hiermee? 

Ik moet dit presenteren voor de klas, moet er een les van maken dus ik krijg er ook een cijfer voor, dus alle hulp is welkom!

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Volgens mij is er geen verschil, alleen in naam.

 

Hier heb je een dierenziekenhuis, gewoon 2 dierenartsen, niks bijzonders verder.

honden foto van Lisa; Bobbie, Bentley & Lilly

" Volgens mij is er geen verschil, alleen in naam.
 
Hier heb je een dierenziekenhuis, gewoon 2 dierenartsen, niks bijzonders verder. "

Oke en die doen dezelfde behandelingen als een dierenartspraktijk?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ja in dierenziekenhuizen hebben ze alles om te opereren, bij dierenarts worden geen grote operaties gedaan, vaak word je dan door verwezen, in deze omgeving is dat zo.

Zo hebben wij een dierenartspraktijk die aangesloten is op 3 dierenziekenhuizen, als er geopereerd moet worden word je daar heen verwezen, zij hebben geen operatiekamer..

Bij de dierenartspraktijk hier kost een consult, 18 euro, en bij het ziekenhuis 37 euro..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Dierenziekenhuizen hebben meestal specialistme in huis, apparatuur die altijd daar aanwezig is, dierenarts praktijken verwijzen dan daar naar toe.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik denk dat het een beetje te vergelijken is met huisarts en ziekenhuis. Al doet een dierenarts wel iets meer kleine ingrepen dan een huisarts.


Dierenziekenhuis heeft vaak 24 uur zorg. Hebben speciale apparatuur. Kunnen gecompliceerde gevallen beter behandelen. Hebben specialisten in dienst. Werken vaak samen met de ‘gewone’ dierenarts. 

Voorbeeldje, gebitsreiniging onder lichte narcose doet mijn dierenarts zelf. Maar toen Twinko last had van zijn luchtwegen kwam er een specialist van het dierenziekehuis naar de praktijk om tijdens dat roestje gelijk een rhinoscopie te doen.

Toen Twinko last had van zijn knie kreeg hij pijnstillers van de dierenarts. Toen de klachten niet minder werden stuurde de dierenarts ons naar de orthopeed van het dierenziekenhuis voor verder onderzoek. 

honden foto van Lisa; Bobbie, Bentley & Lilly

Woow wat een reacties al!

Hartstikke bedankt allen voor de nu al super reacties, hopelijk stromen er nog meer reacties binnen hp-thumbsup

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou gewoon eens wat dierenziekenhuizen mailen als ik jou was! Vaak krijg je wel antwoord. Ik werk zelf op een school en als ik wat nodig had of wilde weten mailde ik ze gewoon! 

 

Maar ik denk ook dat een dierenarts een arts is die van alles wat weet. Terwijl in het dierenziekenhuis echt specialisten zitten die verder gestudeerd hebben op een bepaald gebied. Ook zitten er vaak gewoon dierenartsen. 

 

Wij zijn een aantal keer bij de dierenarts geweest en werden weg gestuurd met "er is niks aan de hand". We zijn later bij het dierenziekenhuis geweest. Gelukkig heb je daar alles onder 1 dak. De orthopeed keek even mee en hij wist gelijk wat er aan de hand was. Een groot voordeel vind ik dat, alles onder 1 dak.

 

En verder denk ik inderdaad ook het 24/7 zorg, plus veel apparatuur enz..

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ben momenteel bezig met een vakproject voor school en ik heb het onderwerp gekozen 'verschil tussen dierenartsenpraktijken en dierenziekenhuizen' maar wat is het daadwerkelijke verschil? 

Als je een onderbouwde visie wil, lijkt het me beter de praktijken en ziekenhuizen zelf te contacteren. We kunnen allemaal wel onze mening geven, maar voor een vakproject lijkt het me toch raadzamer om je ergens concreet op te baseren. Wie weet krijg je nog andere onverwachte info die erg waardevol en interessant blijkt voor je project. hp-thumbsup

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hier is een dierenkliniek voor kleine ingrepen.

In Bolnes zit de dierenarts ervan die gebitten van honden en katten doet,dus met Jazz moeten we daar heen.

In Barendrecht is sinds een aantal jaar een spoedkliniek voor alle ernstige dingen met je dier of als het niet kan wachten.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

De naam dierenziekenhuis is volgens mij niet beschermd: iedere dierenkliniek kan zich zo noemen.

 

In mijn optiek zou een dierenziekenhuis alleen werken met veterinair specialisten zoals bijv. Veterinair oogartsen, internisten, cardiologen, dermatologen etc.

 

Voorbeelden hiervan zijn de Wagenrenk in Wageningen en Medisch Centrum voor dieren in Amsterdam.

 

https://www.wagenrenk.com/

 

https://www.mcvoordieren.nl/

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Hier (provincie Groningen) worden in de meeste dierenartsenpraktijken ook operaties uitgevoerd, foto's gemaakt, een scan en ga zo maar door. Ik ben voor mijn hond doorverwezen naar het dierenziekenhuis omdat daar een specialist (o.a. cardioloog) zit en ze ook meer gespecialiseerde apparatuur hebben dan bij de meeste dierenartsenpraktijken (o.a. apparatuur om een ecg te maken en een scan met uitgebreide mogelijkheden).

Volgende forumvraag: Welke riemen, tuigen & halsbanden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^