Loslaten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel laura laura

honden foto van laura

529688.jpg

Hoi allemaal! Ik moet even het volgende kwijt:

Mijn hondje Selly is inmiddels 6 maand en een kruising van een chi en een dwergkeesje. Ze is heel klein, weegt 2,5 kilo en enorm snel.

 

ik woon sinds kort achter een honden losloopterrein (zonder hekken etc).. Ze houdt van dit park en ik loop zo’n5 keer per dag aangelijnd met haar door dat park. De andere honden lopen los en rennen op haar af, ze is niet bang, snuffelt gewoon en ze wil spelen.. maargoed:

Elke keer als ik met haar wandel krijg ik wel reacties waarom ik haar niet los laat lopen.

 

 Nu het volgende: ik heb haar al meerdere keren op het grasveld van dat park los laten lopen en ze is een sprint kanon. Rent 40 rondjes en rent op iedereen af die ze tegen komt. Laatst blafte er een andere hond naar haar en ging ze er vandoor.. ze rende het park uit. Ook rent ze enorm snel achter duiven en kraaien aan. Ik vind het dus heel eng om haar los te laten lopen. Ik heb het denk ik al 4 keer gedaan maar ik sta erbij te trillen en het levert me echt stress en angst op. Als ze ergens haar aandacht op heeft gevestigd is ze niet te lokken met koekjes en reageert ze ook niet op haar naam en piepspeeltjes. Thuis doet ze dat immers wel.. ik denk dat ze daar in dat park heel veel prikkels heeft. Ik vind het ook irritant dat mensen die ik tegen kom zeggen dat ik haar los moet laten lopen.. ik heb een lange lijn waar ze lekker mee kan rennen en snuffelen enzo dus ze komt verder niks te kort lijkt me. Ik weet dus even niet goed hoe en wat..

wat zijn jullie ervaringen/tips?

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

hoi, 

Probeer het eens met een lange lijn en dan super belonen als ze komt. Een lang stuk touw aan haar riem kan ook. Dan kan je als dat goed gaat, het touw los laten, dat heb je makkelijker te pakken dan een vlug klein hondje haha en dat net zolang doen tot ze iedere x luistert. Dan pas echt loslaten.

Ik heb hier geen ervaring mee, maar wie weet helpt het

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dit topic gaat op slot, aangezien er al een soortgelijk topic loopt. 

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/225033/los-laten-lopen.php

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Los of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^