Hoeveel lichaamsbeweging krijgen jullie honden per dag?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" ik denk wel dat de mensen hier op HP bovengemiddeld veel met hun hond lopen.
 
de meeste mensen lopen drie keer per dag tien meter buiten, en dat is het dan.
 
  "

Of helemaal niet. Zie hier veel hondjes op een omheind tuintje van 20 vierkante meter en dat is t dan.

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

´s ochtends begin ik  met een ronde van 45min - 60min. Dat is zo'n 4 a 7 km. Gemiddeld fietsen we 1 a 2 ochtenden in de week deze ronde. 

Met vaös sport ik 3 keer per week. Flirtpole, springpole, zijn loopband en we speuren 1x per week. 

Na school probeer ik altijd met ze naar het bos te rijden voor een lange ronde van minimaal 7km. Er zijn dagen dat ik dat niet red dus dan is de ronde korter maar dit is wel mijn doel. 

Ze lopen dus gemiddeld zo'n 10-15km op een dag. En natuurlijk zijn er dagen dat we wat minder doen maar op zo'n dag lopen ze alsnog 8-10km. De dagen dat ik minder tijd heb probeer ik met Vaös zeker wel nog te sporten. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Kleine toevoeging: als het regent, lopen we naar de eerste lantaarnpaal in de straat bij het gras.  Dan dat hele end weer terug. Dan kom je uit op ongeveer.. 60 meter in totaal. hp-smile

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Als ik moet werken loop ik na het werk ongeveer een uur met ze. 

 

En daarnaast 3x een plas en poep rondje. 

 

Weet niet precies hoeveel km, maar sta tussendoor ook stil, want Puck haar grootse hobby is muizen zoeken en uitgraven. Daar wordt ze nog meer moe van dan van lopen,  dus dat laat ik haar maar doen. (Ze vangt bijna nooit wat) 

 

Als ik vrij ben meestal vaker en/of langer. Of andere uitstapjes met ze. A.s. weekend gaat Puck bijvoorbeeld mee naar mijn fotografie cursus en smiddags heb ik afgesproken om met iemand en haar hond te gaan wandelen. 

 

1x per week doe ik behendigheid met Puck. 

 

En af en toe gaan we fietsen of steppen. Nu Jara er is gaan we dat vaker doen denk ik. Denk dat ze dat heel leuk vindt, en puck is met een andere hond erbij ook altijd wat fanatieker. 

 

Als Jara blijft wil ik haar ook leren frisbeeen, dat kunnen we dan ook een paar x per week doen. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Plas/poep rondjes tel ik niet mee als lopen of dat het een leuk uitje voor de hond is.

Dus dat reken ik zelf niet mee als beweging, het is niet meer dan 5 minuutjes naar buiten zodat de honden hun behoefte kunnen doen.

 

De pup Timmy reken ik nu even niet mee, die is nog klein en is langzamerhand wat aan het opbouwen. 

 

Met Black ga ik op  werkdagen  voor of na de tijd een uur/anderhalf uur naar het bos (heb ook avonddiensten).

Hij kan dan ook de hele route los en zijn eigen tempo bepalen.

Meer doen we dan niet die dagen.

 

Op vrije dagen gaan we ook andere dingen doen,  naar het bos, naar het water, naar de hei etc.

Er is hier in de omgeving veel keus aan plekken waar we heen kunnen en we wisselen af.

 

Dan zorg ik ook dat Black kan doen wat hij het liefst doet: apporteren, speuren.

Alleen maar wandelen zonder 'werk' , dat is voor hem niet genoeg, Black is een typische werkhond die niets liever doet dan dat en dit ook nodig heeft.

Hij leeft er helemaal van op hp-smile

Als we naar het water gaan, kunnen we wel 2 uur weg zijn terwijl we dus geen afstand maken.

Hij haalt balletjes uit het water,  hij moet eerst op afstand blijven zitten zodat hij moet zoeken.

Speuren en apporteren uit het water, dat is de allerliefste bezigheid wat hij doet.

Dan is hij ook echt moe en voldaan.

We doen ook al jaren behendigheid 1 x in de week, hier is hij al even fanatiek en is alleen maar bezig met zijn 'werk'. 

 

Gemiddeld één keer in de week spreek ik af met mijn vriendin met haar honden, en dan maken we wandelingen van 2 uur waar de honden met elkaar spelen en rennen.

 

En ook dagen natuurlijk, dat we gewoon lekker wandelen in het bos zonder gedoe,  maar genieten van lekker lopen en tot rust komen laughing

Gemiddeld 2 a 3 x per week zorg ik dat Black echt een dag heeft met 'werk', (apporteren, speuren, behendigheid)

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Dat verschilt enorm. Maar over het algemeen lopen we tussen de 5-10 km p.d. in de weekenden is dit meestal 15-20 km p.d. 

Daarnaast nog hondenschool & fietsen of skaten.

May heeft 1 rustdag in de week en dan komen we zeker niet voorbij dje 5 km.

Dit schema heeft ze sinds ze geopereerd is aan haar elleboog en artrose bleek te hebben.

 

Daarvoor was het 15-20 km p.d. 2x p.w. hondenschool, 1x p.w. fietsen of skaten, en 1 a 2x p.w. mee hardlopen. En ook toen in de weekenden deze afstanden, soms langer. Maar soms ook gewoon kanoën of dagjes weg enzo...

 

Ofwel dat ligt ook een beeetje aan de gezondheid van de hond..

honden page profiel AmélieAmélie

honden foto van Amélie

Wij hebben een uitzonderlijk luie hond, die het liefst zou zien dat we een soort kattenbak in huis zouden zetten zodat ze er niet uit hoeft..hp-angel

Pech voor haar...als we in Nederland zijn "moet" ze toch zeker 2x per dag  mee naar buiten voor een wandeling ( los) van zo'n 3-5 kilometer. En ach, als ze eenmaal op gang is vindt ze het heerlijk. Het laatste ( aangelijnde) rondje om de kerk doet ze gelaten mee, om ons een plezier te doen..

In Frankrijk, waar ze een flink terrein ter beschikking heeft hoeft ze niet zo nodig mee; ze rent wel 100 keer de berg op en af dus aan beweging geen gebrek. Willen we wèl een keer wandelen, dan kijkt ze ons na 10 meter aan of we niet helemaal sporen en gaat pontificaal zitten met een blik van: "ik wacht hier wel tot jullie terug zijn, oké?" 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" ik denk wel dat de mensen hier op HP bovengemiddeld veel met hun hond lopen.
 
de meeste mensen lopen drie keer per dag tien meter buiten, en dat is het dan.
 
  "

Ik heb soms echt geen zin maar dan heb ik zo'n medelijden met haar dat ik toch op pad ga,achteraf alletwee voldaan en tevreden laughing

 

Ik zou het zielig vinden zo weinig lopen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

......Ik let niet zo op de tijden meer op de inhoud van het wandelen ......ik heb twee honden waarvan een senior die een andere tijd er op nahoudt dan mijn jongste......ik ga met de jongste twee maal naar de blauwe stad waar ze mag doen wat ze wilt, snuffelen zwemmen en als er eens een hond is stoeien...vaak is het zo dat ik mijn hardloopschoenen aanheb en van plan ben om even wat kilometers te maken en dan gaat mijn jongste met me mee en dan is het geen uur dat we wandelen maar zeker een half uur aan een stuk hardlopen, dan ben ik bij de auto terug en gaat ze mooi mee...vandaar ik kijk nooit naar de tijd alleen naar de inhoud...met mijn senior wandel ik rustig, rondjes om de kerk, zo noem ik dat, als het moeizaam gaat kort ik de wandeling voor haar in en doe ik wat loop oefeningentjes in de tuin met haar.......een voorbeeld, vanmiddag het is vrijdag wordt er even uitgelaten in de blauwe stad en dan op weg naar het restaurant, hun verwenmiddagje, bijna iedere vrijdagmiddag waar we heel wat uurtjes doorbrengen met elkaar, krijgen ze een maaltijd van tonijn voorgeschoteld, en na afloop op weg naar de auto, dat is ook heerlijk voor ze, en dan let ik ook niet op hoelang er wel gewandeld moet worden.....mijn honden staan nooit voor de deur van...ik moet even, ze worden voldoende uitgelaten.....en ik kijk echt naar de inhoud en niet naar de tijden..wel is het zo dat de eerste ronde, heel erg vroeg is, zes uur ongeveer, een vast ritme is er natuurlijk wel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Wij hebben een uitzonderlijk luie hond, die het liefst zou zien dat we een soort kattenbak in huis zouden zetten zodat ze er niet uit hoeft..
Pech voor haar...als we in Nederland zijn "moet" ze toch zeker 2x per dag  mee naar buiten voor een wandeling ( los) van zo'n 3-5 kilometer. En ach, als ze eenmaal op gang is vindt ze het heerlijk. Het laatste ( aangelijnde) rondje om de kerk doet ze gelaten mee, om ons een plezier te doen..
In Frankrijk, waar ze een flink terrein ter beschikking heeft hoeft ze niet zo nodig mee; ze rent wel 100 keer de berg op en af dus aan beweging geen gebrek. Willen we wèl een keer wandelen, dan kijkt ze ons na 10 meter aan of we niet helemaal sporen en gaat pontificaal zitten met een blik van: "ik wacht hier wel tot jullie terug zijn, oké?"  "

Dat is vaak het eigenwijze van grote honden, hahahah, ik hou daar wel van, en ik weet dat Amelie het aan niets ontbreekt en dat jij echt wel oplet of ze genoeg beweging krijgt.....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Kleine toevoeging: als het regent, lopen we naar de eerste lantaarnpaal in de straat bij het gras.  Dan dat hele end weer terug. Dan kom je uit op ongeveer.. 60 meter in totaal.  "

Kijk en dit vind ik nou heerlijk.......mijn honden zouden daar een voorbeeld aan moeten nemen, hahahaha....de ellende is dat ik altijd met de auto naar blauwe stad ga, regen of geen regen en mijn bengels blij uit de auto springen , ook als het regent, ga dan eens terug......haha, vind het geweldig, Hannah....je kan Beer, ook alleen even naar die lantaarnpaal, sturen en zelf binnen blijven.smile

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik wandel 4 a 5 keer per dag waar ze bijna elke wandeling lekker los kunnen. Wandelingen zijn meestal een half uurtje. Soms wat langer als we een andere route nemen.

 

Met Maybe ga ik 3 keer in de week naar de schapen en Tess is nog maar 7 maanden ,we oefenen 1 keer in de week op luisteren bij de schapen gezien gehoorzaamheid de basis is (: Verder doen we lekker samen spelen en knuffelen niks geks eigenlijk. 

honden page profiel bentebente

Momenteel ben ik helaas hondloos. Toen onze jacks er nog waren en rond de 10 jaar waren liepen we standaard 3 rondes per dag en ging ik minimaal 3 keer per week een langere wandeling maken van tussen de 30 minuten en 3 uur (lekker breed, I know). Denk dat het meestal rond de 2 uur zat, lag een beetje aan het weer en de honden zelf. Toen ze ouder werden liepen we meestal 4 keer rondes per dag en ging ik 1 a 2 keer per week een lange wandeling met ze maken, wederom van 30 minuten tot 3 uur, afhankelijk van wat ze zelf aangaven bij mij. Ze konden lang wandelen nog steeds makkelijk aan maar ik merkte wel dat ze meer tijd nodig hadden om ook weer bij te komen, en ook vonden ze drukte helemaal niks. Dus zaten we vaker lekker op de bank. 

Wij hebben echt het geluk gehad van jack russels die binnen rustig waren en buiten lekker druk. Wanneer het mocht, dus. Ze waren niet veeleisend.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

mootje is  de jongste niet meer (14/15)..en heeft hart kwaal en slijtage aan achterkant..en doof

 

Maar is wel een  terrier die van wat roring houdt op gezette tijden..hij is speels en gek op mensen/kinderen...eten

Dus korte piemel poeprondjes en lekker even boemerang spelen met de bal (op geschikte onder grond...en en laag gooien....dus weinig rare bewegingen)

en een lange ronde zonder speel momenten..lekker doortippelen en snuffen...groot deel ook los..niet altijd ivm doof.

lange ronde is 45 a 60 min.

Korte ronde 15 a 30 min...en  daarvan 5 minuten met bal...of hij mag hem dragen onderweg maar ik gooi niet.

thuis krijgt hij daarna eten of een konijnen oor en hoor je hem niet meer ...nou ja wel snurkenhp-sleephappy

Als ik minder doe wordt hij onrustiger

doe ik meer...gaat hij slenteren..

dus...dit is volgens mij voor hem ideaal

Kijk naar de hondlaughing

 

 

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje

honden foto van Baasje van Feetje

Mijn vorige hondje, chihuahua, was liever lui dan moe. Regen? No way dat hij dan naar buiten  te krijgen was he! Daarnaast was hij met zn korte pootjes snel moe, dus half uurtje per keer was wel de max. 

Nu een puppy van 12 weken, die kan continue in de achtertuin van ca 100m2 en 3x per dag rondje, maar die mag nog maar maximaal 12 min wandelen per keer, vind het moeilijk om mij daaraan te houden want dat is zo voorbij. Langer wandelen merk ik ook dat ze moe wordt omdat ze dan zachtjes gaat piepen.  

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Jazz kan ik nog steeds niet uitlaten wat ik heel erg vind.

Mijn man doet dat.

In het park smorgens met de flex een drie kwartier ofzo.

Je komt er bijna nooit iemand tegen.

 

Dan 20 minuten hier om de vijver.Soms ga ik mee met de rolstoel,Jazz vind dat een  feestje.

Na het eten even plassen achter ons huis.

Voor slapen gaan nog 20 minuten rond een ander watertje.

 

Energie kwijtraken mag hij regelmatig met zijn jolly egg.

 

 

 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^