Noodgeval rugzak?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ShayShay

honden foto van Shay

Hoii ik was nieuwsgierig naar iets en ik was benieuwd of jullie ervaring ermee hebben of wat jullie erover denken.

 

Ik zag dit op Instagram en die man gebruikte het om zijn moeilijke hond z’n nagels te knippen.

Het is eigenlijk een noodgeval rugzak, bijvoorbeeld als je gaat hiken en je hond raakt gewond. Ik had het nooit gezien, maar het leek me eigenlijk wel wat voor als je een moeilijke hond heb en die zoals de foto nagels knippen of de dierenarts niet accepteert en misschien gek, maar het teefje van mij heeft echt een hekel aan douchen en ze worstelt altijd zo hard om weg te komen dat ik altijd bang ben dat ze der eigen bezeerd en het leek me dus ook daarvoor handig. Wat is jullie mening? Ik campeer en hike zelf niet, maar misschien wat voor de mensen die dat wel doen. 

 

haha misschien ben ik wel helemaal gek hoor, maar het bracht me aan het denken en die hond op het filmpje hing er ook nog eens zo rustig bij.

529420.jpg

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Het lijkt me erg naar als je bang bent en dan zo opgehangen wordt. Het zou mijn keuze niet zijn.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Tis een idee om zo zonder gevaar voor eigen ledematen nagels te knippen bij honden die notoir moeilijk doen...

 

Maar ik zie een ander nuttig gebruik in die Fido Airlift: Revalidatie. Als een hond na ziekte, operatie of verlamming weer moet leren lopen. Het lijkt me voor de hond veel prettiger zitten dan de spreekwoordelijke handdoek onder de buik door, en ondersteunt ook gelijkmatiger.

honden page profiel ShayShay

honden foto van Shay

" Het lijkt me erg naar als je bang bent en dan zo opgehangen wordt. Het zou mijn keuze niet zijn. "

Ja das helemaal waar, het was ook eerder een, ik zag het en was benieuwd ernaar vraag, maar het bracht me wel aan het denken. Er zijn dingen die nou eenmaal moeten gebeuren en zo kunnen ze hun eigen niet bezeren. 

 

Bijvoorbeeld de trimsalon met nagels knippen, mijn honden vinden dat niet erg, maar bepaalde honden wel en het moet gebeurden, wat is dan beter voor de hond, een hond die zich zo erg verzet en die moetje in de houdgreep nemen en heb je ook nog kans dat ze zich eigen bezeren. Zelfde dan eigenlijk met het douchen, ze word echt hysterisch en probeert weg te komen, gelukkig heeft ze kort haar en is ze geen viezerikkie, dus hoeft het niet vaak te gebeuren, maar ik heb van alles al geprobeerd, maar ze vind het in haar hoofd gewoon eng, dus doet ze echt alles eraan om der eigen te verzetten. Uiteindelijk is het altijd zo dat ik onder de nagelkrassen zit en meer nat ben dan haar en het uiteindelijk meer een trauma was, omdat het zo moest gaan. Misschien juist dat ze zo kan leren dan douchen best lekker voor der kan zijn en helemaal niet eng is

 

Dit zijn gewoon ideeën, en het douchen is ook niet zo’n groot probleem, zou het ook niet snel aanschaffen, want waar zou ik het überhaupt kunnen hangen, ben totaal geen handy-man ;) maar vond het wel interessant 

honden page profiel ShayShay

honden foto van Shay

" Tis een idee om zo zonder gevaar voor eigen ledematen nagels te knippen bij honden die notoir moeilijk doen...
 
Maar ik zie een ander nuttig gebruik in die Fido Airlift: Revalidatie. Als een hond na ziekte, operatie of verlamming weer moet leren lopen. Het lijkt me voor de hond veel prettiger zitten dan de spreekwoordelijke handdoek onder de buik door, en ondersteunt ook gelijkmatiger. "

Ja nu je het zegt, lijkt me ook een idee 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Als een hond echt bang is, klauwt ie in zo'n ding nog steeds in 't rond. Dus handelingen zoals nagels knippen blijven moeilijk als ze met de poten spartelen en protesteren, en de hond zelf wordt er niet minder angstig van.

Dit soort Rappel Harnas is handig voor reddingshonden, of voor rotsklimmen, e.d. Maar dat moet dan goed getraind worden, dat de hond leert stil te blijven hangen en zeker niet angstig is tijdens de actie.

Dus eigenlijk verandert het harnas in wezen niets: de hond moet sowieso eerst leren om rustig te blijven tijdens een bepaalde handeling. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Tja Sam is zo'n hond waar je de nagels niet zomaar zou kunnen knippen, dat moet met 3 man, ik denk dat hij hangend ook heel erg zou spartelen en vechten.

Voor revalidatie lijkt het me wel wat.

honden page profiel ShayShay

honden foto van Shay

Ja nu ik er meer over nadenk en jullie meningen erover hoor, heb je misschien kans dat ze juist meer in een blinde paniek raken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Vertrouwen hebben en rustig blijven hangen is zelfs voor een politiehond soms te veel gevraagd hp-shinyhp-hearthp-shiny

529426.jpg

Volgende forumvraag: Wat valt meer op? Positieve update
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^