rottweiler en nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

Ik heb een rottweiler teef van 3,5 jaar, en na haar 1e jaar wou geen enkele baas van een hond die ik ergens tegen kwam iets te maken hebben met haar en hun hond. Als ik een andere hond zie zeg ik 'voet' en loop ze mooi aan de voet tot voorbij de andere hond, maar de mensen hebben ng altijd bang. 

Waarom hebben ze zo bang van rottweilers? door de naam? of omdat ze er zo 'agressief' uitzien? Waarom laten julie julie hond nooit kennismaken met een rottweiler?

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Mensen kennen je hond niet natuurlijk en een rottweiler kan al vrij snel intimiderend overkomen, waardoor mensen sneller geneigd zijn je hond te vermijden.

 

En eerlijk is eerlijk, als ik zie dat iemand zijn hond gelijk strak aan de voet houdt, groot of klein, dan is dat voor mij een teken dat de eigenaar geen kennismaking wilt met zijn/haar hond, vaak omdat de hond het op sociaal vlak niet goed doet. Dan doe ik precies hetzelfde, zodat we elkaar netjes kunnen passeren zonder problemen. Imo is dit gewoon een teken van respect naar elkaar en elkaar de ruimte bieden om op een rustige manier onze wandeling te vervolgen.

 

Ik zou je hond ook vermijden, zelfs al had je hem gewoon voor je uit laten lopen.
Want laten we wel zeggen; rottweilers zijn over het algemeen geen honden die conflicten uit de weg gaan en altijd poeslief zijn naar soortgenoten (van hetzelfde geslacht). Ik denk dat menig hondeneigenaar daar ook van bewust is.
Mijn jongste hond zit ook zo in elkaar en gezien ik jouw hond niet ken en ik me bewust ben van wat voor ras je aan de lijn hebt lopen, ga ik daar gewoon geen risico in nemen. Voorkomen is beter dan genezen denk ik dan. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Hier hetzelfde met een herder.. Ik vind het alleen maar prettig.. Ik wil helemaal geen contact met andere honden aan de lijn, mijn herder kan naar sommige honden uitvallen dus ik ben alleen maar blij dat mensen met een boogje om me heen lopen. Doen zij het niet doe ik het.. Ik zou me er dus niet druk over maken. Het zijn vaak de baasjes die perse willen dat hun hond snuffelt en vriendjes maakt..  voor honden hoeft dit vaak niet zo nodig hoor hp-smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Mijn hond heeft een rottweiler als vriendje, die ze af en toe ziet, de eerste kennismaking liepen ze beiden los, en vroegen we aan elkaar of het okee was, zijn grote vrienden, teef en reu.....nou heb ik een grote hond dat is toch altijd anders dan een klein hondje....als ik metmijn hond wandeld willen de meeste mensen er ook niets van hebben, na watmeer elkaar gezien te hebben komt het ijs los en is er ruimte voor een gesprek....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Wat kekhor daar schrijft is helemaal waar, zie ik iemand die zijn hond aan de voet heeft en aan de lijn, lijn ik direct mijn hond aan en ga een andere kant uit, maakt niet uit wat voor hond het is......de rottweiler liep los  bij onze eerste ontmoeting....de mijne ook.

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik laat mijn honden echt niet kennis maken met honden die ik niet ken hoor, helemaal als die bij de baas lopen. 

 

Ook als ik honden wel ken maar de situatie is er niet naar dan laat ik mijn honden niet naderen. 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Los loopt mijn hondje met een beleefd boogje om de meeste honden heen. Met honden van ongeveer haar eigen grootte wil ze nog wel even snuffelen, maar honden van de grootte van een Rottweiler loopt ze gewoon langs.

Aan de lijn kan het een fel duveltje zijn, zeker tegen honden die te dicht naderen waarbij ze geen kant op kan. Dan steek ik liever over. Niet vanwege een vooroordeel over jouw hond, maar kennis over mijn eigen hond.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Je hebt zo te lezen een hond die goed luistert, en geen last van andere honden, geniet er van!

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ik laat mijn honden ook niet zomaar kennis maken met een rottweiler. Als het kan ontloop ik het. 

 

Ik ken ze niet als per definitie sociaal, al weet ik dat er wel rotties zijn die dat wel zijn, die heb ik ook wel eens gezien. Maar als het fout gaat, gaat het ook goed fout doordat ze zo groot en sterk zijn. En ik ken ze als honden met een lage tolerantie met een kort lontje. 

 

Laatst kwamen we er weer een tegen die steeds op hoge poten, stijf grommend Jaimy op kwam zoeken. Die man riep hem steeds en leek het ook niet te vertrouwen, maar liet hem wel steeds weer los waardoor hij weer grommen er aan kwam. Ik denk als Jaimy een stap verkeerd had gedaan dat het serieus fout was gegaan. 

 

Wij zijn dus snel gegaan, vertrouwde hem voor geen meter. 

 

Daarnaast is een rottweiler groot, zwart en kortharig. Dat schrikt mensen af, ookal kennen ze het ras niet. 

 

Maar inderdaad, geniet er maar van. Snap dat het soms vervelend kan overkomen. Maar je hebt in ieder geval geen last van honden die hun hond ongewenst naar jouw hond laten. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Waarom hebben ze zo bang van rottweilers? door de naam? of omdat ze er zo 'agressief' uitzien? Waarom laten julie julie hond nooit kennismaken met een rottweiler? 

Wij maken met geen enkele vreemde hond kennis. Mijn oudste duldt geen andere honden in haar personal space (en die is zéér ruim naar haar mening cool)

Het is dus niet altijd zo dat andere mensen bang zijn van jouw hond, maar weten hoe hun eigen hond reageert en daarom een ontmoeting liever vermijden.

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin

honden foto van Nicole & Odin

Wat Naomi zegt over groot en zwart. Odin is nu nog 4 maanden en schattig, maar ik ga denk ik tegen hetzelfde aanlopen hoor. Met een Berner heb je dat minder denk ik, maar een Zwitser is kortharig en sommige mensen zullen het ras niet herkennen. Daarnaast is Odin net zo lomp als dat hij groot is, dus alleen maar goed. Kleine hondjes zijn niet voor hem om mee te spelen. Dus misschien is je Rottweiler ook gewoon te groot? 

 

Maar over het algemeen ben ik met elke hond die ik niet ken voorzichtig hoor. Rottweiler of niet. Ik ben wel altijd extra voorzichtig met Staffords. Ze kunnen lief zijn naar andere honden, maar het zit wel in het ras niet met andere honden te kunnen. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

O heb ik ook hoor. Ondertussen kennen alle buurtgenoten mijn hond en weet iedereen dat Beer best aardig is. Maar ik woon in een klein dorp dus een praatje is zo gemaakt.  

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje

honden foto van Baasje van Feetje

Ik ben wel altijd extra voorzichtig met Staffords. Ze kunnen lief zijn naar andere honden, maar het zit wel in het ras niet met andere honden te kunnen.  "

Rottweilers ga ik niet uit de weg, maar Staffords inderdaad wel. Die vertrouw ik echt niet. Deze zijn gefokt om te jagen en direct te doden. Wat een bijtincident dus heel ernstig kan maken, hoe lief de hond normaal ook is. 

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

Met een Berner heb je dat minder denk ik, maar een Zwitser is kortharig en sommige mensen zullen het ras niet herkennen. 

Hahaha voor mijn sul lopen ook erg veel mensen om hoor! Of tillen snel hun hondje op hp-angel

 

Ik vind het, zeker wanneer ik Willem ook bij me heb, alleen maar fijn! Willem vindt andere honden en zeker reuen sowieso niet leuk! 

Boaz (berner) kan het over het algemeen met iedere hond wel vinden, alleen opdringerige puber reuen zet hij even op hun plek.

 

honden page profiel IsaIsa

Ik vind Rottweilers schatten van honden (mits goed opgevoed natuurlijk) maar aangezien ikzelf een Akita heb die niet zo'n fan is van andere honden ga ik zeker de confrontatie niet aan. Ook denk ik dat er nog steeds een stigma heerst rondom hoog risico honden. Er zijn ook genoeg mensen die omdraaien wanneer ze mij met mijn akita aan zien komen, niet zozeer omdat jesli altijd lelijk doet (we zijn namelijk bezig met individuele training zodat hij het beter doet richting andere honden, wat gelukkig steeds beter gaat) maar ook omdat doordat hij zijn staart omhoog draagt, hij er al meteen "klaar voor een gevecht" uitziet, terwijl dit gewoon is hoe hij zijn staart draagt en geen teken van agressie bij een akita. Ik moet ook zeggen dat ik het helemaal niet erg vind wanneer mensen omdraaien, kan ik tenminste rustig wandelen haha 

Volgende forumvraag: Lang geleden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^