Kinderen en het uit laten van de hond verandwoord?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RJRJ

Ligt het nou aan mij of??

 

Ik ben van mening dat kinderen geen grote hond ( herder ) mogen uitlaten zonder een volwassen persoon....

Reden:

Ik vind dat kinderen nog niet het verantwoordelijkheidsgevoel / inschattingsvermogen hebben van een volwassen persoon mbt het inschatten van situaties of het vermijden van bepaalde situaties....

 

Voorbeeld:

Mijn moeder liet onze sammy uit,sammy kan niet met de meeste andere honden....

Mijn moeder laat dus onze sammy uit,aan de overkant van een normale weg in een woonwijk lopen 2 kinderen (  van ongeveer 12 en 15 jaar oud )

De oudste heeft een hond vast aan de lijn ( herder ) en wou vlak bij mijn moeder oversteken naar de overkant waar mijn moeder dus liep,mijn moeder zag dat en vroeg netjes of ze heel even kon wachten tot mijn moeder voorbij was....

 

NEE waarom? Ik mag lopen waar ik wil en hoppa ze stak gewoon over met een grote mond en een boel dingen die ik hier niet ga herhalen....

 

Dit is toch duidelijk een geval dat bewijst dat kinderen geen grote honden moeten uitlaten en totaal nog geen inschattingsvermogen hebben?

 

Ik kom dit kind ook wel eens tegen tijdens het uitlaten en dan heeft ze meer aandacht voor haar telefoon dan voor de hond die ze aan het uitlaten is....

 

 

 

Ben ik nou gek?

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Ik vind dit echt heel erg verschillen per kind. 

 

Sommige kinderen zijn op hun 15e zeker geschikt om een hond uit te laten vind ik. Maar kinderen op die leeftijd zijn altijd heel erg verschillend in hoe volwassen ze zijn.

 

Het voorbeeld wat jij geeft is natuurlijk belachelijk en dat moet inderdaad niet kunnen (ken trouwens ook genoeg volwassenen die zich zo gedragen en nergens op letten.) 

 

Natuurlijk, ook ik vind niet dat kleine kinderen honden moeten uitlaten, geen grote en geen kleine. Maar ik denk zeker wel dat er genoeg kinderen van 15 zijn die verantwoordelijk genoeg zijn om honden uit te laten. Wel moet je voor grote honden zeker al fysiek sterk genoeg zijn om deze te kunnen houden.

 

Ik bijvoorbeeld kreeg mijn hond toen ik 16 was. Ik en mijn moeder hebben har samen uit het asiel geadopteerd maar erg snel werd het eigenlijk mijn hond en niet die van ons samen. Ik kan met alle zekerheid van mezelf zeggen dat ik me altijd verantwoordelijk heb gedragen en nooit anderen tot last ben geweest en in gevaar heb gebracht. Dit terwijl mijn hond er wel één is die een redelijk groot rugzakje heeft meegenomen en hierdoor echt geen makkelijk hondje is. 

 

 

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje

honden foto van Baasje van Feetje

Ligt aan het kind en hond denk ik. Toen ik 12 was liep ik ook met onze tevuurense herdershond, wel in een rustige polder en voor de mobieltje tijdperk en ik was niet zo brutaal????.

Mijn achternichtje van 14 gaat nu ook regelmatig wandelen (vind het zo leuk dat ze haar speciaal komt halen) met de huidige hond van mn ouders, roemeens asielhondje van ca 35kg en ook zij gaat er goed mee om.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ligt eraan.

 

Toen wij onze eerste hond (6 maanden oude kruising labrador bordercollie uit het asiel)  kregen was ik 3, en toen ik 6 a 7 was mocht ik af en toe al alleen een blokje om (hele rustige buurt)..

 

Alleen deze hond negeerde letterlijk alles en iedereen, loslopende honden, katten, konijnen, ze negeerde alles..  Ze liep eigenlijk ook altijd los.. als ik precies diezelfde hond nu weer had gehad, zou ik haar met een gerust hart aan elk kind durven meenemen. 

 

Met de honden die ik nu heb zou ik dit nooit doen (Hollandse herders) zij zijn allebei heel anders, kunnen uitvallen naar andere honden aan de lijn, trekken bij het zien van een kat, 1 is niet altijd even vriendelijk naar mensen.

 

Het ligt dus heel erg aan de situatie 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel RJRJ

" Ligt het aan mij of zijn mensen met hond-intolerante honden altijd gefrustreerd over andere mensen met honden tijdens hun wandeling?
 
Je kunt niet verwachten dat mensen zich aan jou aanpassen. Verwachtingen bijstellen voorkomt teleurstelling en frustratie.  "

Gefrustreerd?

Dit was duidelijk een gevalletje ik doe wat ik wil,en de gevolgen boeien mij niet,

Het is dat mijn moeder op tijd weg liep anders had je 2 honden gehad die in elkaar hadden gehangen en wie was dan de gebeten hond? Het baasje van de stafford of het baasje van de herder?

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

"
Ik vind dat kinderen nog niet het verantwoordelijkheidsgevoel / inschattingsvermogen hebben van een volwassen persoon mbt het inschatten van situaties of het vermijden van bepaalde situaties....
 
 "

Dat kan ook gezegd worden over héél veel volwassenen.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Zulke kinderen zouden idd niet met een hond moeten lopen.

 

Helaas bestaan er ook genoeg volwassenen die geen inzicht hebben in wat een voor iedereen veilige ontspannen situatie is.

 

Over kinderen en hond uitlaten ik denk dat het om verantwoording gaat die je als ouder blijft houden. 

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

" Ligt het aan mij of zijn mensen met hond-intolerante honden altijd gefrustreerd over andere mensen met honden tijdens hun wandeling?
 
Je kunt niet verwachten dat mensen zich aan jou aanpassen. Verwachtingen bijstellen voorkomt teleurstelling en frustratie.  "

Ik vind dit een beetje een vreemde reactie. Als mensen netjes vragen of je even kan wachten dan doe je dat toch gewoon? Alsof dat zo'n grote aanpassing is dat kost niet eens 5 seconde. En dan vervolgens een tirade geven is toch ongepast? Of is dat allemaal normaal omdat deze kinderen heel even zouden moeten wachten?

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Absoluut niet. Zelfs al heb je een hond die alles negeert en een kind dat er geweldig mee overweg kan, dan nog heb je die idioten met hun hondagressieve honden die dat kind en jouw hond een trauma kunnen bezorgen. En een kind is dan niet in staat om goed met zo'n situatie om te kunnen gaan. Zelfs veel ouderen zullen dat al lastig vinden, dus laat staan een jong iemand.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Was hier laatst niet een heel topic over?

 

Ik begrijp wat je bedoeld, maar dit is gewoon heel erg afhankelijk van het kind, de situatie en de hond ;) 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ik vind dit een beetje een vreemde reactie. Als mensen netjes vragen of je even kan wachten dan doe je dat toch gewoon? Alsof dat zo'n grote aanpassing is dat kost niet eens 5 seconde. En dan vervolgens een tirade geven is toch ongepast? Of is dat allemaal normaal omdat deze kinderen heel even zouden moeten wachten? "

Nee dat zien we verkeerd. Met een intolerante hond ben je altijd de gene die je aan moet passen. Wanneer dit niet gedaan wordt of je netjes vraagt of er even rekening gehouden kan worden mag je een tirade verwachten. Iets met omgekeerde wereld, tolerantie en menselijkheid 

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

" Nee dat zien we verkeerd. Met een intolerante hond ben je altijd de gene die je aan moet passen. Wanneer dit niet gedaan wordt of je netjes vraagt of er even rekening gehouden kan worden mag je een tirade verwachten. Iets met omgekeerde wereld, tolerantie en menselijkheid  "

Ja sorry hoor, ik heb zelf ook een intolerante hond en ik snap dat niet iedereen rekening hoeft te houden met ons. Ik ben daar dan ook nooit gefrustreerd over maar anderen kunnen toch ook wel minimale aanpassingen maken voor de mensen die met honden zitten die niet graag met andere honden willen. 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Mijn oudste was 14 toen we de hond kregen en mocht er alleen mee lopen omdat ze nog een puppy was, meestal gingen we samen. 

 

De jongste was toen 12 en mocht niet alleen gaan. 

 

Nu ze bijna 18 en 15 zijn moeten ze haar om de beurt uitlaten ,de jongste houdt haar altijd heel kort zodat ze moeilijk onverwacht kan trekken, dit gaat heel erg goed zo.

 

Het ligt denk ik aan de kinderen en wat voor kaliber hond je hebt. 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" Ligt het aan mij of zijn mensen met hond-intolerante honden altijd gefrustreerd over andere mensen met honden tijdens hun wandeling?
 
Je kunt niet verwachten dat mensen zich aan jou aanpassen. Verwachtingen bijstellen voorkomt teleurstelling en frustratie.  "

Nee hoor ik ben maar zelden gefrustreerd over andere mensen met hun honden. Wat ik wel jammer vind is dat het rekening houden met vaak alleen maar van mijn kant komt. Maar ik frustreer me daar zeker niet over ik kan er namelijk toch niets aan veranderen. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Een gelijk topic heb ik dit jaar of eind vorig jaar aangemaakt. Het maakte heel wat los, vooral bij de jongeren die wel verantwoord met hun hond om konden gaan. Het verschilt per kind, maar jonger dan 14 a 15 jaar, zou ik geen hond aan toevertrouwen.

 

Inderdaad de telefoon, veel belangrijker, maar dat doen volwassenen ook.

 

Maar andere kant.

Wat als je kind met een klein hondje loopt en een grote hond valt aan? . Kind trauma, hond gewond.

 

Wat als de grote hond vh kind aanvalt? Kind kan niets doen, raakt in paniek, hond nog bozer? 1 hond trauma en gewond, 1 kind trauma.

 

Niet voor niets geldt er altijd een regel, kind en hond nooit samen, dus dat zou ook buiten zo moeten zijn.

 

Vanmorgen liep ik met diki buiten. Meisje van een jaar of 8! met een oersterke old english bulldog...... hond meteen in galop naar Diki, tja kan dat kind dat aan, nee ze vloog mee achter de hond aan, kon hem niet houden. Ik ben omgekeerd en heb geroepen dat ze de hond moet stoppen. Kon ze niet. Een bulldog is toch een hr hond....niet verantwoord.

 

Veel volwassenen zullen ook problemen hebben met een aanvallende hond, maar zij hebben meestal de fysieke kracht om te redden wat er te redden valt, en, mag je hopen, door de levenservaringen, de psychische veerkracht om er geen trauma aan over te houden.

Dus ja iets ouder kind en hond, het zou moeten kunnen, maar de kans dat als het fout gaat het goed fout gaat......is heel groot. Er zijn op dit moment te veel honden en rekenen op enige coulance van een ander, dat hoeft hier althans niet meer.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier loopt een jongen van een jaar of 10 met een labrador. 

Ik kom hem een miljoen keer liever tegen dan de meeste volwassen mensen die hier in de wijk hun hond uitlaten.

Die jongen heeft de hond onder controle. Beestje loopt netjes met hem mee, luistert en de jongen gaat heel erg leuk met de hond om. Ook kijkt de hond niet op of om naar andere honden, zelfs niet als ze naar hem toe komen of van een afstandje lelijk doen. Hij behoud zn pokerface, kijkt de andere kant op  en gaat gewoon door met zn eigen ding en dat is snuffelen of plassen.

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel DagmarDagmar

"  Heel raar eigenlijk want een hond met een muilkorf kan niets doen.  "

ik zou toch niet graag een stoot krijgen van een lederen muilkorf.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Ligt het aan mij of zijn mensen met hond-intolerante honden altijd gefrustreerd over andere mensen met honden tijdens hun wandeling?
 
Je kunt niet verwachten dat mensen zich aan jou aanpassen. Verwachtingen bijstellen voorkomt teleurstelling en frustratie.  "

Ja het ligt aan jou.

Er zijn heel veel mensen die om wat voor reden dan ook geen behoefte hebben aan direct hond hond contact.

angstige hond,net geopereerde hond,loopse hond,oude hond,hond die erg gaat blaffen,hond die erg trekt,net herplaatst is ect.

Dat is echt niet voorbehouden aan eigenaren van hond intolerante honden.

Meestal doen ze zelf al heel veel om de ruimte te zoeken.

Maar we leven in een druk bevolkt land...dus soms is het handig om even een paar seconde rekening met elkaar te houden.Iemand stelt  niet voor niks die vraag.

Helaas reageren sommige mensen daar heel bizar op...niet alleen pubers helaas.

Richard zegt heel terecht het boeit ze niet..jou probleem..

en dat is asociaal en soms frustrerend.

Dus doen alsof iemand die een vraag stelt ,de hele wereld dirigeert is wel een beetje omgekeerde wereld.

Het enige wat ze doen is zich verantwoordelijk opstellen in een situatie om ellende te voorkomen.

Helaas leeft de helft van de mensen tegenwoordig in hun eigen bubbel..en als je ze daar in "stoort" krijg je bizarre reacties.

RJ misschien helpt zo'n voor sammy met waarschuwing

Dat zien mensen al van afstand..en met beetje mazzel houden ze dan wat afstand

Lullig dat je moeder de wind van voren kreeg van een stel losgeslagen pubers.

 

 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel RJRJ

" Je komt op mij een beetje gefrustreerd over. De reden van dit topic is toch dat je even wilt ventileren?
 
Charlotte-Sophie

nee dat heb je mis hp-smile

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Er zijn heel veel mensen die om wat voor reden dan ook geen behoefte hebben aan direct hond hond contact.
angstige hond,net geopereerde hond,loopse hond,oude hond,hond die erg gaat blaffen,hond die erg trekt,net herplaatst is ect.
Dat is echt niet voorbehouden aan eigenaren van hond intolerante honden.
Meestal doen ze zelf al heel veel om de ruimte te zoeken.
Maar we leven in een druk bevolkt land...dus soms is het handig om even een paar seconde rekening met elkaar te houden.Iemand stelt  niet voor niks die vraag.
Helaas reageren sommige mensen daar heel bizar op...niet alleen pubers helaas.
Richard zegt heel terecht het boeit ze niet..jou probleem..
en dat is asociaal en soms frustrerend.
Dus doen alsof iemand die een vraag stelt ,de hele wereld dirigeert is wel een beetje omgekeerde wereld.
Het enige wat ze doen is zich verantwoordelijk opstellen in een situatie om ellende te voorkomen.

Zo zie ik het ook.

Als iemand je de vraag stelt of je even zou willen wachten, of je merkt dat er een reden is waarom iemand afstand van jou wil houden (en die reden kan idd ook heel wat anders zijn dan intolerantie), vind ik het niet meer dan normaal om daar even rekening mee te houden en erg onrespectvol en onvriendelijk om dat verzoek op zo'n brutale manier te negeren. 

Ik zou zelfs zeggen: wees blij als iemand inziet dat er een probleemsituatie zou kunnen ontstaan en die op zo'n makkelijke manier (eventjes wachten of even afstand nemen) kan vermeden worden! Zo houdt ie het voor jou en je eigen hond ook fijn en aangenaam. hp-thumbsup

 

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

"  
Het valt mij gewoon op dat dit het zoveelste bericht is over mensen die zich frustreren/ergeren aan andere mensen. Het gaat of over loslopende honden die overal op afstormen of honden aan de lijn die te dicht langs lopen. Nederland wordt steeds drukker. Je kunt niet verwachten dat andere mensen rekening met je houden. Als je je verwachtingen bijstelt, kunnen anderen je ook niet teleurstellen of frustreren. "

Je kunt niet van mensen verwachten dat ze vanaf een afstand al ruiken dat ze uit de buurt van jou en je hond moeten blijven. En zelf doe je natuurlijk zo veel mogelijk moeite om een gevaarlijke situatie voor welke partij dan ook te voorkomen.

Maar als je zelf geen kant meer op kunt, en die ander wel, en het is voor de veiligheid (van één van de honden, allebei de honden, of de personen die ze uitlaten of zelfs alleen maar in de buurt zijn) nodig dat de ander zich even aanpast, dan moet dat te vragen zijn en moet daar ook naar gehandeld worden. Omdat je anders willens en wetens anderen in gevaar brengt. Mocht het om wat voor reden niet mogelijk zijn om aan te passen, zeg het dan en los het samen op.

 

Veiligheid is ieders verantwoordelijkheid, of dat nou gaat om een hond, kind, jezelf of een toevallig voorbijkomende wildvreemde. Dus ja, als je als eigenaar alles doet om de situatie veilig te houden en je ziet tóch iets gebeuren, moet de ander er rekening mee houden.

 

In veel situaties kun je zelf al voorkomen dat de boel escaleert maar niet altijd en dan is dat óók de verantwoordelijkheid van de ander.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het valt mij gewoon op dat dit het zoveelste bericht is over mensen die zich frustreren/ergeren aan andere mensen. Nederland wordt steeds drukker. Je kunt niet verwachten dat andere mensen rekening met je houden. Als je je verwachtingen bijstelt, kunnen anderen je ook niet teleurstellen of frustreren. 

Stel dat iedereen zo zou gaan denken, dat we niet langer hoeven te verwachten dat er binnen een maatschappij rekening wordt gehouden met elkaar... in wat een egocentrische wereld kom je dan terecht!surprised 

Ik zie het net omgekeerd: hoe drukker de wereld wordt, hoe meer rekening je met elkaar gaat moeten houden, zodat het voor iedereen leefbaar blijft. Ik vind dat mensen dat dus zeker wél mogen verwachten, want het gaat over omgangsnormen en waarden binnen een maatschappij, en als die wegvallen...

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Het kan wel, rekening met elkaar houden, maar het gebeurt steeds minder. Overigens ern andere discussie dan je hond laten lopen met ern kind.

Maar, mijn spets, was grommerig naar andere reuen. Er liep hier een stafferd, schatje, ook naar andere reuen. Als ik hem zag gingen wij andere kant op.... of ik lijnde mijn hond aan. Immers aangelijnde hond dan lijn je je eigen hond ook aan.  Voor mij een fatsoensregel want ik weet niet waarom die hond aan de lijn zit, mijnheer vd staff zei, laat maar hoor mijn hond is niet lelijk. Daarop zei ik, maar de mijne kan grommen en dat lokt dan weer gedrag uit. Zit jij ook niet op te wachten.  Nee klopt, fijn dat u het aangeeft. Nu, jaren later hebben we beiden een andere hond, we lopen samen op als het zo uitkomt. Rustige uitleg waarom doe ik dit of dat, verdien je respect mee.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Stel dat iedereen zo zou gaan denken, dat we niet langer hoeven te verwachten dat er binnen een maatschappij rekening wordt gehouden met elkaar... in wat een egocentrische wereld kom je dan terecht! 
Ik zie het net omgekeerd: hoe drukker de wereld wordt, hoe meer rekening je met elkaar gaat moeten houden, zodat het voor iedereen leefbaar blijft. Ik vind dat mensen dat dus zeker wél mogen verwachten, want het gaat over omgangsnormen en waarden binnen een maatschappij, en als die wegvallen... "

ja dat dus..en in mijn ogen zijn die al een stuk achteruit gegaan..

Wat mij overigens opvalt is dat mensen die zelf wel eens een reden hebben gehad om geen direct contact te willen.

ook meer respect tonen voor andermans redenen  voor beetje ruimte.

Gewoon ivm ze beter kijken naar wat er om hun heen gebeurd...daar bewuster mee omgaan

Het gaat maar over een paar seconden vaak immers.

Even wachten,even je hond terug roepen,even aanlijnen...even met boogje er omheen...

en als je  je best doet...doe je het weer de volgende keer als je die hond tegenkomt..hp-wink

Kleine moeite en fijne wandeling voor iedereen .hp-thumbsup

 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Rolstoel daar zit ik in tegenwoordig. Jazz en man mee.

Jazz hou ik beet.

Wandelen,eindje verder een fransje met 2 meiden ik denk jaar of 10 en 6.

Meiden laten fransje midden op het pad staan,aangelijnd.

Denken ze,leuk een hond.

Ik wil het niet. Hondje deed niet echt leuk,dus zei ik,ga maar even aan de kant. Dat deden ze.

Jazz blaft,doet niet lelijk maar het moet gewoon niet.

 

Een eindje verder kwam een wandelaar met hond die wachtte even af wat er ging gebeuren.

 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Onze kleindochter van 11jaar mag de hond uitlaten,hij is rustig en inmiddels 10jaar.

Ze doet er regelmatig behendigheid mee.

 

Ze hebben ook een chodsky pez van 3 jaar,die laten haar ouders zelf uit,jong en vaak stout.

 

Hangt vaak van de hond en kind af.

honden page profiel RJRJ

ik kwam deze 2 meiden net toevallig tegen met 2 van de andere honden die ze blijkbaar naast de herder hebben.... 2 honden van het volgende ras https://www.royalcanin.nl/rassen/hond/bordeaux-dog

de jongste werd uitgelaten door de hond en de oudste vond haar telefoon belangrijker....

 

 

 

gelukkig had ik ruimte genoeg om de keuze te maken om de andere kant op te gaan,geen zin in gezeur....

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^