Kinderen en het uit laten van de hond verandwoord?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik ben misschien de enige maar in dit bovengenoemde voorbeeld zie ik ditzelfde scenario vaak genoeg ook gebeuren met een volwassene. Het is niet alsof het probleem specifiek ligt bij het feit dat het een kind is, maar wel bij de instelling van die desbetreffende persoon. Die schijnbaar (zoals vele anderen) direct de instelling heeft ergens vol tegenin te moeten gaan. Terwijl het hoogstwaarschijnlijk (ik was er niet bij natuurlijk) gewoon op een normale manier gevraagd is even rekening te houden met..? Maar het is wel perfect passend bij wat er gaande is in de maatschappij tegenwoordig, het is te druk en veel te veel mensen die dicht op elkaar leven. Je komt steeds vaker in elkaars vaarwater en de kans op conflicten wordt steeds groter. 


honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Ligt het nou aan mij of??
 
Ik ben van mening dat kinderen geen grote hond ( herder ) mogen uitlaten zonder een volwassen persoon....
Reden:
Ik vind dat kinderen nog niet het verantwoordelijkheidsgevoel / inschattingsvermogen hebben van een volwassen persoon mbt het inschatten van situaties of het vermijden van bepaalde situaties....
 
Voorbeeld:
Mijn moeder liet onze sammy uit,sammy kan niet met de meeste andere honden....
Mijn moeder laat dus onze sammy uit,aan de overkant van een normale weg in een woonwijk lopen 2 kinderen (  van ongeveer 12 en 15 jaar oud )
De oudste heeft een hond vast aan de lijn ( herder ) en wou vlak bij mijn moeder oversteken naar de overkant waar mijn moeder dus liep,mijn moeder zag dat en vroeg netjes of ze heel even kon wachten tot mijn moeder voorbij was....
 
NEE waarom? Ik mag lopen waar ik wil en hoppa ze stak gewoon over met een grote mond en een boel dingen die ik hier niet ga herhalen....
 
Dit is toch duidelijk een geval dat bewijst dat kinderen geen grote honden moeten uitlaten en totaal nog geen inschattingsvermogen hebben?
 
Ik kom dit kind ook wel eens tegen tijdens het uitlaten en dan heeft ze meer aandacht voor haar telefoon dan voor de hond die ze aan het uitlaten is....
 
 
 
Ben ik nou gek? "

Nee hoor. Ik ben ook van mening dat kinderen dat niet moeten doen. Van 100% vd keren dat ik kinderen honden hebben zien uitlaten, gebeurde er dingen die niet door de beugel kunnen (vooral de nekjes vd honden moet het vaak ontgelden). Als ik kinderen met honden zie, loop ik snel verder en kijk er niet naar, grote kans dat er weer iets gebeurd. 

honden page profiel UshankaUshanka

honden foto van Ushanka

"
Dit is toch duidelijk een geval dat bewijst dat kinderen geen grote honden moeten uitlaten en totaal nog geen inschattingsvermogen hebben?
 "

 

Haha, lees je wel wat je schrijft? Omdat jullie toevallig een aanvaring gehad hebben met twee rotpubers zijn alle minderjarigen per definitie incompetent?

 

Zo werkt ‘t niet. Hangt volledig af van het kind, de hond en de omgeving. 

 

 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

"  
Haha, lees je wel wat je schrijft? Omdat jullie toevallig een aanvaring gehad hebben met twee rotpubers zijn alle minderjarigen per definitie incompetent?
 
Zo werkt ‘t niet. Hangt volledig af van het kind, de hond en de omgeving. 
 
  "

Helemaal mee eens ,mijn pubers kunnen prima de hond uitlaten ,ze weten dat ze verantwoordelijk zijn. 

honden page profiel RJRJ

ze weten dat ze verantwoordelijk zijn.  "

correctie,

 

de ouders blijven 100% verantwoordelijk hp-smile

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" correctie,
 
de ouders blijven 100% verantwoordelijk  "

Uiteraard maar ze kennen hun verantwoordelijkheid als ze de hond uitlaten ,de uiteindelijke verantwoordelijkheid ligt bij de ouders, dat is logisch. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Stel dat iedereen zo zou gaan denken, dat we niet langer hoeven te verwachten dat er binnen een maatschappij rekening wordt gehouden met elkaar... in wat een egocentrische wereld kom je dan terecht! 
Ik zie het net omgekeerd: hoe drukker de wereld wordt, hoe meer rekening je met elkaar gaat moeten houden, zodat het voor iedereen leefbaar blijft. Ik vind dat mensen dat dus zeker wél mogen verwachten, want het gaat over omgangsnormen en waarden binnen een maatschappij, en als die wegvallen... "

Wat ik ervaar is dat de hedendaagse overload aan prikkels er dus juist voor zorgt dat mensen zich daarvoor afsluiten (in een soort bubbel rondlopen/leven) en zeer geërgerd, steeds vaker zelfs agressief reageren wanneer er in hun bubbel wordt geprikt met een verzoek om rekening te houden met een ander. En dat maakt de overlast die men elkaar bezorgt alleen maar groter.

 

Dit gaat dus veel verder dan het hondenwereldje alleen. Doorgangen in drukke situaties versperren voor onzinnigheden zoals een gesprekje met iemand (school, supermarkt bv), parkeren op 2 parkeerplaatsen of op een plek die voor anderen gereserveerd is, een deur in het gezicht van iemand achter je dicht laten vallen, met je mobiel bezig zijn tijdens een samenkomst, agressie tegen verkeersregelaars/hulpverleners, bbq-en onder het open raam van je buren zonder hen te waarschuwen, geluidsoverlast, op zondagochtend vroeg lawaai maken, midden in de nacht lawaai maken enz.

 

Hoe meer mensen op elkaar hoe socialer je je zou moeten opstellen maar de praktijk is dus het tegenovergestelde; net als met teveel kippen in een hok; die vallen elkaar aan.

 

De zin "leven en laten leven" is dan ook een heel verkeerd eigen leven gaan leiden; Het 'laten leven' betekent nudat je je bek houdt ipv dat je rekening houdt meteen ander.

honden page profiel IsaIsa

Ikzelf ben 16 jaar en laat regelmatig mijn akita uit. Wel hebben we er met adoptie uiteraard rekening mee gehouden of het verantwoordelijk is dat ik hem uitlaat etc. Ik was degene die een hond wilde, dus ik ben degene die hem uitlaat. De eerste paar weken liepen mijn ouders uiteraard wel mee. (en smiddags wanneer ik op school zit laten mijn ouders hem ook uit, maak je geen zorgen, alles is uitgedacht) dit komt van een puber zelf, en ikzelf denk echt dat het aan het kind en de hond ligt. Ik laat echt geen honden uit die ik niet kan houden en ik niet ken. Jesli kan ik ondertussen vrijwel perfect inschatten. Hoe egoïstisch dit misschien ook klinkt, ik zie meer onverantwoorde volwassenen met honden dan pubers/kinderen. Een hond die agressief is naar andere honden los laten lopen terwijl het volwassen baasje even haar Facebook staat te checken, dat noem ik onverantwoord. Ik draai altijd meteen om wanneer ik haar zie. Ook uit bescherming voor mezelf, en jesli. Maar terug naar je verhaal: een 12 jarige die een herder uitlaat en een grote mond heeft, is absoluut respectloos. Ookal was het kind zonder hond, zo praat je niet tegen iemand. Bekend of onbekend. Ik schaam me oprecht wel eens voor mijn generatie, zo respectloos... 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^