Titeren, wanneer en waarvoor?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Sara wordt volgende week getiterd. Nou zei een collega tegen mij dat het geen zin had omdat ze pas volgend jaar haar cocktail enting hoeft?

 

Dit zou haar eerste keer titeren worden. Op de herhaling staat dat ze namelijk geënt moet worden voor l4 (ziekte van weil) en dan de DPH <-- of is dit de cocktail enting? Deze heeft ze namelijk vorige jaar nog gehad..

 

Anders heeft titeren volgens mij geen zin? Op L4 kun je niet titeren toch?  

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Op zich kun je nu al wel titeren hoor, dan weet je hoe t er nu voor staat. Als je geluk hebt hoef je dan volgend jaar niet.

 

Lepto en kennelhoest kan niet getiterd worden. Die zul je jaarlijks moeten geven als je dat wilt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Titeren heeft zin om te kijken of je hond antistoffen bij zich heeft, parvo leverziekte en hondenziekte, ziekte van weil heeft geen enkele zin, dat is een bacterie, de rest zijn virussen, als je hond antistoffen heeft van deze drie virussen, moet men niet enten, en titer je weer over een jaar....ziekte van weil is een keuze die je maakt, en de rabies als je naar het buitenland gaat, die is dan verplicht en daar titer je dan ook niet op.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

je kunt gerust titeren. De DHP is de grote cocktail. Titeren is sowieso slim om te kijken of de DHP is aangeslagen en hoe lang je hond beschermd is. Mijn hond had waardes in de 5 en 6. Zij is waarschijnlijk haar leven lang beschermd en moet pas over 4 jaar terug komen voor een 2e titer. 

 

Op L4 kun je niet titeren maar het is dan ook vrijblijvend om deze te laten zetten of niet. Er zijn in totaal zo'n 230 serovars voor leptospirose. Waarvan er maar 15 in Nederland voorkomen en waarvan er maar 7 ziekteverwekkend zijn én waarvan een hond er maar tegen 4 wordt ingeënt. Je hond zal maar net pech hebben en ziek worden waar hij niet tegen geënt is. 

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Titeren kun je inderdaad nu al laten doen, om zoals al eerder is geschreven te kijken of eerdere enting aangeslagen is.

Ik heb mijn jongste Aussie 2,5 jaar geleden laten titeren, en van de week opnieuw, omdat ze voor de distempter na 2,5 jaar weer opnieuw getiterd moest worden.

Nu mag ze nog 2 jaar wegblijven, over 2 jaar opnieuw titeren.

 

Mijn Aussie heeft alleen maar de 6, 9 en 12 weken enting gehad, verder niets meer.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Wil er ook nog even aan toevoegen, dat titeren zeker zin heeft...mijn hond Ogin is bij de fokker netjes geent, 6-9-15 weken, de fokker wilde haar niet titeren met 9 weken, ik had al een afspraak staan bij mijn dierenarts voor een titer, (ogin is teruggegaan naar de fokker met 9 weken) haar dierenarts deed daar niet aan, dus gewoon netjes het entschema aan gehouden, wat bleek Ogin kwam voor de cocktail  , op 15 maanden, mijn dierenarts wilde eerst titeren,  en heeft al die tijd onbeschermt rondgelopen, de parvo stond op 0 .....te veel enten is dus niet goed, laten titeren dan weet je wat, en kan er opmaat geent worden en niet klakkeloos maar enten dat je dan DENKT, mijn hond is geent en beschermt....Ogin is gelijk geent, en straks zal er eerst getiterd worden en dan zonodig geent.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Bedankt voor deze informatie. Ze hoeft dit jaar en volgend jaar in principe alleen de ziekte van weil enting, als ik dit doe, doe ik dit van het voorjaar pas.

 

Ik heb de afspraak van het titeren ook al staan, dan laat ik dat maar gewoon door gaan! Ben wel benieuwd wat eruit komt.  

Volgende forumvraag: Welke camera en/of lens?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^