Pup rijdt op kussen. Overprikkeling?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TessaTessa

honden foto van Tessa

Hoi allemaal!

Onze pup van 9 maanden rijdt fanatiek op zijn kussen en op de kussens van de bank. Hij heeft nog nooit op ons gereden of op andere honden.

 

Toen hij jonger was werd op de cursus aangeraden om alles waarop hij rijdt weg te leggen. Dit hebben wij ook gedaan. Maar hij slaapt veel beter als hij zijn kussen heeft liggen.

 

Wat we nu doen als hij begint met rijden is proberen af te leiden. Lukt dit niet halen we uiteindelijk zijn kussen weg. Maar als we het kussen weg willen halen word die toch een potje gemeen! Grommen en bijten.

 

Ik vind het zo moeilijk wat we nu moeten doen. Moeten we blijven corrigeren of negeren?

Of heeft hij simpel weg meer rust nodig? Als klein jochie ging die niet uit zichzelf slapen, nu doet hij dat wel. Maar soms heb ik het idee dat hij zich verveelt. 

 

Hoe weet ik nou wanneer ik te veel of juist te weinig met hem doe?

 

Nouja hoop vragen haha! Alvast bedankt

We hebben overigens een kruising Dwergschnauzer en Shih Tzu

 

Groetjes Tessa 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Hij is een puberreu, de hormonen zullen meespelen. Waar ik meer moeite mee zou hebben, is dat je het kussen niet weg mag halen. Daar houdt ik niet echt van... Je moet alles gewoon weg kunnen halen m.i. 

 

Ik zou het rijgedrag niet afleiden, maar corrigeren. "Nee!" en als hij niet luistert, het kussen weghalen. 

 

Maar, het is wel een reu en ik neem even aan dat hij nog niet gecastreerd is. Dat betekent dat hij extra last kan hebben van zijn emoties als er loopse teven in de buurt zijn en zo. Iets om in gedachten te houden :).

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

9 maanden oud vind ik wel geen pup meer.

Gewoon hormonen, het is een reu.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Weg met dat kussen. Ik neem aan dat je grommen, bijten en gemeen worden toch als ongewenst gedrag beschouwt? Dan is de boodschap duidelijk: er wordt niet gereden op kussens. Punt.

 

Je schrijft dat je de indruk hebt dat ie zich verveelt. Bied de hond dan meer uitdaging. Hij is op een leeftijd dat ie zijn karakter vormt, zijn voorkeuren leert kennen, lichamelijk en mentaal naar volwassenheid groeit.

Dit is een mooie periode in het leven van de hond, eentje van vele mogelijkheden. Dus voor de mens een plezier (en soms uitdaging, haha hp-wink) om dit samen met je hond te ontdekken. Ga es nieuwe dingen doen, kijk naar waar ie plezier in schept (op een fijne manier, niet gewoon opwinding om de opwinding). En zie es of dit ongewenste gedrag dan stilaan verdwijnt...

honden page profiel TessaTessa

honden foto van Tessa

" Weg met dat kussen. Ik neem aan dat je grommen, bijten en gemeen worden toch als ongewenst gedrag beschouwt? Dan is de boodschap duidelijk: er wordt niet gereden op kussens. Punt.
 
Je schrijft dat je de indruk hebt dat ie zich verveelt. Bied de hond dan meer uitdaging. Hij is op een leeftijd dat ie zijn karakter vormt, zijn voorkeuren leert kennen, lichamelijk en mentaal naar volwassenheid groeit.
Dit is een mooie periode in het leven van de hond, eentje van vele mogelijkheden. Dus voor de mens een plezier (en soms uitdaging, haha ) om dit samen met je hond te ontdekken. Ga es nieuwe dingen doen, kijk naar waar ie plezier in schept (op een fijne manier, niet gewoon opwinding om de opwinding). En zie es of dit ongewenste gedrag dan stilaan verdwijnt... "
 
Thnx voor de tips. In mijn opinie doen we genoeg activiteiten met hem en moet ik misschien opassen dat ik niet te veel doe.
Elke zaterdag heeft die cursus, eersteeft was dit puppy, toen BOG 1 en nu Teambuilding.
Ik werk zelf niet dus we gaan elke dag wel op pad. Sommige dagen bij ons in de buurt, waarin ik regelmatig een andere route loop. Maar ook naar het bos, of de Rijn waar die lekker los kan lopen. 
We hebben verschillende hersenspelletjes, ik heb een snuffelmat gemaakt. Ik doseer dit wel, want als we al 2x flink gewandeld hebben doe ik geen hersenspel. 
 
Dus ik vraag mij oprecht af wat ik voorn andere uitdaging ik zou kunnen geven!

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Waarschijnlijk wil hij gewoon een loopse teef dekken wink

(het is en blijft een dier)

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Hier ook, gut 10 maand alweer, wilde 9 maand zeggen.

Als hij op iets rijt, meestal z'n kussen dus is gewoon een duidelijke nee al genoeg. Hij doet het ook niet heel vaak.

 

honden page profiel SjiezoeSjiezoe

Toch gewoon weghalen het kussen net zoals groot zacht speelgoed. Leg wat van jezelf neer als hij moet slapen. Leuke mix heb je!

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dus ik vraag mij oprecht af wat ik voorn andere uitdaging ik zou kunnen geven!

Dat hangt van de interesses van je hond af. De ene hond vindt voldoening in speuren, snuffelen of graven, een andere in opdrachtjes uitvoeren, nog een andere in rennen of hindernissenparcours... Wat de ene hond leuk en ontspannend vindt, vindt de andere hond vreselijk en wordt ie baldadig of nerveus van. Kijk naar je hond dus, waar ie zich prettig bij voelt. En prettig is geen synoniem voor opgewonden. Kijk dus waar ie echt voldoening uit haalt, zich tevreden bij voelt, niet waar ie van gaat stuiteren.

 

Of je te veel of te weinig doet, weet ik niet. Ik baseerde me louter op je tekst dat je het idee had dat ie zich verveelde.

Dus probeer es wat dingen uit. Of deel activiteiten eens op in stukjes, zoals: ipv 1 lange wandeling, maak je er 2 of 3 kortere, verspreid over de dag. En zo kan je zien of deze veranderingen positief of negatief werken voor hem.

Volgende forumvraag: Puppy blues
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^