Welke camera en/of lens?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik hen besloten om me zelf voor mijn verjaardag een spiegelreflex camera kado te doen. Mijn broer werkt bij Canon en kan met korting een camera en lenzen voor mij krijgen. 

 

Nu is alleen de vraag welke? Ik wil een leuke beginners camera maar wel een spiegelreflex. Ik wil graag honden, mijn halsbanden en honden met mijn halsbanden op de foto zetten. 

 

Ik zou daar graag ook een bijpassende lens willen. Ik heb eventueel tools om mijn foto's te bewerken mocht dat nodig zijn  

 

Wat zouden jullie aanraden? Ik heb geen specifiek budget. 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik heb nu deze overigens op het oog met de lens als beginners camera

529004.jpg

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Ik heb de canon 80d als 1e camera nu een jaartje en ben er super tevreden mee! Heb een aantal lenzen maar ik gebruik de 50mm (de plastic fantastic) het meest merk ik.Maar is niet geschikt voor actie. 

 

 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Ik heb de canon 80d als 1e camera nu een jaartje en ben er super tevreden mee! Heb een aantal lenzen maar ik gebruik de 50mm (de plastic fantastic) het meest merk ik.Maar is niet geschikt voor actie. 
 
  "

Even bekeken en ziet er goed uit maar ook een stuk duurder gelijk als je hem wilt uitrusten met een lens :) maar hou hem wel in gedachten. Iemand zei ook al gisteren dat deze ook fijn was. En dat de 80D iets meer voor gevorderde was en de 250D een leuke beginners camera was. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Klopt de 3 cijferige zijn meer voor beginners maar je kan al wel een heleboel leren te gebruiken. (Wij hebben een oudje ondertussen, de 700D) Ik wilde ook de 50mm voorstellen. Geweldige lens hp-thumbsup

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Ik gebruik de Nikon D5200 en ben daar erg tevreden mee. Ik begon heel kort met de D3100 van mijn ouders maar merkte met die al snel dat er gewoon niet genoeg opties waren en dat ik het echt een beginners camera was. De D5200 is ook een beginners camera, maar wel net een stapje verder dan de D3100, hij heeft meer opties en je kan er meer mee. De kwaliteit van de D5200 is ook erg goed, onderbelichte foto's kan ik heel makkelijk weer goed maken zonder dat de kwaliteit slechter wordt.

Ik gebruik hem momenteel met de 50mm 1.8 lens en dat vind ik echt een hele fijne comdinatie, de foto's zijn heel erg scherp en de scherptediepte is erg mooi. Deze combinatie is ook niet al te duur. Ik heb ook een Tamron 17-50mm 2.8 lens en dat is meer een standaard lens, die kan je voor alles gebruiken maar vind ik qua kwaliteit wel wat minder.

 

Het enige nadeel van mijn camera is dat er een fout in zit waardoor het focussen alleen via het scherm betrouwbaar is. Dit komt wel eens voor en helaas dacht ik altijd dat het aan mij lag waardoor ik er nu niets meer aan kan doen.

 

Er is nu trouwens bij Kamera express een actie, als je meer dan 50 euro besteed krijg je een cursus dierenfotografie. Die actie duurt tot eind oktober :)

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

@Fresta: ik moet even aan mijn broer vragen hoeveel korting hij krijgt. Ik weet dat dat best wel wat is en als het maar 50 euro verschil is dan ben ik van plan om de 80D te nemen. Ik neig nu tussen de 80D en de 250D maar ligt echt aan de kosten. 

 

@Penny: bedankt voor de tip! Dat is wel goed om te weten.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

" @Fresta: ik moet even aan mijn broer vragen hoeveel korting hij krijgt. Ik weet dat dat best wel wat is en als het maar 50 euro verschil is dan ben ik van plan om de 80D te nemen. Ik neig nu tussen de 80D en de 250D maar ligt echt aan de kosten. 
 
@Penny: bedankt voor de tip! Dat is wel goed om te weten. "

Ik weet dat de 90d binnen kort uitkomt, werkt het dan niet miss net als telefoons, dat de 80d in prijs naar beneden gaat? Is maar een gedachten^^

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Ik heb een oude camera (Eos 550D), dus daar kan ik je niet echt mee helpen. Ik ben er overigens nog altijd wel heel tevreden over en volg nu ook al een tijd lessen fotografie. Dus een gelijkaardig, nieuwer model zou ik wel aanraden smile In mijn ervaring is een goede lens ook veel belangrijker dan wat voor camera je hebt, zeker in het begin. Mijn vader maakte heel veel natuurfoto's (macro en veel vogels) en voor hem was het na enkele jaren wel belangrijk om een betere camera te kopen. Maar dat hangt er dan vanaf wat je juist wilt doen met je camera. Voor veel dingen merk je weinig verschil tussen een goede basiscamera en een duur model. In mijn lessen fotografie werd ook aangeraden om niet meteen een te dure camera aan te schaffen.

 

Qua lens ben ik echt zó blij met mijn 50mm 1.4 van Canon. Ik heb die twee jaar geleden ofzo tweedehands gekocht. Ik heb nog andere lenzen (sommige gehad of geleend), maar gebruik die eigenlijk amper omdat ik véél liever mijn 50mm gebruik. De 50mm 1.8 zou ook heel goed zijn en is écht niet duur, dus eigenlijk ideaal om mee te beginnen smile

 

Net als Melissa heb ik ook nog een algemene Tamronlens, 18-270mm. Die is handig als ik echt wil kunnen afwisselen tussen zoom en breedhoek en alle soorten foto's wil kunnen maken, bvb op vakantie. Maar daarbuiten gebruik ik hem bijna niet. De kwaliteit is duidelijk minder en je hebt veel meer licht nodig. 

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Ik lees nu pas dat je echt Canon zoekt, sorry voor mijn hele verhaal over Nikon embarassed

 

Ik lees trouwens ook wat over bewerken, als je uiteindelijk nog iets anders zoekt dan wat je nu hebt raad ik Lightroom aan. Ik vind dat echt een heel fijn progamma, niet te moeilijk om te leren gebruiken en veel handige opties waarmee je de meest onderbelichte of overbelichte foto's kan herstellen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^