Chemische castratie????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnjaAnja

Goedemiddag iedereen 

Ik heb nu sinds een maand een chihuahua geadopteerd.

Hij lijkt gelukkig hier in huis is verschrikkelijk lief en heel aanhankelijk naar mij.

Er is alleen 1 minpuntje zodra als dat we naar buiten gaan likt hij overal aan de eerste weken dacht ik hij moet wennen aan zijn nieuwe omgeving maar ik merk geen verschil nu hij wat langer bij ons is het likken is erger als er een loops Geef je in de buurt is geweest dan krijg ik hem ook bijna niet mee hij komt ook niet gelijk als ik hem roep eerst nog even zijn plekje markeren en verder likken tot aan ontlasting van andere honden aan toe.

Ik moet er wel bij zeggen Rambo is nu 9 jaar is geboren op 1 september 2010.

Mijn vraag is eigenlijk weet iemand hoe ik dit gedrag af kan leren of eventueel laten helpen?

Groetjes Anja en Rambo 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik vraag me af of chemische castratie gaat helpen hiervoor.

 

Misschien eens wandelroutes uitzoeken met minder poep?

 

Persoonlijk vind ik het gedrag wat je hond laat zien ook niet dusdanig ernstig dat hij er een chemische castratie voor nodig heeft. Maar goed, dat is natuurlijk mijn eigen mening.

honden page profiel kimkim

Mijn hond is ook chemisch gecastreerd maar doet dit ook nog steeds dus dat zal niks helpen ben ik bang. Ik heb me er maar gewoon bij neergelegd dat de wandeling wat langer duurt daardoor! tongue-out

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Anja, aan de lijn houden als je het niet leuk vind, je kan dan je hond afleiden...en ga ergens naar toe waar je als je de hond losgooit samen iets leuks gaan doen zodat zijn aandacht bij jou is en niet bij wat anders......ik lees van je dat tie naar jou toe zeer aanhankelijk is, neem lekkers mee, en doe spelletjes of wat dan ook.....beloon als die zijn aandacht naar jou toe doet, speel met hem een kwartiertje, en lijn je hem weer vast....zodat het cirkeltje van alles aflikken verdwijnt.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ja, chemische  castratie kan hiervoor werken en anders castratie. Maar wil je dit? ooit mijn reu  voor gelijk gedrag, met chip chemisch. Laten castreren. Drama. Heel veel drinken en plassen, bekende bijwerking, bleek na googlen......... Na het zetten vd chip,wordt het gedrag eerst erger, daarna was het overr, duurde zeker zes weken voor het ging helpen. Hoe lang is het gekeden Kim dat jouw hond de chip kreeg?

honden page profiel kimkim

Lang geleden Ientje. Is ondertussen dus ook weer “uitgewerkt” en omdat het niks hielp hebben we maar besloten om het zo te laten. 

honden page profiel ShayShay

honden foto van Shay

Hier doet de reu dat ook de laatste tijd, erg vervelend kan het zijn, hij is wel chemisch gecastreerd geweest en toen deed die het niet, maar die tijd ervoor volgens mij ook niet, als ik het me goed herinner. ik ben nu weer hard aan het oefenen met volg en z’n aandacht vast houden, dat is het enigste wat hier helpt. Bij bepaalde plekken mag die dan snuffelen, maar als ik dan ze aandacht vraagt dan moet die luisteren. Je kan het doen met snoepjes en langzaam afbouwen of een speeltje die die leuk vind.

 

Ooh wat ik wel weet is toen het teefje hier de eerste paar keren loops was, dat die toen wel reageerde en die echt erop wou, maar toen die chemische gecastreerd was heeft die totaal niet gereageerd. Buiten heb ik nooit erg opmerkelijke verschil gemerkt, maar dat kan komen, omdat ik toen meer oefende met volgen en naast lopen. Ook heeft die trouwens geen bijwerkingen ervan gehad. 

honden page profiel PuckPuck

Ik weet niet of chemische castratie zal helpen hier tegen. Ik zou, zoals anderen hebben geadviseerd, afleiden en aan de lijn houden als hij het weer doet, belonen als hij gewoon loopt. Dat kan even duren maar is toch de beste oplossing! :D

Volgende forumvraag: Niet genoeg drinken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^