Onbekenden thuis? Blaffen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Daniëlle en FlipDaniëlle en Flip

honden foto van Daniëlle en Flip

Goedemorgen allemaal,

 

Eerder schreef ik een forumvraag met betrekking tot ons Bulgaarse ‘zwervertje’ Flip. Toen was het voornaamste probleem dat hij niet mee uit durfde, buiten niet durfde te lopen. Die fase zijn we gelukkig ruimschoots voorbij. Tijd voor de aanpak van het volgende issue.

Flip is inmiddels bijna een jaar en dus vol aan het puberen. 

Zijn kring van mensen die hij kent, en dus heel enthousiast begroet, blijft gelukkig groeien. Maar als er iemand binnenkomt die hij niet kent blaft hij heel hard (onvoorstelbaar wat een geluid er uit komt????). Na een paar minuten stopt hij, soms komt hij even snuffelen, maar bij de minste of geringste beweging is het weer foute boel. 

We hebben verschillende dingen geprobeerd. Eerst het in de bench doen als we wisten dat er iemand kwam met iets lekkers, en er pas na een tijdje uit laten. Dit werkte niet zo goed omdat hij de bench niet echt als zijn veilige plekje ziet (mogelijk teveel tijd van zijn leventje daar bang in doorgebracht voor hij bij ons kwam). Nu zitten we op het pad: negeren. Zowel wij als het bezoek (wat veel mensen bijzonder lastig vinden, vooral omdat hij er zo lief uit ziet en mensen zichzelf snel als dierenkenner zien “oh nee kom maar schatje” en hem daarbij lang aankijken). 

Nu vroeg ik mij af of er mensen met goede tips zijn ????

honden page profiel  <0-0> Dutch Auti <0-0> <0-0> Dutch Auti <0-0> 3 doggies

honden foto van  <0-0> Dutch Auti <0-0>

De hond aan de lijn bij je houden ipv in een bench.

Vooraf aan onbekend volk laten weten dat het een hond betreft die nog t een en ander moet leren. Met dringend verzoek de hond niet te benaderen, niet aan te kijken niet gmtegen te praten.

 

Mocht je merken dat het echt veel stress geeft als er onbekend volk over de vloer zetten zou je je misschien kunnen verdiepen in de relaxopet en een inschatting makem of dat misschien iets positiefs zou kunnen opleveren.

 

Het blijft een zoektocht wat voor jou hond werkt want uiteindelijk is elke hond anders. 

 

Blijkt dat met proberen het toch gewoon allemaal te veel is kun je kijken of een andere ruimte een stuk rust geeft en of het voor de hond rustiger is als ie niemand ziet of bijvoorbeeld vanuit een puppyren of keuken of gang met trap hekje wel kan zien wat er gebeurt. Dat is echt aftasten en zoeken wat de meeste rust oplevert.

 

En soms kiest iemand ervoor om hun hond met bach bloesem te ondersteumen voor spannende situaties. Ook iets wat je in elk geval kan meenemen als mogelijkheid.

 

Maar tast af observeer en volg ook je gevoel. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Als hij echt heel erg tekeer gaat, blaffen en springen e.d. zou ik hem idd aan de lijn houden, zelf ik elk geval rustig blijven

negeren ben ik zelf geen fan van, ik zou hem even belonend toespreken: goed gezien Flip, dat is iemand die jij nog niet kent. 

Het bezoek even gedag laten zeggen als ze dat willen, maar verder geen geaai e.d. de hond met rust laten.

 

Misschien een lekker kluifje als iedereen zit?

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^