Schildklier problemen of toch iets anders?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Hoi,

Na een tijd niet meer op dit forum te zijn geweest, nu een brandende vraag.

Sam krijgt nu tien dagen medicatie voor z'n schildklier. Na bloedonderzoek bleek deze vertraagd te werken. Alle symptomen zijn ook passend, onder andere vacht verlies, lusteloos, kreupelen, overgewicht. Een zielig hoopje hond eigenlijk. Twee maal daags forthyron 400 gram en er zou snel verbetering moeten zijn. Vandaag contact gehad, want er is niks verbetering. De dierenarts gaf aan het ook niet meer te weten en heeft ons naar Hans Kooistra in Utrecht verwezen. Medicatie ophogen was volgens hem geen optie omdat het dus niks werkt. Nu het dilemma, met dit zielige hoopje hond die al extreem bang is in de auto durf ik de lange rit naar Utrecht niet aan. Ik wil sowieso morgen bellen en dit voorleggen, misschien kunnen ze toch iets doen zonder hem te zien, z'n bloed is daar ook al gecheckt overigens. Maar misschien hebben jullie nog advies?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zou zeker bellen en als het half kan er toch heengaan. Als ik naar mezelf kijk, het heeft maanden, zelfs een paar jaar van passen en meten,  geduurd voor ik een beetje was ingesteld op de juiste hoeveelheid medicatie, en nu, na zoveel jaar, schiet ik er nog wel eens doorheen, ben ik weer doodmoe, erger dan ,,normaal,, en weet ik, oke na laten kijken en opnieuw afstellen. Het is echt balanceren en proberen,  en dat is niet 1,2,3 gebeurd. Te veel in eens is ook niet goed, ik moest heel langzaam opbouwen, bij te snel voelde ik me heel beroerd. Denk dat het bij een hond niet veel andefs is.

Sterkte en veel suces.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik zou toch gaan, want het feit dat de medicatie niet aanslaat vraagt wel meer onderzoek en het liefst van een specialist die op de hoogte is van meer specifieke gevallen die niet gebaat zijn bij normale medicatie (vandaar heet het specialist; de DA is meestal vooral op de hoogte van algemene ziektebeelden).

 

Alle symptomen die je beschrijft, komen overeen met hypothyreoïdie. Daar is een reden voor, misschien een andere metabolische oorzaak oid. waar de DA niet aan heeft gedacht of te weinig van weet Het kan bijvoorbeeld zijn dat Sam niet in staat is om T4 om te zetten in T3? Soms moet er echt wel even worden gegraven naar onderliggende oorzaken.

 

Ik snap dat je hem zulke ritten niet wilt aandoen zeker nu hij zich zo beroerd voelt, maar nu is het ook een hoop ellende en hij is nog veel te jong om zo futloos te zijn en niet meer goed te kunnen lopen. Dat wil je hem ook niet aandoen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Schildklierproblemen komen zelden vanuit de schildklier zelf, de schildklier is onderdeel van een heel systeem, zomaar medicatie geven zonder de oorzaak van het probleem te zoeken lost het niet op.

Hier een arts die er veel over kan uitleggen, diverse langere voordrachten over de schildklier. Echt enorm interressant. Ik heb er veel aan gehad bij mijn eigen schildklierproblemen.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLswZBK_CtnXdEcMqXFHK6LXXV7rcYfhpR

 

Daarom hoop ik dat de arts in Utrecht je kan helpen, en je denk ik beter toch kan gaan, misschien kan er iemand mee om je te begeleiden. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Hoi,

Na een tijd niet meer op dit forum te zijn geweest, nu een brandende vraag.

Sam krijgt nu tien dagen medicatie voor z'n schildklier. Na bloedonderzoek bleek deze vertraagd te werken. Alle symptomen zijn ook passend, onder andere vacht verlies, lusteloos, kreupelen, overgewicht. Een zielig hoopje hond eigenlijk. Twee maal daags forthyron 400 gram en er zou snel verbetering moeten zijn. Vandaag contact gehad, want er is niks verbetering. De dierenarts gaf aan het ook niet meer te weten en heeft ons naar Hans Kooistra in Utrecht verwezen. Medicatie ophogen was volgens hem geen optie omdat het dus niks werkt. Nu het dilemma, met dit zielige hoopje hond die al extreem bang is in de auto durf ik de lange rit naar Utrecht niet aan. Ik wil sowieso morgen bellen en dit voorleggen, misschien kunnen ze toch iets doen zonder hem te zien, z'n bloed is daar ook al gecheckt overigens. Maar misschien hebben jullie nog advies? "

Zou zeker gaan, en iemand meenemen die bij je hond achterin gaat zitten, naast je hond, gerust stelt, het zo laten is geen optie.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Bedankt voor jullie reacties, helaas mag het niet meer baten, we troffen Sam vanmorgen dood aan toen we beneden kwamen... :'( nog gebeld met de dierenarts, waarschijnlijk was er van binnen nog meer schade dan we konden vermoeden en heeft z'n hart het begeven...

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Jeetje, wat schrik ik daar van .........Js geen woorden voor, wat ontzettend, voor jou heel veel sterkte om dit te kunnen verwerken.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ohhh dat is heel erg, heel veel sterkte!

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Och jeetje, wat een schrik! Dit had je niet zien aankomen. Heel veel sterkte!!

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Jemig wat heftig! Onverwachts. Heel veel sterkte met dit verlies. 

honden page profiel pienpien

honden foto van pien

Wat vreselijk verdrietig!
Heel veel sterkte met het verlies van Sam!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat zal je geschrokken zijn.

Ik zie dat Sam maar 8 jaar is geworden.

Heel veel kracht om dit plotselinge verlies te verwerken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

verschrikkelijk

 

heel veel sterkte met het verlies van Sam

honden page profiel  <0-0> Dutch Auti <0-0> <0-0> Dutch Auti <0-0>

honden foto van  <0-0> Dutch Auti <0-0>

cry wat vreselijk heftig.

Geen andere woorden voor.

Heel erg veel sterkte.

 

Overweeg je onderzoek? Of heeft de arts dit zelf al aangeboden? Mag aannemen dat hij ook wil weten wat hij gemist heeft...

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Bedankt allemaal... Sam is inderdaad maar acht geworden, nog te jong. De dierenarts heeft geen onderzoek aangeboden. We hebben dit wel even overwogen, maar toch besloten dit niet te doen. We berusten ons in het feit dat ie niet meer hoeft te lijden...

honden page profiel  <0-0> Dutch Auti <0-0> <0-0> Dutch Auti <0-0>

honden foto van  <0-0> Dutch Auti <0-0>

Begrijp ik.

Als jullie daar beiden zo achter staan is dat ook goed zo.  

 

Sterkte met het verwerkings proces. En er komt een moment dat je dat je weer in de lach schiet bij bepaalde herinneringen of fotos. Maar geef het de tijd die het nodig heeft. Dat is voor iedereen anders.

 

En schrijf gerust van je af wanneer je daar behoefte aan hebt. 

honden page profiel Baasje van Spaiky†Baasje van Spaiky†

honden foto van Baasje van Spaiky†

Heel veel sterkte! 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ach, wat een  trieste wending in je topic. 

Heel veel sterkte gewenst met het gemis van je maatje. Wij leven op afstand met je mee.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Bedankt voor jullie medeleven... <3 het is echt een gemis, vreselijk. Bij alles denk ik, 'oh ja, Sam'. Maar nee, geen Sam... Ondanks onze kids is het stil en leeg in huis...

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Wat een verdrietig bericht.

Heel veel sterkte.

Volgende forumvraag: Hartruis chihuahua
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^