Hond als student?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

Ik zal eerst de situatie schetsen:

Deze zomer is Muis overleden en hebben we thuis dus geen hond meer. Ik vind dit eigenlijk verschrikkelijk... mis de routine, het getrippel van de pootjes op de vloer en het verzorgen van een hondje. 

ik woon momenteel dus ook nog thuis, maar ga ergens dit jaar uit huis. Ik hoop dat ik een leuk studiootje kan vinden of een appartementje kan delen met een vriendinnetje, een kamer zie ik totaal niet zitten. Er zit ook geen haast achter, ik ga pas uit huis als ik iets heb gevonden wat geschikt is. Ook moet ik voor mijn studie maximaal 15 uren naar school per week, allemaal niet verplicht en veel word gefilmt en is online terug te zien. Met reizen erbij ben ik maximaal 20 uur per week druk met school. Vaak kan ik ook tussen de colleges door naar huis dus ik verwacht niet dat een eventuele hond langer dan 2 a 3 uur alleen zal zijn per keer. Mijn ouders hebben aangegeven dat, mits het uitkomt en de hond goed opgevoed is (hp-wink) zij best op zouden willen passen af en toe. Verder zou ik de hond naar mijn nichtje kunnen brengen als dit nodig is en ook opoeh zou nog een optie kunnen zijn. Ik ben niet zo van het uitgaan, (en als ik dit wel doe kan de hond dus naar een logeeradresje toe). Wat ik wel graag doe is winkelen, terrasje pakken en vooral lekker thuis zijn of wandelen. In mijn gedachten dingen waar een hond mee kan. Deed ik iig wel met onze hond.

Qua inkomen leef ik momenteel van stufi en wat geld van verschillende baantjes. Geen vetpot, maar voldoende om goed te kunnen sparen en elke maand een bedrag apart te zetten (al geen groot bedrag) en maandelijkse kosten van een hond te betalen. Als ik de keuze voor een hond echt maak, gok ik sowieso dat ik dit pas over een jaar of zelfs nog wat later ga doen, ivm het feit dat ik eerst flink gespaard wil hebben voor de aanschafkosten, kosten vh eerste jaar en een potje voor de DA. Bovendien moet maar net het hondje dat ik wil opduiken. 

 

Wat ik graag wil: ik denk zelf aan een poedel (toy). Deze staat al jaren op mijn lijstje van geliefde hondenrassen, ze verharen niet of nauwelijks, zijn slim en erg klein waardoor ze makkelijk mee kunnen in het openbaar vervoer of ergens naartoe. En eerlijk ben ik best dol op het truttige karakter dat ze kunnen hebben.. vachtverzorging schrikt mij ook niet af, mijn tante trimt de poedel van mijn oma en heeft ook een trimdiploma, zij wil mij hier bij helpen.

 

Nu, als je dit lange verhaal leest, denken jullie dan dat dit mogelijk zou zijn? Heeft iemand zelf ervaring met het hebben van een hond als student? Andere dingen die ik nog niet bedacht heb? Ik wil hier uiteraard goed over nadenken en ga niet over een nacht ijs, dus dacht; laat ik hier maar wat meningen vragen!

honden page profiel PuckPuck 3 doggies

Ik denk dat je overal aan hebt gedacht! Ik heb geen ervaring ermee, maar ik denk dat het zeker mogelijk zou zijn! En wat betreft de toy poodle, leuk ras hp-shiny

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Denk aan de kosten als je hond naar de dierenarts moet, je moet alles bekostigen van je losse baantjes, ook de huur van je studio, kunnen je ouders inspringen als het nodig is ? Dan het schuiven van de oppas..iets waar je op moet rekenen, en wat wil je een pup of een wat oudere hond ? 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Eerst maar eens woonruimte vinden.... en dan ook nog woonruimte waar een hond is toegestaan. Succes!

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Je moet naar school en je gaat werken?

En dan nog hobby, sociaal leven, waarschijnlijk een vriend....

Ga eerst alleen wonen en bekijk dan eens kritisch of je echt wel tijd hebt voor een hond.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Hier was laatst ook al een goed informatief topic over. Weet even niet meer hoe die heet smile

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Zou eerst 1 of 2 jaren op kamers gaan en daarna kijken of een hondje past smile

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Je hebt er allemaal goed over nagedacht, maar eenmaal uit huis gaat je leven enorm veranderen. Je moet veel meer zelf doen en een mens heeft maar een bepaalde hoeveelheid energie. Dat kun je nu gewoon nog niet plannen. Dus ik zou ook adviseren eerst te settelen ergens, je nieuwe leventje inrichten, en dan pas over een hond denken. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Toen mijn dochter nog thuis woonde leek t haar ook leuk om Finley mee te nemen. Maar een kamer vinden waar een hond mag was niet te vinden. En maar goed ook, ze is vrijwel nooit thuis. 

 

Je kunt altijd al vast gaan sparen, dan zie je tzt wel of t te combineren is voor je. 

 

Geen windhondje meer? Toypoedel lijkt me ook super.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Eerst maar eens woonruimte vinden.... en dan ook nog woonruimte waar een hond is toegestaan. Succes! "

Dat dus. Er is aardig wat woningnood in Nederland, of het nu gaat om een kamer of een huis/appartement. je mag tegenwoordig blij zijn als je iets kunt vinden en een zeldzame eis daarbij stellen maakt het bijna onmogelijk.

 

Mijn dochter heeft na 3 kwart jaar studeren eindelijk een kamer. Ondertussen zoekt ze nog steeds naar een woning/appartement samen met haar vriend die al 4 jaar staat ingeschreven; ze komen nog niet in de buurt van 'mogelijke kanshebbers', ergens rond plaats 65 hangen ze nu..

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Het kan soms snel gaan. Ik had zelf ooit binnen een paar weken een kamer. Naast een vriendin van me kwam er eentje vrij. Goed netwerken dus onder mede studenten. 

 

En qua huisdieren tijdens het studeren. Zij had een kat, ik had tamme ratjes. Wij zorgde voor elkaars dieren als een van ons langere tijd weg was. Geen idee of dit met honden ook een succes zou zijn. 

honden page profiel Gaby en ScoutGaby en Scout 3 doggies

Zoals je het schrijft, lijkt het prima te kunnen. Maar...wat als je niet meer studeert en gaat werken? Dan zul je naar alle waarschijnlijkheid meer uren van huis zijn. Heb je dat ook in je overwegingen meegenomen?

 

honden page profiel bentebente

" Toen mijn dochter nog thuis woonde leek t haar ook leuk om Finley mee te nemen. Maar een kamer vinden waar een hond mag was niet te vinden. En maar goed ook, ze is vrijwel nooit thuis. 
 
Je kunt altijd al vast gaan sparen, dan zie je tzt wel of t te combineren is voor je. 
 
Geen windhondje meer? Toypoedel lijkt me ook super. "

Windhondje staat nog steeds op mijn lijstje. Echter denk ik dat deze nog net een tandje aanhankelijker zijn dan een poedeltje, en dat dan die 20 uur weg per week te veel word en ik op zoek moet naar oppas voor elke dag. Dat wil ik liever niet.

leuk dat je dat onthouden hebt :)

honden page profiel bentebente

" Zoals je het schrijft, lijkt het prima te kunnen. Maar...wat als je niet meer studeert en gaat werken? Dan zul je naar alle waarschijnlijkheid meer uren van huis zijn. Heb je dat ook in je overwegingen meegenomen?
  "

Daar heb ik inderdaad ook over nagedacht, maar ik besef me ook dat dat nog wel een aantal jaar gaat duren. En met een groter loon, van bijna twee keer zoveel wat ik nu te besteden heb, kan ik zeker oppas of iets van een pension regelen, als ik geen werk kan vinden waarbij de hond mee zou mogen.

honden page profiel bentebente

" Je hebt er allemaal goed over nagedacht, maar eenmaal uit huis gaat je leven enorm veranderen. Je moet veel meer zelf doen en een mens heeft maar een bepaalde hoeveelheid energie. Dat kun je nu gewoon nog niet plannen. Dus ik zou ook adviseren eerst te settelen ergens, je nieuwe leventje inrichten, en dan pas over een hond denken.  "

Ik kan goed voor mezelf zorgen,  pas ook vaak zat op het huis van mijn ouders voor een aantal weken, voorheen dus ook altijd met de zorg van een hond (en een vogeltje ;)) daarbij. Nu weet ik dat dit niet te vergelijken is met compleet zelfstandig wonen, maar het zijn voor mij altijd wel ervaringen geweest waardoor ik wist dat ik het zelf prima kon. 

 

Waar ik een plekje wil zoeken is het eigenlijk best prima te vinden! Al helemaal over een paar maanden, wanneer zoveel mensen stoppen met hun studie en dus weer gaan verhuizen. 

 

Maar ik snap uiteraard jullie bezwaren over het eerst zelf aankijken, hoor! Ben ook zeker niet van plan om zomaar een hond aan te schaffen de seconde dat ik uit huis ben. Een hond is een weloverwogen keuze die mogelijk moet zijn en ook mogelijk moet blijven tot hij er niet meer is. Was gewoon benieuwd of iemand nog wat op of aan te merken had, of een ervaring! Super bedankt voor de reacties allemaal!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Toypoedels zijn heel leuk, maar moeilijk om aan te komen

 Er zijn maar heel weinig nestjes.

Je zou je wel voor op de lange termijn ergens op een wachtlijst laten zetten. (Als dat sowieso mogelijk is, dat weet ik ook niet zeker)

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

" Windhondje staat nog steeds op mijn lijstje. Echter denk ik dat deze nog net een tandje aanhankelijker zijn dan een poedeltje, en dat dan die 20 uur weg per week te veel word en ik op zoek moet naar oppas voor elke dag. Dat wil ik liever niet.
leuk dat je dat onthouden hebt :-) "

Mwah dat weet ik niet? Of heb je er uitgebreid onderzoek naar gedaan? dan zeg ik niks. sealed

 

Maar heb wel vaker gelezen dat poedels vaak lastig alleen kunnen blijven. Over windhonden heb ik dat nog niet gehoord. Heb zelf een halve galgo die perfect alleen thuis kan blijven en het gelukkig helemaal niet erg vindt. Maar alleen mijn ervaring met mijn "halve" zegt natuurlijk weinig.

 

Maar wat ik er over het algemeen van hoor zou ik om die reden niet perse voor een poedel gaan ipv een windhond. 

 

Als een windhond je verder meer aan spreekt zou ik er wat meer over nazoeken als je dat nog niet hebt gedaan, en bijvoorbeeld navraag doen in de windhonden (en evt poedel) Facebook. 

honden page profiel TessTess 3 doggies

honden foto van Tess

Toen ik op kamers ging wonen verlangde ik ook erg naar een hond. Gezien ik het huis deelde met bekenden (evenals ik de huisbaas kende) mocht ik in principe wel een hond in huis. Qua tijd had een hond tijdens mijn studie prima gekund. Ik had namelijk 2-4uur per week verplichte colleges en werkte niet. Naast deze colleges en sporten had de hond altijd mee gemogen bij sociale activiteiten. Ik heb destijds geen hond aangeschaft, aangezien ik het financieel eng vond (vanwege de lening) en ik niet kon overzien hoe ik een hond goed zou kunnen combineren met werk. Achteraf ben ik ergens wel blij met deze keuze, gezien ik naar de andere kant van het land ben verhuisd en mijn oppasadressen weg zijn gevallen en ik onvoldoende middelen had voor een goede dagopvang. Ik denk dus dat het goed is om ook na te denken over de situatie na je studie: kun je een hond op dat moment ook nog alles bieden? Op het moment dat ik stabiel werk kreeg (en wist dat ik een hond kon combineren met werk) is er heel snel een hond in huis gekomen laughing

honden page profiel bentebente

" Mwah dat weet ik niet? Of heb je er uitgebreid onderzoek naar gedaan? dan zeg ik niks. 
 
Maar heb wel vaker gelezen dat poedels vaak lastig alleen kunnen blijven. Over windhonden heb ik dat nog niet gehoord. Heb zelf een halve galgo die perfect alleen thuis kan blijven en het gelukkig helemaal niet erg vindt. Maar alleen mijn ervaring met mijn "halve" zegt natuurlijk weinig.
 
Maar wat ik er over het algemeen van hoor zou ik om die reden niet perse voor een poedel gaan ipv een windhond. 
 
Als een windhond je verder meer aan spreekt zou ik er wat meer over nazoeken als je dat nog niet hebt gedaan, en bijvoorbeeld navraag doen in de windhonden (en evt poedel) Facebook.  "

Een italiaanse windhond is echt puur gezelschapshond. Dus die kunnen slecht alleen zijn. De toy poedel ook, maar daar ken ik er een aantal van die prima eventjes alleen kunnen zijn. Ik weet niet zeker of ik dit met een italiaantje ook zou aandurven.. maar het is ergens wel een optie. Ik zou er sowieso nog eens beter over na moeten denken, maar de poedel lijkt mij ook minder problematisch met een huurwoning (verharen niet bv).

honden page profiel bentebente

" Toypoedels zijn heel leuk, maar moeilijk om aan te komen
 Er zijn maar heel weinig nestjes.
Je zou je wel voor op de lange termijn ergens op een wachtlijst laten zetten. (Als dat sowieso mogelijk is, dat weet ik ook niet zeker) "

Dit is iets wat ik inderdaad ook gezien heb. Heb uiteraard al een beetje gekeken en zag dat er weinig fokkers waren in NL, laat staan van witte en grijze toys (mijn kleurvoorkeur..) Het is voor mij nog een optie om in België of Duitsland te zoeken, mocht ik ervoor kiezen om aan een hond te beginnen.

honden page profiel bentebente

" Toen ik op kamers ging wonen verlangde ik ook erg naar een hond. Gezien ik het huis deelde met bekenden (evenals ik de huisbaas kende) mocht ik in principe wel een hond in huis. Qua tijd had een hond tijdens mijn studie prima gekund. Ik had namelijk 2-4uur per week verplichte colleges en werkte niet. Naast deze colleges en sporten had de hond altijd mee gemogen bij sociale activiteiten. Ik heb destijds geen hond aangeschaft, aangezien ik het financieel eng vond (vanwege de lening) en ik niet kon overzien hoe ik een hond goed zou kunnen combineren met werk. Achteraf ben ik ergens wel blij met deze keuze, gezien ik naar de andere kant van het land ben verhuisd en mijn oppasadressen weg zijn gevallen en ik onvoldoende middelen had voor een goede dagopvang. Ik denk dus dat het goed is om ook na te denken over de situatie na je studie: kun je een hond op dat moment ook nog alles bieden? Op het moment dat ik stabiel werk kreeg (en wist dat ik een hond kon combineren met werk) is er heel snel een hond in huis gekomen  "

Tof dat je reageert! Ik heb daar inderdaad wel over nagedacht, al duurt het nog wel even voordat ik werk natuurlijk. Ik doe wel een studie waarbij het startersloon vrij hoog ligt en veel vraag naar is (al zegt dit natuurlijk niets). 

honden page profiel TessTess 3 doggies

honden foto van Tess

Dat zegt niet altijd wat inderdaad. In mijn beroepsgroep is er ook een vrij hoog startersloon en is er veel werk, maar vanwege de economische crisis was het toch erg lastig om wat in mijn eigen beroepsrichting te vinden en moest ik uitwijken naar een baan met aanverwante werkzaamheden (met een veel lager loon). Als je een pup wilt nemen, dan denk ik dat je hier wel rekening mee moet houden, aangezien het wel aannemelijk/de verwachting is dat de hond na de studie nog leeft smile.

honden page profiel BobBob 3 doggies

Tijd, ruimte en liefde is het belangrijkste dat honden naar mijn idee nodig hebben. Kun jij ze dit geven en blijven geven? Dan komt het naar mijn idee wel goed.

Tip: vraag in je omgeving rond wie er eventueel interesse heeft om op je hond op te passen als het zover is. Hulp van familie en vrienden moet je met beide handen aannemen.

Houdt er trouwens rekening mee dat een hond, net als een mens ook ziek kan worden en dat deze kosten snel hoog op kunnen lopen! Ik heb daarom mijn beide honden verzekerd en heb hier op mijn website ook meer informatie geschreven die helpt bij het vinden van de juiste verzekering.

Succes en alvast heel veel plezier met je maatje!

 

 

 

Websiteverm verwijderd

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 04 september om 15:55 --

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Nee, ik zou het niet doen.

Ik kon prima een hond hebben tijdens mijn studie.
Vervolgens was ik klaar met studeren en kreeg ik mijn eerste baan. 4 dagen per week ruim 9 uur van huis (inclusief reistijd). Geen mogelijkheid tot regelmatige oppas in de buurt, want ik moest verhuizen voor de baan. Nog geen mogelijkheid tot samenwonen met mijn vriend, want die werkte in een totaal andere plaats.

Had ik een hond genomen, dan had ik die dus na 2 jaar weer weg moeten doen.

Als je niet redelijke zeker bent van je toekomstige thuissituatie, kun je beter geen hond nemen. En als student kun je onmogelijk zeker zijn van je toekomstige situatie mbt werk, woonomgeving, etc.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^