Artrose, supplementen? Ervaringen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel noahnoah

honden foto van noah

Hoi, 

Wij hebben een hond opgevangen en de hond heeft vermoedelijk artrose in de voorpoten. 

De dierenarts denkt dit maar er zijn (nog) geen foto s gemaakt. 

We hebben naar nog maar kort en ze was het ook niet gewend om wandelingen te maken dus ik dacht eerst ook aan spierpijn maar dat had dan inmiddels wel weer over moeten zijn. 

Ze is 6.5 jaar en ze heeft vooral last van stijfheid na dat ze een tijdje gelegen heeft.  De eerste passen loopt ze beroerd en daarna gaat het een stuk beter. 

Als ze aan het rennen is loopt ze soms ook niet helemaal zuiver. 

Zijn er mensen met ervaringen met honden met artrose en geven jullie hier supplementen voor? 

De hond heeft allergieen, we zijn bezig met een eliminatie dieet en we weten dus nog niet precies waar ze wel en niet tegen kan dus we kunnen haar nu ook niet zomaar van alles geven. 

Uiteraard ga ik dit ook met mijn dierenarts bespreken maar mijn eigen dierenarts is momenteel op vakantie dus ik wacht nog even tot hij terug is. 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Er zijn in de homeopathie wel middelen die bij artrose helpen, door de vorming van nieuw kraakbeen te stimulieren. Of zelfs middelen die de bronstoffen leveren voor nieuw kraakbeen, zodat het sneller aangemaakt word. Toevallig vandaag gehoord van mijn eigen homeopaat :). 

 

Verder kun je een goede Omega-3 olie geven en vit. D3. Ik geef zelf sinds een tijdje Doils Joint. En de vit. D3 van Holland en Barrett. 

 

Dobber heeft een wat zwakkere achterhand, dus zij krijgt nu Phytonics Muscle Support. Ik zou me zo voor kunnen stellen dat dit jouw hond misschien ook kan helpen? Als de spieren de beweging op kunnen vangen is dat beter dan dat de gewrichten het moeten doen. 

honden page profiel pienpien

honden foto van pien

Een van mijn honden krijgt iedere dag een schepje Primeval Gelatinaat wat bij haar de stijfheid na het opstappen aanzienlijk heeft verminderd.

honden page profiel AmélieAmélie

honden foto van Amélie

Amélie heeft zware artrose. Ze doet het goed op 1x daags 2 tabletten Glucosamine/Chondroitine ( 1500/500 van Lucovitaal) en ze is onder behandeling bij een homeopaat waar ze aangepaste medicatie krijgt.

Ze is 7 en tot nu toe heeft ze weinig klachten.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik gaf mijn oude Kooikerhondje ook Primeval gelatinaat.

Het ging m.n. over het opstaan vanuit ligpositie.

Dat ging beter met dit supplement.

honden page profiel noahnoah

honden foto van noah

Bedankt voor jullie reacties! 

Meer ervaringen zijn altijd welkom

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Naast supplementen kan je ook aan een orthopedisch bed denken en uiteraard een goede uitgebalanceerde voeding als allerbelangrijkste.

 

Jenna is 12 en krijgt algenolie als omega3 toevoeging, en vit D3, daarbij vit.K2 (wat niet nodig is als de hond ook genoeg bladgroenten waar K2 inzit binnenkrijgt  ((vitK2 zorgt ervoor dat de de vitD3 ook daar komt waar het hoort, nl in de botten, en tanden en niet in de bloedvaten). Verder geef ik haar kelp (natuurlijk jodium) chlorella en spirulina en sango zeekoraal https://nl.isearch.de/zeekoraal/

Voor haar allergieen (gras, pollen, mijten) egyptische zwarte kummelolie.

honden page profiel UshankaUshanka

honden foto van Ushanka

Het geven van ongedenatureerd collageen type II (UC-II) is zeker het overwegen waard; tegenwoordig steeds meer toegepast en positief ondersteund door verscheidene wetenschappelijke studies. Overleg echter altijd met de dierenarts, daarbij is UC-II niet te gebruiken in combinatie met een eliminatiedieet. Glucosamine en chrondroïtine zijn momenteel waarschijnlijk wel de meest gebruikte supplementen mbt de gewrichten in de veterinaire wereld en worden ook toegevoegd in veel senior- of joint care brokken. Realiseer je echter dat een hond met pijn adequate pijnstilling nodig heeft, enkel en alleen supplementatie is, zeker in ernstigere gevallen, niet voldoende. 

 

Er zijn geen middelen in de homeopathie die hier werkzaam, bewezen werkzaam, voor zijn. Druppels geschud water helpen je hond niet. 

Volgende forumvraag: Knoet 5jaar clusterepilepsie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^